Ga naar inhoud


LucVG

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LucVG

  1. Zal zo wel zijn, Sprietje.

     

    Bedoeling was ooit om de enkele LNB van de Satenne R2 te vervangen door eentje met 2 koppen zodat ik zowel Astra 19,2 als 23,5 zou kunnen ontvangen doch toen TVV al de Vlaamse zenders waar wij naar kijken naar Astra 23,5 heeft verhuisd, gebruiken we Astra 19,2 niet meer. 

     

    Mijn enige probleem is om VTM/Vier/Q2 stabiel te krijgen op Astra 23,5 ...

     

    Puur gegevensmatig kan ik concluderen dat VTM/Vier/Q2 (de zenders waar ik geen stabiel beeld mee heb) de enige HD zenders zijn zonder zg. "Nagravision encryption"; zie bijgaande spreadsheet. Ik ken echter te weinig van heel deze materie om weten of dit nu ter zake doet of niet … alle reacties zijn welkom.

    Satelliet troubleshooting.xlsx

  2. Dank voor de reactie Satfeeds-DX. Het probleem dat de R2 Astra3 niet kon vinden (artikel van 16 jan 2017) had ik vorig jaar; heb dan mijn stuurkastje opgestuurd en voor 150€ een ruilkastje gekregen waarmee de Astra 3 wel gevonden wordt. Ik kon toen op geen enkele Astra 3 zender afstemmen. Nu kan ik wel de Astra 3 zenders vinden, doch VTM, Vier en Q2 houden het maar ~5 seconden uit.

     

    @ceesv, ik heb zonet geprobeerd af te stemmen op "TVV Infokanaal" en krijg hetzelfde fenomeen zoals op VTM doch heb hier wel iets langer goed beeld: nl. 10 à 15 seconden en dan wordt het scherm vervormd met blokjes … dus zelfde ziekte als VTM, Vier en Q2.

     

    Ik ben geen satelliet specialist maar mijn IT achtergrond zegt me dat de processor van de satelliet ontvanger in mijn Enox TV te zwak/niet snel genoeg is om de beelden en het geluid van VTM, Vier, Q2 en het TVV Infokanaal te decompressen:

    • Op VTM, Vier en Q2 had ik steeds live beelden (veel data) en daar heb ik ongeveer 5 seconden beeld alvorens blokjesvorming en uiteindelijk zenderwegval zich voordoet
    • Op het TVV Infokanaal bestaat het beeld uit veel statischer beelden (minder data, meestal vaste tekst) en daar duurt het langer eer de blokjesvorming komt

     

    Is er ergens terug te vinden dat VTM, Vier en Q2 een complexer compressie-algoritme hebben dan bv Een en Canvas?

    Zou dan deze redenering kloppen en moet ik verderzoeken in de richting van de Satelliet ontvanger in de Enox TV of denken jullie nog aan iets anders?

     

    Dank voor het meezoeken.

  3. We hebben dit fenomeen al gehad als we in BE waren maar evengoed in NL, FR, ES, … Ik let telkens op dat er geen obstakels in de buurt staan alvorens een plaats te kiezen.

     

    Dit is de schotel die we hebben:

    SATENNE R-2

      is 68cm vierkante vorm dat zou overeenkomen met ronde 80cm schotel.

     

    VTM, Vier, Q2 hebben echter wel gewerkt, dus iets moet veranderd zijn ...

  4. Vaak als we onze mobilhome nog eens gebruiken, worden we geconfronteerd met een (deels) werkende TVV. Nu hebben we al een tijdje een fenomeen en ik weet niet goed waar beginnen te zoeken:

    • Zenders Een, Canvas, CAZ werken prima
    • Zenders VTM, Vier, Q2 werken ongeveer 5 seconden prima, dan begint het beeld blokjes te vertonen en na 15 seconden zijn het beeld en de klank volledig weg

     

    Wij hebben een Satview R2 halfautomatische schotel op de mobilhome en een Enox TV met ingebouwde S2 receiver (makkelijk, slechts 1 afstandsbediening nodig).

     

    Herkent iemand dit fenomeen? Wat zou de meest aangewezen manier zijn om verdere diagnose te stellen? Alvast bedankt voor de hulp.

  5. Dank voor de reactie. Q2 kijken wij bijna nooit dus het zou kunnen dat deze eveneens de mindere kwaliteit geeft. Ik heb de skew instelling nagekeken en deze lijkt wel neutraal ingesteld te zijn, ttz pijltje op de lnb komt overeen met nulpunt op de behuizing waar hij inzit. Heb een paar foto's genomen doch wegens te hoog contrast is dit niet te zien. Aanwijzingen hoe dit beter in te stellen zijn welkom.

    post-108062-0-14963700-1495972370_thumb.jpg

    post-108062-0-18853700-1495972383_thumb.jpg

  6. Dank voor jullie reacties Sprietje en de mon. Onze mobilhome staat niet steeds mooi horizontaal ; zou dit de skew bijkomend negatief kunnen beïnvloeden? Misschien dat de Satenne dat dan toch niet zo goed compenseert?

     

    'k Zal dan toch eens een losse schotel moeten aanschaffen om inderdaad de falende component te vinden. Een losse schotel had in het verleden ook nuttige geweest bij eerdere problemen doch die heeft onze dealer altijd goed kunnen oplossen.

  7. Hallo,

     

    Voornamelijk het laatste jaar ervaren wij mindere kwaliteit bij de ontvangst van VTM en Vier. Voor de andere TVV zenders zoals Een, Canvas, Q2, enz ... hebben een prima ontvangst-kwaliteit. De mindere kwaliteit van VTM en Vier uit zich in het slecht weergeven van de beeldinhoud waarna het signaal volledig lijkt weg te vallen. Vroeger kon dit optreden na enkele minuten en dan weer beter gaan maar nu hebben we het effect onmiddellijk bij het kiezen van de post.

     

    Ik wou even horen of er anderen zijn die een gelijkaardig probleem hebben en misschien ook de oplossing hebben om dit te verhelpen. Wij hebben een Satenne R2 satelliet schotel en een Enox TV toestel met ingebouwde tuner in onze mobilhome. Het fenomeen doet zich voor onafhankelijk van de locatie, dus zowel thuis dan wanneer we in het buitenland op vakantie zijn.

     

    Groeten,

    Luc

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...