Ga naar inhoud


ip adres router zichtbaar


lullo

Aanbevolen berichten

Citaat:

Als je kan greppen in de dhcpdatabase van zijn provider en daar enige onregelmatigheden in kan ontdekken, kan je daar een mogelijke oplossing voor vinden.


In de DHCP kun je toch alleen vinden welk adres er wordt uitgedeeld, wanneer dat is, hoelang de lease nog duurt, wanneer de lease is uitgedeeld, etc.. Een oplossing voor het probleem dat zijn router een lokaal adres doorgeeft kun je daarin niet vinden lijkt mij. Of de DHCP-server van zijn provider moet zo zijn ingesteld dat iemand zowel een lokaal als wan-adres krijgt. Echter zullen de meeste modems/routers dat niet slikken.

Citaat:
Lullo gaf aan dat zijn ip met 82.x.x.x begint en wil dat net een ip zijn wat in een range van een Demon ipblock valt.


Er zijn een stuk meer providers in Nederland waarbij de IP-adressen met 82 beginnen hoor. Ik noem: XS4ALL, Tiscali, @Home, Multikabel, Planet/Hetnet..

Citaat:

Best jammer dat je mij daarvan beticht, geloof me dat is het laatste wat ik zou willen doen!! Ik werk zelf voor Demon en kan dit "probleem" voorleggen aan de jongens van de technische dienst die ongetwijfeld met sweex modem/router hebben gewerkt en misschien wel een oplossing hiervoor weten of kunnen bedenken.


Of je nu werkt bij Demon of niet, het is sowieso niet slim op je IP-adres zomaar te geven aan onbekenden. Ik zou ze de kost niet willen geven die er mee gaan proberen of er toevallig niets open staat: mailserver, proxytje, misschien wat Windows-shares. Dan kun je beter naar de helpdesk van je ISP bellen lijkt me.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
In de DHCP kun je toch alleen vinden welk adres er wordt uitgedeeld, wanneer dat is, hoelang de lease nog duurt, wanneer de lease is uitgedeeld, etc.. Een oplossing voor het probleem dat zijn router een lokaal adres doorgeeft kun je daarin niet vinden lijkt mij.


Je kan wel inzien of het modem/router verzoeken bij de dhcpserver doet voor een intern ip, wat natuurlijk genegeerd wordt, terwijl ie gewoon een verbinding heeft. Dat zou misschien kunnen verklaren waarom de online portscan een intern ip ziet. (om de 1 of vage rede)

Citaat:
Er zijn een stuk meer providers in Nederland waarbij de IP-adressen met 82 beginnen hoor. Ik noem: XS4ALL, Tiscali, @Home, Multikabel, Planet/Hetnet..


Dat zou heel goed kunnen, dus vandaar mijn VRAAG of ie MISSCHIEN Demon als isp heeft.

Citaat:
Of je nu werkt bij Demon of niet, Dan kun je beter naar de helpdesk van je ISP bellen lijkt me.


De helpdesk zal hem niet helpen met het beveiligen van zijn netwerk/router, die verwijzen 'm door naar de fabrikant (Sweex 0900-23579339). Aangezien ik voor een provider werk en misschien wel Lullo's provider, heb ik de mogelijkheid om die vraag hier intern te stellen.

Met groet Badre
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zit bij @home en had mijn ip adres al verdekt op gesteld om mijn ip niet zo te grabbel te gooien, maar is eventueel toch wel te vinden met een poort scanner die de @home ranges af scand.

ik heb een eigen scanner op mijn eigen wan. adres losgegelaten en die vind niets.

daarin tegen heb ik ophet interne adres wel 5 poorten gevonden die open staan.

ik weet niet of ze die wel of niet kunnen zien ?

je hebt gelijk dat @home niets te maken wil hebben met zelf ginstalleerde routers.

humax 5400z loader h2.08 toh 3.4hot11.0 emu ASTON1.07 moteck sg2100a philips 5816\33e

6072RayhTec9C

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Opgelost!!!

Je had gelijk smurf.

Na een nieuwe instalatie van xp weer getest en was het ip niet meer zichtbaar,daarna java geinstaleerd en weer getest en nu was het ip nr. wel weer zichtbaar.

Hierbij allemaal bedankt voor jullie reakties

humax 5400z loader h2.08 toh 3.4hot11.0 emu ASTON1.07 moteck sg2100a philips 5816\33e

6072RayhTec9C

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Het is inderdaad in 9 van de 10 keer een stukje javascript wat je ip adres uitleest en neerkwakt op zo'n website. Meestal staat er dan direct een link onder naar een stukje software wat je dan moet kopen wat 'alles oplost'. Gewoon een irritant verkoopgeintje dus.

En nogmaals, zoals al eerder gesteld hier, een intern ip adres is niet routeerbaar op het internet dus helemaal niemand kan er wat mee. Stel dat jij intern 10.0.0.1 ofzo gebruikt, ik denk dat er miljoenen met jou zijn die dat gebruiken...

Het feit dat niemand je begrijpt betekent nog niet dat je een kunstenaar bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Stel dat jij intern 10.0.0.1 ofzo gebruikt

 

Ja, hallo !!! dat is het IP adres van mijn lappie, afblijven ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...