Ga naar inhoud


Poll: handelen in copietjes dvd's zielig of slim?


Gast Robbie36

Aanbevolen berichten

Ik ben erg benieuwd hoe hier over het algemeen over gedacht wordt. Ik vind het zelf nogal irritant als er weer eens zo'n figuur op me af komt die mij de nieuwste films probeert aan te smeren die gedownload zijn in divx en dan vervolgens omgezet worden naar DVD. Ik vind het uberhaupt zielig die figuren die willen verdienen aan naïeve mensen. Hoe denken jullie daarover

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ga gewoon naar de videotheek.

 

Voor rond de 3 euro krijg je het origineel. Kun je ook zelf even een kopietje trekken als je daar prijs op stelt om wat handiger te kijken. Als dat kopietje dan binnenshuis blijft, wordt er niemand armer van en hou je je netjes aan de regels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, en als iedereen er nou zo over zou denken dan hadden wij er (als videotheek) ook geen moeite mee. Maar wat gebeurt er : bij de plaatselijke kroegen kun je tegenwoordig ALLE kopietjes krijgen die je maar wilt. Ook films die nog uit moeten komen....

 

Nu gaan ze daar wel een stokje voor steken. Wereldwijde release dag, zodat het aanbieden van illegaal materiaal niet heel erg veel zin meer heeft.

EN... : het opleggen van een toeslag op HD's ! Het zal nodig zijn om de rechthebbenden te compenseren, maar ik vind de bedragen (120 Gb -=> 175 euro!) nogal aan de hoge kant. Daarbij komt dat het weer een NL uitvinding is (net zoals destijds de cassette toeslag op MC en VHS) en dus er en levendige handel zal gaan onstaan in HD's bijv. uit Duitsland o.i.d.

 

Dat er WAT moet gebeuren om de film en muziek industrie weer op te krikken, is aan "onszelf" te danken, hoewel e.e.a. "ons" wel erg gemakkelijk gemaakt wordt.... (ADSL, apparatuur etc.)

 

spank.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hollewoud heeft ook veel van de ellende aan zichzelf te danken. Denk aan de regio-codering. Want oh oh oh je zou een film toch eens wereldwijd op dezelfde dag in premiere laten gaan. (ik weet nog dat ik in mei Mission Impossible heb gezien in de US of A, en dat die pas in september ofzo hier in Hollandia te zien was).

 

Dan al die belachelijke "onskipbare" intro teksten, vervelende menu's en kopieerbeveiligingen waar m'n DVD speler van over z'n nek gaat.

 

Een kopie is veel handiger. Erin steken, en de film begint meteen, met de originele audio track en de NL ondertiteling. En niet iedereen snapt hoe je zo'n verbeterde versie maakt van je origineel, dus de 4-euro-voor-een-filmpie sjacheraar op de hoek die lacht eigenlijk het hardst. Hij biedt een niet alleen een superieur product aan, hij verkoopt het ook nog voor minder geld.

 

Geld heffen op lege media is het naaien van allerlei bonafide ondernemingen. Ik backup mijn sourcecode altijd op CDs. Zelfgemaakte foto's gaan op DVD. En een heel enkel exemplaar wordt gebruikt voor een filmpje. Die ik netjes heb gekocht. En die dikke 200GB harddisk is om lekker snel eigen audio producties te bewerken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ie bedoeld dat een DivX if XVid schijfje mindere beeldkwaliteit levert dan een originele DVD....

 

Een torrent van een 9,1 Gb ISO is natuurlijk gelijk aan het origineel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

opsluiten die gasten.

 

door dat soort figuren komt het straks zo ver dat ook het downloaden bij wet verboden gaat worden.

 

snap trouwens toch niet dat iemand de moeite doet om voor 5 a 6 euro een dvd te fikken, hoesje te printen en te knippen en dan nog er mee gaan leuren ook.

DB500s met gemini, enorm ruk uitgerichtte 100cm triax op een moteck motortje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de handel erin veroordeel ik, het voor eigen gebruik downloaden kan ik alleen maar gematigd toejuichen.

ik ben een hebbert dus huren is uit-den-boze (sorry ozzo) en de recentere titels zijn me te duur.

 

4,7Gb aan vob'jes naar dvd-branden, het hoesje even door de kleurenlaser heen, doosie d'r bij ... "krek echt" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Er komt trouwens nog bij dat de kwaliteit van downloads niet kan tippen aan het orgineel.


Als ik een originele DVD door DVDrebuilder haal op CCE 9 passes, en ik ze allebei aan je vertoon, dan zal jij me niet kunnen zeggen welk het origineel en welk het copy is.

Als je zoals een avi/divx download, ja, das altijd minder, maar de films die ik download <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> zijn altijd van 100% kwaliteit.

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

De originelen zijn ook nog eens gewoon te duur.

20 euro (gemiddeld) voor een film die je hooguit 1 of 2 keer nog kijkt.

 

Ik wacht altijd (soms wel jaren) tot ze in de mats zijn, voor een tientje of zo dat is nog een keer te doen.

 

Als de introductie prijs van de home dvd de helft is wordt er denk ik veel meer verkocht.

 

Ik persoonlijk neem niet eens de moeite om gedownloade film te branden, jammer van de dvd+r. Zonder orgineel doosje met fratsen is er toch niet veel aan toch.

 

neem bijvoorbeeld de HULK collectors edition, 3 dvd-s met boekjes kaarten en strip van 1e Hulk boekje. Geweldig toch. Of de Harry Potter (1e film) limited edition (15 euro, in de opruiming), daartegenover is zo'n gebrand exemplaar knap lullig.

 

Neemt niet weg dat het allemaal wel leuk is maar te duur. De belasting op die dingen kan bijv wel van 19 naar 6 procent (kunst percentage) dat scheelt al een slok op een borrel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/super.gif" alt="" />

if you gotta go, go with a smile

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor eigen gebruik downloaden is prima (moet mezelf tenslotte ook schoonpraten eej <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) maar dus inderdaad niet voor een appel en een ei te koop aan gaan bieden. Op die manier verziek je het voor de mensen die het (volgens de NL wet volledig legaal!) voor eigen gebruik downloaden.

 

En inderdaad, er zijn figuren die een cam met brakke NL subs aanbieden als zijnde dat het dvd kwaliteit zou zijn. En dan ook nog eens een keer op de allergoedkoopste meuk die ze in beverwijk op de zwarte markt konden vinden, waardoor de film vol hickup's e.d. zit en na een half jaar zowiezo de kliko in kan omdat ie niet meer te lezen is.

 

Overigens is het trekken van een kopietje van een gehuurde film uit de videotheek ook legaal (voor eigen gebruik).

DB500s met gemini, enorm ruk uitgerichtte 100cm triax op een moteck motortje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
het trekken van een kopietje van een gehuurde film uit de videotheek ook legaal

 

Niet dus... dat zijn overigens ook geen DVD'tjes van 2 tientjes zoals de consument kan kopen. Wij betalen extra aan rechten, vooruit, om te mogen verhuren.

Op die DVD's staat dan ook dat ze uitsluitend in huiselijke kring bekeken moegen worden en ook niet gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.

 

Jij mag als consument van al je gekochte materiaal een kopie maken, in de kast leggen en bij beschadiging van het origineel, bekijken.

ONZE DVD's zijn van ons en geven jou, als huurder, NIET het RECHT om te kopieëren.

 

Maar ALS je een kopie maakt van een huur-DVD dan heb je in ieder geval nog IETS betaald. Simpelweg van Internet rukken is dus echt een "crime" want daar verdient NIEMAND meer iets aan en dan zou het niet lang meer duren eer dat alle filmstudio's de kraan dichtdraaien en in handen komen van Japanse media concerns en de kwaliteit van de films achteruit holt.

Minder geld in het laadje betekent ook minder geld voor de sterren en de rest van organisatie. Hebben we straks ALLEEN maar films met Seagal, van Damme en Jackie Chan.......;-(((((

Link naar reactie
Delen op andere sites

ONZE DVD's zijn van ons en geven jou, als huurder, NIET het RECHT om te kopieëren

 

 

klopt, nu nog een goede kopiëerbeveiliging uitvinden, want neem van mij aan dat iedereen gehuurde DVD's kopiëert, denk je zelf ook niet.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry hoor, maar als ik (zoals hier in Groningen) 4 euro!! voor een huur DVD moet betalen, en voor 7,50 via mijn payserver per maand onbeperkt films kan downloaden, dan is de keuze snel gemaakt voor mezelf.

 

Hoe spijtig het ook mag zijn voor de videotheek eigenaren, ik heb natuurlijk begrip voor hun standpunt, maar kijk natuurlijk wel naar mijn eigen portomonee.

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...