Jump to content

HansSurfer

Candidate members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About HansSurfer

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hengelo ov
 • Interesses
  Schotel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op 7,3°West zijn alle transponder van de Eutelsat te ontvangen. Er is echter 1 transponder die vrij veel signaal nodig heeft om een lock op te krijgen. Dat is 12.322 V 3/4 30.000. Op 8°West is naast de Europebeam de Al Jazeera transponder ( 10.971V 3/4 27500) nog te ontvangen.
 2. Ok Sprietje, dat ze een andere pre skew hebben zou het antwoord kunnen zijn op de verschillen die men constateerd.
 3. Beste Sprietje, Normaal gesproken heb je helemaal gelijk als je zegt dat je skew bepaald wordt door de positie waar je woont en de positie waar de satelliet zich bevind. Bij een schotel die met een polarmount naar de juiste positie wordt gedraaid, gaat de skew van de lnb gewoon mee en staat deze dan ook goed als de schotel en lnb goed zijn geplaatst. Ik lees echter berichten op een Duits forum waar ze voor de Turksat 4a Oost een andere skew gebruiken als voor de Turksat 4a west. Hoe is dat dan te verklaren?
 4. Hoi Rick, Op dit moment ontvang ik de transponder van Show TV HD en Disney channel nog niet. Deze zijn ver buiten hun footprint, waardoor de skew anders moet staan dan voor de West beam. Ik zou hiervoor eigenlijk een op afstand bestuurbare skewcontroller willen hebben, dan maak je meer kans deze ook binnen te hengelen. De 11.015 H op 46°Oost heb ik maar 2 avonden met 8 dB binnen gekregen. Daarna was hij niet meer te ontvangen.
 5. Vandaag kon ik nog een paar kanalen van de satelliet op 52,5 °Oost ontvangen.
 6. Op 54,9 Oost er weer een paar zenders bijgekomen die hier ook binnenkomen.
 7. Vorig jaar had ik mijn Channel Master 1,2 m schotel al 23 jaar en heb ik e.e.a. weer eens bijgesteld. Allereerst heb ik nieuwe feedstangen besteld om mij LNB eens in het exacte focuspunt te plaatsen. Met de originele feedstangen en LNB houder moest ik voor maximale ontvangst mijn LNB (MTI high Gain) tot zijn uiterste naar voren plaatsen. Dit werd met de nieuwe lnb houder opgelost:) Ook heb ik diverse LNB's eens op je juiste positie kunnen plaatsen. Na de MTI heb ik het ook geprobeerd met de Inacom Twin met C120 feedhorn, Octagon Optima Twin, Inverto Black Ultra Twin en de Smart Titanium Twin, Waarbij de Octagon nog het dichste bij de MTI in de buurt kwam en zelf op 8°West nog een zwakke transponder binnenharkte in de hoge band wat met de MTI niet lukte. Nu ontvang ik na afstelling toch weer meer dan voorheen. Hier een paar plaatjes van diverse posities.
 8. HansSurfer

  HansSurfer

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy