Jump to content

HansSurfer

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

About HansSurfer

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hengelo ov
 • Interesses
  Schotel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Installatie net klaar hier zijn de results. Let op de dB waardes...
 2. Zwakke transponder op 21,6 West, terwijl op de widebeam de meesten ver boven de 10 dB zitten, wordt hier minder signaal gebruikt.
 3. @Phoenixx Bedankt voor het delen van jouw bevindingen. Hier haalt 10.722V op Amos op dit bewolkte moment 13,25 dB op 1,2 m met IBU. De MTI is vaak net iets beter op de lage horizontalen vergeleken met de IBU. Ontvang je ook Amos 7. Hier heb ik 12.410 H 20833 7/8 met 12,25 dB.
 4. Dat zijn hele mooie waardes Diamond. Maar zoals vele satellieten hun eigen gebied hebben waar ze ontvangen mogen worden, valt de ene satelliet sneller weg dan de andere. Zo ontvangen wij hier de astra op 28,2/28,5° Oost met meer dan 17 dB terwijl die 150 km verderop met moeite nog te ontvangen is en in zuid Duitsland alleen nog maar een paar uur per dag te volgen is. Dat maakt de schotel hobby toch altijd verrassend en een uitdaging.
 5. Hier loopt de 8 West al weer terug. Terwijl 7 West vanaf 19 uur sterker wordt tot 9 uur s' morgens. Als ik er om 8 uur na kijken hebben de meeste transponders 9 dB en een uitschieter haalt zelfs 9,5 dB terwijl overdag die maar 7,75 dB haalt. Zo is de Turksat Oost beam hier ook in de ochtend beter te ontvangen. Een lagere temperatuur is natuurlijk ook gunstig.
 6. Mij is opgevallen dat 8° west tussen 19 en 19:30 uur het sterkst hier is.
 7. Ja Phoenixx, je zou een feedhorn met meer ringen kunnen 3d printen waarbij de aan te sluiten lnb met een hele korte hals aangesloten wordt. Dan heb je wel verstelbare feedstangen nodig om het in je brandpunt te plaatsen. @satmaat Dan zal je zuidelijker zitten dan Hengelo of die satelliet valt snel terug qua signaal. Nu zijn die transponders in Antwerpen 2 -2,5 dB sterker dan hier.
 8. @Phoenixx Mooi dat je met die feed nog iets kon verbeteren. De Gilbertini haalt zijn maximale versterking alleen met een aangepast feed. Voor mijn channelmaster met een meer standaard F/D verhouding zijn de LNBF's gewoonlijk voor gemaakt. Of dan de grotere feed in vergelijk met de ook zeer goede feed op de IBU single zit nog verbetering geeft blijft nog een vraag. Ik heb nu op 4 Mena transponders op 8° West een lock. Alleen de laagste frequentie is zonder storing.
 9. Ja, Edward misschien leest Trust of RimaNNTS wel mee en kan hier meer over berichten.
 10. Zou het nog een verbetering geven als ik de IBU single van een Channel Master feedhorn zou voorzien ipv de originele. of geeft zo'n koppeling net dat verlies dat de winst weer teniet gedaan wordt. Ik heb nu zo'n dure Feedhorn er liggen terwijl die voor de schotel is aangepast. Desnoods kan de golfpijp van de feedhorn ingekort worden om de antennes dichter bij het brandpunt van de kegel te krijgen. Door mijn verstelbare feedstangen is e.e.a. exact te plaatsen en richten. Nu is het zo dat de IBU de lage horizontale frequenties minder sterk ontvangt dan mijn MTI.
 11. @Alex1970 Het lijkt me eenvoudig. Als je meer signaal op 42 oost krijgt als je de lnb hoger de schotel richt volg je niet de exacte Clark belt. Je zou dus de pijp waaraan het polarmount zit een mm kunnen verdraaien. Ik heb er zelf met een zwarte stift een streepje op gezet. Na een hevige storm bleek dan dat de bevestiging aan de pijp een mm verdraaid was. Na terugdraaien was alles weer ok. Het was me opgevallen dat en kleine verdraaiing van nog geen 1 graad al een groot verschil maakt bij de satellieten in het uiterste oosten en westen, terwijl de eerste satellieten die dichter bij 7°Oost zitten nauwelijks in waarde veranderen. Heb je wel alle speling weggewerkt. Soms is het aandraaien van een bout al voldoende.
 12. @RickBrouwer De Turksat 3A oostbeam met TRT AVAZ HD, komt met de IBU met 64 % (10,5 dB). Met de MTI die beter is of gelijk tot 12.150 H kwam die altijd bijna altijd binnen met 69% (11,25 dB) De IBU scoort echter beter of gelijk boven 12.150 H en bijna alle Verticale transponders. Ik heb meerdere Lnb's voor mijn schotel geprobeerd maar in totaliteit is de IBU single de beste tot nog toe. Signaalsterkte in % verschilt per merk. Zo geeft mijn VU+ DUO4K op dezelfde kanalen een andere waarde en allen boven 16 dB is 99%. Per frequentie en FEC heb je een andere ontvangst drempel. Zo zijn er kanalen met FEC 1/2 Die al bij 2,5 dB te zien zijn er anderen met FEC 5/6 hebben hier 5,25 dB nodig voor goed beeld. Op 46°Oost zal je wel 11.015 H 13000 3/4 die in dvbs2 en modulatie in 8PSK zenden is er minimaal 7,9 dB nodig. Die komt sporadisch door, maar meestal niet. Münster is wel wat gunstiger voor Turksat, dan Nederland
 13. @diamond De multistream 11.496H op Hispasat heeft met alle SF8008 een beeldstoring om de .. seconden valt het beeld even weg en dan heb je blokjes in beeld. Waarschijnlijk heb je dit niet met de VU+zero 4k. Ik heb die blokjes niet met mijn VU+Duo4k. @Alex1970 Doordat ik de LNB op een lager punt van de schotel heb gericht moest ik de verticale stand hierop aanpassen en de schotel meer achteroverkippen. @Sprietje Nu ik de IBU gebruik, valt me op dat bij een zeer zonnige dag het signaal minder terugloopt als met de MTI het geval was. Komt dit doordat de feedhouder van de IBU minder over de schotel heen kijkt en minder ruis van een erachter geplaatste muur opvangt, of heeft dit een andere oorzaak?
 14. Met het vervangen van mijn MTI lnb door een IBU single zijn er weer meer kanalen die eerst net onder een lock zaten nu weer te bekijken zijn. De zwakkere multistream op 54,9°Oost heeft nu voldoende signaal en was eerst alleen tijdens de testfase te ontvangen.
 15. @Alex1970 Ik heb de originele feedarmen van van channel master vervangen, door rvs feedstangen met de mogelijkheid om de exacte plaats en richting van de lnb richting schotel te optimaliseren. Deze stangen heeft RimaNTSS voor mij gemaakt en daardoor kan ik elke lnb in het focuspunt plaatsen. Mijn MTI zat met de originele stangen tegen de houder aan en kon niet verder naar binnen geschoven worden. Nu is er 5 mm ruimte tussen de kop en houder. Ook de IBU zit op zo'n positie (dus was "long neck" niet meer noodzakelijk). De ontvangst werd er ca 0.5 dB op alles beter.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy