Ga naar inhoud


Gevaarlijke lekken in firefox


Gast

Aanbevolen berichten

Citaat:
IE is geïntegreerd in het besturingssysteem. ... Als er namelijk een lek in de browser zit, is meteen je hele besturingssysteem lek.


Dat is dus flauwekul. Een broodje-aap verhaal dat hardnekkig de ronde blijft doen door mensen die het gehoord hebben van anderen die het weer gehoord hebben...

Firefox draait met dezelfde rechten als IE: Namelijk de user die jij nu bent. Alles wat jij mag, mag Firefox (of IE) ook, en wat je niet mag, dat mag geen enkel proces dat onder jouw credentials draait (dus ook IE niet).

Elke doodgewone applicatie mag alles wat jij mag. Dacht je dat de disk manager, service manager en ook het "format.exe" programmaatje onderdeel waren van het OS? Mooi niet. Dat zijn gewoon handige toepassingsprogrammaatjes die verder niks met het OS te maken hebben.

Andersom is je bewering wel waar te maken: Als je een lek in je besturingssysteem hebt, is meteen je browser lek. Duh, da's niet echt schokkend he...
Link naar reactie
Delen op andere sites


Precies. Toch gek altijd he: de Linux xserver KDE (en Gnome dacht ik ook) hebben ook een browser in zich (type maar eens een url in de verkenner in). Daar hoor je niémand over. Maar dat is dus in principe exact hetzelfde als bij Windows. Dan zullen enkelen misschien wel zeggen: "dat is een xserver en staat los van het besturingssysteem". Maar dat is in Windows dus net zo, al zijn die scheidingen niet zo zichtbaar.

 

Zoals MiLo al zegt: het zijn allemaal externe handige programmaatjes die los van het besturingssysteem op zich staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...