Ga naar inhoud


KPN Experia Box , twee telefoontoestellen, 1 nummer


Gast

Aanbevolen berichten

Recent KPN Internetplusbellen geïnstalleerd waarbij je de Experia Box krijgt. Alhoewel er een aansluiting is voor Toestel 1 en 2, kun je tot mijn verrassing geen twee toestellen aansluiten (hiermee bedoel ik die gelijktijdig overgaan als je gebeld wordt). Dit heeft KPN me bevestigd. Er zijn twee aansluitingen op de Box omdat je bijvoorbeeld 2 verschillende nummers kunt hanteren, daarvoor betaal je echter dus ook. De enige oplossing volgens hun was het plaatsen van een huiscentrale achter bijvoorbeeld de Tel 1 en van daaruit meerdere toestellen aansluiten. De centrales van de KPN beginnen echter vanaf EUR 150 dus wat leek me nogal een dure grap, daarom verder geen tijd aan besteed, wel twee telefoons aangesloten gelaten op de box.

En dan nu de clou van het verhaal cq de vraag: laatst werd ik gebeld en terwijl ik in gesprek ben (aangesloten op Tel1) gaat mijn 2e telefoon over (aangesloten op Tel2) van iemand die mijn zelfde nummer belt. Ik heb het zelf geprobeerd met 2 GSM telefoons en tot mijn stomme verbazing kan ik dus een verbinding krijgen (bijvoorbeeld op de Tel1 aansluiting) en terwijl die verbinding open staat kan ik hetzelfde nummer draaien en ook op Tel 2 een verbinding open zetten. De 2e beller krijgt ook geen bezet toon. Iemand die dit kan reproduceren cq. bevestigen of mij kan uitleggen hoe dit kan ??

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Iemand die dit kan reproduceren cq. bevestigen of mij kan uitleggen hoe dit kan ??

 

Ik zal het proberen dan zijn beide lijnen geregistreerd, je zult dan een zwarte Thomson modem hebben met software 6.2.19.1 en als dit aanklikt kun je het zien,

 

http://192.168.1.254/cgi/b/_voip_/dt/?be=0&l0=2&l1=2

 

Als je nu links op sip server klikt krijg je te zien dat je zowel op 101 als op 102 geregistreerd staat en dat op beide poorten je telefoonnummer is ingevuld, overigens komen mijn binnenkomende telefoontjes allemaal op 102 binnen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@kweetnie

Ik begrijp hieruit dat er al ergens een draad is op het forum over dit onderwerp, kan ik met het nodige zoeken echter niet vinden. Kun jij me zeggen waar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...