Ga naar inhoud


Service Canal Digitaal bij terug betaling


rolandroland

Aanbevolen berichten

 

 

Canal digitaal incasseert zo maar 155,40 van mijn bankrekening. Ik heb dit even door 12 gedeeld, blijkt het uit te komen op 12,95 per maand. .

 

 

034.01.56.740 CANAL DIGITAAL B.V.

FACTUUR OKTOBER 2007 *************

MILIE-PAKKET ZIE www.CANALDIGITAAL.NL/FACTUUR

-155,40 EUR

 

Ik heb tijdig opgezegd het abonnement loopt nog tot 30 november. Bij de opzegging is volgens de administratie van Canal Digitaal (zij werken niet met naam in brieven) een verkeerde invoer gedaan. In plaats van maandelijkse termijn hadden zij dat per ongeluk gewijzigd in een jaarlijkse termijn waar je alles voorruit betaald. Zij beloofden mij het geld binnen 3 weken terug te storten. Maar na 3 weken had ik het geld nog steeds niet terug gekregen. Wederom veel faxen verstuurd naar Canal Digitaal met een dringende oproep mij terug te bellen. Daar gaven zij geenszins gehoor aan. Ik heb toen de telefoniste net zo vaak gebeld dat ze me toch ging helpen. Het bedrag was niet gestort omdat zij een verkeerde handtekening hadden gezet, maar het zou vandaag overgeboekt worden.

 

N.a.v. mijn brief heb ik nu een reactie gekregen waarin ik de wettelijke rente van 6% eis en gesommeerd dat het binnen 8 dagen gestort dient te worden.

 

Hier de brief:

 

Bij deze bedanken wij u voor uw recente brief.

 

In antwoord op uw schrijven bevestigen wij hiermee dat wij uw verzoek hebben gehonoreerd en hebben verwerkt in onze administratie.

 

Het bedrag welk U te goed heeft wordt door cd binnen nu en 2 weken terug gestort. Dit is door ons op 6 november, naar de afdeling finanche verzonden.

 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mocht u vragen hebben dan kunt u ook terecht op onze website www.canaldigitaal.nl/service

 

Met vriendelijke groet,

 

Canal Digitaal

 

 

Op de brief wordt niet ingegaan dat ik het bedrag + de wettelijke rente eis. Evenmin gaan zij niet in op de door mij redelijk gestelde eis binnen 8 dagen. Ik vermoed dat het om een standaard brief gaat omdat het ook niet eens ondertekend is en ook geen naam er bij.

 

Wanneer CD van u geld moeten (en te laat krijgen) hebben staat in hun algemene voorwaarden dat je 15% rente moet betalen(!).

 

Jammer dat de service slecht is bij CD. Mijn buren hebben toevallig hetzelfde verhaal, opgezegd vervolgens wordt er een hoog bedrag geïncasseerd!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Pedro Newbie

Probeer het bedrag nog te laten storneren bij je bank, dit kan tot 30 dagen terug. Dan kan je altijd nog het bedrag dat zij wel tegoed hebben handmatig overmaken.

Je hebt dan in ieder geval je geld meteen terug

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste rolandroland,

 

Wettelijke rente kan alleen gevorderd worden als je een offciele ingebrekestelling stuurt aan CDS. Deze MOET aangetekend worden verzonden. Er moet INGEBREKESTELLING boven de brief staan. Een ingebrekestelling kan niet zomaar verzonden worden. Je moet tevens aannemelijk hebben gemaakt dat je enkele invorderingspogingen hebt ondernomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste DJD,

 

Ik heb hun natuurlijk al een ingebrekestelling gestuurd. Daarop krijg ik een standaard brief van Canal Digitaal dat helemaal niet ingaat op de inhoud van mijn brief. Een medewerker moet bij Canal Digitaal denk ik zelf kiezen welke brief het er het beste bij past en dat uitprinten. De brieven worden ook niet ondertekend, de afzender is de klantenservice.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Klopt. Even simpel uitgelegd:

 

Je krijgt een sleutel waarmee je 1 maand kan kijken. Daarna zet CDS weer een nieuwe sleutel in, en jij krijgt, meestal aan het begin van de maand, de nieuwe sleutel. Denk je nu slim te zijn door op één of andere manier de update niet te accepteren (cardserver, Aston 1.03, bepaalde programmeerbare CAMs), dan kan je maximaal 1 maand doorkijken, want daarna zet CDS weer een nieuwe sleutel in.

 

CDS kàn de smartcard volgens mij "afsnijden" (maar ben hier niet 100% zeker van), bijvoorbeeld door de kaart om te zetten naar een gratis NED123 pakket.

 

Als het goed is komen in 1 uur alle smartcardnummers voorbij. Men zegt dat als je 1 uur per maand TV kijkt je de update zou moeten krijgen. De meeste mensen kijken wel wat vaker dan dat, dus die hebben sowieso nooit problemen wat dat betreft <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...