Ga naar inhoud


Emulatorek en ik word er gek van.


Aanbevolen berichten

Aan het stoeien geweest met de kersteditie en de 10a versie van Emulatorek. Krijg hem niet aan de praat, waarbij de pogingen op een Nederlandse zender plaats vindt. Heb alle boarden gelezen en instellingen uit geprobeerd. Bij het loggen eindigt het steevast met "Ask card 1". Indien ik het probeer met een funfile in de season2 zie ik wel alles voorbij komen. Met Wallbanger lukt het me wel. Zou de oplossing gevonden moeten worden in de kolom met HSN?

 

Zoekende

 

Humax 5400, Toh 3.1 Season2 van Ome Willem

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat had ik in het begin ook!!

Na veel testen ben ik eruit, heb nu Conax! en Nagra en dan met name Digital+ aan het lopen.

Hoe start ik het zaakje op, ik zal eerst even vertellen waar ik mee werk, Humax5400 TOH3.1, Laptop een pentium 90 denk ik, een season interface met kaartlezer en een funkaart met 6in1 file. Ik heb de nieuwe Conax keyfile van de Slowaak gedownload en deze in het mapje van emultorek over de oude conax keyfile heen geschreven.

 

Ik start de Humax die ik heb ingestels op CAS-1 (munu,toh,kaart naar cas1 zetten) op bv Taqulla-1 en start de laptop ik steek de season interface ondertussen in de kaartlezer van de Humax zonder de funkaart er in.

Op de laptop start ik het progje Emulatorek10a en druk op start.

Ik zie alleen een ATR verschijnen er gebeurd verder niets wat opvald is dat de mode op Irdeto blijft hangen (rechts boven) dit moet naar Nagra.

Nu stop ik de funkaart in de kaartlezer van de season interface en zie weer beweging komen in het programatje dit gaat zo een aantal seconden lang door tot het meld dat het Nagra heeft gevonden. Meestal krijg ik nu al beeld en als dit niet het geval is zap ik naar Taquilla-2 en dan heb ik zeker beeld.

Nu haal ik de funkaart er weer uit en houd ik beeld ik kan de schotel op de Thor richten en Kiosk1 kiezen en het programmatje gaat nu automatisch naar Conax omschakelen.

Ik heb veel getest het blijft werken, de maker van Emulatorek verdiend een dikke pluim!! Hartelijk dank voor dit knap staaltje werk, blijf vooral zo doorgaan.

 

Zoekende hopelijk heb je wat aan mijn uitleg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor gegevens??? Watson.

Ik gebruik 3.1 en dat werkt uit de kunst.

 

Wat ik nog wil toevoegen Zoekende, als je de funkaart in de season hebt geschoven dan loopt het niet meteen. Trek de hele interface met inhoud een stukje terug en duw het meteen weer terug dan reageerd het progy wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vriend uit Twenthe

 

"Hoe start ik het zaakje op, ik zal eerst even vertellen waar ik mee werk, Humax5400 TOH3.1, Laptop een pentium 90 denk ik, een season interface met kaartlezer en een funkaart met 6in1 file"

 

Heb de zelfde configuratie als jij, dus dat is al gemeenzaam

 

"Ik start de Humax die ik heb ingestels op CAS-1 (munu,toh,kaart naar cas1 zetten) op bv Taqulla-1 en start de laptop ik steek de season interface ondertussen in de kaartlezer van de Humax zonder de funkaart er in".

 

Daar ik nog geen draaibare schotel heb start ik op in Irdeto

 

"Ik zie alleen een ATR verschijnen er gebeurd verder niets wat opvald is dat de mode op Irdeto blijft hangen (rechts boven"

 

Het zelfde

 

"Nu stop ik de funkaart in de kaartlezer van de season interface en zie weer beweging komen in het programatje dit gaat zo een aantal seconden lang door tot het meld dat het Nagra heeft gevonden. Meestal krijg ik nu al beeld en als dit niet het geval is zap ik naar Taquilla-2 en dan heb ik zeker beeld"

 

In zie in dit geval bij mij op een Nederlands kanaal niets. Het programma start door tot Get Camkey gevolgd door een zooi nullen of soms door cijfers en stopt bij de Atr string. Indien ik de funcard plaatst met een funcard er in start hij wel door.

 

"Wat ik nog wil toevoegen Zoekende, als je de funkaart in de season hebt geschoven dan loopt het niet meteen. Trek de hele interface met inhoud een stukje terug en duw het meteen weer terug dan reageerd het progy wel"

 

Is dus het zelde als boven. Haal ik nu de card er uit is het feest over. Mijn configuratie is: vinkje bij ECM, Decr en Humax. Compref Irdeto com 1, baudrates 9600, panone en sb20. Las bij Laura dat je Seca op com 2 moet plaatsen. Draai nu in de kolom HSN: HSN ---, 0. 0201, int, 1800, 00

 

Ik ben met dit programma in een testfase in afwachting van een draaibaar geheel. Heb nu een dubbele kop met Hotbird.

 

Elk advies of raad is welkom,

 

Zoekende

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier Twenthe nogmaals,

Ik heb jou instellingen gecheckt je poste het volgende: com 1, baudrates 9600, panone en sb20.

 

De parity heb ik op even staan dus panone is bij mij paEven probeer dat nog eens.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Re: Emulatorek 10a TOH 3.2 [Re: J@ck Rabbit]

#482588 - 26/12/2003 16:14 Bewerken Antwoord Citaat

 

 

 

heb precies de zelfde loader heeft er trouwens niets mee te maken.

heb je de cas op 1 gezet.

de nieuwste conax file 21-12-2003

de baudrate op 9600

kijk de instellingen nog eens na in deze topic vermeldt.

 

comprefs

seca

com 1 baudrate 9600

data db8 stopbits sb 20

parity paeven

 

irdeto

com1 baudrate 9600

data db8 stopbits sb 10

parity panone

ibby

 

 

dus ook hier meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...amp;amp;fpart=1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ibby,

 

Mijn instellingen staan zoals door jou zijn vermeld.

Kan hem opstarten met een funcard in de season. Lukt me om de kaart daarna te verwijderen. Season is super gevoelig op zijn contacten. Andere satelieten kan ik niet uitproberen daar ik nog een vaste opstelling heb. Ik lees nergens dat iemand in irdeto opstart. De hamvraag is kan ik opstarten in irdeto, daar het zonder een smartkaart er in niet lukt.

 

Zoekende

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satwijchen,

 

De comprefsettings staan goed. Misschien ergens vooraf een type fout gemaakt. Het probleem is dat ik niet kan opstarten. Ondanks het te korte touwtje tussen de season en de laptop, het constant op de grond te zitten (liggen) blijft het me bezig houden. Er moet toch een reden zijn.

 

Zoekende

Link naar reactie
Delen op andere sites

@zoekende

 

Ik heb bijna dezelfde configuratie ook een humax en een seasonint. van ome willem

alleen ik had er eerst toh 3.0 inzitten en dat werkte niet.

daarna 3.2 erop gezet en de stopbits op 10 gezet ik had die eerst ook op 20 staan op irdeto, toen op cas 1 gezet in het toh menu.

season erin en lopen als een tiet.

Wat ik ook al verschillende malen heb gelezen is dat ie onder windoos95 niet goed werkt ik weet wat voor os je op je laptop hebt?

 

succes verder <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satwijchen,

 

Draai onder Win98, T0h3.1. Wat mij intrigeert is dat het na het opstarten met een card wel loopt. Waarom is er wel een aparte Conax- en een Nagrafile maar geen Irdeto en Viaacces. Oke deze staan in het programma of behoren er meer files te zijn. Ik ga er vanuit dat: 1: M'n seasonkaart oke is; 2: M'n laptop in orde is. Blijft over dat er ergens een fout in de een of andere file staat. BTW hij start ook niet op bij Multivision.

 

Zoekende

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...