Ga naar inhoud


Rork

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Rork's prestaties

Nieuw hier

Nieuw hier (1/8)

  1. Hoi Ricardo, Duidelijk vooral het verlies door lengte coax. Maar links of rechtsom gaat het uiteindelijk om het ontvangst en met name een betrouwbare en stabiele ontvangst. Geen gedonder of gedoe..lekker radio luisteren. Hoop dat mijn Duitse antenne het ook hier in Almelo goed gaat doen. Morgen testen het is hier nu met gezinsleven en Netflix bezette versterker...lancerings datum...verschoven tot morgenochtend
  2. Inmiddels wat weken verder en eerst een verkeerde bestelling op ***.nl gedaan. De DAB+antenne bleek met 3 meter draad een Autoantenne wat nergens in de info op de Site vermeld staat. Na zelf de retour betaalt te hebben ( verkeerde bestelling is eigen schuld) heb ik gekozen voor de Oehlbach via Oehlbach Kabel Gmbh Duitsland waar deze inclusief transport 10 euro goedkoper was dan in Nederland. Moet nog aansluiten en testen..wordt vervolgd.
  3. Hoi Noordzee, Thnx voor deze volledige aanvulling. Betreffende antenne heb ik ook al gevonden maar had twijfels omdat een koper aangeeft niet veel beter ontvangst te krijgen dan met een gemaakte dipool antenne. Maar hij zit er mooi uit en ik zou hem gemakkelijk naast de versterker op de vensterbank voor een raam kunnen plaatsen. Ik denk dat ik het gewoon ga proberen. Iedereen bedankt voor alle tips en ik laat nog weten hoe het ontvangst is als ik deze geïnstalleerd heb. Groet John.
  4. Hoi Ricardo, je hebt gelijk er zat een mini draad antenne bij de levering maar na aansluiten was het aantal zenders nul en ben ik nu opzoek naar een werkbare oplossing. Ik heb een zelfbouw coaxkabel antenne gemaakt maar ondanks een redelijk ontvangst van 10 zenders was het verloop in signaal sterkte groot en onregelmatig. Bij koop antenne zie ik vaak dat het ontvangst tegenvalt ondanks elektrische versterking. Ik woon in Almelo en dichtstbijzijnde zendmast is 10 tot 15 km weg. Ik heb nu een zelfbouw paraplu antenne gezien maar die kan ik niet binnen in huis gebruiken. Het is wel een tegenvaller. Maar heb fijne reacties hier gehad.
  5. Geachte Shatterhand , een indrukwekkend display van ontvangst. Ik ga kijken wat een digitenne-antenne, kost en overweeg deze aan te schaffen. Nogmaals dank voor de reactie op topic Dab+ ontvangst.
  6. Thnx voor je reactie. Het zou heel fijn zijn als ik binnen voldoende ontvangst zou kunnen krijgen en een gat naar buiten in mijn gevel kan voorkomen.
  7. Ik heb hiervoor AVR X2700H DAB gekocht het 7.1 geluid is het beste wat ik nu toe gehoord heb voor een betaalbare prijs. Maar de DAB is kennelijk toch een aangeplakt extra en is zeker niet gebruiks vriendelijk.
  8. Ok thnx dank voor de tip. Ik moet of wat maken of anders een goede antenne kopen. Probleem is dan dat ik sowieso een gat naar buiten moet boren om aan de buitenzijde gevel de antenne te bevestigen. Heb ik nog wat te doen. Groet John.
  9. Ja dat klopt thnx. Maar had veel over Dab gehoord dus daarom ook speciaal extra op nieuwe versterker aangeschaft. Het zal een buiten antenne moeten worden voor een fatsoenlijke ontvangst.
  10. Hallo ik heb speciaal een Denon versterker met DAB+ gekocht voor digitale ontvangst van Radio. Helaas ontvang ik in omgeving Almelo weinig tot niets. Heef iemand nog een tip over het zelf maken van een goed werkende antenne? Mogelijk een link ? B.v.d. groet John.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...