Ga naar inhoud


Stormryder

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stormryder

  1. Hallo Sprietje,

    Dank voor je snelle reactie.

    Ja, dat heb ik ook al gedaan.

    Probleem is dat bij het uitlezen door de TV de oude firmware van de CI-module staat aangegeven, maar elders op sites heb ik gelezen dat dat normaal is, en de nieuwe software er wel op zou staat. Ik zou niet weten hoe ik dat verder kan controleren.

    Overigens ben ik benieuwd of de Aston-module bij "STORMRYDER" ook nu nog werkt.

     

    Sorry voor de late reactie; Ja, de aston werkt nog steeds bij mij. Ik heb alleen nog steeds geen beeld op Fox sports 2 (maar aangezien Premier League verhuisd is naar Ziggo, is dat geen probleem meer) en NPO 1, 2 en 3 geven nog steeds die vervelende melding. Maar beide zaken geven dusdanig weinig problemen/frustratie, dat ik nog geen alternatief heb gekocht (b.v. unicam of iets soortgelijks).

  2. Stormryder

     

    ik heb nu de programmer  en ik moet toegeven ,sattv4iedereen inbegrepen , dat dit doenbaar is. werkt zowel op windows 7 als windows 10 .  de handleiding is volgens mij duidelijk (in het engels en in het duits ) opgesteld . Alleen de com poort (usb ) instellen is ietwat moeilijker. Zoals ik dacht zijn er met de aston module kleine onhebbelijkheden , u zal zien dat dit met deltacam twin opgelost is.

    De toekomst is echter moeilijk te garanderen , net zoals de zwarte module nu vervangen wordt door de witte. Wat ik nog wil benadrukken is dat het met de module ongeveer zo is als met de ontvanger , koop alleen het nieuwste van het moment , dan  ben je hopelijk een 5 tal jaar gerust (ondersteuning en hardware  mogelijkheden ) .  Mag ik ook nog Ceesv  feliciteren met de award van het beste antwoord ?

    Alleen begrijp ik niet goed wie deze award toekent en welke de criteria zijn (misschien aantal keer gelezen ? )

     

    hereberie1234

     

    Bedankt voor de extra toelichting op het hoe en waarom van de deltacam.

    Op dit moment probeer ik nog vast te stellen of de 2 onvolkomenheden mij de extra uitgave van ruim 100 euro waard zijn.

    Even nog afwegen dus en mocht het zover komen dan zal ik je advies zeker ter harte nemen en voor de deltacam gaan (of nieuwste van dat moment).

     

    De reden dat ik ceesv zijn antwoord als beste heb aangeduid is omdat zijn antwoord het meest volledig was.

    Zowel in uitleg als in voorstel van alternatief (Aston). 

    Jou antwoord #23 (als je daar op doelt) was, toen ik het las, gecensureerd waardoor ik geen idee had welk alternatief je voorstelde.

    Mocht jij op dat moment ook de Aston voor hebben gesteld dan alsnog hartelijk dank daarvoor.

    En wanneer ik dat had kunnen lezen was ik zeker voor jou antwoord gegaan  ;) .

  3. Een deltacam, is eenvoudige te programmeren met een basic unicam programmer. Op de site, staat het heel duidelijk uitgelegd, hoe je dit doet. Je kan deze in een setje kopen, en kost een kleine 100€. Ik heb niet gekeken of je tv er tussen staat. Let wel op, en realiseer je, als M7, de nano01 key veranderd, of iets anders wordt gewijzigd, dat kan terugvallen in zwart beeld. Momenteel, wordt er snel nieuwe relaeses uitgebracht, en is het raadzaam, de programmer erbij te kopen, om deze zelf te updaten.

    Merkwaardig genoeg, dat men toestellen uitbrengt, waar ze bij schrijven ci compatible, maar dan bepaalde niet werken. Je zou (ik toch) denken, dat dit contractbreuk is? Als ik morgen bij wijze van spreken, een toestel mag uitbrengen, die ci compatibel is, dan zou je toch verwachten, dat iedere ci module werkt, ook al is mijn firmware niet aangepast aan de software van een bepaalde provider?

    Maar blijkbaar heb ik het mis, maar andere, slagen dan wel er in, vele ci modules te laten werken, zelfs ci+'en, waarvan de + nog niet actief staat, zoals de viacces orca module van M7, die zeer goed en vlot werkt op een oude vu duo (bij de laatste testen, volgend weekend even richting die module, en testen, hoe snel die geactiveerd zal worden na 2 maanden in de kast).

     

    Zie ze staan op sites  waarbij de Unicam EVO met firmware (DeltaCrypt-versleuteling) HW 4.0 wordt aangeboden voor €79,-.

    Dat zou dus volstaan, maar voor de zekerheid een combinatie met de 'Unicam programmer-set USB' zodat ik toekomstige upgrades zelf kan uitvoeren?

    En mocht de Unicam op een gegeven moment zwart beeld gaan geven, dan kan ik hem zelf updaten zodra hiervoor een nieuwe versie beschikbaar is?

     

    Heb ik het dan goed begrepen? En wat is overigens de reden dat er in andere topics wordt afgegeven 'dat je 12 jaar achter loopt met deze ci- cammetjes'? Is er dan een nieuwere, toekomstvastere techniek die ik over het hoofd zie (Oscam, maar werkt dat ook met een cam module voor in mijn televisie?).

     

    Ik wil gewoon de normale zenders van Canal Digitaal kunnen bekijken die bij mijn pakket horen, zonder extra dingen als opnemen of duitse zenders die niet in het pakket van CD vallen. Heel simpel, recht toe recht aan gebruik dus.

  4. Via het menu is meestal zo'n melding uit te zetten. Kijk eens bij CAM. Daar is meestal de mogelijkheid "melding" aan of uit zetten.

     

    Heb even zitten kijken in het CAM menu, maar helaas, een dergelijke optie wordt niet geboden.

    Wat ceesv aangeeft; het is een bekende melding. Dus vrees dat ik het er mee moet doen, wanneer ik de aston blijf gebruiken.

     

    Dus toch even verder zoeken naar een alternatief zoals deltacam/unicam.

  5. De melding gecodeerde zender bij de 3 Nederlandse publieke zenders is bekend.

    Ik weet daar geen oplossing voor.

    De melding wordt dacht ik veroorzaakt door een van de andere coderingen die op deze 3 zenders zit.

     

    Voor Mezzo en Fox  met de Nano 01 is er tot zover ik weet geen oplossing met deze CI modulen.

     

    Bedankt, ik wist niet dat dat een known issue is.

     

    En voor wat betreft Fox; een module als Deltacam maakt deze zenders wel zichtbaar als ik het goed begrijp. 

    Zoals ik in mijn vorige reactie aangaf; zijn hier kant-en-klare versies van te koop, of hoe complex is het programmeren en welke moet ik hebben (deltacam of unicam)?

  6.  

    Hallo ik net zo,n tv  ik draai nu al twee jaar  met een xsarius twincam module deze draait nagenoeg probleemloos heel af en loopt hij vast  

    maar ik heb behoorlijk wat testen gedaan o.a met originele  canaal digtaal modules zwarte met wereld bol   de witte

    en ook de aston cam   met twee verschillende  software standen  zelf nog geflasht naar de  stand  met   de oude topfield 

    kwam deze ook nog van pas

    mijn conclusie was toener tijd dat  eigelijk alleen  xsarius kaart goed werkte 

    dus het verbaast me eigelijk dat de canaal digtaal module bij jou probleemloos werkte

    dit is mijn ervaring  

    groet brinky

     

     

     

     

     

    Bedankt voor je reactie.

    Vraagje over de Xsarius die je noemt, kun je hiermee FOX Sports 2 bekijken (of andere zenders met Nano 01 beveiliging, zoals mezzo HD en Motors TV HD)?

  7. Update:

     

    Aston module gistermiddag ontvangen en meteen getest; het probleem is verholpen.

    Twee kleine issues met de Aston module, maar daar kom ik zo op.

    Het lijkt er dus toch echt aan te liggen dat de combinatie van mijn televisie en de cam module van CD niet werkt.

    Vreemd dat het altijd wel gewerkt heeft, maar zoals herberie1234 aangaf kan het zijn dat dat probleem pas na 25 oktober ontstaan is.

    Iedereen bedankt voor jullie reacties en hulp.

     

    2 kleine issues;

    1. Vreemde melding op NPO-zenders

    NPO 1, NPO2 en NPO 3 geven een melding dat het een 'gecodeerde zender is, controleer uw abonnement'. Die melding kan ik vervolgens wegdrukken (met 'ok' knop) en dan krijg ik wel gewoon beeld. Is dit een bekend iets en kan ik deze melding voorkomen?

     

    2. Oplossing om toch FOX Sports 2 te kijken

    Zoals bekend bij het lezen van de oplossingen werd al aangegeven dat de Aston geen FOX Sports 2 kan weergeven (Nano 1 beveiliging). Omdat ik via marktplaats een Aston kon overnemen voor een paar tientjes heb ik dit gekozen en niet voor de deltacam gegaan. Wist immers niet of het zou werken en dan zou de deltacam een duurdere test zijn dan de Aston. Maar aangezien ik deze zender toch regelmatig bekijk, zou ik een oplossing willen vinden die het kijken van deze zender wel mogelijk maakt. De deltacam is de enige die dit zou ondersteunen, maar als ik de site van deltacam bekijk dan wordt ik daar niet veel wijzer van. De module moet nog geprogrammeerd worden als ik het goed begrijp, maar hoe complex is dit en kan ik kant-en-klare modules kopen. Ik zie wel een topic op sat4all over het installeren van een deltacam, maar dat was me ook niet heel duidelijk. En welke module moet ik hebben? De Deltacam of Unicam? Ik wil gewoon de zenders van CD kijken, zowel via de 19 als de 23. Voor de rest niks bijzonders. Heb 1 kabel liggen naar mijn televisie, dus weet niet of ik iets heb aan een module voor 'kijk en opnemen tegelijk'.

  8. Dag Stormyder

     

    op 25 oktober 2015  is er inderdaad een wijziging opgetreden ,  namelijk de koppeling van de viaccess codering aan de smartcard en de ontvanger  cq CAM701 module..

    Het lijkt misschien op het eerste zicht ver gezocht  maar  hoe diep de module in hardware en software van het gast-toestel kan doordringen kan je je niet voorstellen.  Dus iedere keer bij het zappen komen er viaccess sleutels in de wachtrij  en er onstaat bij de meeste systemen een overflow aan keys.  Nu is dit in uw geval niet van toepassing maar de koppelling van de viaccess keys aan de interne hardware (lees nieuwe m7  decoders M201 en consoorten  serial number ) is toen wel ingegaan.

     

    Mijn uitleg is dus als volgt :  sedert de invoering van de koppeling van de nieuwe ingebouwde smartcard  aan het serie -nummer van het gast-toestel uw tv  , is het dus beginnen fout gaan ;  de interne firmware kan het opgevraagde serial nummer van uw pana tv toestel  niet verwerken (alhoewel er voor de decodering niet daadwerkelijk viaccess wordt gebruikt maar seca ,  zit het daar fout .

     

    Daarom gaat de het toestel (door gebruik van de witte module ) in de fout.  De oplossing ligt dus in het invoeren van een module dewelke langs geen enkele zijde het serial number van uw panasonic zal opvragen. Daarom ook juist zal de nieuwste module CAM701 met ingebouwde smartcard ook niet werken.  Blijft over  ASTON dual 1.07  fw 2.26  of deltacam twin  HW2.0

     

    Hopelijk heb u mij uitleg begrepen en wordt alles duidelijk

    Nogmaals bedankt om uw probleen zo duidelijk en klaar te schetsen zodat we er ons mee kunnen bezighouden

     

    Herberie1234

     

     

    Duidelijk verhaal en begrijpelijke stelling. Enige waardoor ik er niet helemaal op vertrouw dat dit het is, is omdat het probleem zich rond 5 of 6 oktober voor deed.

    Dus ruim voor 25 oktober. Neemt niet weg dat het een vervelende samenloop van omstandigheden kan zijn waarbij het toestel daadwerkelijk kapot was op 5 oktober, gerepareerd is na 25 oktober. Doordat het na 25 oktober gerepareerd is, is de 'hardware' fout verholpen, maar de 'software' fout opgetreden. Dus toen hij terug kwam van CE repair en aangesloten werd, ontstond de fout die jij omschrijft.

     

    Ik heb vanochtend een Aston 1.07 (met 2.26) besteld via marktplaats, dus zodra die binnen is kan ik jou theorie bevestigen.

    Ik lees wel overal dat de Aston niet werkt voor Fox Sports 2 (internationaal voetbal) wat een domper zou zijn, maar dat is dan een zorg voor later, eerst kijken of dit inderdaad werkt.

    Alternatieven waarbij zowel Fox Sports 2 werkt, alsmede de theorie van Herberie overeind houdt, hoor ik graag.

     

    Andere vraag; een losse decoder via HDMI. Hoe werken de modellen die met HDMI-cec werken? Kan ik dan alles blijven doen met mijn eigen afstandsbediening? Dus ook zenders enzo? Welke modellen zijn dan aan te raden (mocht de Aston toch niet werken...).

  9. En met oudere firmware even testen kan dat.

    Ondanks dat ik niet zou weten hoe dit moet (en of het al mogelijk is), denk ik niet dat het daar aan ligt.

    De laatste update voor deze televisie is version 3.877, deze firmware is van 13 mei 2014.

    De televisie heb ik pas in juni 2014 aangeschaft, toen zat deze firmware er al op en het heeft toen ruim een jaar gewerkt.

    Toch bedankt voor het meedenken, maar als ik hier al iets aan kon doen, vrees ik dat het geen effect gaat hebben omdat het altijd gewerkt heeft met dezelfde firmware.

  10. Update:

     

    CE repair heeft de televisie vandaag teruggebracht. Geen bezorger, maar de monteur zelf heeft dit gedaan.

    Helaas werkt de televisie nog steeds niet met de module van Canal Digitaal.

    Volgens de monteur gaat het een lastig verhaal worden maar gaat hij een duidelijk rapport naar Panasonic sturen.

    Hij heeft alle gegevens (firmware van tv, firmware van cam, etc.) genoteerd en geeft deze door aan Panasonic.

    Omdat de televisie niet gecertificeerd is zou het er om hangen wat Panasonic gaat doen, verwacht hij.

    Hij had als test een nieuwere Panasonic meegenomen (met FireFox-OS) welke perfect werkte met onze aansluiting/module/insteekkaart.

    Dit zou hij als extra informatie meegeven aan Panasonic, maar dit natuurlijk wel een Panasonic op basis van een ander platform. Daarnaast gaf ik aan dat een gebruiker hier op het forum een TX-L42WT50E (welke hetzelfde platform als mijn televisie heeft) heeft met dezelfde witte cam module en insteekkaart en dat het bij deze gebruiker wel werkt. Dit zou hij ook meenemen richting Panasonic.

     

    Hetgeen mij het meest bevreemd aan de situatie:

    Tijdens de vele tests die vanochtend zijn uitgevoerd door de monteur met mijn toestel, hadden we soms wel beeld.

    Zodra hij een harde reset (meerdere knoppen tegelijk en een 'controle scherm voor alle onderdelen') werkte canal digitaal wel.

    Ik had beeld op zowel NPO als commerciële zenders. Na een paar keer zappen ontstond de fout echter weer. Dit kregen we gereproduceerd.

    Het lijkt er dus op dat het na een harde reset tijdelijk wel werkt, maar dat na een paar keer zappen de module niet meer herkend wordt.

    Als je namelijk bij de 'gemeenschappelijke interface' kijkt bij de instellingen, switcht hij regelmatig (terwijl de module gewoon stevig in het slot zit) tussen 'module geplaatst' en 'geen module aanwezig'. Het lijkt er dus op dat de televisie dan wel en dan geen module herkend.

    Erg vreemd allemaal.

    Digitenne werkte overigens wel weer helemaal goed, maar dat is geen gezicht op een 55-inch, dus geen goed alternatief. Het is wel vreemd dat de digitenne cam wel herkend wordt (en blijft) en die van Canal digitaal niet (waardoor het ook weer aan de cam lijkt te liggen).

     

    In afwachting van een reactie van Panasonic ga ik ondertussen ook eens kijken naar een Aston of Deltacam kijken.

    Wellicht dat die wel herkend worden.

  11. Bedankt voor alle informatie, fijn te zien dat dit forum zo actief is en meedenkt met posters.

     

    Ik zal, zodra het toestel terug is en het werkt nog steeds niet, een stappenplan uiteenzetten waarin ik verschillende scenario's ga testen.

    Zowel met mijn eigen televisie en module, als met eventuele andere modules. Ik hou dan zeker de aston en deltacam in gedachte.

    Mocht ik er bij het testen achter komen dat ik hulp nodig heb, dan zal ik dit zeker posten.

     

     

    Onderstaand citaat bevestigt mijn gevoel; het is geen generiek probleem tussen de module, de kaart en Panasonic.

    Dan zou namelijk de set-up van Tonskidutch ook niet meer moeten werken lijkt me.

    De Viera TX-L42WT50E doet het met de witte CI+ en de knaldiguttal Kaart.

    Hij staat niet tussen de gecertificeerde TV's voor CanalDigetaal.

     

    heb je soms een  USB of SD kaart erin gestopt voor opnemen?

    dat gaat dan niet met een CI+ module, wegens de kopieer beveiliging

    tenminste niet met mijn model en de laatste firmware erop

     

    ciao

     

    En bedankt voor de suggestie, maar nog nooit een USB of SD kaart erin gehad, dus dat zou niet het probleem kunnen zijn.

  12. Dag Stormryder

     

    Het zou kunnen dat de aston module werkt   , maar deze ondersteunt volgens mij geen nano 01  .

    Daarom stel ik de unicam  deltacam twin voor ,uw toestel staat in de lijst.  opnemen met een module heb ik niet geprobeerd , daarom zal ik dit eens testen .  mij toestel is een wat oudere panasonic TX-P42G20E zonder dvb-s tuner. Volgens de lijst zou de module hier ook in moeten werken . 

     

    hereberie1234

    Sorry voor de 'domme' vraag maar wat is het verschil tussen de aston en de deltacam? En wat is de ondersteuning voor nano 01?

    Ik zie dat beide een ci module zijn, maar heb me voor de rest niet echt kunnen verdiepen/inlezen in de verschillen.

    Zoals ik net al aangaf, ik ben enigszins een leek op dit gebied.

  13. Al eens een Aston 1.07 CI module geprobeerd?

    Nee, nog niet geprobeerd.

    Maar ben niet zo thuis is dit wereldje, dus vandaar meteen de vraag; waarom zou deze wel werken?

    Ik denk namelijk meteen; deze komt niet van Canal Digitaal, dus waarom zou deze wel werken als 'niet gecertificeerd' zijnde?

     

    Ik ben altijd bereid om advies aan te nemen en zou dus zeker dit product aanschaffen als ik denk dat dit een oplossing is.

    Graag jullie advies als experts op dit gebied.

  14. Dat is toch onacceptabel, tijd dat je wat meer op je strepen gaat staan.

     

     

    dreigen met een ombudsman en advokaat voor ontbinding koop.Zo heb ik het ook met de importeur van VU+ gedaan toen de box na 3 maand terug kwam en nog defekt was.Toen kon er plotseling een nieuw toestel geleverd worden binnen de 3 weken ipv een herstelling van de box (welke niet ging omdat er geen moederborden voorradig waren).Doe dat wel via mail of schriftelijk.

     

     

    Klopt wat jullie beide stellen.

    Heb nu voor een tweede keer me gericht tot Panasonic (CE repair ben ik helemaal klaar mee) aangezien dat de partij is waar ik zaken mee doe. Panasonic heeft zijn reparaties uitbesteed aan CE repair, maar eigenlijk is dat geen partij voor mij.

    In mijn laatste bericht heb ik ook aangegeven dat ik ze tot komende donderdag geef om een bevredigende oplossing te bieden en dat ik me anders richt tot media, ombudsman, etc. Niet dat ik de illusie heb dat dergelijke programma's of partijen meteen werk maken van dit soort dingen, maar wellicht hebben ze al meerdere klachten over Panasonic en/of CE repair. Ik ben er wel zo'n beetje klaar mee, met die televisie van Panasonic, hoe mooi beeld het plasmascherm ook geeft.

     

    Alle mailtjes en brieven van CE repair en Panasonic bewaar ik netjes om een dossier op te bouwen.

  15. De Nederlandse zenders hebben tot voor kort ook gewerkt.

    Er is iets defect, de software of de hardware, Tv is al nagezien op beide punten, de CI nog niet.

    Een testje met een tweede CI kan aantonenen of de probleem in de Tv zit of in de de CI.

    Precies, mocht het probleem nog steeds aanwezig zijn wanneer ze het toestel eindelijk terugbezorgen, dan probeer ik dat toch maar een keer.

    Toestel staat nu nog steeds (al ruim een half jaar!!!) bij CE repair, dus kan niet heel veel testen op dit moment.

     

     

    Ik vind het meest logische dat het ci-slot defect is gezien wat je hebt uitgeprobeerd.

    Precies, dat is mijn conclusie ook. Mede doordat het probleem ook speelde bij zowel Digitenne als Ziggo.

    Volgens CE repair speelt het niet meer bij Ziggo, de rest (Digitenne en Canal Digitaal) kunnen ze niet testen zeggen ze omdat ze daar geen aansluiting voor hebben liggen.

  16. Ik zou het probleem toch eens bij Panasonic voorleggen.

    De witte CI+ module zou daar gewoon op moeten werken. Natuurlijk kun je niet over de CanalDigitaal fastscanlijst beschikken want die Panasonic is niet CanalDigitaal gecertificeerd maar je zou de gecodeerde Nederlandse zenders wel moeten kunnen bekijken.

     

    Daar heb ik het nu dus liggen, maar die blijven herhalen 'geen gecertificeerde televisie'. En dat weet ik en snap ik, maar dan nog had ik iets meer ondersteuning verwacht. 

    Ik ben in de veronderstelling dat de fastscanlijst wel altijd gewerkt heeft op de Panasonic, de initiële zoekopdracht naar de HD-zenders van Canal Digitaal (welke ik gewoon als 'lijst' kon kiezen voorafgaand aan het zoekproces) zorgde voor een zoekactie van zo'n 2 minuten. Toen waren alle zenders gevonden, netjes in de volgorde waarop ik ze ook op de losse ontvangen van CD ontvang.

  17. @Sprietje

    Ik heb de witte (in mijn ogen was de linker van de 3 afbeeldingen op de kaart een wereldbol). De zwarte kende ik niet, maar dankzij jou afbeeldingen zie ik nu het verschil en snap ik de verwarring, excuses hiervoor.

     

     

    @Astro Iris,
    gecertificeerd wil zeggen dat de firmware van de TV 100% kan communiceren met de CI in kwestie.. Het kan dus zijn dat er een CI dus niet werkt i.c.m. de firmware.. Enige optie is dan een firmware upgrade (van de TV) indien beschikbaar....
    Wellicht is de TV van de TS geschikt voor CI+ van Ziggo/UPC? Kan me hetzelfde herinneren met de AlphaCrypt CI die 'plots' ook niet meer werkte in een aantal TV's omdat ze het CI+ bitje enabled hadden... Geen CI+ module: geen herkenning....

    Argument blijft: Geen gecertifixceerd toestel, geen garantie op werking. Het ZOU kunnen werken, maar kan ook zomaar STOPPEN met werken..... Dat is en blijft mijn argument.. Hoe lullig ook voor de gebruiker.... Voor CI+ geldt hetzelfde. Ook daarvoor is de TV van de TS dus niet gecertificeerd. De benodigde CDS CI+ certificaten zitten niet in de firmware van de TV en zal dus ook niet gaan werken... Zou zelfs kunnen zijn dat CDS dit CI+ bitje in de initialisatie plots verplicht heeft gemaakt.. Who knows...

     

    Ik begrijp wat je zegt, en heb ook begrip voor het standpunt/beperking/dienstverlening van CD/Panasonic, dat is dus allemaal niet het probleem.

     

    De vraag die bij mij blijft bestaan is dat ik graag wil weten of meer mensen met de combinatie Canal Digitaal, Witte module en Panasonic TV dit probleem hebben. Wanneer het namelijk om een 'verplicht bitje' gaat of een andere instelling die veranderd is waardoor de combinatie niet meer werkt, dan is het toch vreemd dat het zich alleen bij mij voordoet? 

    Iedereen met een witte module en een Panasonic televisie zou hier dan toch last van moeten hebben?

  18. Ik heb de chip niet met een gummetje schoongemaakt, maar de kaart (chip) werkt wel in dezelfde module, in een andere televisie.

    Het zou met dus verbazen wanneer de oorzaak in het contact van de chip in de module zou liggen.

    Daarnaast heb ik met een andere kaart ook getest in deze module en in de betreffende panasonic televisie, en ook dan doet het probleem zich voor.

     

    Conclusie (voor zover ik die mag trekken):

    Het lijkt niet aan de kaart te liggen en niet aan de module. (Deze werken immers feilloos in een ander toestel van bijv. Philips.) 

    Het ligt in mijn ogen aan de televisie, óf aan de combinatie van kaart, module en televisie.

     

    Ik heb zo snel niemand waar ik de CI module van zou kunnen lenen, en om nou een nieuwe te bestellen om dit te testen vind ik wat teveel van het goede.

    Heb er wel over zitten denken om de nieuwe CAM-701 (die met geïntegreerde smartcard van Canal Digitaal zelf) te bestellen, maar als dit niet werkt en ze nemen hem niet retour i.v.m. geopende en geactiveerde module, dan gooi ik €90,- 'weg'. 

  19. Bedankt voor je suggesties/vragen.

    De televisie heeft de laatste firmware en deze stond er al op voordat het stopte met werken.

     

    De ci is 'af en aan' zichtbaar. Daarmee bedoel ik dat hij de ene keer wel gezien wordt, dan weer niet en dan weer een paar seconden wel. Maar over het algemeen is hij niet zichtbaar in het menu.

     

    Het tweede slot heb ik ook geprobeerd, werkt ook niet helaas. Zelfde probleem.

     

    Extra info;

    Heb het in oktober ook geprobeerd met een ziggo aansluiting en module, deze werkte ook niet ( vandaar dat ze hem toch opgehaald hebben). Ze beweren nu dat ziggo wel werkt, maar kan dit niet testen (test destijds bij kennissen gedaan, thuis geen mogelijkheid tot kabel). Dus er vanuitgaande dat CE repair de waarheid verteld; ziggo werkte ook niet, na vervangen moederbord werkt ziggo wel, maar Canal digitaal nog steeds niet. Heb ook met digitenne gerest de laatste keer en ook die leek niet te werken (maar kon niet uitvoerig testen omdat chauffeur van CE repair verder wilde gaan en de televisie weer mee moest nemen).

  20. Zojuist getest met een andere televisie en daarbij werken de module en smardcard wel gewoon. Had dit destijds al gedaan, maar doordat je aangaf dat er een update voor de module kon klaarstaan heb ik het toch nog een keer getest en gekeken.

    Helaas, geen update beschikbaar. En gelukkig werkte de module en kaart dus nog wel gewoon.

     

    En ja, ik begrijp (ondertussen, maar was hier niet van op de hoogte toen ik het toestel kocht) dat hij niet gecertificeerd is. Ik vraag me alleen af of ik de enige ben met deze combinatie waar het misgaat. Als het een kwestie van 'niet gecertificeerd zijn' is dan zou het toch bij alle combinaties misgaan sinds oktober??

     

    Vandaar dus nog steeds de vraag; hebben er meer mensen lastig hiervan bij een Panasonic televisie?

  21. Panasonic Viera TX-P55VT60 met DVB-S2, aangeschaft in juni 2014.

    De module (witte module met wereldbol van Canal Digitaal) en televisie hebben altijd top gewerkt.

    Alle zaken als EPG, fastscan en ondertiteling werden ondersteund.

     

    Probleem

    Begin oktober 2015 gingen alle kanalen op zwart en verscheen de melding dat het signaal gecodeerd was.

    Alleen kanaal 14 (BVN) werkte nog, alle andere zenders bleven gecodeerd.

    Hierop ben ik gaan kijken of het probleem in de module of in de kaart zat.

    Een simpele test door de module en kaart in een andere televisie met DVB-S2 te stoppen, leerde me dat hier niks mee aan de hand was.

     

    Daarop contact gehad met Panasonic. Zij geven aan dat ze geen gecertificeerde televisies voor Canal Digitaal leveren.

    Gelukkig hebben ze na lang aandringen de televisie toch opgehaald, medio oktober 2015.

    Na 3 maanden kreeg ik eindelijk bericht dat ze het moederbord hebben vervangen en dat de televisie terug kwam.

    Helaas bleek het probleem niet verholpen te zijn geweest toen de televisie terug kwam. Ze hebben dit zelf niet kunnen testen omdat ze bij CE repair geen satelliet aansluiting hebben om te testen.

    De televisie is toen weer mee terug gegaan naar CE repair en daar staat hij nu nog steeds.

    Laatste contact is van enkele weken geleden, ik gaf toen aan dat het probleem in de televisie moest zitten omdat CD geen update heeft gehad rond oktober (althans dat vertelde CD mij destijds) en gaf aan dat er meer klachten zouden moeten zijn geweest wanneer het door een upgrade veroorzaakt was omdat dan iedereen met een panasonic televisie (die via de ingebouwde ci module kijkt) tegen dit probleem aangelopen is.

    Er werd toen gezegd dat ze naast mijn klacht/probleem, nog een zelfde melding hadden over een panasonic televisie.

     

    De vraag die ik heb is de volgende:

    Zijn er meer mensen die op dit moment met de combinatie Panasonic televisie (liefst model VT60, maar elk model is welkom) en CI module (wit wereldbol) bij elke zender de melding krijgen dat de zender gecodeerd is? En dus televisie kijken via de ingebouwde tuner/CI module onmogelijk maakt?

     

    En heeft er iemand een idee hoe dit probleem veroorzaakt is?

    Ik wil graag met de ingebouwde module blijven werken omdat dit voor een simpele bediening zorgt (voor vrouw en kinderen), dus bij voorkeur geen aparte kastjes/losse ontvangers waar ik andere afstandsbedieningen voor moet gebruiken of Logitech afstandsbediening voor moet instellen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...