Ga naar inhoud


Turanist

Lid
  • Items

    76
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Turanist

  1. Beste leden heel erg bedankt voor jullie tips en hulp!! Nou heb ik een tijdelijke oplossing bedacht, heb een plastik zak eroverheen gegangen en die vast gemaakt aan de kabels. Ondanks dat ik erg hekel heb aan dit soort regen dat de heledag duurt, dat gemizer heet en voorwerpen uiteindelijk infijte veel meer nat wordt dan een plensbui, is de signaal verlies op zwakke zenders bij mij tussen 1 en 3 procent. Normaal was de zwakke zenders bij mij allang weggevallen. Ook zorgt dit plastik zak ervoor dat binnen in windstil is. Ook zorgt de felle wind ervoor dat de druppels gelijk wegwaaien :-) zie mijn foto, let niet op de druppels die zijn nu weggewaaid. Maar dit oplossing werkt dus ook. (Türkün aklı sonradan çalışır haha) 

     

    Toch ben ik nieuwschierig hé wat zal er gebeuren als ik een zeil overheen doe en die vast maak aan de mast of aan de kabels?? Haha :-)

    DSC_0156.JPG

  2. Goedendag, 

     

    Ik vraag me af kan een lnb regen-sneeuw kap voor signaal verlies zorgen met name bij zwakke signalen? Opdit moment heb ik geen lnb regen-sneeuw kap op me lnb bevestigd en ik wil graag mijn lnb beschermen tegen regen en sneeuw zodat ik geen signaal verlies meer heb met slecht weer.

     

    Groetjes.

  3. 9 uur geleden zei Sjaak(k):

    Een bekende wijsheid is, ''als je 10 euro te besteden hebt, trek dan 9 euro uit voor je antenne (lees schotel) en 1 euro voor je apparatuur''.;)

    Dus als eerste een grotere schotel daarna pas de rest verbeteren.:)

    Je hebt wel gelijk maar opdit moment kan ik geen grotere schotel aanschaffen ookak heb ik het bugdet ervoor, want ik ben pas verhuist naar me nieuwe woning en in de tuin en binnen huis ben ik nog wel een tijdje bezig.. Ik denk dat ik nog zeket maand of 2 met mijn huis bezig ben.. Maar goed die schotel gaat zobiezo komen :-) ;-) tot de tijd rijp is, zal ik mij wel vermaken met me iptv abonement :-). Ik wil iedereen van harte bedanken die mij op dit topic en op me vorige topic hebben geholpen, heb een hele fijne dag veder iedereen ;-)

  4. Nee sjaak, ik heb niet een betere lnb en een uitstekende kabel gekocht om eltr etc, te ontvangen. Zoals ik al op me vorige topic al aantoonde, in de toekomst ga ik grotere schotel aanschaffen om mogelijk de east bean van türksat 4a te ontvangen. Tenminste tot zover ik kan het ontvangen. Ik ben niet in staat om alles gelijk te aanschaffen dus daarvoor schaf ik stuk voor stuk aan wat ik nodig heb, eerst lnb dan kabel en binnenkort de schotel. En ik heb zovan als ik toch nieuw matiraal aanschaf ga ik het ook uittesten. Jammer genoeg kan ik het bij me eigen schotel het niet uittesten omdat me schotel een flinkle dreun heeft gehad en nogal krom is opdit moment.. Dus test ik het bij me neefje het uit. En met uittesten ben ik er erachter gekomen hoe goed de Inverto black ultra lnb is. Ook ik raad het aan iedereen het zeker aan, bijvoorbeeld trt oost pakket heb ik met dit lnb weten te ontvangen terwijl ik dit niet met me vorige lnb kon ontvangen. En zo hoop ik zoveel mogelijk van de oost beam van türksat 4a te ontvangen met een grotere schotel die ik in gedachten heb. :-) :-) :-)

  5. Dag leden, om mijn schotel-kijkplezier te vergroten heb ik een rol of 20 meter HIRSCHMANN KOKA 9 TS coax kabel besteld. En vandaag ontvangen, gelijk mee aan de slag geweest en na genoeg de signaal Kwaliteit op Türksat is gelijk als met mijn oude kabels. Ik was nieuwschierig of ik met dit kabel wel betere ontvangst zal hebben op de Türksat 3A East Beam.. Alleen ik vraag mij af heb ik deze kabel wel goed heb afgestript? Hoor je deze kabel net als de standaard kabel te strippen of moet je niet zo diep in de kabel gaan snijden met de kabelstripper?? 

  6. Op 19-9-2017 om 22:57 zei Sjaak(k):

    Ik kan je niet helemaal volgen, als je ontvanger ELTR niet kan ontvangen dan noem je dat ''ongevoelig'' (je zou hem ook doof kunnen noemen) , als je op je tv wel ELTR ontvangt dan is die tv gevoelig(er).

    En blindscan moet de tuner in je ontvanger hardware matig ondersteunen, mijn ET8000 heeft geen blindscan net als veel andere E2 ontvangers, als ik toch de blindscan plugin installeer heb ik hetzelfde, dan krijg ik een groen scherm en loopt vast.

    Ik weet niet of je wel weet wat blindscan is? Blindscan zoekt de satellietband af in stapjes die je kunt programmeren, een normale satellietscan gaat bij een E2 ontvanger via de voorgeprogrammeerde transponders in de satellites.xml.

    Met een blindscan of normale scan gaat jouw ontvanger echt niet ELTR zichtbaar maken als je dat soms dacht, omdat je tuner te ongevoelig is en je schotel te klein is.;)

    Hoi Sprietje, hoe wist je dat mijn decoder hardware matig blindscan niet ondersteund? Inderdaad mijn decoder ondersteund blindscan hardware matig niet, ik heb in het verleden een keer blindscan extensie gedownload en was nieuwschierig of het zal werken maar ik kreeg gelijk een Green screen of death met een hard vastloper tijdens het starten van dit extensie. Dus daarna gelijk weggegooid :-)

  7. 22 uur geleden zei Sjaak(k):

    Ja maar we werken allebei met een te kleine schotel voor de Turksat oost beam, alle ontvangst rapporten van leden zijn gedaan met minimaal een schotel van 110cm.

    En dat jou tv hem wel ontvangt pleit voor die tv die heeft kennelijk een gevoelige tuner.

    Mijn ET8000 is ook niet speciaal als dx feed ontvanger gekocht maar voor zijn betrouwbaarheid en als snelle zapper en zijn vele mogelijkheden.

    Als ik wil dx'en dan kocht ik wel een andere ontvanger erbij zoiets als Trust met zijn Clarke Tech, daar zit dacht ik ook blindscan op.

    Sjaak ik denk eerder dat mijn decoder te gevoellig is en me tv niet. Mijn decoder is in de negatieve zin gevoeliger denk ik.. Maar werkt bij jou Blindscan? Bij mij zorgt dat voor harde crash en krijg ik green screen of death te zien en dan loopt me decoder vast..

  8. Een grotere schotel van bijv, 120 cm gaat zeker voor ontvangst winst zorgen. Wanneer ik de financiële ruimte heb ga ik een grotere schotel aanschaffen en ga ik erachter komen hoe hoog de signaal op eltr en op trt oost pakket op mijn decoder zal zijn en hoe hoog het zal zijn op mijn tv. Maar als ik opdit moment de signaal waardes van mijn Tv mag geloven zit er behoorlijke signaal verschil tussen de dvb-s2 tuner van me tv en de dvb-s2 tuner van mijn decoder!! 

     

    Aan IJzerbout wil ik vriendelijk vragen hoe grote schotel hij heeft en of hij èènmalig naar de zender ELTR en naar de zenderpakket TRT oost wilt zoeken met zijn Vu+ decoder. Ik wil graag van hem weten, met hoeveel procent signaal hij dit zender en de trt oost pakket ontvangt.

  9. @all, ik wil even iedereen duidelijk maken dat; 

     

    1- ik geen dreambox heb maar een Mut@nt hd2400 decoder, de skin is een dreambox FullHD skin die je makkelijk met je decoder kunt downloaden in de Applicaties menu > Skin

     

    2- het is niet door de triax 88cm schotel van me neefje, en ook niet aan de kabels en mijn Inverto Black ultra lnb. Want mijn tv die vindt zender ELTR gewoon en de ontvangst signaal is zeer hoog, mijn foto's op pagina 2 is het bewijs. De probleem is puur en alleen mijn decoder. En over de ferquentie wil ik ook het volgende zeggen, mijn tv ontvangt dit zender alleen met de ferquentie 11022 H 2222 3/4.

     

    3- Ik ben er bijna ervan overtuigd dat de DVB-S2 AVL6211 Tuner de boosdoener is voor slechte ontvangst op de East Beam van Türksat3A! Want Sjaak laat in zijn screenshot zien dat hij ook AVL6211 tuner in zijn Extrend heeft. En ook hij ontvangt deze zender gewoon niet net als ik!

  10. 20 uur geleden zei smetje limb.BE:

    en er zit ook nergens een splitter tussen of een aftakking van jou coax kabel 

     

    SW-30242.jpg

    Smetje nope,  keine splitter. :-), als ik splitter zal gebruiken had ik dat in me errste bericht wel aangegeven. :-)

  11. 11 minuten geleden zei smetje limb.BE:

    tja helaas krijg jij op de dreambox geen signaal 

    raar als het met een ander toestel wel gaat op dezelfde coax

    Tja, dan koop ik maar een andere decoder bijvoorbeeld een vu+ 4k en gebruik ik deze voor nl zenders, heb er toch een kabel tuner in zitten.. Maar goed iedereen erg bedankt voor het helpen en ik ga pitte, ik ga wel na werk weer met me box pielen en als het niet lukt dan maar een andere decoder.. :-) :-)

  12. Smeltje, of ik het op het zelfde heb als jij of niet maakt geen moer uit dat ding van mij vindt het gewoon niet. Ps; vraagje hé jou tuner kan niet in een dreambox dm900 4K nee he? Is alleen tot 7020 toch? En inderdaad zal jou tuner niet in me box passen he?.... Ik begrijp gewoon niet met me triax schotel van 88cm in me tv gewoon zeer goede signaal krijgt op de East Beam vsn türksat 3a en me decoder maar alleen trt oost pakket ontvangt en maar met 37% signaal.......... 

  13. Echt ongelooflijk dit! Ik kan invoeren wat ik wil maar mijn decoder vindt eltr niet! Ook de ontvangst op trt oost pakket is en blijft op 37%! Mijn tv die vindt met bijna 100% signaal trt oost pakket en krijgt over 75% signaal ook nog eens op eltr.. Ik snap dit gewoon niet!  Waarom doet mijn decoder zo!? Zelde locatie zelfde kabels zelfde lnb en toch z'n grote verschil.. Ik heb van alles en nog wat gedaan maar krijg het maar niet voor me kaar... Niks helpt... Ook de schotel is zo optimaal ingesteld als het maar kan! Pff echt heel bizaar en heel raar dit..... 

  14. satellites.xml

    dit bedoel je toch? En sjaak, ik zie in je screenshot dat jij de zelfde Tuner hebt als ik,  zal jij naar ELTR TV 11022 H 0222 3/4 en naar TRT oost pakket 11096 H 30000 5/6 kunnen zoeken? Ik ben benieuwd met hoe hoge signaal jij ELTR en TRT oost pakket ontvangt? groetjes

    1_0_19_2969_7919_42E_1A40000_0_0_0.jpg

    2_0_19_2969_7919_42E_1A40000_0_0_0.jpg

    screenshot.jpg

  15. 26 minuten geleden zei Sjaak(k):

    Maar bij handmatig zender zoeken kun je toch wel meer instellen, je zal toch eerst een transponder moeten toevoegen zoals hieronder.

     

     

    Naamloos.png

    Dat had ik in het begin al gedaan, verschillende ferquenties gebruikt maar het heeft niet geholpen. En sterker nog met automatisch scannen kan mijn decoder veel meer zenders vinden. Blindscan zorgt voor directe crash krijg ik green screen of death te zien met een harde vasteloper... Via schakkelaar opnieuw opstarten helpt alleen. Ik heb zelf echt al alle denkbaare opties uitgebreid maar de resultaat blijft het zelfde! 

  16. @ceesvDat had ik al in het begin gedaan, en zelfs uit voorzorg heb ik alle bij de tuners met een andere exemplaar vervangen. Ook om extra goed te testen had ik alle vier de gleuven getest met 4 nieuwe tuners. Op volgende, enkel omgekeerd niks heeft geholpen. De Mut@nt gebruikt een of andere blauwe samsung tuners.. 

  17. Sjaak ik heb eerder ook gezegd ik gebruik alleen het skin van een dreambox. Ik heb een Mut@nt hd2400 decoder. (deze enigma2 skin kun je makkelijk in Applicaties downloaden) Als image gebruik ik OpenAtv v6.1 Update versie 10 september 2017! In de tunerconfig kan ik wijzigen naar: geavanceerd, eenvoudig en niets aangesloten of gelijk aan. Bij geavanceerd kan ik diseqc 1.0 1.1 1.2 en 1.3 kiezen maar ik gebruik geen diseqc dus die optie laat ik ook uit. Ik ging ook met de Tuner instellingen pielen, zelfs op lnb 18v zetten heeft niks geholpen! 

  18. Beste leden ik hoop dat met deze foto's kan laten dat mijn de DVB-S2 tuner van mijn decoder niet optimaal werkt. Ferquentie zender ELTR Kırgızistan: 11022 H 2222 TRT oost pakket 11096 H 30000. Afbeelding van TV zijn de eerste foto's. De 3e foto is van mijn decoder. De laatste foto's op de volgende bericht zijn van de tv.

    DSC_0075.JPG

    DSC_0074.JPG

    DSC_0069.JPG

  19. En Jürgen op de Mut@nt ben ik gewend van de uitgebreide mogelijkheden. Zo was mijn box overall in de netwerk via LAN en Wifi te bereiken ook konde ik aan het uiterlijk van alles en nog wat aanpassen etc, zal ik dat ook met de VU+ Ultimo 4K dat kunnen? Hoe werkt jou VU+ met lage signalen ? Mijn box die krijgt blokjes en strepen als het signaal onder 30% is.

  20. Misschien  had ik de titel beter moeten invoeren.. Maar ik ging er wel ervan uit dat het wel duidelijk was dat ELTR, Kirgyzstaanse zender was die op de East Beam van de Türksat 3A zit.. Maar het enige wat ik wil is zo goed mogelijk de zenders van Türksat 3A East Beam ontvangen. Op mijn vorige LNB konde ik helemaal niks van Türksat 3A East Beam ontvangen.. Dus heb ik mijn huidige twin LNB vervangen met een Inverto Black Ultra twin LNB en toen kreeg ik tot  39% signaal op de TRT oost pakket. Ik weet dat mijn decoder de probleem is voor slechte ontvangst op de zenders van Turksat 3A East Beam want ik heb daarna de antenne kabel op de tv aangesloten en kreeg zeker boven 50% signaal op de TRT oost pakket en ook kreeg ik de zender ELTR Kirgyzstan binnen met een signaal van boven de 50%. En als ik de meter van de tv mag geloven zat de signaal op '''Erg Hoog'' De beeldkwaliteit was zeker 2x zo hoog als van mijn decoder toen ik naar TRT AVAZ zapte. Ook wil ik in de toekomst met een schotel van 120 cm zoveel mogelijk zenders van Turksat 4A East Beam ontvangen. En daarvoor heb ik een uitstekende LNB nodig maar ook een uitstekende Tuner. De LNB heb ik al nu nog de Tuner. En als ik mijn huidige decoder zal blijven gebruiken zal ik in de toekomst ook last hebben van signaal verlies. Daarvoor heb ik een andere tuner of een andere decoder nodig om optimaal het binenkomende signaal te kunnen ontvangen. En dit is de reden waarom ik heletijd om advies vraag!

     

    Een grotere schotel ga ik zeker in de toekomst aanschaffen maar dat lukt me niet opdit moment. 

     

  21. Goedenavond, ik wil vragen hoe goed zijn de Tuners van Vu+ en hoe goed kunnen ze overweg met zwakke signalen? Met mijn Mut@nt haal ik maar 37% signaal op TRT AVAZ met een Triax 88cm schotel en Inverto Ultra Black twin lnb maar wanneer ik de antennekabel op me tv aansluit is de signaal op TRT AVAZ zeker over 50%! Voordat ik overstap op de Vu+ Ultimo 4K wil ik graag weten hoe hoog de signaal is bij Türksat 3A East Beam. Kunnen de leden met een Vu+ die naar Türksat kijken mij vertellen hoe hoog jullie signaal is vooral op Türksat 3A East Beam? 

    DSC_0069.JPG

    DSC_0068.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...