Ga naar inhoud


Harmony 885 Afstandsbediening en Topfield: geweldig


Gast RTH

Aanbevolen berichten

Citaat:
maar mijn vraag was: kun je de topfield in radiomodus starten?
Startende in radiomodus dan kun je dus radio favorieten onder de media knop zetten.
Alleen ik heb nog nooit iemand gehoord die weet hoe het moet.

ps. natuurlijk kun je activiteit aanmaken door topfield te starten en de versterker aan te doen etc. maar topfield start normaal in tv modus. Hoe start je topfield in radiomodus dus bijvoorbeeld bij kanaal r220?


Heb even iets uitgezocht, het opstarten in radio mode is geen probleem even goed de wizard volgen en een vertraging van 10000 instellen als de tf ook op moet starten anders is het signaal om van mode te wisselen al voorbij voordat de tf opgestart is. Maar dan komt het probleem de media knop werkt allen bij activitie tvkijken en pvrkijken dus niet bij cd of radio luisteren. Ga je tijdens tv kijken de tv/radio knop gebruiken om de tf naar radio te zetten dan kun je wel de medie knop gebruiken en hier dus ook gerust radio kanalen in zetten. Hoop dat je hier wat aan hebt.

Suc6
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 43
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bij de activiteit 'Luister radio' heb ik hetvolgende staan

 

-Zet PVR aan

-Delay van 10500

-SetInput Radio

 

Om er voor te zorgen dat de volgende keer bij tv kijken het weer goed gaat heb ik bij het stoppen van de activiteit de stap SetInput TV gezet.

 

Dit zou je kunnen doen door:

Click Customize beside the appropriate activity on your home page.

Click Run the setup wizard again.

Follow the online instructions until you reach the "Confirmation" page. Select Yes, but I want to add more control of options and devices for this Activity and click Next.

Click Add next to the device(s) you want to control in the activity and click Save to continue setting up the activity. (hier dus geen nieuwe app. toevoegen)

Follow the online instructions until you reach the page with the heading "Choosing Custom Actions".

In either the Start Actions or Leave Actions table select the appropriate device to add action for, and then click Add.

From the next page, select the required IR, function, or input from the drop down lists.

You will be returned to the previous page and will see that the new operation has been added.

Click the Save button to save your changes and return to your home page.

 

Bij start actions dus delay en setinput radio en bij exit actions setinput tv.

 

Ik weet niet of het bij jullie ook kan, maar bij kan ik elke button opnieuw definieeren. 'Change the behavior of the buttons' in het menu.

Maar misschien mag je tegenwoordig een aantal buttons niet meer aanpassen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johan de Leng,gup,raymann

 

Bedankt voor jullie berichten. Het is toch mogelijk dus :-)

 

Mijn "Send infrared delay" kan ik niet zelf zetten. Er staat max. 10 seconden.

Gezien ik improbox en smartepg laad is het misschien te weinig.

(misschien 2x een infrared delay command?)

Met SetInput Radio bedoel je Add action for "Topfield Sat" send TV/Radio infrared command?

 

Nog een vraagje. Je klikt op een activiteit in je remote (in dit geval "listen to sat music") dan ga je even naar een andere device voor een commando, ga je weer terug in de activiteit "listen to sat music" en hij doet weer de poweron (dus poweroff nu) en alle andere operaties. Hoe kun je nu terug gaan in een activiteit zonder dat deze de operaties weer uitvoert?

TF5000 PVR - 250 GB - FW Mrt. 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

SetInput Radio is precies wat jij beschrijft. Ik had alleen de inputs gedefinieerd bij de device. Maar zo kan het ook.

 

2x een delay is wellicht de oplossing mocht het te kort zijn. Ik heb xml toegang voor de configuratie, dus ik kon alles invullen, vandaar de vreemde waarde.

 

Ik heb een oudere afstandsbediening, dus ik weet niet wat je precies bedoeld me 'even naar een andere device gaan', maar bij mij is als ik een andere device wil gebruiken dat de activiteit ook echt stopt. Wil je een device toevoegen aan de activiteit 'luister radio', die verder niet nodig is voor die activiteit kan je dat opdezelfde manier doen als wat ik eerder heb geschreven. Alleen dan wel dat apparaat toevoegen. Dan kan je dat apparaat besturen zonder de activiteit te verlaten. Dit kan via het 'commando menu' (bestaat die nog?) en anders zelf extra items aanmaken in het menu of commando's voor dat nieuwe apparaat aan een knop hangen.

 

Op dezelfde manier had ik de airco-device in mijn vorige woning bij alle activiteiten toegevoegd en een menu gemaakt waarin ik hem kon bedienen. Zo kon ik zonder de activiteit te verlaten toch de airco device besturen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vervelende van het configuratie systeem vind ik dat als je een aktiviteit aanmaakt met bijv. het topfield device dan neemt het niet de commands en de custom commands mee die je bij het topfield device hebt ingevuld. Dus je kunt alles weer opnieuw invullen bij een nieuwe activiteit.

 

Je schrijft in een ander bericht dat je een menu hebt gemaakt met 2 items (ja en nee). Dat menu laat je als eerste zien bij een 'topfield activiteit' en heeft als titel 'Staat de topfield aan?'

Zou je me kunnen zeggen waar je dat menu hebt aangemaakt, want dat kan ook de oplossing zijn voor mijn activiteiten. (Ik laat op dit moment alle activiteiten altijd aan, en als ik ze wil afsluiten ga ik naar elk device en gebruik de powertoggle optie)

 

Direkt de xml configureren is inderdaad wel gemakkelijker dan werken met al die wizards. Hoe is je dat gelukt? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

TF5000 PVR - 250 GB - FW Mrt. 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mmm, alles aan laten staan en dan handmatig uitzetten is wel een omslachtige manier. Zonde van de functionaliteit van de afstandbediening. Het is juist fijn als je een activiteit kiest hij zelf de apparaten uit en aanzet.

De enige uitzondering die ik heb ik de topfield, omdat die uit zichzelf aan kan gaan ivm een opname. Maar ik laat hem dan wel weer uitzetten als ik een activiteit stop. In het geval dat er dan nog een opname loopt dat vraagt de topfield toch nog een bevestiging en gaat hij toch niet uit.

 

Ik heb inderdaad een menu met de vraag of de topfield aan staat. Deze wordt getoond bij de activiteiten die de topfield nodig hebben. Wanneer voor ja wordt gekozen stuur ik het exit-commando om eventueel bovengenoemde melding te annuleren en zet in evt. de input naar radio. Bij nee, doe ik de powertoggle van topfield en een delay en dan de input. Bij beide springt hij ook nog naar het volgende menu (kanalenlijst).

 

Het menu maken is denk ik het probleem niet zo, dat kan je gewoon met de configuratietool doen. Alleen het direct laten tonen van dat menu wanneer de activiteit heb ik in de XML opgelost. Of je ook 'navigeerNaarMenu' commando's tegenwoordig met de configuratietool kan opgeven weet ik niet. Als het zo is dan zou het op dezelfde pagina moeten zijn als waar je de delay heb ingesteld. Kijk daar eens zou ik zeggen. En wat staat er in de FAQ? Bij mij staat dit namelijk in de FAQ, maar ik denk dat jullie een andere FAQ zullen hebben.

 

XML is alleen toegankelijk voor klanten met een afstandsbediening in de 700 serie (Ik heb de 768 in blauw). Daarna hebben ze dat niet meer beschikbaar gesteld. Daarom kan ik ook niet altijd met zekerheid zeggen hoe je je afstandsbediening moet configureren, omdat ik verwacht we beide een andere configuratietool hebben. Dit is ook de reden waarom ik nog niet durf over te stappen naar een nieuwere afstandsbediening. Ik zou graag meer knoppen willen en gescheiden pijltjes-toesten, maar ik heb zoveel mbv XML gedaan dat ik bang ben mijn situatie niet opnieuw kan nabootsten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb net nog even nagekeken maar volgens mij kun je in de 885 configuratie geen menu aanmaken.

Er zijn 3 verschillende commando's mogelijk:

- send this infrared command (alle commando's in de device)

- send this infrared delay (0.1,0.2,0.5,1,2,5,10 sec)

- set it to this channel (channelnumber)

TF5000 PVR - 250 GB - FW Mrt. 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

Menu's maak ik niet daar, maar bij het hoofmenu van een activiteit. Maar ik zie dus dat je dat dus niet als keuzemogelijkheid hebt. (ik ook niet)

Werkt de 885 dan niet meer met menu's? Wat kan je precies met het scherm dan?

In mijn scherm kan ik een ongelimiteerd aantal regels opnemen waaraan ik dan weer commando's kan koppelen. Zo heb ik dus verschillende menu's gemaakt, afhankelijk van de activiteit. Zo heb ik bij tv kijken een menu met als items de gekleurde toesten en exit, menu, etc aangemaakt, omdat die toetsen niet standaard op de afstandsbediening zitten. En bij dvd kijken heb ik dan weer een menu met subtitle, audiokanaal, etc. En bij beide een soort van 'herstel' menu met dingen als input topfield, input kanaal surround versterker, input tv. Die kan ik gebruiken mocht ik niet goed hebben gericht tijdens het starten van een activiteit en de apparaten dus niet helemaal goed zijn gestart. Dat is makkelijker dan de 'help' button.

 

Maar back on track:

 

Een eventuele andere oplossing dat de menu is de keuzes 'nee' en 'ja' elk onder een knop te zetten. En dan de benodigde commando's (aanzetten, delay, input of exit commando,input) als actie uitvoeren wanneer de knop wordt gebruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan,

 

Misschien hebben we verschillende ideeen wat we onder menu verstaan.

Bedoel je met menu de "behavior of buttons" of bedoel je de actie commando's type set input radio?

 

De keuzes "nee" en "ja" heb ik absoluut niet gezien in mijn configuratie als keuze mogelijkheid. Zou dus niet weten waar dit te vinden en of het er uberhaupt wel is. Misschien weten anderen dit?

 

Ranon

TF5000 PVR - 250 GB - FW Mrt. 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb inter-key delay op 0, inter-device delay op 100, aantal repeats op 2. Dit lijkt bij mij het beste te werken, het blijft echter bij snel herhaaldelijk indrukken van toetsen langzamer dan de originele.

In ieder geval bedankt....


inter-device delay ook op 0 en repeats op 1 zetten lost dit probleem op.

Triax 64cm schotel - DUO LNB60 - Inverto Scena5 en Inverto Scena5M ontvanger -

Panasonic TH-42PV70 Plasma TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keuzes 'nee' en 'ja' zijn zelf gekozen 'menuitems' in een menu.

Maar ik denk dat de 885 helemaal niet meer met menu's (zoals ik ze ken) werkt en dat we daarom elkaar niet begrijpen.

 

Nou wordt ik wel nieuwsgierig hoe de 885 wel werkt. Als ik een keertje in de stad ben zal ik wel eens kijken. Dat kan nu gelukkig. De mijne moest ik nog importeren uit Amerika.

 

Omdat de werkwijze waarschijnlijk dus zodanig anders is geworden denk ik je niet verder te kunnen helpen.

Jij hebt het vaak wisselend over 'devices' en 'activities' tijdens het gebruik van de afstandsbediening. In mijn beleving heb je tijdens het gebruik helemaal niks meer te maken met 'devices', en gebruik je alleen nog maar 'activities'. Alleen tijdens de setup werk je met devices.

Een 'normale' of noem het 'ouderwetse' universele afstandsbediening werkt altijd met devices. Is de 885 nu een soort van hybride geworden en werk je zowel met activities en devices?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, bij de 885 heb je devices en activities.

Je kunt beide veranderen.

Je hebt gelijk ik denk ook dat onze configuratie menus verschillend zijn waarom we ons niet begrijpen.

 

Trouwens jouw harmony komt uit de US. Heb je die op een website besteld. Ken jij een amerikaanse website die electronische spullen in Europa verzend? De electronische produkten zijn stukken goedkoper in de US maar ik ben nog nooit een site tegengekomen die electronische spullen buiten noordamerika verzend.

TF5000 PVR - 250 GB - FW Mrt. 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah, oké. Bij de 768 verander je devices alleen in de setup.

In gebruik, ben je alleen bezig met activities. Je kan wel een device direct gebruiken, maar dat is omslachtig en alleen als noodoplossing.

 

Voor de winkel heb ik je een PM gestuurd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...