Ga naar inhoud


KDE stapt over op nieuw codemanagementsysteem !


Gast BIG JOHN

Aanbevolen berichten

Het KDE-project is een van de eerste grote open-sourceprojecten die is overgeschakeld van het codemanagementsysteem CVS naar het modernere Subversion, zo is te lezen op de nieuwssite van het project. Deze overschakeling is een belangrijke stap voor het Subversion-project aangezien het de intentie heeft om hét codemanagementsysteem te worden, een positie die al sinds jaar en dag door CVS wordt bekleed.

 

Subversion logoSystemen als CVS en Subversion dienen om de broncode van een programma te beheren. Het biedt de mogelijkheid om alle aanpassingen aan de broncode terug te zoeken, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om aanpassingen, die bijvoorbeeld een bug in het programma hebben geïntroduceerd, terug te kunnen zoeken en vervolgens te kunnen zien wie deze aanpassing heeft gedaan. De volledige geschiedenis van alle bestanden van het KDE-project zijn van CVS- naar Subversion-formaat geconverteerd.

 

CVS wordt door veel open-sourceprojecten al jarenlang gebruikt. Dit systeem heeft echter enkele beperkingen en problemen. Om dit op te lossen is Subversion in het leven geroepen. Subversion lost veel gebreken in CVS op, zoals het verplaatsen en kopiëren van bestanden met behoud van hun geschiedenis, terwijl de interface ervan erg veel lijkt op die van CVS. Overigens gebruikt de Linux-kernel niet CVS of Subversion, maar een gedistribueerd codemanagementsysteem dat door Torvald Linus zelf is ontwikkeld.

bron:Tweakers

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...