Ga naar inhoud


Bewaarplicht verkeersgegevens


Gast

Aanbevolen berichten

Hi,

 

Graag maak ik jullie attent op de volgende website:

 

http://www.bewaarplicht.nl/

 

Binnenkort wordt er vergaderd over een wet met verstrekkende gevolgen voor bedrijfsleven *en* consumenten/particulieren, die het Internet Service Providers (dus Wanadoo, UPC, XS4ALL, *iedere* ISP in Nederland) verplicht om zeer veel, zo niet alles bij te houden wat hun abonnees doen. Lees op bovenstaande URL wat dit voor een consequenties heeft!

 

Greetz,

 

Packetloss

Link naar reactie
Delen op andere sites


het is logisch dat er bepaalde data gelogged wordt.. het gaat hier niet om inhoud.. maar wel om wie waarheen gaat op internet..

 

Zie het zo: van je telefoon wordt dit ook bijgehouden.

 

Gr,

 

BaZ

There is nothing wrong with having a strong opinion... if it comes with an open mind!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Shit, nu kan ik ook al niet meer op mijn favoriete porno-sites rond surfen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

sat4all is geen provider maar een klant van de provider widexs. sat4all is dus niet aansprakelijk voor de opslag van de door hun gegeneerde data. wat ook vrijwel onmogelijk zal zijn om in deze server ruimte elke server te laten voorzien van een dlt drive en dat elk een klant van elk van deze server 1 keer per week aanklopt voor de dlt tape te verwisselen en hem van een nieuw exemplaat te voorzien.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je hier mee doelt op een van je vorige posts. dan moet je het zo maar bekijken. dat elk particuliere huishouden dan hun gegenereerde dataverkeer en / of logfiles zelf moeten opslaan, want dat is dan juist de exacte situatie als waar sat4all in verkeerd.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

en daarom ben ik lid via xs4all <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

bits for freedom !! (en voer voor emule <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> )

 

groet

kamaradski

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
en dat elk een klant van elk van deze server 1 keer per week aanklopt voor de dlt tape te verwisselen en hem van een nieuw exemplaat te voorzien.

 

 

wooow, das een grote tape die een week lang alle gegevens van xs4all kan bevatten, moet vast wel op een vrachtwagen vervoerd worden. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

 

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Graag maak ik jullie attent op de volgende website:
http://www.bewaarplicht.nl/


En inmiddels is de actie in volle gang <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Er hebben nu meer dan 100 partijen het statement ondertekend, waaronder XS4ALL, BIT, Tiscal, Wanadoo, UPC/Chello, Casema en Planet. We houden de lijst nauwkeurig bij op www.bewaarplicht.nl.

En een interview met mij kan je terughoren via onderstaande link <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />.

http://streams.planet.nl/cgi-bin/reflect...erkerk-20041130

(in Windows Media formaat)

greetz,
packetloss
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind e.e.a. niet logisch. In het kader van de wet ben je onschuldig tot je schuld bewezen is. Tot die tijd en zelfs dan heb je allerlei rechten. Dit zou een ondermijning zijn van deze basis-rechten.

 

Er zijn reeds tal van mogelijkheden tot opsporing. Er kan o.a. gelogd worden. Al deze zaken hebben een bevel nodig.

 

Verder geldt dat behoudens de reeds genoemde problemen ten aanzien van privacy en practische problemen m.b.t. kosten, beheer, opslag etc. er ook zaken zijn die gebeuren zonder dat je het wilt, bijvoorbeeld:

1. Je bent besmet met een virus dat allerlei 'foute' zaken mailt (ff kantekening: elke loser zonder geupdate virusscanner {en firewall} zou wat mij betreft het internet niet op mogen...).

2. Klikt per ongeluk op een verkeerde link of wordt doorgelinkt

etc. etc. etc.

 

Verder kunnen hier ook geen beweegredenen aan toegevoegd worden. Misschien is iemand een boek of verhandeling aan het schrijven en heeft daarom een aantal 'foute' sites bezocht en mailtjes gestuurd (informatie-vergaring).

 

Tevens is er een probleem ten aanzien van veiligheid. De gegevens zijn extreem gevoelig, omdat ze bijna alles zeggen over de persoon in kwestie. Wat deze gegevens ook van waarde maakt voor bijvoorbeeld een terroristische groep/de buurman etc.

 

Ook gaat dit in tegen alles waar het internet voor stond; vrije vergaring van informatie (wat helaas inmiddels al lang al niet meer altijd vanzelf sprekend is).

 

Ik ben er uiteraard ook voor dat de politie opsporingsmethoden heeft om misdaden te kunnen oplossen en/of voorkomen. Dit zou er echter geen 1 moeten zijn.

Ik denk bij dit soort plannen al gauw aan de film "Enemy of the State".

 

CU,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...