Ga naar inhoud


HARDE SCHIJF BEVEILIGEN, HOE?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo

 

Ik draai dualboot met XP en ME en meerdere harde schijven.

 

Nu wil ik 1 harde schijf beveiligen (voor onderanderen mijn sleuteltjes), hoe kan ik dat het beste doen?

 

Ik had zelf al folderlock geprobeerd maar als je da harde schijf aan een andere conputer hangt is hij gewoon te benaderen of via een opstartdiskette.

 

Ik weet niet of er een programma hier voor is?

dat de harde schijf allen te benaderen is d.m.v. een paswoord. <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Formateer 1 schijf gewoon als ntfs partitie en beveilig hem met een standaard user/wachtwoord beveiliging. Met een opstartschijf krijg je hem niet eens meer te zien maar helaas ziet je windows me hem dan ook niet meer. Kunt die schijf dan alleen gebruiken als je in windows XP zit te werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt ook in de BIOS het booten vanaf het floppy uitschakkelen en de Bios met een wachtwoord beveiligen.

 

Dit is ook weer te omzeilen door kwaadwillenden, want dan zal men moeten rommelen met enige jumpers op het mainboard. En moet de kast dus open

 

Dartie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja is wel een idee dat te gaan doen maar vooreerst (belgische expressie) moeten we weten tegen wie je die wil beveiligen.

 

als het tegen indringers vanaf het internet is is dat harstikke makkelijk met je firewall in te stellen, zodra je internet op gaat wordt die drive gedismount....unmount.

 

als het is tegen netwerk gebruikers is de share instellingen op jouw naam en zelfs geen admins in te stellen waarbij je zelfs partieel het windows systeem kunt beperken met betrekking tot de toegang.

 

als het is tegen derde gebruikers die aan je computer komen bijvoorbeeld de software politie die een inval doet kun je de gegevens die op die schijf staan met een 128 k decryption wegschrijven op die schijf. daarvoor zijn er meerdere tools te downloaden, maar windows blijft de schijf wel herkennen en iemand die een zeer grote kennis heeft van decryption / ontsleutelen zal met een maandje rekenwerk die gegevens zichtbaar hebben. DAN HANG JE.

 

Of je keys en files sensitive zijn is maar helemaal de vraag trouwens. je mag er alleen niks mee doen toch?

 

chiao <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het niet helemaal met je eens. Ik heb drivecrypt gekocht (maar ik wil geen reclame maken, want er zijn ook andere encryptieprogrammas waaronder freeware) die een groot aantal verschillende encryptiemethoden heeft, o.a. blowfish. Het doet 256 bit encryption (zie voor de details drivecrypt homepage). Het is al zo goed als onmogelijk om 128bit DES te decrypten, 256bit encryptie is nog moelijker. Als je de schijf mount merk je van de encryptie/decryptie niets (tenminste op mijn 1.5Ghz machine, ik weet niet of er op oudere machines vertraging te bemerken is). Als BSA je schijf in beslag neemt (verondersteld dat ie niet toevallig gemount is als ze binnenvallen, maar je krijgt altijd wel de kans om de machine uit te zetten denk ik) kun je ze er alleen maar geluk mee wensen, succes zullen ze niet hebben. Als ze de encrypted data tenminste kunnen vinden, want er is ook ingebouwde steganography waardoor de gencrypte drive zich in alle opzichten gedraagt als een grote wav file.

 

<small>[ 16-05-2002, 00:15: Bericht gewijzigd door: Chismaneric ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat was inderdaad de bedoeling, mijn harde schijf te beveiligen voor anaal- en bsa.

 

Ik draai met een celeron 466 dus ik probeer her eerst even of hij genoeg reken kracht heeft om redelijk mijn hd aan te spreken

 

bedankt <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van een vriend kreeg ik een tijdje geleden deze tip:

www.bestcrypt.com

Is niet gratis!

Het maakt een vrituele harde schijf aan die met 99,9% veilige encryptietechnieken wordt versleutelt.

Daar kan de b.v.d. en de digitale politie niets mee:-))

 

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> What can be done if I forget my password and can not access a container?

 

Unfortunately, nothing can be done here. If you lose you password, there is no any way to decrypt your data back. This is so because of the following reasons:

 

a. BestCrypt products use strong encryption algorithms like BLOWFISH and GOST, both with 256-bit key size. These algorithms are strong and there are no any known ways to break the algorithms, excepting the brute-force attack. But even if you can join all computing power in the world for a brute-force attack, it will require many billions years to break a 256-bit key algorithm. b. We didn't insert any "back (or trap) doors" to the BestCrypt software allowing to recover the information about the password. Our government does not bind us to insert any "back doors" to our products, and we ourselves strongly believe that only an owner of data should decide who is allowed to access it.

 

</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Groetuh,

 

Toxic[Q]

 

<small>[ 16-05-2002, 17:07: Bericht gewijzigd door: Toxic[Q] ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Chismaneric + Toxic(Q),

 

Dat is misschien waar dat niet elke afdeling, politiepost, b.v.d. Fiodgozers alles ter beschikking heeft om zo'n crypted drive te lezen...

maar wat interpol (waar die dan naar toe gestuurd wordt) ter beschikking heeft, zeker nu met aanslagen en dreigingen cq terreurdaden vertellen ze jullie natuurlijk niet. Bovendien zoals Bill zijn OS heeft open moeten houden voor N*A en F*I zo moeten Komcommerciele software Fabriekjes die zich nu ook met decryption bemoeien hun keys overhandigen. It's a fact.

 

Natuurlijk zullen ze geen sat-hacker's schijven met een Cray- of soortgelijke monster effe doorlezen/analyseren maar theoretisch kunnen ze het.

 

Overigens als je zo paranoia bent voor een inval dan zet je het toch op VHS band via Linux-streamer met een password beveiliging die kun alleen 'jij' weer terugzetten op een harddisk middels dat password en die wordt dus 512bit en meer indien je ook nog de tracking speed op je vhs-recorder volgens protocol laat wijzigen tijdens backup en uitlezen. (want variabele uitleessnelheid is niet reproduceerbaar) of dat met een normale streamer kan weet ik niet.

 

succes mister Bond

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat jij een erg optimistische kijk hebt op de mogelijkheden van supercomputers om brute force codes te kraken. Het is natuurlijk mogelijk dat software bedrijven GEDWONGEN worden een backdoor in te bouwen die het de feds mogelijk maakt gecodeerde files te lezen, maar zo paranoia ben ik eigenlijk niet. Zonder een backdoor en met een voldoende lange key is iets als triple DES echt niet te kraken. Ook niet met je cray (wat trouwens ook al weer een oudje is...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik al een tijdje bestcrypt maar dat was altijd freeware. Werkt perfect. Is die niet meer te downloaden? Anders moet ik nog wel ergens die gratis versie in zipformaat hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien de schijf coderen met seca2. Als ze dat kraken hebben wij toch wat we willen <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

legale stuff:

Information:

This program secures your PC and ensures total privacy with its 448-bit encryption.

 

It creates a 100MB encrypted drive that can be loaded and unloaded as required. You can use the Cryptainer drive like any other drive. You can even install and run programs within the encrypted drive. The mere act of dragging files onto the Cryptainer drive encrypts it and dragging it out decrypts it.

 

misschien is dat iets voor jullie

sorry voor de opgave maar is wellicht belangrijk te weten > $45 shareware cryptainer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...