Ga naar inhoud


Schotel bij Hoekwoning wanneer BouwvergunningVrij?


LaRaZa

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb sinds een jaar een schotel aan de zijkant van mijn hoekwoning geplaatst. Destijds heb ik gelezen (o.a. bij de gemeente en VROM websites) dat je afhankelijk van de diameter van de schotel, deze vergunningvrij kon plaatsen.

 

Nu kom een zeiker (mijn buurman) mij vertellen dat mijn schotel daar niet mag zijn, omdat het met de openbare weg of groen zou begrenzen. Nu is het zo dat aan de zijkant van mijn woning loopt geen echte weg, maar het is meer een padje van ong. 1 meter breed waar mensen kunnen langslopen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Wat adviseren mij jullie, moet ik echt een bouwvergunning bij de gemeente aanvragen of gewoon de buurman negeren? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

Thanks LArAZA <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Wie kan mij

--------------------

Dreambox 800-HD

VisioSat Quatro LNB's (Astra 1/ Astra 2 / Astra 3 /HotBird (HB))

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ongeacht of je nu eigenlijk wel of geen bouwvergunning nodig hebt.

 

Het ding hangt er al, dus fijn laten hangen. Als de gemeente gaat klagen kun je altijd nog een bouwvergunning aanvragen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
zit wel een maar aan het vergunnings vrij verhaal en wel het gegeven dat er niets buiten de eigen grond mag uitsteken.Vandaar ook dat veel ramen en deuren van woningen zonder voortuin naar binnen moeten draaien.

grtz


Hmmm, als wat jij zegt klopt dan zou ik in principe wel een bouwvergunning nodig hebben. Aangezien de schotel steek wat uit van mijn eigengrond. Qua diameter zit ik wel goed want deze is maar 75cm.

ThanKs LaRAZA <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

--------------------

Dreambox 800-HD

VisioSat Quatro LNB's (Astra 1/ Astra 2 / Astra 3 /HotBird (HB))

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
is niet nodig. je bent tot een diameter van 1 meter vrij om deze te plaatsen tenzij dit expliciet wordt gemeld in het koop/huurcontract.

 

Zelfs al staat dat in de koop/huurovereenkomst kunnen ze je niks maken, want als je Radar heb gezien is een dergelijk verbod nietig. Wel kunnen eisen aan de maat of iets dergelijks gestelt worden. Als de schotel stevig aan de muur verankert zit en absoluut niet los kan raken wat is dan het probleem? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...