Ga naar inhoud


Geen CD zenders te vinden op TwinhanDTV Sat-CI


Gast 3SD

Aanbevolen berichten


Als jij de Duitse kanalen niet kunt ontvangen lijkt het erop dat je geen bovenband transponders meer kunt krijgen. Laat eens even een complete scan lopen in progDVB, zet dan je channellist even op transponders door rechts in de channellist te klikken, Channellist property te kiezen en dan Group by: transponder. Kijk dan of er dan in de channellist transponders boven de 11700000 staan.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan is zeer waarschijnlijk de 102 spoel op je Skystar 2 kaart defect.

 

In deze post heb ik een handleiding tot reparatie gepost. Als je een spoeltje nodig hebt pm mij dan maar even je adres, dan stuur ik je er één.

Ik gebruik dit spoeltje ondertussen al maanden op de kaart waarmee ik ook mijn DiSEqC motor aanstuur. Dus ook met motor is het spoeltje bruikbaar. Omdat ik echter geen gegevens van het spoeltje heb was ik toen wat voorzichtig bij het gebruik van een motor. Ik heb ondertussen een 12 tal spoeltjes over heel Europa en het Midden Oosten verstuurd en 11 ontvangers daarvan melden een succesvolle reparatie.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Pinnacle PCTV-SAT-ci, wat ook een Twinhand is (denk een 1030).

Ik heb ook geen CD zenders.

 

In de bij de kaart geleverde SAT-Vision 2.75 software is helemaal geen optie voor CAM/CI te vinden en zijn er ook geen CD-kanalen. Ook zitten ZDF en ARD er niet bij. Het is een veel beperkter set dan bij ProgDVB.

 

In ProgDVB worden de CAM niet herkend (zowel officiele CD kaart, als ook de SkyCrypt).

 

Ik gebruik op dit moment de drivers van de Pinnacle site: PCTVSat310_Setup.exe

Bij Twinhan kom ik er niet zo uit wat ik moet gebruiken: DVB-TV V2.432.zip, Latest.zip, TwinhanDTVv2.608aWDM_2-608_01-02a.zip of TwinhanDTVv2.611a_2-611_01-02a.zip. Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar niets werkte. Nu ben ik weer terug naar de Pinnacle site drivers, maar er werkt nu minder dan vantevoren in ProgDVB. In Pinnacle-Vision werkt nog steeds even veel.

 

Ik krijg na deze aktie, in progDVB op dit moment geen enkele zender, wel geen TV en geen radio zenders. Bij ZDF geen beeld en geluid, geen Q, maar wel L70%.

Als ik NED1 selecteer krijg ik geen beeld en geen geluid, maar wel Q75% en L85%.

 

Er is nog wel iets niet goed met de CD-aktivering; in een losse SAT-decoder van m'n ouders werkte de kaart niet.

 

Ik heb ook nog WinSTB geprobeerd, maar daar krijg ik de foutmelding:

Error #2 grf file not loaded (PCTVsat.grf). Als ik dat wegclik crasht WinSTB.

 

Het programmaatje van Twinhan werkte ook niet.

 

 

Weet iemand hoe je dit aan moet pakken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo mambaum welkom op dit board.

 

Met veel CI kaarten gaat het wat moeizaam.

Ik heb getest met een Skystar1 CI, die werkte bij mij redelijk, maar wilde eigenlijk alleen goed werken met de Mediaguard CAM.

Nu heb ik een Twinhan DTV SAT-CI 1034 lopen en die doet het ook redelijk maar niet met alle DVB programma's.

Met de PCTV SAT CI heb ik nog geen ervaring, met de PCTV SAT wel en dat was eigenlijk een prima kaartje alleen wordt die niet door progDVB ondersteund.

ProgDVB heeft problemen met de CI herkenning. Met de Skystar1 CI herkende hij de CI niet, hij bleef roepen CAM not present, maar de CD kaart in een Mediaguard CAM werkte wel onder progDVB. Met de DTV SAT-CI die ik nu heb lopen ziet ProgDVB ook de CAM niet, maar deze werkt ook niet. Onder het meegeleverde Twinhan DTV programma werkt de CI goed zowel met de Aston 1.05 als met de X-CAM ( orion). Ook MyTheatre werkt goed met deze CAM's.

 

Wat betreft jou kaart zou ik proberen om hem eerst goed lopend te krijgen op de FTA kanalen in Sat-Vision en progDVB. Als je wel enige ontvangst hebt, is het probleem toch meestal de afstelling of bekabeling van het schotel systeem. Heb je deze met een andere ontvanger kunnen testen? Stel hem echt optimaal af, mijn indruk is dat veel standalone ontvangers toch net wat gevoeliger zijn dan PCI DVB kaarten en dan lijkt het goed te gaan op een losse ontvanger maar vallen er bij een PCI kaart veel kanalen weg.

Ik test nu met de kaart van 3SD waar dit topic mee begon. Ik had eerst ook de Ned kanalen van 12515 en 12574 niet. Deze transponders geven net even minder signaal dan 12343 en vielen daarom net onder de 50% quality in ProgDVB. Na wat knutselen aan mijn schotel en de bekabeling komt alles nu boven de 50% uit en werkt alles goed. De aangegeven quality waardes gelden alleen voor ProgDVB hoor.

 

Switch niet te veel met drivers en DVB programma's in het begin en uninstall de zaken die niet werken grondig. Omdat haast alles via Direct X en netwerk adapters gaat loopt het heel makkelijk fout als er file's van een vorige install achterblijven.

 

Als alternatief voor de CI werkt eigenlijk de PoorMansCam plugin het een Phoenix compatibel kaartprogrammer nog het makkelijkst. Zo draait de DTV SAT-CI nu bij mij ook prima onder ProgDVB.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

Hier ook nog even een update van mij als topicstarter. Zoals gemeld kreeg ik hier die kaart van Twinhan niet aan de praat. Na ruiling met Albert had ik een Skystar 1 CI, echter hier bleef ik tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het scannen bleven de kanalen van CD onvindbaar, wel alle FTA kanalen maar niets van CD ondanks originele kaart. Heb diverse programma's geprobeerd, elke keer ook weer verwijderd maar echt helemaal niets. Er kwam met deze kaart nog een probleem bij, dat was zodra ik de kabel aansloot op de pci kaart, mijn beeld op de standalone (die beneden staat) ook compleet wegviel.

Nu had de afgelopen tijd wat zitten zoeken op het net, en was een ander soort kaart (pci wel) tegengekomen. Dit was een Duitse kaart van Satelco, alleen had deze geen CI maar dat werd opgelost door een aparte kaart (welke je als een pci kaart kunt insteken of als front oplossing via een 3.5" sleuf) deze zit via zo'n 80 polige stekker aan de pci kaart vast.

Afgelopen week was ik in Duitsland en heb zo'n kaart en CI module meegenomen, zojuist geinstalleerd, en ik moet zeggen begin hoopvol te worden. De bijgeleverde software ziet in elk geval alle CD kanalen <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> en ik heb zojuist even een paar Nederlandse zenders bekeken, ik moet het nog even bekijken of ik dit programma blijf gebruiken of dat ik naar iets anders ga omkijken, maar het probleem waar ik tegenaan liep bij de vorige 2 kaarten is hierbij voor mij opgelost. Verdere testen zullen moeten uitwijzen of dit een goede keus was. Maar ik kan in ieder geval de CD kanalen zien, en dat kon ik tot nog toe niet dus <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

UPDATE: Wel het ziet er wel aardig uit allemaal, het enigste wat me nu niet lukt is een ander programma te gebruiken, heb inmiddels PROGDVB en MyTeatre geprobeerd, die zien echter de kaart niet eens. De software die erbij zat is EasyWatch TV en het lijkt wat vormgeving betreft wel op dat nieuwe van MS voor de huiskamer tv/pc.

 

 

groeten aan allen.

 

3S_D.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...