Ga naar inhoud


windows xp


anton lagardy

Aanbevolen berichten

hallo ik heb een vraagje.ik heb gister weer eens een keer windows xp geinstaleerd. er zijn hier meerdere die aan de pc komen. ze halen er wel een rare dingen mee uit. is er ook een systeem ik denk het wel dat ik windows heb geinstaleerd .dat als het al weer misgaat dan weer met een floppy alles weer kan herstellen. dat het weer zo was toen ik hem heb geinstaleerd ? nu heb ik een nieuwe harde schijf. het gaat tot zover goed. en dan start hij opnieuw op geeft hij in een keer aan. windows map system 32\ntos\krnl.exe

aan de nieue schijf die ik heb is 80 gig. hij is in 4 partieties de c schijf is 6 gig weet iemand ook wat dat is ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een oplossing zou zijn dat je een "image" van je schijf maakt waar je OS op staat (met Norton Ghost of zoiets, ben niet zeker van de naam). Als het dan weer eens foutloopt kan je die image er zetten en is alles weer vanouds.

 

 

Even opgezocht:

 

Norton Ghost 2002 is een programma waarmee u zonder veel problemen een perfecte kopie maakt van een harde schijf of een partitie. Een beetje vreemd is dat Symantec het heeft nagelaten om dit programma naar het Nederlands te vertalen. Hierdoor zal het zeker minder aanslaan bij de gebruikers.

 

Verder kunnen wij ons niet aan het gevoel onttrekken dat Norton Ghost 2002 voor wat gebruiksgemak betreft achterligt op de concurrentie. Om met Norton Ghost te kunnen werken dient u altijd via een opstartdiskette naar DOS te gaan. Een programma als Drive Image 5 maakt een virtuele diskette aan waarmee het starten naar DOS heel eenvoudiger werkt. In principe is het maken van een kopie bij Drive Image helemaal geautomatiseerd waardoor de kans dat de gebruiker een fout maakt vrij klein is. En dat zijn zaken die we bij Norton Ghost eigenlijk een beetje missen.

 

Norton Ghost daarentegen is dan wel weer een stuk sneller met het maken van een kopie dan Drive Image. Tijdens het testen noteerden wij zelfs een factor 4. Norton Ghost maakte van ons systeem, grootte bijna 4 gigabyte, binnen tien minuten een backup. Drive Image had voor dezelfde backup bijna 39 minuten nodig. Toch een groot verschil dat voor veel mensen reden genoeg zal zijn om te kiezen voor Norton Ghost in plaats van Drive Image.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je schijf is opgedeeld in meerdere partieties wel oppassen wat je doet, want als je de verkeerde opties geeft kan hij bij het terug zetten de hele harddisk gebruiken voor wat eens een partitie was, dus als je oplet gaat er niks mis.

 

heb zelf ook een backup gemaakt van de opstart partitie daarbij had ik alleen antievirus geinstalleerd, dit past perfect op een cd'tje de andere programma's kan ik er dan snel weer effie opzetten en het systeem is weer als vanouds.

 

ook heb je de mogenlijkheid om de gebruikers geen administrator recht tegeven dan kunnen ze ook niet zo gauw iets verkeert doen scheeld ook een boel werk. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

het herstel programma van windows XP werkt niet helemaal goed dus vertrouw daar nooit op! Reborn kaarten zijn inderdaad leuk! maar als je zelf wel alles wilt kunnen en doen, moet je hem elkeer uitschakelen en inschakelen wanneer er andere mensen komen... Norton Ghost werkt daar in tegen wel perfect je maakt een Image van je schijf en zet hem daarna op cd. maak je met de wizzard ff een boot floppy van ghost aan... en zo gauw winxp niet meer opstart kan hij alles weer terug zetten.. (alle gegevens worden er dan wel afgegooit!)

Gr. Dublex

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb het via de volgende manier gedaan en dat werkt perfect:

 

Ik heb het volgende gedaan:

 

Via www.bootdisk.com opstart diskette gedownload voor dos (met deze diskette kun je ook de cdrom benaderen), en gemaakt.

ghost.exe naar diskette gekopieerd.

Dan in de autoexec.bat even overbodige troep weghalen en ghost.exe even toevoegen.

Toen opgestart via diskette.

Dan in Norton Ghost ff drive naar image en dan de brander selecteren en dan branden maar.

Als de image te groot is vraagt ie gewoon om de volgende cd.

 

En als ie vraagt of ie em bootable moet maken pakt de bestanden van de diskette en klaar is kees.....

 

 

 

Groeten Newbier

 

PS

We moeten voor volgende week ff wat afspreken dan kunnen we de ruil doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen ervaring met drive image, hier is de gekraakte versie te downloaden,http://fosisoft.home.ro/site.html.

Even 2 bootdiskettes aanmaken en dan een image van de gewenste schijf(en) op een andere schijf zetten en het terugzetten is kinderspel duurt hooguit 2 minuten .ps hij maakt exacte kopie dus is je data op je schijf 1 gb dan wordt de image dus ook 1gb eventueel kun je alles comprimeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...