Ga naar inhoud


23,5 + 19,2 op een Archsat


Gast tram-man

Aanbevolen berichten

Je moet met bijvoorbeeld Gorbtrack de azimuth voor elk van de satellieten uitrekenen voor jouw lokatie. Alleen dan krijg je de juiste hoekverschillen tussen de LNB's en dus ook een betrouwbare afstand tussen LNB 19,2 en LNB 23,5. Het zou dan wel eens mee kunnen vallen met afslijpen. EDIT: Kon het niet laten. Heb het voor Eindhoven even uitgerekend. Kom dan uit op 44 mm...

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites


PETERK: De duo-block = monoblock bevat al een Diseqc-switch (2x1). Deze werken nooit samen met een andere diseqc-switch. Wil je tussen Diseqc-switches schakelen dan moet je uncommitted schakelaars met Diseqc 1.1 protocol gebruiken. Van de rest van het verhaal snap ik niet veel. Je wilt een tweede tuner aansluiten op het block via een Diseqc switch?

TRAM-MAN: zou wachten met slijpen. De LNB's komen niet recht naast elkaar maar iets schuin, ook bij een Archsat. Aan de achterzijde heb je iets meer ruimte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik wil is via één schotel 2 ontvangers aansluiten. Op de ene ontvanger wil Astra 1,2,3 en Hotbird op de andere is Astra 1,3 voldoende. Dat is dus mooi op te lossen door een CDS Twin Mono Block te gebruiken. De ontvanger die alleen Astra 1 en 3 behoeft sluit ik dan aan op één van de twee uitgangen van het CDS block en dat werkt ook goed. Alleen heb ik dan nog over een Diseqc schakelaar met 4 ingangen en eigenlijk maar drie kabels om op de ingangen aan te sluiten. Ik heb toen ik het CDS Block hier thuis had e.e.a. in te stellen via de dreambox maar kreeg het met alle mogelijke en onmogelijke diseqc schakelingen niet aan de praat. Kortom ben nog steeds benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee maal committed (Diseqc 1.0) achter elkaar werkt niet. In plaats van de 4x1 committed (Diseqc) moet je een 4x1 uncommitted switch gebruiken. Via Diseqc 1.1 laat je de dreambox de boel schakelen en de ander ontvanger voor A1 en A3 via Diseqc 1.0.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee maal committed achter elkaar werkt wel. heb ik nu tenslotte ook. Je gebruikt alleen de switch in het monoblock niet echt maar gebruikt twee kabels van het monoblock naar de losse switch.

 

Een aansluiting van monoblock naar DiSEqC aansluiting 1 op de losse switch, een tweede aansluiting van het monoblock naar de DiSEqC aansluiting nummer 2 op de losse switch en op aansluiting 3 en 4 van de losse switch elk een gewone LNB.

Dit werkt prima.

Ik heb een Quad monoblock twee twinLNB's en twee DiSEqC 4in1 switches (committed). Dit kan je met de DUO LNB van CanalDigitaal ook doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik heb het werkend gekregen het Astra 1/3 monoblock in de Archsat 75 cm en aangesloten op een Diseqc 4x1 switch waarbij ik slechts één aanlsuiting nodig had op het monoblock. Dit betekent voor mij dat ik dus nog één aansluiting vrij heb op Astra 1/3 via de andere aansluiting van het monoblock. Ik heb het pas werkend gekregen nadat ik mijn Digitallity 4x1 Switch (die alleen diseqc 1.0 heeft) heb vervangen door een MaxDigtal MD41+ switch (diseqc 2.0) die ook uncommitted kan schakelen. In de dreambox kies ik er nu voor om het diseqc 1.1 protocol te gebruiken. LNB0 en LNB1 (resp. Astra 1 en Astra 3) heb ik daarbij op Port 1 van de switch ingesteld en ik stuur voor Astra 1 diseqc A/A aan en voor Astra 3 diseqc A/B en Tone Burst B. Astra 2 heb ik aangesloten op port 3 en Hotbird op port 4 daarvoor stuur ik resp. B/A en B/B door.

 

Ik had toen nog één probleem namelijk dat Astra 3 pas na circa 8 seconden reageerde. Nadat ik diseqc repeat één maal had ingesteld werkt dat ook zonder vertraging. Als ik iets meer tijd heb zal ik de verschillende LNB instellingen in de dreambox hier nog wel even met schermprintjes posten.

 

Conclusie het is, mits je de juiste switch gebruikt, mogelijk om de Duo LNB in de Archsat te gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hier zojuist op een archsat een extra lnb er tussen gedrukt.

Hij paste niet maar kon wel op de 2e rij.

Zelfs achter de andere LNB's was er te weinig ruimte waardoor de LNB hoger zit dan ik had gewild.

 

Vervolgens 1 trekbandje en tot mijn grote verbazing: 80% op een dreambox. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Dat is vergelijkbaar met de 3 andere sats.

1482915-PC210037.JPG

 

Opstelling is nu a2,a3,a1 en hb.

 

De tussengedrukte is a3=23,5E

post-2443-1318259435,763_thumb.jpg

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...