Ga naar inhoud


Consumentenbond: 0900 nummers te duur


Gast dahei

Aanbevolen berichten

 

0900-nummers bron van ergernis

27 augustus 2004

Bellen met een 0900-nummer kan handenvol met geld kosten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. De bond deed het onderzoek naar aanleiding van een oproep naar ergernissen van consumenten over het gebruik van 0900-nummers. Uit de reacties blijkt dat het voor veel mensen frustrerend is dat je als klant van een bedrijf bij het hoge 0900-tarief ook voor de wachttijd moet betalen.

 

In totaal heeft de Consumentenbond 86 bedrijven uit verschillende branches gebeld die hun klantencontacten via een 0900- nummer onderhouden. Hierbij is geklokt hoelang het duurde voordat uiteindelijk werd opgenomen. Hierbij gold een maximumlimiet van een half uur. De Vliegwinkel en RaketNet hebben deze twijfelachtige limiet gehaald. De duurste nummers die de bond onderzocht zijn die van Canal Digitaal zonder servicepakket (€80 cpm), Zon (€70 cpm) en Tele2 Internet Helpdesk (€60 cpm).

 

De Consumentenbond pleit ervoor dat bedrijven een manier bedenken om wachtenden geen kosten in rekening te brengen. Niet direct bellen, maar op een andere manier de vraag stellen, bijvoorbeeld via brief of e-mail bespaart soms ergernis en kosten.

 

Bron: http://www.consumentenbond.nl/nieuws/nieuws/534546?ticket=nietlid&ticket=nietlid

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ratten zijn het die bedrijven en instellingen die dit doen. Ik weer al een tijdje (voor zo ver mogelijk) dit soort bedrijven met 0900 nummers. Mede daarom heb ik toen ADSL van Demon genomen met een 0800- <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> helpdesk.

 

Zeker als je leest dat je bij tele2 60 €cpm moet betalen. Schandalig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Zeker als je leest dat je bij tele2 60 €cpm moet betalen. Schandalig

 

En dan zeggen ze nog dat je goedkoper belt met Tele2! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou eens tijd worden dat er massaal aktie ondernomen wordt tegen deze diefstal. Ja, zo zie ik dat "diefstal".

Het is toch te zot voor woorden dat ik een bedrijf moet bellen omdat hun diensten niet funktioneren en/of hun rekeningen niet kloppen en dat ik dan nog op kosten gejaagd word ook terwijl de fout bij hun ligt. Het kost me al tijd en dat is kostbaar genoeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

activeren Canal+-kaartje: 15€!

En dat alles om verlost te zijn van de graaier UPC.

 

Tsja, ten eerste als je voor €20 per jaar een serviceabonnement neemt betaal je veel minder.. Ten tweede, als je elke maand zoveel kwijt bent om je kaartje opnieuw te activeren dan is er toch iets niet goed aan jouw kant IMO.. Bij mij is het al niet meer nodig geweest sinds de komst van de nieuwe kaart.

 

Tsja, de gesprekskosten van het duurste C+-nummer zijn natuurlijk ongelooflijk hoog, maar waar moeten ze op deze klanten anders hun geld aan verdienen? De transponders huren zichzelf niet, en ik denk niet dat men winst kan maken op het geld dat de zenders betalen voor de huur van een transponder. Daarnaast is het een stukje ontmoedigingsbeleid voor wat betreft het niet nemen van dat servicepakket denk ik, en dan is het natuurlijk veel goedkoper. Doet er niet aan af dat dit wel heel duur is, maar voor het heractiveren is er nu IMO een goedkoper nummer.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...