Ga naar inhoud


Monoblock problemen


Hans Kuiken

Aanbevolen berichten

Ik heb een monoblock aangeschaft om Astra en Hotbird te ontvangen. Heb de monoblock op Hotbird uitgericht, maar als ik in het menu bij de signaalsterkte kijk zie ik bij overige satellieten de meter groen uitslaan naar iets over de drie.

Als ik kijk bij Astra krijg ik geen enkel signaal binnen, maar ik kan wel Astra kanalen ontvangen, hoe kan dit.

 

Ook krijg ik af en toe een zwart beeld met een rode punt te zien, maar niet altijd.

 

Ontvanger Philips DSX 7072 gepatcht

 

Schotel Triax 64 cm

 

Monoblock type Digistar

 

Kan het zijn dat m'n schotel te weinig ontvangst heeft of heeft dit probleem ergens anders mee te maken. Bij een enkele LNB had ik op Astra dat de meter over de vier uitsloeg.

 

 

groeten

 

Hans

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi Alan,

 

Ik heb alles gedaan wat op de tekening staat. Alleen heb ik een schotel van 64 cm doorsnede. Kan het misschien zijn dat ik te weinig signaal binnenkrijg vanwege het rode vierkantje in m'n beeld.

 

Heb jij ook een monoblock en heb jij op allebei de satellieten signaal.

 

groeten

 

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lancelot,

 

Als ik een grotere schotel neem van 78 cm zouden dan m'n problemen verholpen zijn m.b.t. het rode vierkant in m'n televisiebeeld.

 

En hoe krijg ik de signaalmeter van Astra weer terug in m'n menu, moet ik misschien dan een andere firmware in m'n deco programmeren om dit te realiseren b.v. de V1.0 versie met 2000 kanalen.

 

 

groeten

 

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi, ik heb vorig jaar bij een vriend een schotel van 80 gezet met 2 enkele LNB's. Hij heeft wat ontvangst betreft geen enkel probleem. Het was trouwens op advies van de satboer dat we die 80-schotel genomen hadden. Trouwens op de tekening van de posting van AlanS staat er ook "78/80 cm" vermeld.

Voor je vraag betreffende je decoder zal je beter naar de topic van Philips gaan. Daar weet ik niets van. <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Voor ontvanhs van Astra & Hotbird op één schotel heb je minimaal een 80cm schotel nodig (of een dure visosat). Beter is nog nog om een slag groter te kopen vanwege de "regen reserve" zodat bij veel regen er toch nog voldoende signaal overblijft.

 

Groeten,

Eddy.

Dat zeg ik... lezen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor de late reactie <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> dat waren 2 gescheiden LNB's. Maar dat maakt volgens mij niets uit voor de signaalsterkte. En eerlijk gezegd zou ik opteren voor 2 gescheiden LNB's omdat je ze dan apart kan regelen mocht het nodig zijn). Ik weet niet of zo'n monoblok 2 LNB's bevat in 1 omhuizing (ik vermoed van wel). Indien dit echt zo is, zou ik zeker opteren voor 2 gescheiden LNB's. Is er eentje kapot, dan ga je naar de satboer en ben je met 25 euro geholpen en hoef je niet de hele handel los te schroeven. Voor zo'n monoblok weet ik niet of het mogelijk is om die zelf te repareren. Is het mogelijk om die te openen en te herstellen? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...