Ga naar inhoud


Newbie: Hulp bij keuze decoder


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb wat vragen over de dreambox 500C. Ik wil een decoder aanschaffen voor Casema TVD. Echter ik wil geen gebruik maken van de door hen geleverde tuners. Kan ik ergens een vergelijking vinden tussen de verschillende alternatieven:

Dreambox 500C vs andere Dreambox vs andere decoders?

Wat is een DBOX2? Is dat een gemodificeerde decoder uit de lijst met decoders die door Casema worden aangeboden?

Kan ik een HD plaatsen in Dreambox 500C, zoals ik heb begrepen wel mogelijk is met de Dreambox voor sat. Indien dit niet het geval is, komt er dan binnenkort wel eentje op de markt?

Welke decoders zijn er nog meer behalve de Dreambox en de DBOX2 (buiten de casema aanbiedingen)?

 

En tot slot: Zijn er mensen, die mij kunnen assisteren bij het installeren van een decoder, zoals bv. de dreambox 500C?

 

Het zijn een heleboel vragen, maar ik heb geleerd: bezint eer ge begint. Ik was erbij toen de eerste decoders (SAGEM) werden gebruikt. Daar had ik spijt van. Nu wil ik het goed doen, dwz de juiste keuzes maken.

 

P.S. Ik heb thuis nog steeds de SAGEM decoder staan van 4 jaar geleden. Kan ik hier iets nog mee of moet deze naar de schroothoop?

 

Groet, Momoski

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met de juiste kaart en in een groot deel van het Casema gebied..kun je met die Sagem hier tot maart 2006 nog prima alle met Viaccess gecodeerde programma's mee bekijken.

 

Snurker <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

500 is een kleine broer van de 7000.

 

Geen HDD mogelijkheid, wel via NFS opnemen.

 

Dbox2 is een zeer mooie goedkope onvanger (500 = 2x zo duur).

 

PS: Het moet wel een beetje hobby zijn, altijd kijken zonder enige problemen is er meestal niet bij. Dan moet je een originele doos kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog een decoder gevonden en hij is ook elders besproken (zie: TVhome decoders en harddiskrecorders en Topfield 5200PVRc + Alphacrypt 3.05 + TVhome werkt ). Is het voor de Topfield ook mogelijk om deze te voorzien van 'eigen' software. Kan ik bijvoorbeeld CS toepassen met een topfield?

Verder heb ik van iemand gehoord dat er medio Q1 van 2006 er een dreambox 500C uitkomt met ingebouwde HD. Kan iemand dit gerucht bevestigen?

 

Groet, Momoski

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is het voor de Topfield ook mogelijk om deze te voorzien van 'eigen' software. Kan ik bijvoorbeeld CS toepassen met een topfield?

 

Niet waarschijnlijk. Er zijn wel veel software uitbreidingen voor de Topfield (TAP's), maar ik ben nog geen alternatieve versie van de basis software tegengekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

van de site van dreambox zelf:

 

04.08.2005:

Newly made is also the DM 500 PVR. The smallest Linux-receiver in the world is now equipped with pluggable plug & play single tuner either for DVB-S, -C, and –T. On top of that the PVR-box is featured with a standard 2,5-inch hard disk and hence, becomes most probably the smallest Linux-based hard disk receiver worldwide.

 

Dus inderdaad een 2,5" HD. Er staat alleen nog niet wanneer en verder haal ik eruit dat deze een single-tuner zal zijn. Voor zover ik begrijp dus opnemen wat je kijkt <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verder heb ik op hun forum ook gelezen dat er een DB 7025C zou uitkomen met een twintuner en HD. Maar uit de commentaren lees ik ook dat dit al lang geleden is aangekondigd en dat dream-multimedia wel vaker aankondigingen doet, die niet waar worden gemaakt. Ik wacht even af.

 

Groet, Momoski

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...