Ga naar inhoud


Zweeds Tele2 wil Versatel inlijven


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

AMSTERDAM - Het Zweedse telecombedrijf Tele2 wil een bod uitbrengen op branchegenoot Versatel. De Zweden bieden 2,20 euro per aandeel, waarmee zij het telecombedrijf waarderen op 1,1 miljard euro. Tele2 zal bij de overname samenwerken met de investeringsmaatschappij Apax.

 

bron

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


En onze vriend van Talpa ligt in een deuk zijn aandelen worden dan 100 miljoen meer waard volgens het ANP <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

eerst van harte dat je maar een grote jongen mag worden.

 

maar dit is voor meneer de miol al de tweede klappen op het versatel pakket.

nog ff en hij heeft alles gratis gehad.

geld maakt geld.

 

regards bommeltje

[color:"bleu"]to do is to be,to be is to do,dobedobedoo[/color]

[color:"red"]triple dragon incl skyworld[/color]

smart msp 01/dreambox7000s/manhattan550 blindsearch/dreambox 500c/dreambox 7020

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
nog ff en hij heeft alles gratis gehad.

geld maakt geld.

 

Ach, hij is "gewoon" een zeer goede zakenman, dat is slechts voor een enkeling weggelegd. <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" />

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net een persbericht van Versatel (België) in m'n mailbox gekregen:

 

Overname Versatel door Tele2

 

 

Beste Versatel klant,

 

 

Graag geven we jou meer uitleg over het overnamebod van Tele2 en Apax Partners op de aandelen van Versatel Telecom International N.V.

 

We kunnen je geruststellen. De overname zal geen nadelige gevolgen hebben op de dienstverlening aan jou of andere klanten, nu en in de toekomst. Met de combinatie van Versatel en Tele2 ontstaat een sterker, groter en meer solide bedrijf. Dit is een goede basis voor toekomstige ontwikkelingen.

 

Nadat de overname rond is, worden de activiteiten van Versatel en Tele2 in België en Nederland geïntegreerd. Jij, als klant, zal blijven genieten van kwalitatieve diensten aan competitieve prijzen. En dat is voor Versatel een prioriteit.

 

In bijlage vind je meer informatie. Mocht je nog vragen hebben, bezoek dan de helppagina’s op onze website. Je kan ook een e-mail sturen naar klantenservice@versatel.be.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Frank van der Ent

Managing Director Versatel België

 

www.versatel.be

 

Er verandert niets voor de klant.

 

Krijg ik nu een contract met Tele2?

Nee, je contract met Versatel blijft voorlopig ongewijzigd.

 

Verandert mijn ADSL aansluiting en/of mijn telefoonabonnement?

Er verandert helemaal niets voor de Belgische Versatel klanten. Je blijft genieten van Versatel ADSL en/of telefonie aan de bekende gunstige voorwaarden.

 

Moet ik iets veranderen aan mijn e-mail?

Neen, je internetverbinding en je e-mail blijven onveranderd.

 

Moet ik nu een extra nummer intoetsen voor elk telefoongesprek?

Neen, je gesprekken blijven automatisch lopen via het Versatel netwerk.

 

Zal ik nu facturen van Tele2 ontvangen?

Neen, je zal voorlopig nog steeds je factuur van Versatel ontvangen. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan laten we je dit ruim op voorhand weten.

 

Gaan de prijzen die ik nu betaal, veranderen?

Neen, zeker niet.

 

Waar moet ik nu terecht met vragen in verband met mijn telefonie of ADSL?

Je kan nog steeds terecht op je vertrouwde nummer met je commerciële of technische vragen.

 

Ik betaal via domiciliëring, moet ik iets doen?

Helemaal niets, je automatische betaling loopt foutloos verder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bericht van de Versatel om 05:12 (19-7-2005) in mijn mailbox

 

 

 

Overname Versatel door Tele2

 

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Zoals u wellicht weet, hebben Tele2 en Apax Partners een bod uitgebracht op de aandelen van Versatel Telecom International N.V. Graag willen we u hierover enige uitleg geven.

 

We kunnen u geruststellen: de overname zal geen nadelige gevolgen hebben op de dienstverlening aan u of andere klanten, nu en in de toekomst. Met de combinatie van Versatel en Tele2 ontstaat een sterker, groter en meer solide bedrijf. Dit is een goede basis voor toekomstige ontwikkelingen.

 

Nadat de overname rond is, worden de activiteiten van Versatel en Tele2 in Nederland en België geïntegreerd. Tele2 is zeer enthousiast over de triple play diensten en Live Eredivisievoetbal van Versatel en zal de uitrol van Versatel’s ADSL2+ netwerk voortzetten.

 

Mocht u nog vragen hebben, bezoek dan onze helppagina’s op www.versatel.nl/klantenservice. Ook kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@versatel.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Versatel Nederland B.V.

 

Gert Post

Managing Director Consumer

 

 

Volledig persbericht op http://www.versatel.com/fileadmin/persberichten_nl/2005/05-07-18_Press_Release.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bron Tele2

 

Dit bericht is een vertaling van het Engelse persbericht. In ieder geval van inconsistentie, heeft de Engelse versie voorrang boven de Nederlandse en Zweedse versie.

 

TELE2 EN APAX ZIJN VOORNEMENS EEN BOD OP VERSATEL UIT TE BRENGEN

 

- TELE2 IS VOORNEMENS EEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR EN RAAD VAN COMMISSARISSEN GESTEUND BOD UIT TE BRENGEN OP VERSTAL TELECOM INTERNATIONAL N.V. VAN 2,20 EURO IN CONTANTEN PER AANDEEL EN TEVENS OM EEN GELIJKTIJDIG BOD OP ALLE UITSTAANDE CONVERTEERBARE OBLIGATIES UIT TE BRENGEN.

 

- FONDSEN GEADVISEERD DOOR APAX PARTNERS ("APAX") ZIJN VOORNEMENS VERSATEL'S DUITSE ACTIVITEITEN TE VERWERVEN, DIRECT NA HET AFRONDEN VAN HET BOD.

 

- DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN DE RAAD VAN BESTUUR VAN VERSATEL STEUNEN DE VOORGENOMEN BIEDINGEN UNANIEM EN BEVELEN DEZE AAN BIJ AANDEELHOUDERS EN HOUDERS VAN CONVERTEERBARE OBLIGATIES VAN VERSATEL.

 

- EEN ONHERROEPELIJKE TOEZEGGING IS VERKREGEN VAN DE HOUDER VAN ONGEVEER 42 % VAN DE UITSTAANDE AANDELEN VERSATEL, OM DE DOOR HEM GEHOUDEN AANDELEN ONDER HET BOD AAN TE MELDEN.

 

- DE VOORGESTELDE BIEDPRIJS VERTEGENWOORDIGT EEN:

- 14% PREMIE OP DE SLOTKOERS VAN 1,93 EURO OP 15 JULI 2005;

- 47% PREMIE OP DE SLOTKOERS VAN 1,50 EURO OP 28 APRIL 2005, DE DAG VOORGAAND AAN DE EERSTE BERICHTGEVING OVER GESPREKKEN MET BELGACOM.

 

Versatel Telecom International N.V. ("Versatel") and Tele2 (Netherlands) B.V. ("Bieder"), een volledige dochter van Tele2 AB ("Tele2"), kondigen gezamenlijk aan dat de verwachting gerechtvaardigd is dat een overeenkomst kan worden bereikt met betrekking tot het openbare bod op alle uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Versatel tegen een prijs van " 2,20 in contanten per aandeel (het "bod per aandeel") en alle uitstaande converteerbare obligaties tegen een prijs die gelijk is aan de som van: (i) de waarde in geld van de aandelen waarin houders van obligaties het recht hebben te converteren en (ii) 30 basis punten van de hoofdsom van de obligaties in contanten per converteerbare obligatie, hetgeen neerkomt op ongeveer EUR 132,274 per obligatie (gezamenlijk: het "Bod").

 

Tele2, Apax en Versatel zijn het tevens eens geworden dat na afronding van het bod, Apax Versatel's Duitse activiteiten zal overnemen van de Aanbieder tegen een voorgenomen vergoeding van 565 miljoen euro op basis van de ondernemingswaarde.

 

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Versatel, na zorgvuldige afweging van de strategische, financiële en sociale aspecten van de voorgestelde transacties, steunen unaniem het voorgestelde Bod en stellen vast dat het Bod in het beste belang is van klanten, medewerkers, aandeelhouders, houders van schuldpapieren en alle andere belanghebbenden bij Versatel en adviseren aandeelhouders en houders van converteerbare obligaties het voorgenomen Bod te aanvaarden, wanneer dit wordt gedaan.

 

Versatel en de Bieder verwachten in de komende weken een definitieve overeenkomst te bereiken over het voorgenomen Bod, afhankelijk, onder andere, van overleg met en indien van toepassing, advies van de relevante ondernemingsraad van Versatel als ook van toestemming van de mededingingsautoriteiten.

 

Verwacht wordt dat het Bod zal worden gedaan, en er in het verlengde daarvan een biedingsbericht gepubliceerd zal worden, in de loop van september 2005.

 

VOORNAAMSTE PUNTEN VAN HET BOD

Het voorgenomen Bod zal volledig worden betaald in contanten zal worden gedaan op alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen en converteerbare obligaties in het kapitaal van Versatel. De gecombineerde waarde van het bod vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 1.340 miljoen euro uitgaande van 100% aanvaarding (op basis van volledige verwatering). Op basis van het bod per aandeel, wordt Versatel gewaardeerd op ongeveer 1.130 miljoen euro op basis van de ondernemingswaarde (gebaseerd op Versatel's netto cash positie op 31 maart 2005).

 

Het bod van 2.20 per aandeel vertegenwoordigd een:

- 14% premie op de slotkoers van 1.93 euro op 15 juli 2005;

- 47% premie op de slotkoers van 1.50 euro op 28 april 2005, de dag vóór de eerste berichtgeving over gesprekken met Belgacom

 

ACHTERGROND VAN HET VOORGENOMEN BOD

In de afgelopen jaren heeft Versatel zich geconcentreerd op uitbreiding van haar activiteiten op haar drie belangrijkste markten, Nederland, België en Duitsland. Terwijl zij verder werkte aan het bouwen van een sterke corporate franchise en verder ging met haar op infrastructuur gerichte benadering, heeft Versatel grote nadruk gelegd op het vestigen van haar positie in de groeiende markt voor particulier breedbandgebruik. Het uitrollen van 'triple play' services vormt de kern van deze strategie. Tegelijkertijd is Versatel buitengewoon succesvol geweest in het opbouwen van haar Duitse activiteiten, die ongeveer 47% vormden van haar geconsolideerde EBITDA in het eerste kwartaal van 2005.Gezien de consolidatie die plaats vindt op de Europese telecommunicatiemarkt en de blijvende behoefte aan schaalvergroting, is Versatel van mening dat het in sterke mate voordeel zou hebben bij de combinatie van de activiteiten van Tele2 in België en Nederland en van de steun van Apax in de toenemende groei van haar Duitse activiteiten.

 

In dat verband, zullen het voorgenomen Bod en de voorgenomen verkoop van Versatel Duitsland een aantal voordelen hebben voor Versatel, haar aandeelhouders, werknemers, klanten en andere stakeholders:

 

- Tele2 en Apax zullen aanzienlijke middelen bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van Versatel;

- Tele2 en Apax onderschrijven de op infrastructuur gerichte strategie van Versatel en steunen de focus die de onderneming legt op 'dual business' / particuliere markt;

- Tele2 staat volledig achter de 'triple play' strategie van Versatel in Nederland;

- Het combineren van de activiteiten van Versatel in de Benelux met die van Tele2 zal een sterker platform creëren, met meer dan 2,6 miljoen klanten in Nederland en België;

- Klanten van Versatel in de Benelux zullen voordeel hebben van de toegang tot versterkte platforms.

 

RATIONALE VAN HET BOD

Door middel van deze voorgestelde transactie, vergroot Tele2 de omvang haar activiteiten in de Benelux substantieel. De combinatie van de bestaande activiteiten van Tele2 in het Benelux marktgebied (zonder het Verenigd Koninkrijk en Ierland) met Versatel Benelux zal leiden tot een afgeleide omzet van 800 miljoen en EBITDA van ongeveer 112 miljoen (op basis van gegevens over geheel 2004).Van de migratie van Tele2-verkeer naar het netwerk van Versatel en het integratieproces wordt verwacht dat zij jaarlijkse [run-rate] EBITDA synergieën van ongeveer 50 miljoen euro zullen gaan opbrengen.

 

Tele2 gaat door met haar strategie van achterwaartse integratie in de infrastructuur van markten waar zij een kritieke massa aan klanten heeft. Het bezit van lokale toegangsinfrastructuur is van toenemend belang in de groeiende ADSL-markt om hogere marges op toegang te realiseren, betere controle van klanten te verkrijgen en de mogelijkheid om service met een hogere marge te bieden.

 

Tele2 onderschrijft volledig de 'triple play' strategie van Versatel en zal zich erop richten deze kennis aan te wenden teneinde dergelijke diensten op een later moment op andere kernmarkten te introduceren.

 

In een reactie op het voorgenomen bod, stelde CEO van Tele2 Lars-Johan Jarnheimer: "Ik ben enthousiast over de kans die deze acquisitie ons biedt. De combinatie van onze bestaande activiteiten en die van Versatel in de Benelux-regio zal ons in staat stellen door te gaan onze klanten de gunstigste prijzen te bieden in combinatie met verbeterde producten. Zoals ik al eerder zei, op het moment dat we een bepaalde schaalgrootte bereiken en het wordt kostenverantwoord, dan zullen we achterwaartse integratie overwegen. De Benelux-regio is daar een uitstekend voorbeeld van en deze acquisitie verstevigt onze positie in die markt immens."

 

Reagerend op het voorgenomen bod, zei Torsten Krumm, Partner van Apax: "We zijn verheugd om deel te nemen in de consolidatie van de alternatieve telecommunicatiemarkt in Duitsland en om de mogelijkheid te hebben Versatel Duitsland te assisteren haar groeistrategie verder te ontwikkelen als een alternatieve speler op de Duitse markt."

 

TOEKOMST VAN VERSATEL

Met betrekking tot Versatel Benelux zal Tele2, na gestanddoening van het Bod, zich inzetten voor de integratie van haar bestaande activiteiten met Versatel's Nederlandse en Belgische activiteiten. De combinatie van Versatel en Tele2 zal een leidende alternatieve aanbieder in Nederland en België zijn, met betrekking tot het aanbieden van diensten aan zowel particuliere, zakelijke als carrier klanten.

 

Tele2 zal een strategie volgen die gericht is op de mogelijkheid van groei, met name in de markt voor vast breedband en op het verbeteren van de winstgevendheid. Tele2 schaart zich achter de strategie van Versatel in het segment van grote zakelijke klanten en zal aanzienlijke middelen blijven aanwenden in dit segment, zoals Versatel dat in het verleden heeft gedaan. Tele2 heeft uitgebreide ervaring in Scandinavië in het leiden van een corporate franchise en zal vertrouwen op Versatel's aanwezigheid in de Benelux om in de toekomst groei te realiseren.

 

In het particuliere segment zal Tele2 verder gaan met de invoering van breedband. In Nederland in het bijzonder, zal Tele2 verder gaan met de uitrol van ADSL2+ en verder bouwen aan het 'triple play' aanbod met Eredivisie voetbal en andere thema's zoals gepland door Versatel.

 

Tegelijkertijd zal Tele2 erop mikken synergievoordelen te halen uit de integratie van de activiteiten van Tele2 met Versatel Benelux. Deze zullen voornamelijk komen van de migratie van het bestaande verkeer van Tele2 op het netwerk van Versatel, maar ook van omzet-synergieën en kostenreducties.

 

Met betrekking tot Versatel Duitsland zal Apax, na het verwerven van Versatel Duitsland, verder gaan met de breedband penetratie in de bestreken regio, waarbij de nadruk zal liggen op zowel de zakelijke als de particulieren klanten. Het strategische doel is om de investeringen en groei te continueren, evenals de consolidatie van alternatieve carriers in Duitsland voort te zetten, teneinde één van de leidende aanbieders in het land te vormen.

 

Voor de klanten van Versatel in de zakelijke, particuliere en carrier-segmenten, zal deze combinatie helpen schaalvoordelen te creëren die zullen leiden tot de beste combinatie van hoge kwaliteit en innovatieve diensten, een sterke klantenservice en concurrerende prijzen.

 

Raj Raithatha, Chief Executive Officer van Versatel, reageerde: "Ik heb sterk geloofd in de gedachte dat consolidatie een belangrijk element van de alternatieve carrier strategie in de huidige telecommunicatiemarkt is en we geloven om die reden dat het samengaan van onze activiteiten met die van Tele2 en de verkoop aan Apax een geweldige kans is, in het beste belang van onze stakeholders. Het samengaan van hun activiteiten is een uitstekende combinatie, omdat ze grotendeels complementair zijn. Versatel zal baat hebben bij schaalvergroting en een daarmee gepaard gaande 'leverage' van haar netwerk, leidend tot een nog sterkere positie in elk van haar bestaande markten. Als gevolg daarvan zal het business as usual zijn voor de klanten, medewerkers en andere partners van Verstatel, met dezelfde hoge kwaliteit van diensten, maar efficiënter en met een sterkere, flexibeler onderneming.

 

De huidige aandeelhouders en obligatiehouders hebben de mogelijkheid om gelijk voordeel te halen uit de waardecreatie die deze kans met zich meebrengt door hun belang in Versatel te verkopen tegen een aantrekkelijke premie en directe waarde in cash te realiseren voor hun investering.

 

VERDERE PROCEDURE

Na het bereiken van volledige overeenstemming over het voorgenomen Bod en na toestemming van de mededingingsauthoriteiten, zal een formeel Bod worden gedaan aan de aandeelhouders en obligatiehouders van Versatel. Wanneer dit Bod wordt gedaan, zal dit onderhevig zijn aan bepaalde voorwaarden, waaronder de voorwaarde dat een zodanig aantal aandelen Versatel is aangemeld, dat deze samen met de aandelen die direct of indirect worden gehouden door de Bieder aan het einde van de aanmeldingsperiode, in elk geval een belang van 95% vertegenwoordigen van het uitstaande kapitaal van Versatel. Met betrekking tot het voorgenomen Bod voor de converteerbare obligaties, zal een drempel van 85% worden gehanteerd.

 

De verwachting is op dit moment dat het biedingsbericht, dat de voorwaarden van het Bod bevat, in september 2005 zal worden gepubliceerd. Daaropvolgend zal Verstatel een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen roepen, om onder andere het Bod te bespreken.

 

Indien het voorgenomen Bod gestand wordt gedaan, is het voornemen dat Versatel's officiële notering aan de Officiele Markt van Euronext Amsterdam N.V. ("Euronext Amsterdam") zo spoedig mogelijk zal worden beëindigd.

 

De Autoriteit Financiële Markten, Euronext Amsterdam en de Sociaal-Economische Raad zijn geinformeerd over de voorgenomen biedingen. Versatel's ondernemingsraden in Nederland en Duitsland zijn tevens op de hoogte gebracht over de voorgestelde transactie.

 

Morgan Stanley & Co. Limited treedt op als financieel adviseur voor Tele2 AB en ABN AMRO Bank N.V. treedt op als financieel adviseur voor Apax. Lazard treedt op als financieel adviseur voor Versatel.

 

Deze mededeling is een openbare mededeling in de zin van artikel 9b lid 2 onder a van het Besluit Toezicht Effectenverkeer 1995.

 

PROFIEL VERSATEL

Versatel Telecom International N.V. is een telecommunicatie-onderneming die zich primair richt op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Het hoofdkantoor van Versatel is gevestigd in Amsterdam en de onderneming heeft meerdere vestigingen in België en Duitsland. Versatel is eigenaar van een uitgebreid telecommunicatie netwerk dat de laatste technieken gebruikt om zakelijke en particuliere klanten te voorzien van telefoon-, data- en internetdiensten. Versatel werd opgericht in oktober 1995. Momenteel heeft de onderneming ongeveer 1 miljoen klanten en ongeveer 1900 medewerkers. Versatel is een beursgenoteerde onderneming aan de Euronext Amsterdam onder het symbool VRSA.

 

PROFIEL TELE2

Tele2 is Europa's grootste alternatieve telecomaanbieder. Tele2 streeft er voortdurend naar de beste prijzen op de markt aan te bieden. Met haar unieke waarden, biedt Tele2 goedkope en eenvoudige telecommunicatie aan voor alle Europeanen. Tele2 heeft 28,7 miljoen klanten in 25 landen. Tele2 biedt producten en diensten aan in vaste en mobiele telefonie, Internet, data netwerken, kabel TV en content. Tele2's voornaamste comcurrenten zijn de voormalige overheidsmonopolisten. Tele2 werd in 1993 opgericht door Jan Stenbeck en is genoteerd aan de Stockholmsbörsen sinds 1996. In 2004 had Tele2 een omzet van 43 miljard Zweedse Kronen en een EBITDA van 6,6 miljard Zweedse kronen.

 

PROFIEL APAX PARTNERS

Apax Partners is één van 's werelds grootste private equity investeringsmaatschappijen, met activiteiten in Europa, Israël en de Verenigde Staten. Met meer dan 30 jaar ervaring in direct investeringen, levert Apax Partners' Funds lange termijn equity financing [deelnemingen?] om ondernemingen op wereldniveau op te bouwen en te versterken. Het streeft naar een gebalanceerde aandelenportfolio strategie, investerend in late venture, groei kapitaal en buy-outs.

Apax Partners' Funds investeert in ondernemingen in de door haar gekozen 6 wereldwijde sectoren van informatietechnologie, telecommunicatie, gezondheidszorg, media, financiële diensten, handel en consument. Recente technologie en telecommunicatie-investeringen van Apax Partners' Funds zijn Corvil, Dialog Semiconductor, Fractus, Kabel Deutschland, Inmarsat, Red-M, Systemonic, Preventsys, Sonim Technologies en Wisair.

 

 

 

Verdere informatie kan verkregen worden bij:

 

Voor Versatel

Wouter van de Putte Telephone: +31 (0)20 750 2362

Investor Relations

 

Voor Apax

Ira Wülfing Telephone: +49 89 200030 33

Communication

 

Voor Tele2

Lars-Johan Jarnheimer Telephone: + 46 8562 640 00

President and CEO

Hakan Zadler Telephone: + 46 8562 640 00

CFO

Per Borgklint Telephone: + 31 20 702 02 02

Market Area Director Benelux

Dwayne Taylor Telephone: + 44 20 7321 5038

Investor Relations London

Lena Krauss Telephone: + 46 8 562 000 45

Investor Relations Stockholm

 

Dit persbericht verschijnt ook in het Zweeds en in het Engels. In ieder geval van inconsistentie, heeft de Engelse versie voorrang boven de Nederlandse en Zweedse versie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...