Ga naar inhoud


Rijkswaterstaat heeft de frequentie voor satellietrepeaters vrij gegeven.


blake7

Aanbevolen berichten

Satelliet repeatersystemen.

 

 

Het satelliet repeater systeem is bedoeld om een satelliet provider zoals b.v. Astra zonder het plaatsen van schotels , doch slechts met kleine LNBF’s te kunnen doorgeven op bestaande satelliet ontvangers in flatgebouwen, en als concurrentie met Digitenne .

 

Het systeem werkt als volgt:

 

Op het dak van een gebouw worden 2 schotels geplaatst. De ontvangen signalen worden per polarisatierichting ontvangen en versterkt. Hierna worden de signalen via Twee kabels naar een zendantenne gestuurd. Deze zendantenne bestaat uit 4 kleine antennes die twee polarisaties verzorgen en twee hoeken kunnen aansturen. Hierdoor kan totaal een hoek van 90 graden worden bediend. Het signaal wordt door de antennes circulair gepolariseerd. Aan de ontvangstkant dient de bewoner een circulair gepolariseerde LNB te gebruiken.Hierdoor kan de bewoner de bestaande schotel verwijderen en de bestaande kabel aansluiten op de nieuwe LNB.

 

Gebruikte frequenties:

De frequenties die aan de ingang worden ontvangen worden aan de uitgang weer uitgezonden.

Deze frequenties zijn dus gelijk aan de satelliet frequenties en liggen tussen de 10 en 12 GHz.

 

Storing op bestaande schotels:

Een van de eisen van Rijkswaterstaat is dat de zender vanuit het Noorden moet uitzenden, zodat de straling ten alle tijden op de achterkant van bestaande schotels valt. Hierdoor is er een afscherming i.p.v. een versterking door de schotel.

 

Storingen op bestaande schotels kunnen voorkomen maar zijn waarschijnlijk laag en te verwaarlozen..

 

Het systeem is ontwikkeld door een bedrijf in Korea..

Er is daar al jaren ervaring opgedaan met het repeatersysteem. De aanpassingen die gezamenlijk voor Europa zijn gedaan hadden betrekking op de navolgende zaken:

 

• De Europese satellieten werken met een lage en een hoge band.

• De opbouw van de gebouwen is anders, wij hebben meer lage en lange flats.

• De kanaalscheiding diende te worden verbeterd, i.v.m. de breedbandige signalen die in Europa gebruikelijk zijn.

• De bandbreedte van de ontvangstantennes diende te worden aangepast.

• De ontvangstantennes zijn voorzien van een schakelbare LO voor zowel laag als hoog.

 

Op St Maarten werkt men op de Franse zijde van het eiland ook met een repeater systeem voor de France Telecom, echter zijn daar normale schotels gebruikt.

 

Uitgangsniveau van de LNA:

 

Het uitgangsniveau van de LNA ligt op ongeveer 0,5 milliwatt.

 

Conclusie metingen:

 

Wanneer we de signaalniveaus vergelijken met die van Hotbird uit een normale 60 cm schotel valt op dat de niveaus niet veel in niveau verschillen. Hieruit mag de conclusie worden getrokken dat het niveau in de lucht uitgezonden door het repeatersysteem vergelijkbaar is met het niveau van de satelliet vermeerderd met de versterking van de 60 cm schotel.

 

De Praktijk:

Uit de praktijk is gebleken dat de ontvangst geoptimaliseerd kan worden door de ontvangstantenne iets meer naar buiten of naar binnen te schuiven. Dit is praktisch opgelost door de bevestigingsstang van de antenne schuifbaar te maken.

 

Belangstelling:

Er is een hele grote belangstelling voor het systeem, echter zoals ook met glasvezel –internet -triple play en GSO worden velen niet gehinderd door kennis van zaken. Het systeem is heel erg mooi voor de doorgifte van een satelliet .

 

Met name in de grote steden kampt men met flats waar een woud van schotels is geïnstalleerd. Deze staan vaak in het zicht van de straat en men wil daar van af.

 

Indien men alle Turkse bewoners in een Flat stopt, en de Marokkaanse bewoners in een andere dan kan men op het ene gebouw Turksat doorgeven en op het ander gebouw Hotbird of Nilesat. Wanneer het nieuwbouw is en er wonen alleen autochtone mensen welke alleen maar interesse hebben in Astra , is het een mooie oplossing.

.

Concurrentie met GSO:

 

Dit systeem kan niet concurreren met GSO. Ten slotte is GSO een heel andere markt. Bij GSO wil men van minstens drie - vier satellieten de volledige bandbreedte aan de meestal Allochtone bewoners doorgeven.

Bij nieuwbouw zijn de aanlegkosten van een GSO installatie vaak enkele promillen ten opzichte van de totale bouwkosten.Omdat toch overal nieuwe leidingen aangelegd dienen te worden betaald men in weze slechts de prijs voor de leidingen zelf. Een 17 kabel systeem voor transparante doorgifte is dan erg betaalbaar.

 

Daarnaast kan met GSO triple play worden toegepast, zodat men televisie-radio en internet en telefonie via dezelfde kabel de woning kan binnenbrengen.

 

In de praktijk blijkt de deelname van GSO afhankelijk van de hoeveelheid allochtone bewoners tussen de 65 en de 80 % te liggen.

 

Daar waar de Allochtone bewoners slechts een 15-20 % van de totale woningen uitmaken, is een repeater systeem met eventuele IF omzettingen voor een aantal Turkse en Marrokaanse een eventuele optie.

__________________

Typ en grammaticafouten mogen vervangen worden door onderstaande:

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890 en mogen meerdere malen gebruikt worden

Onze geest is als een Parachute hij werkt alleen als die open is.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Indien men alle Turkse bewoners in een Flat stopt, en de Marokkaanse bewoners in een andere dan kan men op het ene gebouw Turksat doorgeven en op het ander gebouw Hotbird of Nilesat

 

<img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Interessante ontwikkeling, maar deze opmerking is hoop ik hypothetisch bedoeld en in Nederland niet gewenst. Integratie!!!! . Goed dat is even off-topic, maar ik kon het niet laten op deze zin te reageren. Verder...... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit komt in élk geval niet van het Agentschap Telecom.

 

Die zouden NOOIT zo'n zin over "turken in één Flat stoppen", in hun document doen...

 

dit lijkt me eerder tekst van een dealer in repeater-systemen.

Dus: de kop van deze thread klopt niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

er klopt geen hout van je verhaal, je spreekt over circulaire polarisatie, dan zend je niet horizontaal of vertikaal uit, maar linksom of rechtsom. Ik zie die mensen al draaien aan hun ontvangst lnb'tje, gewoon een broodje aap verhaal volgens mij <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />
Gaarne een bronvermelding <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />


Er staat dan ook dat de kijkers een nieuwe lnb hiervoor moeten gebruiken. De repeater in het verhaal zendt blijkbaar een circulair gepolariseerd signaal uit (ik denk om storing op reeds bestaande schotels te minimaliseren).

Bron zou fijn zijn ja!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Indien men alle Turkse bewoners in een Flat stopt, en de Marokkaanse bewoners in een andere dan kan men op het ene gebouw Turksat doorgeven en op het ander gebouw Hotbird of Nilesat


<img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Interessante ontwikkeling, maar deze opmerking is hoop ik hypothetisch bedoeld en in Nederland niet gewenst. Integratie!!!! . Goed dat is even off-topic, maar ik kon het niet laten op deze zin te reageren. Verder...... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Jaja..! Ik wil graag in een flat gestopt worden met mensen die alleen in Engelse tv geïnteresseerd zijn en dan een repeater voor Astra-2 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...