Ga naar inhoud


LinuxMCE vs WindowsMCE


conc

Aanbevolen berichten


  • 2 weken later...

Heb net even het filmpje gekeken en vind het er geweldig goed uit zien. Ben ook aardig onder de indruk van die remote <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Wat ik lees is dat ze ook gebruik maken van mythtv. Nu heb ik dat heel recent geinstalleerd icm een DVB-C kaart en enig nadeel van myhthv is dat het heel erg traag zapt.

 

Groet,

 

Bosi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt allemaal zo makkelijk in dat filmpje!

Maar als je het goed werkend wilt hebben zul je er toch wat voor moeten doen.

Mythbuntu 12.04

Celeron 220 op Mini-ITX D201GLY2, 1 GB Ram,2x1,5 TB HDD, Digitenne op TerraTec Cinergy, CCcam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan aan mij zelf liggen, maar met alle menus en functies waarvan je drie kwart niet gebruikt vindt ik het erg onoverzichtelijk. Met name de mensen die niet veel van Linux kennen lopen hier tegen grote problemen aan.

DM800HD ~ OpenPLi

DM7000 ~ OpenPLi

DM500C ~ OpenPLi

WafeFrontier T55

13* - 19,2* - 23,5* - 28,2*

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt natuurlijk alle aangeven componenten ook apart installeren op je eigen favoriete distributie. Dat is soms wat puzzelen.

 

Het idee is, om dit eenvoudiger te maken en samen te vatten in een doelgerichte distributie.

 

Zo is er al geruime tijd een live CD genaamd Streambox beschikbaar. Met deze Linux versie kun je op een eenvoudige manier geluids-stromen gaan uitzenden op internet. Alle componenten hiervoor zijn al aanwezig op de CD en (voor-)geconfigureerd. Is direct toepasbaar, zonder dat je componenten als server software en omzetting van geluid naar MP3 stroom moet gaan uitzoeken, installeren en configureren.

 

Er zullen ongetwijfeld meer van dergelijke, voor een specifiek doel ingerichte distributies verschijnen. Bovendien kun je nagaan hoe een en ander moet worden ingesteld en wat je nodig hebt voor een bepaalde toepassing.

 

Geluid uit een versterker of geluidsinstallatie kun direct gaan uitzenden op internet met behulp van deze Streambox Live CD.

 

Gebruik zelf een AMD64 systeem in de woonkamer met een breedbeeld monitor van 1900x1200, gekoppeld aan een Dreambox om tv (HDTV) te kunnen kijken, DVD af te spelen, radio te luisteren via de sat of vanaf internet. Geluid en tv kan ik opnemen en desgewenst op een CD of DVD branden. Systeem is verbonden met digitale versterker via een SPDIF glasvezel kabel.

 

De toekomst is ongetwijfeld een PC met alle multi-media en andere huishoudelijke functies bij elkaar in een systeem.

 

Groet,

 

 

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik een tijdje een GeeXbox linux distributie Live CD. Als je computer vanaf USB of ander medium kan opstarten kan je erg makkelijk daarop installeren. de hele installatie is rond 8 MB. Op GeexboX kan je DVD, stream TV en radio, netwerk en als je geluk hebt wordt je ingebouwde DVB-C,T,S kaart ook ondersteund (obv linuxtv firmware).

Nu zijn de developers bezig om HDTV ondrsteuning te ontwikkelen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf eigen iso bestand te bouwen om extra codecs of firmware toe te voegen. het is ongelooflijk klein prog. en het is freeware.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...