Ga naar inhoud


Ahead Nero


Gast

Aanbevolen berichten

Ahead Software is met een langverwachte Linux-versie van zijn Nero-brandsoftware op de proppen gekomen. De software is gebaseerd op de GTK+ 1.2-bibliotheek en probeert dezelfde look 'n feel te bieden als de Windows-versie. Alle interne cd- en dvd-branders die herkend worden door de NeroAPI 6.6 kunnen automatisch gedetecteerd worden, evenals externe branders die via de USB-poort verbonden zijn. De applicatie is bovendien compatibel met de vernieuwde IDE driver-interface, zodat SCSI-emulatie niet langer nodig is. Naast de 2.6-kernel wordt vanzelfsprekend ook de 2.4-kernel ondersteund. NeroLINUX kan als rpm en als Debian package binnengehaald worden en brandt data cd's en dvd's, bootable cd's, audio cd's, enhanced cd's, double layer dvd's en multisession cd's en dvd's.

 

Bron tweakers.net

 

http://www.nero.com/en/NeroLINUX.html **GRATIS** (indien deze link niet mag mag gerust verwijderd worden)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Om deze "gratis" versie te kunnen downloaded moet je wel beschikken over een geregistreerde versie van Nero 6.x voor windows, want je moet je Serienummer ingeven om te kunnen downloaden.

Ik heb het zelf nog niet getest, maar ik hoor dat K3B toch beter zou zijn dan NeroLINUX, maar als ze dit verder gaan uitwerken voor Linux zou het wel een goede zaak zijn voor Linux.

Link naar reactie
Delen op andere sites

K3b voldoet aan mijn eisen, dus ben niet van plan deze versie van Nero aan te schaffen. Maar het is wel een goede zaak dat er langzaam meer commerciele pakketen voor linux komen. Nero heeft een goede naam in de CD-brand wereld, en ik denk dat het dan ook goed is dat dit bedrijf zijn software geport heeft (alhoewel het jammer blijft dat ze 'm niet gecompiled hebben tegen gtk 2.x) laten we hopen dat meerdere fabrikanten linux aandurven..

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor mensen die willen overschakelen van windows naar linux is dit wel een zeer mooie app, ze proberen dezelfste touch and feel te evenaren als hun windows versie, wat opzich voor de gebruiker weer handig is. En het is een rpm pakket wat voor de beginner ook weer eenvoudiger is om te installeren. Ik vind dit een zeer mooie zet van Ahead, dat nog vele bedrijven dit voorbeeld moge volgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
dus ben niet van plan deze versie van Nero aan te schaffen.

Je kan dit programma niet kopen, het is GRATIS maar je hebt een Serial van Nero 6 Reloaded nodig. Mischien dat ze het in de toekomst wel gaan verkopen maar voorlopig nog niet, en ik twijfel eraan dat een Linux gebruiker Nero 6 voor windows gaat kopen om de gratis versie van NeroLINUX te kunnen downloaden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
En de meeste Linux gebruikers zullen toch K3B gebruiken (of de Commandline natuurlijk :-))
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...