Ga naar inhoud


wavefrontier met quad-lnb's


rinlin

Aanbevolen berichten

Dat is wel een punt wat je daar op noemt,dat aantal kabels door de schoorsteen daar zal je met het voorstel van edwin in ieder geval geen last van hebben want daar word alles buiten al geschakeld en gaan er maar 4 door de schoorsteen.Wat ik mij afvraag is of het mogelijk is twee multiswitches achter zo een uncommited switch te hangen als dat kan dan zou ik voor de multiswitch gaan(met 32 kabels door de schoorsteen)en dan de multiswitch op zolder plaatsen of zoiets.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het beste merk wat ik ken is Spaun, je hebt in ieder geval voor elke ontvanger 1 uncommited Diseqc 2.1 switch nodig wat je er verder aanhangt maakt niet uit of je 4 LNB's via 1 Diseqc 1.0 switch laat lopen en 3 rechtstreeks op de 2.1 uncommited maakt niet uit als je het maag goed aangeeft in de Dreambox.

 

Ik hoor het graag.

 

Groetjes,

 

Edwin

 

P.S. ik heb de zelfde configuratie alleen met 1 Quadro LNB voor de Astra (19,2 oost).

 

TIP: Als je van voetbal en NASCAR (stockcar racing) houd voeg dan in ieder geval 7 oost en 18 west toe. Hioer zijn goede feeds op, misschien dat voor voetbal 7 oost niet meer geld. maar dat is afwachten tot het nieuwe seizoen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit kunnen vinden op de site van spaun.In dit voorbeeld betreft het tweemaal multiswitches voor twee satellieten met een uncommited switch maar dan moet het ook kunnen met multiswitches die geschikt zijn voor 4 satellieten waardoor je op een totaal van maximaal 8 satellieten kunt komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Edwin,

 

Ik heb nu ook een quad op astra 19.2. Wil echter hiermee meerdere sats kunnen ontvangen. De keuze aan modellen merken en switches is echter zo groot, dat ik had gehoopt de horen: Koop 8 spaun xxxy model vvvz diseq 1.1 switches en 4 spaun yyyx model zzzv 2.1 switch en sluit de apparatuur als volgt aan en stel op de droomdozen het volgende in. Dat zou alles wat eenvoudiger maken voor een minder ervaren sat-freak als mijzelf.

 

ALs ik de spaun brochure goed begrijp, heb ik de volgende zaken nodig:

 

Per dreambox 2* spaun SAR 411F, en 1* spaun SUR 220F. Dan kan ik max. 8 quattro lnb's gebruiken. Kan iemand dit bevestigen / ontkennen?

 

Fatfreddy,

 

Ik heb het schema bekeken, maar begrijp hieruit dat alle uitgangen van een quattro lnb naar DEZELFDE switch gaan?ik had mij voorgesteld dat iedere uitgang naar een switch van één dreambox zou gaan. De voorgestelde oplossing van Spaun begrijp ik niet helemaal..... (dat zegt meer over mij dan over het schema <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> denk ik).

 

Rinlin

2 * DM800 HD SE, 3 * AZbox (Elite, Premium+ en ME)

1 * 88CM met 4 LNB's en 1 * T90 met 10 LNB's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt alle uitgangen van de quatro lnb gaan naar de multiswitch en daar word het verdeeld naar de uitgangen van de multiswitch.De uitgangen zijn volledig onafhankelijk van elkaar.Wat je voor ogen had dat is wanneer je quad lnb's gebruikt zoals edwin je voorstelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil hier een correctie op aanbrengen:Zoals ik schreef dat het 4 lnb's in één behuizing zijn klopt niet.Wat het wel is, is dat een quad lnb een quatro lnb is met ingebouwde multiswitch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fatdreddy,

 

Is een quatro LNB dan wel geschikt om rechtstreeks 4 dreamboxen aan te sluiten? Met bijvoorbeeld een enkele schotel op Astra? Of moet je hier persé een quad voor hebben?

 

In jouw (spauns) voorbeeld heb ik dus per twee LNB's één SMS 9800 NF nodig, en per ontvanger één SUR 210 F of een SUR 420 F (de laatste heeft dan 4 ingangen, dus maximaal 4 9800's en dus maximaal 8 LNB's).

 

Heeft de SMS 9800 NF ook uitgangen voor 4 aansluitingen?

 

Kun je in dit geval ook een echte quad LNB aansluiten, of mogen dit alleen Quatro's zijn (ik heb op het dak al een schotel staan op Astra, met een Quad LNB, en die wil ik graag hergebruiken)?

 

Veel vragen, ik weet het, maar ik wil alles in één keer goed doen. De hobby is al duur genoeg....

 

Rinlin

2 * DM800 HD SE, 3 * AZbox (Elite, Premium+ en ME)

1 * 88CM met 4 LNB's en 1 * T90 met 10 LNB's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een quatro lnb is niet geschikt om er rechtstreeks een dreambox of welke ontvanger dan ook op aan te sluiten.

Op een quad lnb kan dit wel aangezien daar al zo een zo een multiswitch is ingebouwd.Een quad kan weer niet op een multiswitch worden aangesloten.Ik ben nog aan het uitzoeken of die chess quattrix die op de link die ik je heb gegeven onderaan staat ook geschikt is voor een multiswitchsysteem.Als je wat meer over multiswitches wilt weten dan moet je eens bij GSO installaties kijken op google dan word het één en ander je wel duidelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rinlin ik ben ff aan het bellen geweest maar het systeem wat ik voor ogen had word veel te duur zeker als je zoveel lnb's wilt gaan plaatsen.Mijn advies:Kies voor het systeem wat edwin je voorstelde en ruil je quatro lnb's om voor quad lnb's want daar heb je niets aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bigfoot, Fatfreddy,

 

Ik ben zelf ook maar even gaan bellen met de importeur van Spaun. De persoon die ik daar sprak gaf ook aan dat een quatro systeem veel te ingewikkeld en duur zou worden. Deze is eigenlijk ook niet gemaakt voor mijn toepassing. Hij raade mij aan de quatro om te ruilen voor een quad, en inderdaad voor edwin's oplossing te kiezen.

 

 

Dit lijkt mij dus ook de beste oplossing.

 

Medesatters, bedankt voor het meedenken en de antwoorden!

 

Rinlin

2 * DM800 HD SE, 3 * AZbox (Elite, Premium+ en ME)

1 * 88CM met 4 LNB's en 1 * T90 met 10 LNB's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...