Ga naar inhoud


AdriO

Lid
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AdriO

  1. @Tonskidutch,

    We hebben onze boot weer op een nieuwe plek gelegd. We lagen in Franeker en nu in Harlingen. Nog iets verder van Leeuwarden af waar de zendmast staat.

    Je raad het al... slechte ontvangst natuurlijk.

    Ik heb die binnenantenne met kabels en voeding in een tas gestopt en ben hier naar een lokale TV zaak gegaan en ook aan hen het probleem voorgelegd.

    Direct volgde het antwoord: tsja bij dat soort antennes worden altijd rotkabels met rot connectors en rottige voedingen geleverd. Dat bleek wel: hij keek even naar het voedinkje en constateerde direct al dat één connector zo'n beetje op uit elkaar vallen stond. ZIjn stelling: ze moeten wel anders kunnen ze die dingen nooit leveren voor de prijs waar ze het voor doen.

     

    Dus, zoals jij al vaststelde: nieuwe kabels, ter plekke voor me gemaakt, een nieuwe solide voeding.

     

    Er werd mij wel verteld dat het wellicht toch nog zou storen omdat Harlingen geen officieel Digitenne gebied zou zijn maar dat het met de FTA zenders wel zou lukken. Dat is gebleken. Over het algemeen een prima signaal, wel eens wat blokjes als er een auto of een brommer voorbij gaat. De antenne staat natuurlijk binnen in de boot en daarmee zo'n beetje op de zelfde hoogte als motoren van de auto's die voorbijgaan.

     

    Voor nu ben ik er dik tevreden mee. Wellicht ga ik nog op zoek naar een oplossing om de antenne een permanente plaats te geven buiten of dat ik via een EasyDVBT kastje de marifoon antenne ga gebruiken voor het geval we geen gebruik kunnen maken van onze schotel. Heb alleen geen ervaringen gelezen of gehoord van gebruikers die het op deze manier doen. Mijn marifoonantenne zit ook niet zo erg hoog.....

     

    Enfin, we zien wel en bedankt voor het meedenken.

  2. Ok Tonskidutch, dan had ik je antwoord fout geïnterpreteerd... ben wellicht een tikkie gefocust op het negatieve. Ik kijk het nog even aan (omdat het in principe slechts een noodoplossing is). Mocht het beroerd blijven dan ga ik er mee aan de slag. Zelf proberen of uitbesteden aan een goede betrouwbare techneut.

     

    Overigens, ik gebruik nu de kabel die bij de antenne is geleverd. Zijn die ook allemaal beroerd in elkaar geflanst of is dat beter spul?

     

    EDIT: zot genoeg heb ik nu (ik zet net de tv aan) een signaal sterkte van ± 50%. Nog niet veel maar wel gewoon behoorlijk beeld en geluid.

  3. @Tonskidutch: mmmmm dat zijn geen hoopgevende berichten voor mijn volgende plekkie. Ik word inmiddels een beetje beroerd van alle ontvangstproblemen die ik meemaak. Satelliet antenne naar de ratsmodee, nu dit weer..... Begin me toch ernstig af te vragen of hier Murphy's law niet in werking is getreden. Al weiger ik daar in te geloven.

     

    hoe kan het dan toch dat ik de afgelopen weken vrijwel zonder één rimpel heb kunnen kijken en dat het nu weer een drama is?

     

    Antenne staat op dezelfde plek, gebruik nog steeds de Vu+Duo2 met openPli...... ben inmiddels wel aan het eind van mijn latijn.

     

    Overigens wat ik zowiezo wel raar vind is dat (zie mijn eerste post) de SNR zo ontzettend stuitert; van 0% naar 91%, ongeveer per seconde wisselend.

    Zojuist had ik een 20-30% signaal waarbij wel iets zichtbaar was maar wel blokkerig en het geluid haperend.

     

    Ik heb geen andere manier voorhanden om de signaalkwaliteit te testen maar het zal toch niet aan de decoder liggen?

  4. Bedankt voor je antwoord. Het is een Maximum DA-6100 antenne die ook binnen gebruikt zou moeten kunnen worden. Ik heb het ding aangeschaft als noodoplossing als er geen satelliet ontvangst mogelijk is. Ik heb er dus weinig zin in om het ding een permanente plek te geven buiten de boot en weer allerlei capriolen uit te moeten halen om de kabel op een fatsoenlijke manier van buiten naar binnen te krijgen. Geloof me, dat is in mijn situatie niet zo simpel als het lijkt.

     

    Het apparaat heeft het (ik heb hem nu bijna 2 weken) uitstekend gedaan onder wisselende weersomstandigheden. Het enige verschil wat ik nu kan bedenken is dat ik nu tussen twee masten in lig. Van de overige locaties weet ik het niet maar daar deed ie het gewoon goed. Van daar mijn vraag over die masten.

     

    Overigens is die vraag nog onbeantwoord gebleven  :)

  5. Hallo allemaal,

    Omdat mijn schoteltje in reparatie is heb ik een DVB-T binnenantennetje gekocht en een DVB-T tuner geplaatst. We konden dan in ieder geval ergens naar kijken.

     

    Echter we liggen nu met ons bootje weer een eind verder en ik ontvang nu helemaal niets. Nada, niente, nop niet! Alle 4, jawel 4 zenders blijven op zwart. Bij de signaalzoeker op de Vu+ DUo2 staat de SNR te stuiteren tussen de 0 en de 91%, Het woord LOCK knippert. We zijn in Friesland dus kanaal 32 transponder moet de juiste zijn.

     

    Ik ben op zoek geweest naar mogelijke storingsbronnen en ik lees dat LTE storing kan veroorzaken. Men heeft het hierbij over smartphones en tablets en zo. Ik lees echter niet dat de masten zelf deze storing kunnen veroorzaken. Ik heb gezien dat we op dit moment tussen twee masten in liggen, één dichtbij (op een gebouw, niet met het blote ook zichtbaar) en één ietsje verder weg (ruw geschat ongeveer 300m) die wel met het blote ook zichtbaar is.

     

    Kan iemand mij hier iets over vertellen?

     

    Bedankt alvast.

  6. Hallo allemaal, bedankt voor alle reacties, uitleg en film. Zeer verhelderend mag ik wel zeggen.

    Inmiddels is mijn selfsat bij de importeur ter reparatie. Ik heb nog niet gehoord wat er mee loos is. Ben in afwachting.

     

    Op dit moment kijken we dus weer "ambachtelijk". Heb de 2 DVB-S2 tuners vervangen door een DVB-S2 dual en een DVB-T tuner.

    Binnenantennetje er aan en kijken maar.... NPO1, 2, 3 en Omroep Friesland. Wat een feest.  :D

     

    Enfin, we hebben iets.

     

    Leuk om het filmpje te zien. Het ziet er, voor mij althans, hartstikke ingenieus uit. Als tie het nou ook nog deed.. ;) 

    Met betrekking tot de lnb instelling, dat zou ik moeten nazien. Weet nog niet waar ik dat zou moeten zoeken in openPli maar dat zien we wel als de schotel terug is. Overigens, ik had natuurlijk wel een paar keer de Astra 2 en kon toen een berg Engelse zenders zien. Betekent dat dan niet dat de lnb keuze op zich wel goed staat of kan het evengoed nog fout zijn?

     

    Ik heb voor deze Max uitvoering gekozen om, zoals Sprietje opmerkt, er zo zeker mogelijk van te zijn dat ik op de 3 een goed signaal binnenkrijg. Het heeft ook een week of 10 - 12 uitstekend gefunctioneerd. Nu zit ik natuurlijk niet in de Algarve of in een ander randgebied van de satelliet dus het zou het dan ook perfect moeten doen.

     

    Enfin, we wachten eerst de bevindingen van de reparateur maar af.

  7. Update: heb gebeld met de importeur in Groningen. Garantie: echt niet, niet bij hen gekocht, komt uit Duitsland. Het ding stond in een webwinkel € 1000,- goedkoper aangeboden als hier in NL. Ik denk een foutje van ze maar goed. Ik heb ze nog gebeld, van joh, klopt dat wel? Krijg ik echt wel het apparaat wat ik bedoel? Hoe zit het met de garantie? Nou, volgens die medewerker klopte het en met de garantie zat het ook goed. Er zit fabrieksgarantie op dus overal in Europa zou ik geholpen worden. Niet dus! 


     


    Maar waar het om gaat: de medewerker in Groningen, die mij overigens echt wel vriendelijk behandelde, vertelde me dat het GPS systeem wellicht in de war was. dat kon ik resetten op de controller zelf zonder naar iemand op zoek te moeten met een Windows laptop.


     


    We waren echter eerst weer een stukkie gaan varen en zijn beland bij een aanlegplaats met bomen op de kant. Het was zo'n situatie van misschien wel en misschien ook niet. Na het resetten vond de schotel de 19.2, de 23.5 en de 28.2 in ieder geval niet. Wellicht door de bomen want bijvoorbeeld de Hispasat en de Thor die natuurlijk westelijk zitten had ie zo te pakken. Ik ben nog maar geen zenders gaan inlezen. Ik kijk eerst even op een plek waar ik 100% zeker goed vrij uitzicht heb op de Astra 1, 2 en 3. 


     


    Overigens volgens de test van TotaalTV zoekt de Selfsat niet automatisch naar een andere satelliet als je zapt naar een andere zender. Je moet dan inderdaad eerst via de controller van de Selfsat de andere satelliet zoeken alvorens je beeld krijgt van die specifieke zender.


     


    Wordt vervolgd.


  8. @Mags: klopt. Dat vind ik ook absoluut geen drama. Het zenderaanbod van CD op de 23.5 is voor ons meer dan voldoende. Het komt er eigenlik op nee dat als het ding maar goed op de Astra 3 wil locken (waar we ook liggen, uiteraard wel met vrij uitzicht) ik al dik tevreden ben.

     

    @theparasol: klopt maar zoals ik ook al aan Mags meldde is dat voor ons in principe ruim voldoende. Het zou op deze manier mogelijk zijn meerdere kanalen op te nemen en een ander kanaal te kijken. Uiteraard met de restricties van transponders enzo.....

     

     

    Sterker nog: als bijvoorbeeld kpn een onbeperkt europees 4g abonnement zou hebben waar dan ook nog interactieve tv aangehangen zou kunnen worden ik waarschijnlijk wel zal switchen. Dan heb ik ook de beperking van bomen of gebouwen niet die vlak bij de boot staan en in het "blikveld" van de satelliet.

  9. Hey Mags,

    Van theparasol op het openpli forum begreep ik dat de snipe niet met Disecq werkt maar met een tabel in firmware die de satelliet posities bevatten. Ik moet dus bij afstemmen op een andere satelliet deze altijd eerst kiezen op de controller van de snipe, dan laten zoeken en na een lock kan ik kijken. Als het ding het doet tenminste.

     

    Bedankt ook voor je uitleg over dat coax verhaal. Ik ga dat nog uitproberen. 

  10. Klopt, alleen is mijn uitvoering een twin lnb apparaat. Dit betekent echter niet dat je twee verschillende satellieten gelijktijdig zou kunnen ontvangen. Deze tweede lnb, aangesloten op een tweede tuner zou het mogelijk moeten maken om wat meer gelijktijdig opnames te kunnen doen. Echter dat lijkt ook een soort van fout te gaan al vind ik dat op dit moment een onbelangrijke issue.

     

    Er wordt dus mijns inziens geen gebruik gemaakt van het Disecq protocol.

     

    Het zou zomaar kunnen dat de firmware verouderd is en geupdate moet worden. Ik moet hier echter een oplossing voor zoeken want dat zou met een windows pc moeten en die heb ik niet.

  11. Nou, de selfsat snipe pro moet wel kapot zijn. Ik heb het volgende ontdekt:


     


    1) De antenne heeft een auto skew functie. Dat zie je ook gebeuren, hij roteert dan de vierkante vlakke plaat een beetje.


    Ik constateerde dat deze wel erg ver draait. Zover zelfs dat een hoek van de vlakke plaat het dek raakt. Wat een enorme ontwerpfout zeg. Dat dat kan. Dan is toch niet alles gesimuleerd op de ontwerpafdeling. Je zou zeggen dat dat met de huidige 3D pakketten niet zo vreselijk moeilijk moet zijn. Enfin.... de krassen zitten in het dek dus. Balen. Wellicht is hierdoor een tand van een wieletje gebroken waardoor de skew nooit goed kan werken. Dan is het gewoon stom geluk als je uberhaupt op een satelliet nog een signaaltje binnen krijgt. Nu wordt geen enkele satelliet meer gevonden.


     


    2) En dat is wel heel bizar. Ik heb vanmorgen de controller losgenomen, stroomsnoer eruit en ook de coax kabel die van de antenne naar de controller loopt. Dus niet de coaxen van de antenne naar de tuners op de VU. Dit deed ik om te kijken of hij zich wil resetten. Toen ik de coax loshaalde kwam er direct een krakend ruisgeluid vanaf de stuurstand. Dat was de marifoon. Deze had ik blijkbaar aan laten staan toen we hier arriveerden maar niet gemerkt omdat er niet gecommuniceerd werd. Ik schroef de coax weer aan de Selfsat controller en het gekraak stopt, haal hem los en het begint weer. De marifoon antenne staat op het dak, een meter of 5 bij de selfsat vandaan. De coax hiervan loopt via het plafond naar achteren naar de stuurstand. De coax van de Selfsat komt vanaf het kofferdek (dak voorhut), gaat daar naar binnen en een meter verder een kast in waar de controller hangt. Hoe kan dit nu elkaar beïnvloeden..????? Iemand enig idee hoe dit zou kunnen en of dit de oorzaak kan zijn dat de selfsat over de kook is geraakt? 


     


    Overigens... als ik dit moet verplaatsen naar een apart draadje dan hoor ik het graag. Bedankt alvast


  12. @theparasol: klopt. Is bij mij bekend. De downside is echter dat dat allemaal met een windows computer moet worden gedaan en ik zit op de mac. Ik heb nog nergens gelezen dat de updat / upgrade procedure met een mac kan worden uitgevoerd. De schotel heft een auto update functie waardoor aanpassingen in de satelliet automatisch worden doorgevoerd. Welke aanpassingen precies weet ik echt niet. Daar kan ik op het internet ook (nog) niets over vinden. Ik denk dat ik me maar tot een dealer moet wenden die zowel de Selfsat Snipe Pro Max als de Vu+ Duo2 in zijn programma heeft. Ik heb overigens voor de Vu+ Duo2 gekozen (onder andere) omdat dit een Linux box is. Zowel Linus als MacOs X zijn Unix based dus dat "praa" op zich makkelijk met elkaar. Ik hoef bijvoorbeeld geen ftp of telnet te gebruiken om een aanpassing te maken in een config file.

     

    Wellicht dat ik op mijn mac ook nog een windows installatie ga plaatsen, speciaal hiervoor.

     

    Maar dat terzijde.......

  13. Tsja Sverige, een en ander komt ook omdat ik er erg weinig verstand van heb. Ik heb de schotel en de ontvanger gelijktijdig gewisseld. De schotel omdat er een boel zenders van de Astra 1 af gingen en de ontvanger (ondanks dat het een CD gescertificeerd ding was) omdat het gewoon een super drama apparaat was. Ik moet het dus nu met vallen en opstaan leren. Vandaag een en ander opnieuw geprobeerd maar de schotel wil nu gewoon absoluut de Astra 3 niet locken en doet moeilijk over de Astra 1.

     

    Toen ik nog wel de Astra 3 gelocked had ben ik door alle transponders heen "gewandeld" en had nergens ook maar 1% signaal, behalve op twee transponders waar die buitenlandse FTA zenders op zaten. Er werden ook maar een stuk of 4 zenders binnengehaald bij het scannen (geen fastscan maar een normale). Ik weet gewoon echt niet meer waar nog te zoeken. Als de schotel geen lock meer wil geven op de satelliet (een stuk of 10 keer geprobeerd) dan moet er toch iets met dat ding zijn...... toch?

  14. Jawel, daar ben ik weer......

    Ik heb het voor nu gewoon opgegeven. Ik kijk wel Astra 2. Daar nog steeds een prima lock van de schotel en hoopies zenders die te bekijken zijn. Ik ga er op dit moment vanuit dat er een defect in de schotel zit of dat er een software update in de controller moet worden uitgevoerd. Daar ga ik maandag achteraan bellen.

     

    Iedereen voor nu bedankt voor de hulp en een fijn weekend verder.

  15. Ik zie dat er op geen van de transponders een signaal is, op een paar na met een symbolrate 27500. Als ik deze scan krijg ik een paar buitenlandse zenders binnen.

    Echter helemaal geen, 0% SNR, 0% AGC op de 29900 transponders van NPO1 HD, NPO2HD en RTL4 HD. En dat terwijl het wel heeft gewerkt. Ik begrijp er echt geen barst van. Help..... plzzzz.

    Zoals je ziet hier helemaal geen signaal...... ??????

  16. Mmmmmm...... ben juist van een zgn gecertificeerde ontvanger afgestapt omdat dat onding er helemaal een potje van maakte....... Phiiips DSR 8121. Da's uit mijn hoofd gezegd dus ik weet niet of het helemaal juist is. Ik probeer het te verdringen  :)

     

    De decoder kan fastscannen op de Astra 3. Dat heeft al eerder gefunctioneerd. Zoals reeds eerder gememoreerd.... ik heb er weken met plezier mee gekeken. Op de Astra 3, zenders in HD Een paar weken geleden, zeg maar boven Emmeloord is het misgegaan. Toch ook niet de Algarve.... toch. Goed midden in de footprint zou ik zeggen.

     

    Nu keek ik even op de site van SES en daar hebben ze het over een Ka band en een Ku band. Ook wordt er gesproken over een Astra 3 en een Astra 3B. Bij mij in de tuner staat Astra 3B. Ik weet niet of er verschil is tussen 3 en 3B of dat er iets is met Ka of Ku band. Zou trouwens ook niet weten hoe dat aan te passen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...