Ga naar inhoud


Zijn de gouden sat jaren voorbij?


Gast

Aanbevolen berichten

aan Ronpolderman

freek is eigenlijk freek van den engel medewerker en juridisch adviseur bij canal digitaal die al heel wat dreigmails geschreven heeft naar site's, ook deze omdat ze zaken schrijven en plaatsen waarmee zonder volledig te betalen naar pay tv kan gekeken worden.Hij zou ook enkele processen hebben aangespannen tegen sat winkels.

ps.verbeter waar ik fou zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Digital Sat

 

Dus gaat het je wel om het gratis kijken van belangrijke dingen als je zegt dat feeds in 4:2:2 dan voor belangrijke en geldkostende evenementen worden gecodeerd. Kan er gewoon niets anders uit opmaken. Ik vind een feed van een journaalploeg veel interessanter om te spotten dan een formule 1 circus uit het oogpunt van de hobbyist hoor. Die journaal feed weet je niet precies dat je hem ergens kan vinden en van die formule 1 feed weet ik zeker dat ik hem wel ergens zou kunnen vinden. Komt overigens bij dat het coderen van 4:2:2 signalen net als bij de analoge feeds een moeilijke zaak is voor SNG wagens en eigenlijk alleen maar een betaalbare oplossing is voor vaste feedkanalen (zoals reuters en APTN) en voor dus inderdaad de dure evenementen zoals het buitenlands voetbal.

 

Vind dit overigens een gigantische grappige tijd. Je ziet nu het kaft van de koren geschoren worden en een hele groep mensen vallen nu in mijn ogen als tvhobbyist en niet als sathobbyist leuk door de mand. Jongens Jongens. Zwart beeld kan soms zoveel mooier wezen dan al die plaatjes die je zou kunnen ontvangen. En dan nog al die wijsneuzen die andere mensen proberen wijs te maken(zie andere forums) dat een verre rijke vriend in Spanje wel een reizende sathandelaar wist die hem een gekloonde werkende zwarte kaart had bezorgd en die dan plotseling terwijl hij ergens een zaak heeft in de andere kant van Spanje zou zitten. Dat is eigenlijk al zo goede soap om al dat soort verhalen te lezen dat je bijna helemaal geen abootje op welk kanaal meer nodig hebt want de soaps worden in deze dan door sat4all op het scherm getoverd.

 

Lijkt me soms net overkomen dat met de invoering van seca 2 op CSD voor sommige mensen het speeltje is afgenomen en dan terugvallen in de kinderjaren en soms huilen als een kind.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@JKMedia

Je stelt het wel heel zwart-wit. Zo zit het voor sommigen niet in mekaar. Toegegeven, ik mag mezelf in het kader van jouw opsplitsing dan een TV-hobbyist noemen, eerder dan een SAT-hobbyist, hoewel het feedjagen bijzondere aspecten heeft, maar eerder dan het technische aspect spreekt mij het inhoudelijke aan. Ik vermeld opzettelijk de term "content" niet omdat dit een te pas en te onpas gebruikte gemeenplaats is geworden.

Wat mij zo boeit bij satellietontvangst is dat je tenminste vergelijkingen kunt maken tussen de behandeling van hetzelfde actualiteitsonderwerp door de diverse Europese omroepen. Het zijn precies de verschillende manieren waarop televisie gemaakt wordt die kijken via satelliet tot een verrijkende ervaring maken. Human interest, actualiteitsprogramma's, spelprogramma's, shows, documentaires, reportageprogramma's : hierin is het onderscheid tussen Nederlanders, Vlamingen, Duitsers, Fransen, Italianen, Scandinaven een echt interessant gegeven. De Nederlanders en de Fransen vallen er straks tussenuit en dat is jammer. De Denen, de Noren en de Zweden waren sowieso al "moeilijke klanten".

Dit heeft niets met kaf en koren te maken en niets met "gratis" televisiekijken, want noch de sportkanalen, noch de filmkanalen interesseren mij omdat zij absoluut het verschil niet maken tussen de verschillende culturen wegens die laatste al te Amerikaans. OK, er is wel een verschil tussen Nederlands en pakweg Spaans voetbal, maar het onderscheid tussen een Nederlandse talkshow en een Spaanse talkshow zal pas echt inhoudelijke verschillen bieden.

Het uitgangspunt van mijn hele redenering is dat we op zijn minst in Europa de "vrije" zenders overal zouden moeten kunnen ontvangen - en daar bedoel ik als Vlaming dus zeker RTL4, SBS6 en co mee. Men blijft zich maar verschuilen achter de door Amerikaanse distributeurs opgedrongen rechtenproblematiek en dat is onterecht. Dat je als betaalkanaal andere voorwaarden bedingt omdat je met een controlled circuit werkt, is terecht. Maar de sleutel zit in het feit dat de Amerikanen aparte distributiebedrijven hebben voor general broadcasting en pay television. Dit geeft m.i. voldoende aan over hoe zijzelf met rechten omspringen.

Ze zijn als de dood dat ze Europa plots als één gebied zouden moeten erkennen, want dit zou hen een stuk minder opleveren. Als er minder Euro's naar Amerika zouden stromen, dan zou dit Europese producties alleen maar ten goede komen, want aan de Europese fictie-output moet qua volume nog flink gesleuteld worden. Je hoeft nu niet meteen te denken dat dit een "totalitair" standpunt is, nee, dit is een pleidooi voor een Europese mentaliteit.

 

Xamuh

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je vertellen dat de distributie liever praat over 1 europa en over 1 marktpartij waatmee gepraat kan worden omdat men dan veel meer kan verdienen dan nu het geval is. Dat je als Belg niet naar RTL en consorten mag kijken en als Nederlander niet naar VTM ligt echt alleen in de sfeer van rechtenproblematiek. Dat vind ik dom, vind jij dom en velen anderen ook maar daar moeten we nu eenmaal mee leven.

 

In het kader van je opvattingen over Human interest en het kijken naar andere culturen en de manier waarop zei tv maken wat jij dus als een satelliethobby vind moet je natuurlijk eerlijk toegeven dat dit niets te maken heeft met het feit dat er viacess 2 of seca 2 is. Je kan FTA van echt bijna alle landen op de wereld dit soort programma's ontvangen. Je moet ook eerlijk toegeven dat je dan ook meer een tv hobbyist bent, overigens helemaal geen vies woord maar laten we gewoon zeggen waar het om gaat en mensen ook accepteren die daar openlijk en eerlijk voor uikomen, omdat het weinig met techniek van codering of andere aspecten van de satelliethobby te maken heeft met die verstande dat je een satellietontvanger gebruikt om de voor jou belangrijke dingen te kunnen zien. ]

 

Nogmaals gesteld ik heb niets tegen tvkijkhobbyisten maar laten we beestje nu gewoon bij de naam noemen en niet allemaal verkrapt doen om toch maar bij die groep goede satelliethobbyisten te horen. Je account wordt er volgens mij niet door gewist, je kan alles hier nog lezen en volgen en wie weet dat je toch zo door het lezen geinteresseerd raakt in de andere aspekten van deze leuke hobby. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat ik soms heel erg moet lachen hoe ik weer postings leest waar het ik kan niet zie maar wil wel graag gratis zien vanaf druipt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Je moet gewoon blijven geloven dat seca2 binnenkort gewoon weer open is, want er is altijd wel iemand die zijn mond niet dicht kan houden of voor een paar euro zijn baan op het spel zet...

Nu alleen nog deze persoon zien te vinden....

Caramba!!!

 

GROETEN FRED.

 

KIJKEN IS GEEN KUNST, GRATIS KIJKEN WEL!

<img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een kleine toevoeging.

 

Er is ook een grote groep mensen die gedwongen wordt om gratis naar satelliet-tv te kijken, namelijk mensen die in de binnenvaart werken en dus op een boot wonen en werken (dit is een redelijk grote groep die veel vergeten word!!!). Voor de Nederlandse binnenschippers is er niet zo'n probleem zij kunnen gewoon een abo nemen als ze een adres aan land hebben, maar de Belgen hebben die mogelijkheid dus niet. Het is echt frustrerend voor ons Belgen, je moet je voorstellen dat je eens vroeg kunt stoppen, en je legt aan in bv. een Nederlandse haven, waar je met je schip tussen je Nederlandse collega's ligt , die dus allemaal leuk achter hun tv-toestel zitten en jij als Belg moet een boek kaarten bovenhalen of iets dergelijks, dat is toch erg in deze tijd vind ik, de technologie is nu zo ver gevorderd met bv. volgsystemen en digitale ontvangers etc... dat je dus de mogelijkheid kan hebben om al varend naar digitale-televisie te kijken, maar omwille van rechten etc... is dat voor ons toch niet mogelijk, ook al wil je er heel graag voor betalen . Ik wil er even bij zeggen dat het natuurlijk het veiligst is dat de kapitein niet naar de tv kijkt terwijl hij vaart, maar meestal heeft die ook nog een vrouw en kinderen die dit natuurlijk wel mogen.

 

Ik moet wel zeggen dat toen c+ Belgiê ophield met uitzenden via satelliet, de mensen van de helpdesk van c+ Belgiê ons toen het advies gaven om in Nederland een abo te nemen, dit nadat we de mensen van c+ Belgiê in zeer duidelijke taal gemeld hadden dat we dus wel net een dure digitale ontvanger hadden aangekocht die toen dus onbruikbaar was geworden, dit lukte dus ook gewoon tot op een zeker ogenblik onze kaart uitviel en we dus niet meer verdergeholpen werden door de helpdesk van Canal digitaal Nederland en dit vanwege de rechten etc...

 

Dit alles om duidelijk te maken dat sommige mensen geen optie hebben, ze willen betalen maar mogen niet.

 

Zijn er trouwens nog binnenschippers die dit board bezoeken ??

 

<small>[ 18-05-2002, 05:04: Bericht gewijzigd door: nafets ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door giel bakker:

<strong>alles wat gemaakt wordt kan worden nagemaakt</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Zeker en vast,is tot nu toe met alles al geweest.

computer software,audio cd's en zelfs volledige toestellen.Waarom dan geen kaartje?

Kom't oemmens wel in orde.

waarom we geen abbo's van andere landen kunnen nemen is mij totaal absurd.hier in belgenland nen schotel bezitter is ne sukkelaar indien men niets meer kan omzeilen.

met alle respect voor al dinnen zever maar dit is de realiteit.

 

<small>[ 18-05-2002, 07:53: Bericht gewijzigd door: frogger25 ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan alle problemen van Belgen, binnenschippers en vele anderen die moeilijk tot geen abo kan afsluiten allemaal goed begrijpen en kan ook heel erg goed voorstellen dat zij naar de gratis kaart grijpen in zo geval. Maar....

 

Een site als deze is mijnsinziens een satellietsite waar het over de hobby gaat. En dan gaat het in eerste instantie volgens mij niet om de mogelijkheid tot gratis kijken maar meer om de kleine dingetjes te weten over bepaalde coderingssytemen en deze te doorgronden. En leuke bijkomstigheid is dan dat je hierdoor de mogelijkheid heb om gratis naar iets te kunnen kijken. In mijn visie is deze site dan ook voor deze mensen opgericht en niet voor mensen die alleen maar inloggen en kant en klare links naar site willen zien waar keys, files en weet ik niet wat allemaal staat. Het is toch opvallend dat als iemand de upload-download dichtgooit er wordt gereageert of de derde wereldoorlog is uitgebroken. En dat terwijl men als men een zoeksite bezoekt en het woord hex of bin invult er toch een rits met sites te voren komt. Maar ja het is voor die mensen zo lekker makelijk om op een knoppie upload te drukken. Sorry maar voor dit soort mensen is in mijn gedachten deze site niet gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Digital_Sat

 

Op de manier zoals jij e.e.a. naar voren brengt lijk je me wel een aardige gast die net als velen van ons al een tijdje met de hobby bezig is.

 

Mocht het in de toekomst een probleem worden om een originele kaart te bemachtigen als Belg, en toch naar die bezopen nederlandse programma's willen kijken wil ik wel e.e.a. voor je regelen. Laat maar even weten!

 

Groeten aan iedereen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

Naturlijk zijn er een hoop mensen die dit board bezoeken om te proberen d.m.v. dit board gratis naar de commerciele zenders te kijken,dat kun je natuurlijk nooit voorkomen maar er is een heel grote groep b.v. binnenschippers (zie posting boven)maar ook Nederlands sprekende mensen

die omdat ze geen adres in Nederland hebben en toch graag naar de Nederlandse zenders willen kijken gebruik maken van hun enige mogelijkheid n.l. een piratenkaart.En waar kun je dat vinden?

Juist ,ik denk dat meeste hobbyisten zoals ik zelf wel een abotje op anal* hebben maar het een uitdaging vinden om meerdere gecodeerde zenders te ontvangen in verschillende systemen dat is natuurlijk de kern van de hobby. Maar veroordeel andere mensen niet direkt als zij alleen codes zoeken.Want vaak hebben zij geen andere mogelijkheid. Prettige hobbydagen toegewenst.

Groeten Ido.

 

Hoge bomen zijn lange planken!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ido je haalt nu een goed punt aan want ik heb niets tegen mensen die gratis files zoeken en die ook nog eens gebruiken ook. Wordt pas anders in mijn opvatting als je die gratis gevonden files van een ander zelf geldelijk gaat uitbuiten zoals ook vaak gebeurd maar dat is een andere discussie.

 

Je zegt inderdaad zoeken en daar heb ik dus ook zoals gezegd geen probleem mee maar zoeken betekent dus niet naar bijv sat4all of een andere satellietsite gaan en dan op een knoppie upload drukken en vinden wat je graag wilt hebben. En dan daarna helemaal uit de bol gaan als het weg is. Zoeken betekend dan ook niet eens een keertje een url van duck of satkoos gezien te hebben en direct moord en brand te schreeuwen als deze is verwijderd en direct gaan vragen om nieuwe urls. Zoeken betekend ook niet in een forum zeggen dat je net een Pioneer heeft gekocht en wel even files ervoor wilt hebben omdat je ergens gehoord zou hebben dat ze hier wel te vinden zouden wezen. Nee zoeken is dan ook zoeken. Je uiterste best ervoor doen om het zelf op te lossen en als je echt alles heb geprobeerd pas hier aan de bel te trekken.

 

En nog terugkomend op binnenschippers, Belgenvrienden en Nederlanders in het buitenland. Ik zou de laatste wezen om deze doelgroepen niet te hulp te schieten als de nood aan de man is maar ook voor deze doelgroepen geldt toch ook dat men zeg wel een heel klein beetje kan verdiepen in de materie. Het zal toch niet zo zijn dat je nog de functies van een progger dient te gaan lopen uitleggen. Dat zijn gewoon lees en oefen dingen die je als een site's zoals die van Duwgati goed doorspit makelijk zelf onder de knie zou moeten krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat JKMedia zegt klopt volledig en ben ik het helemaal mee eens, ik pruts ook veel liever aan m'n satontvanger dan dat ik ermee naar tv kijk.

 

Maar er zijn bepaalde sat winkels in Belgiê, ikzelf ben op de hoogte van teminste één winkel hier in Antwerpen en er zullen er nog zijn in Belgiê en ook in Nederland, die dus mensen een dure digitale ontvanger verkopen met nodige kaartjes etc.....vervolgens niet uitleggen hoe ze de kaartjes zelf aan moeten zetten etc... maar in plaats daarvan geven ze het adres van sat4all.com . Dus ze zeggen niet hoe je het allemaal moet doen maar wel waar je moet zijn om het te weten te komen.

 

En die mensen komen hier dan ook terecht en dat kan je ze niet kwalijk nemen, ze zijn naar die winkel gegeaan en hebben daar hun zuurverdiende geld uitgegeven om TV te kunnen kijken en niet om er een hobby bij te krijgen. Hun doel was vanaf het begin een satelliet ontvanger kopen om tv te kunnen kijken en niet om elke vrije moment die ze hebben aan de kaartjes te prutsen. Dus komen ze hier en doen hun best om alles asap werkend te krijgen, ze stellen dan mischien vragen die niet in dank afgenomen worden door de hobby mensen maar of dat echt hun fout is betwijfel ik. En sommige mensen reageren soms wel veel te fel naar mijn gevoel.

 

In ieder geval ik amuseer me er wel mee, en help waar ik helpen kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...