Ga naar inhoud


Skystar2 22khz probleem


Gast

Aanbevolen berichten

Sinds een aantal weken een Skystar2 in huis, best tevreden over maar er zijn toch wat rare dingen aan de hand met het scannen van, en het switchen tussen kanalen. Ben al zover dat ik erachter ben dat het een 22khz signaal probleem is die de Skystar2 dan weer wel en dan weer niet afgeeft aan mijn (universele) lnb. Mijn schotel staat goed uitgericht op Hotbird en met ProgDvb kreeg ik eerst met scannen alleen maar alle kanalen in de Lo-band. Na wat instellingen te hebben veranderd (Switch op 0 zetten b.v.) kreeg ik ook signaal op een aantal transponders in de Hi-band (Rai op 11766 b.v.) maar wat ik ook doe en instel: alle transponders boven de 12034: nooit signaal <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />. Daarbij komt nog dat als ik van een Lo naar een Hi-band kanaal switch dan geeft ie de eerste keer blijkbaar wel een 22khz signaal af en zie ik het kanaal (b.v. Rai) maar als ik vervolgens van Rai naar een ander kanaal op een andere transponder in de Hi-band switch (bv Sky On Air op 11996) dan weer geen signaal. Dan moet ik eerst weer terug naar een Lo-band kanaal en als ik dan switch naar 11996 dan weer wel signaal....(en geeft ie de 22khz signaal wel weer af om te kunnen switchen). Heb alles al geprobeerd.... pci-kaart goed koelen, verschillende driver versies, verschillende software, etc. Maar zonder succes. Iemand die nog oplossingen weet? Of is mijn Skystar2 gewoon raar aan het doen en moet ik 'm ruilen ??

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Rickrotterdam.

 

Ik heb een dergelijk probleem gehad met mijn Skystar 2.

Bij een test in een ander systeem bleek, toen ik het systeem nog open had, dat de kaart heel erg warm werd, speciaal het spoeltje boven de tuner tegen de slotplaat. Meteen uitgezet, en toen bleek dat de coax sluiting maakte in de F connector. Goed aangezet en na afkoeling leek de kaart goed te werken.

Op mijn astra lnb was alles goed, maar op mijn hotbird lnb had ik alleen de lo band en een af en toe een enkele hi band transponder. Ik schakel niet met DiSEqC switches maar met een 12V switch. Uit meting bleek dat de 22KHz die continue op de coax staat bij transponders in de hi band, maar 38 mV op de coax bracht. Dit bleek dus voor de ene LNB genoeg om te schakelen, maar voor de andere niet. De DiSEqC specs geven 600 mV aan voor dit signaal. Een andere Skystar die ik heb werken bleek 480 mV te leveren.

Het probleem zat in het spoeltje, Deze was toch doorgebrand en had daardoor geen inductie meer waardoor de 22KHz als het ware kortgesloten werd door de 13 - 19V voeding. Een ander spoeltje van 1 mH, en de 22 KHz was 380 mV en alles werkte weer naar behoren.

Als je de mogelijkheid hebt, meet dan met een wisselspanningsmeter het signaal op de coax, als dit hoger dan 200 mV is zou naar mijn ervaring de omschakeling goed moeten werken.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het antwoord. Heb als eerste mijn f-connectoren goed bekeken en die maakten geen sluiting en volgens mij hebben ze dat ook nooit gedaan...

Verder zal ik proberen een wisselspanningsmeter te lenen en dan even kijken of ik daar iets problematisch kan ontdekken. Verder had ik dus met verschillende LOF en Switch instellingen het zover weten te krijgen dat ik alle transponders t/m 12034 op Hotbird goed kon scannen (die kanalen staan nu dus allemaal in mijn Channel-list) en als ik vervolgens de default LOF en switch instellingen neem, dan kan ik niet switchen van een Lo naar een Hi-band kanaal (of af en toe), maar als ik LOF1 op 11250 zet, switch op 0 en LOF2 op 9750 kan ik wel switchen tussen de Lo en Hi kanalen in mijn lijst, vreemd !! Wat de frequenties boven 12034 betreft: nooit iets aan signaal kunnen opvangen. In de Hi-band, bijvoorbeeld Rai op 11766 heb ik een signaal van 30% (prima beeld verder) en in de Lo-band meestal siganelen tussen de 65-75%, maar boven de 12034 helemaal niks. Is het zo dat de hogere transponders boven de 12034 niet zo sterk zijn als de lagere, of zijn het misschien 'spot-beams' die b.v. vrij specifiek gericht staan op b.v. Italie (aangezien daar veel Sky-Italia pakketten zitten) ?? En heb ik dus wellicht meer signaal (cq grotere schotel) nodig om die frequenties te kunnen ontvangen, of zou ik nu al in ieder geval een gering signaal moeten kunnen opvangen (en ligt het dus ergens anders aan) ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft niemand anders dit soort problemen met de Skystar2, en zijn er mensen die wèl signaal hebben op de transponders boven de 12034 met de Skystar2 (al is het maar een gering signaal) ?? Ben benieuwd !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik allemaal meemaak wil je niet weten.

Inderdaad de laatste weken veel wisselen van zenders om beeld te krijgen,zomaar bij zenderwissel reserteert de PC.

Overigens dit eufel is sinds driver 4.3 erop staat.

Voor een paar uur terug weer naar versie 4.2.11 en maar afwachten hoe het verder gaat.

Momenteel alleen DVB-T stick

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Rickrotterdam.

 

Ik heb even gekeken en het volgende lijstje gemaakt. Opgenomen met DVBdream 8.5, lof1 9750000 lof sw 11700000 lof 2 10600000

 

Sky cinema....12034 75%

Duna TV.........12149 63%

RTS SAT.........12188 30%

TCT SAT.........12207 66%

BVN...............12303 62%

Sky Meteo 24.12713 88%

 

Heb je de mogelijkheid om een andere LNB te proberen ?

 

Albert_H

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Albert,

Blijkbaar heb jij ook niet zoveel kanalen boven de 12034, is dit normaal bij de hogere transponders op Hotbird ?. Heb zelf een 60cm schotel en prima signalen in de Lo-band, maar naar mate de frequenties hoger worden zakken de signalen ook. Rai-Uno b.v. dus een signaal van 32%, misschien moet ik gewoon een grotere schotel aanschaffen. Maar toch heb ik de indruk dat er iets niet helemaal klopt met de Skystar2 want met de default LOF & Switch instellingen pik ik helemaal niks op in de Hi-band maar met andere instellingen weer wel.... Enfin, zal ook eens een andere Lnb kopen en proberen. Het is niet zo dat ik nou zoveel leuke kanalen mis op de hogere frequenties, maar wil gewoon doorkrijgen waar het nu aan ligt dat ik niks oppik boven de 12034, blijf het vreemd vinden dus als iemand nog dergelijke ervaringen heeft met de SS2.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo ik heb eens even gekeken en dan mis je nog al wat als je hier http://www.kingofsat.net/nl/freqs.php?pos=19.2E kijkt wat er boven de 12034 zit,ik zelf kan ze wel allemaal ontvangen met mijn SS2,dus denk toch aan je lnb

mvg Jalza

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor de verwarring, maar ik heb veel meer kanalen boven de 12034. Ik heb er alleen een paar uitgpikt die ik zo gauw even vinden kon met de % waarden in DVBdream erachter. Ik heb niet het idee dat ik iets mis in de hoge band.

Je vroeg of meer mensen problemen hadden in de hoge band, en ik wilde aangeven dat ik dat niet had.

Ik werk ook alleen met de default instellingen van de lof's. Ik denk dat je eerst eens een andere LNB moet proberen. Voor zover ik weet werken de meeste LNB,s met de standaard local oscillator frequency's.

Ik heb deze in ieder geval nog nooit hoeven aanpassen, maar ik heb ook nog niet met meer dan 5 LNB's gewerkt.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de antwoorden....

Heb nu wel door dat het waarschijnlijk gewoon mijn Lnb is die niet naar behoren werkt. Zal binnenkort een nieuwe aanschaffen en uitproberen, en mocht die het probleem niet oplossen dan gebruik ik die 2de gewoon voor de Astra, en zal het probleem wellicht toch veroorzaakt worden door de Skystar2. Zal de resultaten hier vermelden als ik ze heb. Wat de kanalen boven de 12034 betreft...zijn er toch wel veel die ik mis nu ja, maar ben al zeer tevreden met wat ik nu oppik, met name de tv-muziekkanalen. Wil echter toch uiteindelijk alles uit mijn SS2 kaart halen, anderen lukt het blijkbaar wel dus komt wel goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Iedereen leuke feestdagen gewenst !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, ik heb dit probleem ook al eens op dit forum gegooid maar er nog nooit een duidelijk antwoordt uit kunnen hallen.

Het geval is dat er soms moeilijk geschakeld wordt tussen horizontaal en verticaal ontvangst.

Ik heb hier de volgende oplossing voor gevonden .

Als je van kanaal wisselt en je signaal volt weg, probeer dan je kaart opnieuw te starten.

Dit kun je doen door met SS2DiSEqC je LMB uit en vervolgens weer aan te schakelen.

Of door in bijvoorbeeld progdvb de kaart op nieuw op te starten.

 

Hoop dat je hier wat aan hebt.

 

Groeten: Zontomaatje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...