Ga naar inhoud


Ook dat nog !!!!!


Gast

Aanbevolen berichten

Misschien weten jullie het al:

 

Veranderingen op komst bij Astra:

 

Met de lancering en de verwachte ingebruikname van de Astra 1K zal er veel gaan veranderen in de Europeese satellietmarkt. De K heeft namelijk een nieuw systeem aan boord welke het mogelijk maakt gebiedsgebonden uitzendingen mogelijk te maken. In het kort komt het systeem op het volgende neer. De frequenties worden door verschillende beams voor meer gebieden in Europa gebruikt. Zodoende is het uitzendgebied van een zender afgebakend en kan men de frequenties gebruiken voor meerdere zenders. Vooral voor betaaltvproviders is dit een goede extra mogelijkheid om grote schaal hacks van coderingssystemen tegen te gaan. Nu nog is het signaal voor alle Europeanen te zien om relatief kleine schotels. In het nieuwe geval met de K moet je wel hele grote schotels en extra apparatuur gebruiken om maar zelfs een kleine mogelijkheid te hebben om de zuid beam in het noorden te ontvangen. Canal Digital Spanje heeft inmiddels besloten om alle zenders na de lancering en ingebruikname van de K te vehuizen naar de zuid-beam van de K en zodoende zal in de toekomst het niet meer mogelijk worden om met de apparatuur van vandaag, vooral de schotelgrote, om in Nederland naar Canal Digital Spanje te kijken.

 

Anders kijk op: /nieuws.htm]http://www.[censuur]/nieuws.htm

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


@ANTHRAX

Dat klopt ik heb het geloof ik ook in het forum nieuws gelezen.... <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

ps ik geloof dat dit trouwens niks met seca2 heeft te maken

 

mzzl <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na nog maar eens de tekst gelezen te hebben, blijf ik toch nog met een paar vragen zitten. Zal dit systeem ertoe leiden dat alle providers hierop overschakelen of niet, en wat met de tot nu toe vrij te ontvangen zenders die evengoed van die satelieten gebruik maken? Misschien een domme vraag, maar wel zelf gevonden. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze kunnen die beam niet perfect richten, en als er dan gezegd wordt dat je een grotere schotel moet hebben om alsnog dit signaal te kunnen ontvangen dan ben ik er niet zo bang voor dat we geen signaal meer zullen hebben.

Laten we eerst afwachten en dan gaan testen met verschillende schotels om alsnog dit signaal te kunnen ontvangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Vanaf 36000 km hoogte is Europa echt niet zo groot. Ik vraag me af of het lukt om dan in zo'n "klein" gebied twee beams op exact dezelfde frequentie te laten werken zonder dat dit op bepaalde momenten (of zelfs constant) op bepaalde plaatsen in Europa tot onoverkomelijke problemen gaat lei(ij)den.

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook al is Europa vanaf grote hoogte heel erg klein kunnen wel degelijk met een noord en een zuid beam Europa mooi in tweeeen scheiden. De zuid beam is dan niet alleen in Spanje te zien maar ook in Noord Afrika. De central beam is die voor heel Europa en de noord beam is dan voor Frankrijk tot boven de scandinavische eilanden. Je ziet het al met satellieten met de oude technologie. De Turksat is daar een mooi voorbeeld van. De ene beam is in Europa te ontvangen terwijl de andere beam richting het Midden Oosten staat gericht. Het nieuwe van deze satelliet is dat men een systeem heeft dat nu mogelijk maakt op dezelfde frequenties te gebruiken op diverse beams.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het niet zo kunnen zijn omsat we nu ook grotere schotels mogen zetten

dat dit er iets mee te maken heeft.

gr bt

<img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Satwatcher,

 

Je geeft eigelijk nu een mooi voorbeeld van je ongelijk!!

Welliswaar was dat nog analoog, maar met een schotel die groter was dan 3 meter lukte het mij weldegelijk om de signalen van de eastbeam op te vangen.

Bovendien waren de signalen voor analoge ontvangst voor de beams anders gepolerariseerd. En de afstand tussen Turkije en Nederland is toch nog wel een stukje groter als bijvoorbeeld tussen Spanje en Frankrijk.

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Wil Weten,

 

Hier heb je gelijk in, dat van die Turksat.... Maar Turksat gebruikte niet dezelfde frequenties voor de beams.... Astra nu wel en dat is nieuw!!!

 

Voorbeelden :

1. Zit je zuid, dan ontvang je zuid. De oost-Europe beam is dan niet te ontvangen omdat deze overstraald wordt door de zuid beam!!!

2. Zit je oost, dan ontvang je oost. De zuid-Europe beam is dan niet te ontvangen omdat deze (je raad het al) overstraald wordt door de oost beam!!! Grotere schotel helpt niets!!! (Versterkt beide beams!!!)

3. Je zit in bijvoorbeeld Nederland. Beide beams komen binnen maar verzwakt. Daarom nemen wij een grotere schotel. Echter dit help niet want beide beams zitten op de gelijke frequentie en storen elkaar. Digitaal is hier niets van te brouwen!!!

 

Tevens denk ik niet dat Astra dit systeem zomaar zal beginnen als het niet werkt!!!!

 

 

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad is het nieuwe nu dat je te maken heb met twee verschillende beams maar met 1 frequentie. Analoog zou je dan nog een soort mengproduct kunnen genereren en met beeldverbeteraars tot een redelijk signaal brengen. Maar wat gebeurd er digitaal. Er zijn mensen die zeggen dat je met een grotere schotel en diverse randapparatuur wel degelijk een misschien blokkerig signaal kan bewerken in grensgebieden en anderen zeggen net als little sat het is alles of niets.

 

In het begin dacht ik ook alles moet tegenwoordig mogelijk zijn maar het is zeker zo met digitaal dat het alles of niets is en als je daar dan weer vanuit gaat dan bestaat in de digitele termen geen mengsignalen want twee keer een half is dan niets. Het is 0 of 1.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm,

 

Daar wordt ik niet echt vrolijk van. Codes zijn te decoderen, maar heeft men dan nu toch echt het ultime middel gevonden <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/shocked.gif" alt="" />

Ik hoop dat er toch mogelijkheden zijn!! Het wordt er anders echt niet leuker op.

 

Kunnen we met elkaar niet zelf een sat nemen om de signalen door te sturen? <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wie weet gaat het er zelfs veel leuker op worden,,,,,,,

 

Lekker weer terug naar de tijd waar men blij was een leuke zender uit den vreemde te spotten en waar je als echte hobbyist minimaal 1,80 meter op je dak had staan.

 

Kastje en filmpie kijken is dan voorbij maar de hobby gaat zeker een nieuwe tijd in <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...