Ga naar inhoud


DINGOO

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DINGOO

  1. Op 29-3-2020 om 18:03, satellitetv zei:

    Alle Samsung TV's (sedert 2016) zijn compatibel met de App van Tv Vlaanderen Live TV of Canal Digitaal app. Android is een geval apart, niet aan te raden. En alternatief is een schotel plaatsen en via satelliet kijken. 

    Waarom is Android af te raden, ik heb een 96x mini smart tv android box. Ik kijk regelmatig via dit apparaat naar Tv Vlaanderen via de app. Werkt perfect !!!

    Het alternatief met de schotel heb ik ook, maar als het zwaar bewolkt is of zware regenbuien en dus zonder beeld ben, dan ben ik blij dat ik kan kijken via mijn android tv box, indien niet ...geen tv !!

    Het enige verschil (en het is miniem, écht miniem) is de beeldscherpte die is soms iets minder via de android box en onvangst van het beeld is ook +- 5 seconden later dan via de schotel maar wie kan zich daar aan storen.

    Ik ga nu eens de nieuwe Chromecast met afstandbediening eens uit proberen lijkt me nog wat eenvoudiger en intuitiever in bediening dan een tv box.

    Groeten

    https://www.youtube.com/watch?v=6DTnjC6F3uw

  2. Ik heb uiteindelijk nog een tweedehands Rebox RE4220 HD S- PVR gevonden en gekocht. Ben er zeer tevreden mee, bedankt voor de tip.

    Ik heb slechts een probleem : instellen van favorieten is nogal ingewikkeld en ik heb de handleiding nochthans goed gelezen.

    Nu staan alle HD zenders van de fast scan TV Vlaanderen bij mekaar maar de niet HD staan tussen al de (blind scan) andere zenders en ik vind niet direct hoe ik ze allen in een lijst kan brengen. Weet iemand een envoudige procedure ?

    Mvg

    PS Gevonden in het forum !!

     

  3. Hallo Herberie 1234, Ik heb uiteindelijk de sat receiver laten repareren en de 5 elco's (consendatoren) zijn vervangen, maar het probleem van de usb is niet opgelost. Er was blijkbaar ook corrosie op de printplaat - veroorzaakt door een overijverige vrouw die even alles met water gereinigd heeft - met dat is ook weggepoetst.

    Hierbij een foto van de elco's waarvan er slechts eentje opgebold is - de 1500uf- de andere hebben uiterlijk geen tekenen van schade.

    Dus zal het probleem niet bij de elco's gelegen hebben vermoedelijk !? Heb je nog een ander idee ?

    20200127_153829.jpg

  4. Bedankt Herberie1234, ik heb het probleem kunnen oplossen door de Usb achter het klepje vooraan te gebruiken, ik wist niet dat deze Usb ook kon gebruikt worden voor opname en weergave. In de handleiding staat dat deze dient om een upload te doen van de software, maar het werkt ook op deze wijze. Bedankt voor je moeite en de informatie, moest deze ook stuk gaan dan kan ik met jou informatie toch nog verder. Groeten en nog een fijne dag.

  5. Mijn ontvanger werkt nog goed, maar de usb heeft kuren. Ik kan nog opnemen maar daarna vaak niet afspelen wat ik opgenomen heb.

    Soms neemt hij ook niet op.

    Wat ik opgenomen heb kan ik wel op PC afspelen, dus opname werkt wel maar ook niet altijd.

    Wat is hier de oplossing ? Laten repareren (als dat zou kunnen) of een ander toestel aanschaffen en welke toestel dan voor vervanging van deze ?

    Ik heb 4 LNBs (disecq) met een schotel aansluiting.

     

  6. Sinds 2 tal weken heb ik om de twee à drie uren een systeem crash. De receiver geeft een waarschuwing (zie bijlage) sluit af en start onmiddellijk weer op.

    Het is mogelijk begonnen enerzijds door een niet volledig gelukte update en anderzijds na het installeren van Xtream en enkele IPTV providers met commandline via Putty.

    In de mededeling staat om de /temp file te kopiëren en naar het forum te zenden. Maar na de crash is er geen crash log te vinden in /temp.

    Heeft iemand een idee wat ik daar aan kan doen ?

    De receiver is een VU+ Solo.

    Vriendelijke groeten433577765_CrashEnigma2.thumb.jpg.34896c725f0a9398091316b9e97fdfa5.jpg

  7. Natuurlijk is dat zo, en ik ken IPTV heb het voorheen gehad maar niet met de Vu Solo, dus ik herhaal mijn vraag om duidelijk te zijn.

    Als ik de IPTV activeer zie ik dan een apart bouquet voor de IPTV of niet ? 

    Dat van die kabel uittrekken had te maken met de gelijktijdige ontvangst van IPTV en de Disecq.

  8. Ik wens IPTV (QHDTV) te installeren op mijn VU Solo. Ik kan vooraf een test code krijgen.

    Mijn vraag is :

    Nu is de ontvanger ingesteld op Diseqc ABCD voor satelliet ontvangst.

    Moet ik dit wijzigen (en hoe ?) of gewoon de antennekabel wegnemen ?

    Of iets anders ????

    Ik heb gegoogeld maar kan hier over niets vinden.

    Dank voor jullie antwoordt

  9. Weet iemand of ik met de afstandsbediening van de Vu bij een ondertiteling van een film op programma de taal kan selecteren. Dit is bijvoorbeeld bij Arte of Tv5Monde het geval. Met mijn Ab van mijn oude receiver was er een toets op de Ab met de vermelding Text en dan kon ik de taal activeren. Op de Ab van Vu heb ik geen idee of dat mogelijk is en met welke toets dan ???  :huh: Weet iemand dat ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...