Ga naar inhoud


Instellen Triple sat (of elke andere) met behulp van smartphone apps


usephills

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of dit algemeen bekend is, maar zo niet een tip voor de minder handigen ;) zoals ik om zelf de schotel uit te richten.

Ben verhuisd en had problemen de schotel opnieuw uit te richten, na veel geklooi deze oplossing gevonden en nu goed signaal op de 3 Triple sat satellieten 19,2  23,5 en 28,2.

 

Ik heb uiteindelijk mijn iPhone gebruikt met de in de appstore verkrijgbare gratis app Dish Align (en ook een van de vele gratis apps om als waterpas te gebruiken).

Enige voorwaarde is dat de schotel een beetje bereikbaar hangt.

 

Draai vooraf de triple LNB in de hoek die voor de locatie is gewenst, meestal in NL rond de 12 graden waarbij 'west' voor de 28,2 wat hoger moet en 'oost' voor de 19,2 dus lager), stel uiteraard ook eerst wel de goede elevatiehoek in, het LNB blok strak tegen de arm.

 

Als je nu met deze app de multisat keuze maakt voor de Astra 1, 2 en 3 combinatie, geeft ie eerst een satelliet foto van het straatbeeld en een richtingspijl naar de satelliet. Zet de cursor op de plek van de schotel en de pijl geeft nu vrij precies de richting waarmee de schotel grof is uit te richten.

 

Als je daarna de kompasknop in de app aanzet krijg je een satelliet sterktemeter in het scherm, leg nu de Iphone of Ipad of (neem ik aan ook) android smartphone op de LNB arm met de achterkant tegen de schotel en met de sterktemeter in de richting van de LNB, en zorg dat het geheel netjes evenwijdig richting LNB wijst.

Zet het geluid aan en je hebt een volwaardige satfinder die het uitrichten van de schotel bijna perfect mogelijk maakt. Het werkt beter en veel nauwkeuriger dan het goedkope sat finder apparaatje dat ik daarvoor zelf aan de LNB moest hangen!

 

Dit werkt uiteraard ook prima voor enkelvoudige LNB's en op elke satelliet, het lijkt me ook ideaal voor kampeerders die om satelliet te kijken steeds opnieuw het kunstje moeten uithalen.

 

Veel succes, groeten

Usephills

aangepast door usephills

Brainstorm or light drizzle?
LG oled 55 inch; VU+ Solo2, Triax 78 cm. + triple sat LNB 19, 23, 28

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...