Ga naar inhoud


Verregende HUMAX :-(


Gast allround

Aanbevolen berichten

Ik heb wat advies nodig. Ik heb zelf een 80 cm Triax met een dualLNB opgehangen. Gekoppeld met +- 30m kabel aan een HUMAX5400Z met H2.08 2002G.

 

Deze opstelling hangt al een maand of 3. Nu heb ik de laatste tijd 2 a 3 weken last van storing. De groenblokken,gebrekkig geluid, melding no or bad signal, enz.

Ik heb de Fcon aan de LNB al schoon gemaakt en met wat vaseline weer terug gedraait aan de LNB. Ik had namelijk het idee dat het een vocht probleem is. Verder heb ik isolatie tape gebruikt om verder regen buiten de Fcon te houden. Ik ben bang dat het iet goed werkt.

 

Signaal sterkte is ongeveer 65% en kwaliteit ongeveer 75% op Astra zenders. <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Heeft iemand een idee wat ik nog zou kunnen proberen.

 

Grtz,

 

Allround

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou eerst kijken of de schotel misschien iets verschoven is door sterke wind of iets dergelijks.

Als dit niet het geval is dan kun je de kabel eens nakijken op kwaliteit/breuken. Het wordt aangeraden om voor deze kabel speciaal H125 coax-kabel te gebruiken. Deze heeft een mantel én folie als bescherming en een schuim-achtige vulling als diëlektricum.

Is dit ook niet het probleem, probeer dan eens een andere LNB als je die hebt.

Je moet gewoon systematisch te werk gaan en zo dingen gaan uitsluiten.

Misschien kun je als allereerste optie de ontvanger eens proberen bij een vriend/kennis die wel goed beeld heeft met zijn ontvanger.

Greetz en suc6

 

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goeie tips juist hierboven met volgende aanvulling:

Je dacht reeds aan een "vocht" probleem en hebt de connector schoon gemaakt en nieuwe tape gebruikt...

Stel dat er water IN de kabel is gekomen, dan mag je nog zoveel nieuwe tape gebruiken als je wil; het kwaad zit IN de kabel en het is ongelooflijk HOE VER deze vochtigheid in de kabel doordringt. Je kunt dat best zien door bvb de kabel een 10-tal cm in te korten; als je hem opnieuw ontbloot en je ziet een soort "witkleurig" poeder rond de manteldraadjes heb je prijs!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gerdy

 

Hoe zo prijs? Heb ik de kabel dan genoeg ingekort of moet ik dan nog verder todat ik geen witte aanslag op poeder zie?

En hoe voorkom ik het opbnieuwe inregenen?

 

Ik heb gezien dat de signaal sterkte verder is terug gelopen naar 50% en kwaliteit 60%

 

Thnx,

 

Allround

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het poeder ziet heb je prijs..

Dan zit daar dus geen vocht meer in de kabel....

 

En je moet er dan zorg voor dragen dat de kable vocht vrij blijft........

 

suc6 <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je een satfinder/beeper of whatever hebt zou ik bij het begin beginnen en je schotel eens opnieuw uitrichten. Mocht het signaal verbeteren of verslechteren dan weet je tenminste dat je het in de afstelling van je wok moet zoeken. Je zegt zelf al dat je de f-connectoren goed afschermd met iso-tape dus daar zou ik het niet zoeken. Met een 80cm. schotel en een goede lnb moet je de sterkte en kwaliteit op Astra toch zeker boven de 90% kunnen halen.

 

groet,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wit poeder is WEL prijs! Want dan is de mantel dusdanig geoxideerd (en draadjes knappen gemakkelijk af!) dat je geen goede doorstroming van de stroom meer krijgt!

 

@allround: inderdaad, afknippen tot weer "zuivere" kabel (kan tot meters ver zitten vooral als de kabel continu naar beneden liep...). Maar vooraleer ferm te beginnen knippen, begin met 10 à 20cm om te zien in welke toestand hij is en of het probleem wel dààr ligt: is hij OK, kan je hem wel (misschien als die 10 -20cm niet te véél zijn) weer op de lnb aansluiten.

 

Het "aftapen" van een kabel begint BOVEN de connector en niet vanaf het rond gedeelte van de connector die op de kabel geschroefd zit.

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ome Merde

De tules moeten deze nog volgespoten worden met siliconenkit?

Dit heb ik in een van de ander berichten gelezen. Mij lijkt dit niet zp'n goede oplossing.Ik zal een kijken of in Omg. Zwolle deze dingen ook zo los te koop zijn. Iemand een idee?

 

Ik ben niet in het bezit van een Satfinder dus de afstelling is met veel gepruts op het metertje van de HUMAX gedaan. Ik zal een kijken of iemand mij er een wil lenen. Vrijwilligers ?

 

Thnx,

 

Allround

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens, ik kan alleen maar zeggen...Gerdy heeft echt gelijk.

 

Ik heb ook zo mijn ervaringen met vocht/oxidatie. Bij mij staan 2 schotels (1,20 & 1 mtr.) op het dak, beide met een quatro LNC. Dat betekent dat er buiten 8 coax kabels op mijn LNC´s zijn aangesloten. Ik heb al sinds dagen last dat er opeens enkele transponders stukken minder doorkomen en kompleet uitvallen. Omdat de andere programma´s perfekt doorkomen zijn je eerste gedachten dat er iets met de uplink niet in orde is. Ga je dan het probleem analiseren, dan kom je tot de ontdekking dat het één of zelfs 2 van de 8 ontvangst levels is waar iets niet in orde is. Met een 9 x 8 switch ben je best even bezig op een oververhitte zolder om vast te stellen waar nu het probleem te zoeken is.

Het is bij mij in Z.Duitsland al dagen heet weer (+30°C) en gister avond was het weer eens mis. SAT.1 en alle aanverwante programma´s in dat bouquet op 20% teruggevallen en ook enkele analoge zenders de helemaal in de spijkers.

Vannochten weer gekeken bij stromende regen (voor het eerst sinds lange tijd) en alles werkt weer perfekt zonder dat ik iets heb veranderd.

Ik heb alle F-connectoren met een rubber tule overtrokken, maar ik ga zelfs daar aan twijfelen. Na mijn vakantie ga ik het dak op en ga om te beginnen niet inkorten, maar alle kabels naar mijn 9 x 8 switch kompleet vernieuwen.

dat betekent ongeveer 8 x 10 mtr = 80 mtr. coax vervangen. Dan ga ik echt alle F-connectoren met een speciale tape afsluiten. Dat is hier in Duitsland te koop en vermengt zich helemaal over de F-connector als een 2e huid.

 

Ik ben er zeker van dat het een vocht of oxidatie probleem is.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

"en vermengt zich helemaal over de F-connector als een 2e huid"

 

Die tape is "vulcaniserende" tape maar zo'n rolletje bevat toch ettelijke meters en is ook niet goedkoop! Heb op mijn rol gekeken maar kan er géén merk op vinden...

Hoe werkt die tape?

Je neemt een stukje van +- 4cm lang, trekt het beschermvelletje af en rek de tape uit tot het dubbele (tape wordt dus langer en smaller). Rond de f-connector aanbrengen (door er te blijven aan trekken) en van zodra de éérste "draai" voltooid is (en contact onderling) zit hij reeds vast; verder de f-connector omwinden tot op de coax. Er is dan een "chemische" reactie (de uitgerekte tape wil naar zijn oorspronkelijke lengte terugkeren) waardoor de lagen (wegens het contact met elkaar) zich vermengen. Je krijgt hem er alleen nog af door een snede met een cutter in te brengen!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Svetik,

 

Ik heb het probleem met je prive schotelpark met bijbehorende kabelbanen doorgelezen, prachtig he, wat een hobby.

Nu terzake; heb je al eens overwogen een ander type kabel te nemen, ik neem aan dat ook jij, zoals bijna iedereen trouwens, witte kabel gebruikt.

Wist je dat er een zwarte kabel verkrijgbaar is die speciaal voor buiten gebruik gemaakt wordt, de buitenmantel van deze kabel is vervaardigd uit UV bestendig (zwart)Polyethylene.

Hoewel de overige eigenschappen van beide kabels gelijk zijn, is de uit wit PVC vervaardigde niet UV bestendig.

 

Zelfs door een geringe insijpeling van vocht en/of zuurstof vormt zich in de satkabel, met de aanwezige aluminium folie(anodic) en kopervlechting een galvanisch milieu, vandaar de witte poederachtige stof.

 

Sommige handelaren schermen met type nr en code nr., ik stel voor dat je gewoon een stukje kabel afknipt en met een schuifmaat de kern diameter opmeet 1.0 milimeter is goed tot 25 meter lengte, kern dia van 1.12 milimeter is goed voor kabels tot 50 a 60 meter.

De buiten diameter van dit type kabel is meestal 6.8 mm.

Er zijn ook kabels met een Kern van 1.7 mm en een buiten diameter van 10 mm deze zijn meer voor het overbrugge van zeer grote afstanden >100 meter.

 

Ik heb 17.35 euro betaald voor 25 meter met Polyetylene mantel, kern dia. 1.13 mm. de kabel is aangesloten aan mijn Stab Diseq 1.2 draaibare schotel.

Als afdichting heb ik huis tuin en keuken siliconen kit gebruikt, wordt tenslotte ook door glazeniers gebruikt.

Indien je iets meer over die kabel wilt lezen probeer deze link http://www.axitronic.com

het is wel in het Frans maar toch te bevatten.

 

groeten

gamgra

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Gerdy,

 

Kan jij mij vertellen waar jij die "vulcaniserende" tape vandaan haald. Waarschijnlijk bij een groot handel of zo? Ik denk dat ik er in de toekomst veel gebruik van zal maken.

Het probleem hier in de buurd van de kust is dat er erg veel zout in de lucht zit. Geeft nog wel eens aanleiding tot corrosie op alle blanke gedeelte van je schotel en connectoren. Lijkt mij dus een welkome oplossing voor de toekomst!

 

Alvast bedankt.

 

Janhendrik....

Uitgeschoteld door de verhuizing......

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

@GAMGRA

 

Hoe breng jij die siliconenkit aan? Het valt volgens mij niet mee om dit netjes en waterdicht aan te brengen.

 

Ik heb even rond gegeken naar een universele tule, maar heb zo snel niks kunnen vinden. Wel de standaard ALPS enz tules maar aangezien ik een goedkope digistar heb heb ik daar niet zoveel aan. Ik ben dus maar gegaan voor de vulcaniserende tape. Ik hoop dat het helpt.

 

@Gerdy

Ik heb een behoorlijk stuk van de kabel afgehaald ongeveer 30 cm. Ik heb afgeknipte stuk opengesneden en gezocht naar witte poeder (NEE NIET OM TE SNUIVEN). Dit zat er niet in. Wel zag ik dat de binnenste koperader een zwarte aanslag had. Dit zat ook tussen de mantel Fcon en de koperader. Ik heb alles goed schoon gemaakt en weer terug gezet.

 

Ik heb naast de vulcaniserende tape ook krimpkous gebruikt. Nu is het bewolkt en op Astra signaal +- 60% en kwaliteit +- 75%. Is dua wel beter, nu maar wachten op een fixe regenbui.

Ik moet nog steeds iemand vinden die met mij kan bepalen of ik mijn WOK wel goed heb gericht ik heb het idee dat het nog wel wat beter kan. Vrijwilligers ?

 

Thnx,

 

Allround

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...