Ga naar inhoud


camber

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door camber

  1. Vandaag de reserve kop eens opengehaald, wat mij opviel is de passing van de LNB's. Het zit erg losjes in elkaar de LNB van de astra 23 was iets naar achteren geschoven!! vandaar misschien de problemen mat Nat geo wild. Je kunt de LNB's trouwens best wel wat skew geven in de behuizing.

    Morgen of overmorgen met mooi weer zal ik de opengemaakte kop eens aan de schotel monteren en dan eens het een en ander aan de LNB's stellen volgens mij is er veel meer uit te halen door de LNB's afzondelijk af te stellen en dan eventueel met sileconenkit te fixeren.

  2. @erwinnaar 2 schotels gaat het niet worden de baas ( lees m'n vrouw :D ) was al niet blij met één schotel aan de gevel maar omdat het zo'n mooie kleine schotel is vond ze het nog wel acceptabel. Voor de Nederlandse zenders ben ik niet afhankelijk van de schotel want ik heb ook nog Ziggo kabel.

    Ik vind het een sport om het maximale uit de multytenne te halen en het zou gaaf zijn als ik met een kleine aanpassing in de kop op alle 4 de satellieten maximale ontvangst zou hebben.

     

    Even een kleine sprong naar F1 ik zag op de hotbird een paar kanalen die de onboard shots van F1 uitzenden ik weet alleen niet of die FTA zijn.

  3. @Sprietje Ik ga binnenkort de kop eens even open maken en eventuele corrosie of water verwijderenen dan toch eens kijken of ik de hoek van de afzonderlijke lnb's niet iets kan aanpassen zodat ik maximale ontvangst heb op zowel 23,5 als de hotbird 13.

     

    Ik neem aan dat de volgorde van de LNB's op de foto van links naar rechts 13 Hotbird en Astra 19,2- 23,5 en 28,2.

     

    post-60869-0-43038700-1459363708.jpg

  4. Multytenne vanmorgen helemaal uitgericht met het maximale signaal op de satelliet mat Nederlandse kanalen en ik ontvang Nat geo wild nu ook (wel af en toe een blokje in het beeld ) maar.... nu heb ik geen beeld meer op supertennis HD op de hotbird. Is er iemand die beide zenders kan ontvangen met de Multytenne? of is dat onmogelijk?

    Ik heb nog een ander Multytenne liggen een iets nieuwere (een aangepaste triple sat ) zou het iets uitmaken als ik de kop met LNB's overzet?

  5. @sprietje Ik heb eens even mijn gegevens bij satlex ingevoerd voor de verschillende satellieten en ik zie daar dat de skew varieert van bijna -10 tot -3,6 afhankelijk voor welke satelliet je het berekend.

     

    Nu vroeg ik me af zou je een nog betere ontvangst hebben als je de skew van de afzonderlijke LNB's in de behuizing van de multytenne zou aanpassen?

    Volgens mij wel, ik heb 2 multytennes liggen en het lijkt me wel de moeite om met één van de twee wat te experimenteren.

  6. Hoi Sprietje.

    Bedankt voor de uitleg zo had ik het ook in mijn hoofd. De oplossing die ik bedacht heb wil ik toch uitproberen, ik heb nog wel buis van die diameter in de schuur liggen dus ik kan wel wat experimenteren :grin: . Ik denk dat het ook wat netter staat als de muurbeugel gewoon recht gemonteerd is?

    De elevatie van de schotel moet je meten aan de voorzijde, ik heb even rond gekeken en kom tot de conclusie dat ik een blokje van 23,5 mm (locatie Utrecht) aan de bovenzijde van de schotel moet plaatsen en dan met de waterpas afstellen.

    Ik ben ook nog van plan om de rubberen 0-ringen te plaatsen voor de fijnafstelling.

  7. @erwinnaar bedankt voor de tips. Spietje heeft voor mij de skew al berekend en ik ga er morgen mee aan de slag.

    Het probleempje met de skew is dat mijn tuin op het zuidoosten ligt en dat ik de schotel zo'n 25 graden moet draaien t.o.v de muurbeugel daardoor gaat de schuinstand van de muurbeugel niet meer op want dan kantel je de schotel als het ware ( gedeeltelijk ) omhoog. Vandaar dat ik op het idee kwam om het pijpje te buigen met een buigijzer met eventueel een schuine ring tussen de draagvlakken van de schotel en de muurbeugel. Op deze manier kun je de muurbeugel recht plaatsen en staat de skew van de schotel altijd goed waar je hem ook heen draait.

    Ik heb de schotel voornamelijk gekocht voor de FTA zenders van Engeland om de Formule 1 te volgen maar ik zag dat er nog veel meer mogelijkheden waren.

    Volgens kon jij ook op het f1today forum?

  8. Hallo,

    Mijn eerste post hier.

    Ik heb net een satellietontvanger gekocht (een clarke tech 4100 hd ) en een multytenne schotel omdat ik graag de engelse zenders wil kijken.

    Ik woon in de bilt op 5,2 graden oost, nu begreep ik uit een artikel over de multytenne dat dit nog binnen het bereik van de multytenne valt en dat er geen aanpassingen nodig zijn.

     

    Klopt dit of moet ik oor een optimale ontvangst van alle satelleiten de schotel een paar graden kantellen?

     

    alvast bedankt voor jullie antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...