Jump to content

HansSurfer

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

About HansSurfer

 • Rank
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hengelo ov
 • Interesses
  Schotel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik denk niet dat ik er lak opsmeer. Alles wat tussen de reflector en lnb zit geeft demping. Ook de kap van de lnb geeft ontvangstverlies. Het ontvangstsignaal met een schone schotel lijkt me wel beter te zijn.
 2. Bij het schoonmaken van de schotel is me wel opgevallen dat het weer en de zon de kunststof heeft aangevreten. Op een aantal plaatsen was de kunststoflaag zo dun dat je het netwerk van gaas die voor de reflectie zorgt zichtbaar is geworden.
 3. Vorige week mijn dak vervangen, waarvoor mijn schotel gedemonteerd moest worden. Dat was tijd voor een schoonmaakactie en tegelijk heb ik de polarmount vervangen voor een nieuwe. De tegelvoet werd weer teruggeplaatst en de schone schotel weer aangesloten. De hoekmeter erbij en de schotel zo goed als mogelijk afgesteld. Wat een weer een verbetering is gewonden. MBC op 7,3 west is nu dagelijks te ontvangen. En er zijn op 31,5 west nog een paar zenders erbijgekomen.
 4. Vorige week mijn dak vervangen, waarvoor mijn schotel gedemonteerd moest worden. Dat was tijd voor een schoonmaakactie en tegelijk heb ik de polarmount vervangen voor een nieuwe. De tegelvoet werd weer teruggeplaatst en de schone schotel weer aangesloten. De hoekmeter erbij en de schotel zo goed als mogelijk afgesteld. Wat een weer een verbetering is gewonden. MBC op 7,3 west is nu dagelijks te ontvangen. En er zijn op 31,5 west nog een paar zenders erbijgekomen.
 5. Bedankt voor jullie bevindingen Diamond & Phoenixx, Bij mij is RasdTV in deze koude maanden ook sterker dan ooit. En speling wegwerken gaf bij mij ook duidelijk signaalwinst op,.
 6. @RickBrouwer De beste ontvangst van ATV (42°Oost) en MTV (46°Oost) had ik met de MTI De IBU is hier 0,25 dB minder. Ik denk niet dat de SAB1,2 in Enschede vaak voldoende ontvangst geeft op beide transponders. Met goed weer heb je op 42° Oost op de East beam een aantal uren per dag beeld, op 46° had ik wel 24 uur per dag beeld en met de IBU een aantal uren niet. Ze zaten bij mij ook nog maar net boven een lock. 50 km zuidelijker en westelijker (in Duitsland) gaat het al weer veel beter met de tijden dat je er met 1,2 m beeld op hebt.
 7. Mooi gedaan Diamond. Het is wel een erg goede IBU die jouw zo'n resultaat geeft. Ik ben zelf nog weer iets aan het afstellen en zoals de lnb nu voor mijn schotel is geplaatst heb ik een bijna perfecte ontvangst. In de ochtenduren had ik ORTM op 31,5 west met een signaal van 10,5 dB. Het is mij wel opgevallen dat ook Cherfla sterker is dan in de zomer en voorjaar.
 8. Ik heb vele lnb's getest Skoopy. Tot voor 1 jaar kon geen enkele LNB meer voor mij betekenen dan mijn MTI High Gain Twin. Totdat een sponsor mij 2 Black Ultra Single LNB's schonk. De eerste ervan had minder signaal dan mijn MTI, echter de tweede ging er duidelijk voorbij. Op bijna alle Verticale transponders was de ontvangst 0,25-0.75 dB (2-7%) meer. Bij de Horizontale transponders tot 12.150 was de MTI 0,25-0,5 dB beter, daarboven echter deed die IBU het weer 0.25-0,5dB beter. Voor het eerst had is elke avond een 3 tal MENA transponders op 8 West met goed beeld, terwijl op
 9. Je hebt op 8 West altijd nog meer signaal dan hier in oost Nederland. Bedankt voor het delen.
 10. @masterw We zitten beide ver buiten de footprint en met mijn 1,2m Channel Master en een goede Inverto Black Ultra Single LNB (de beste uit een reeks van 7 stuks uit 2020 ) heb ik met een zeer gevoelige Octagon SF8000 (vergelijkbaar qua gevoeligheid met jouw VU Zero 4K) ca 75 % van de dag ( als het helder onbewolkt weer is) beeld op die zender. Het is nog maar afwachten of een 1,5 m schotel voldoende is.
 11. Op het moment staat mijn lnb op het midden gericht. De meeste zenders zijn nog goed te ontvangen, een paar zijn 0,25- 0,5 dB zwakker. Ondanks dit uitgangspunt is de koude nacht een voordeel voor een aantal zenders. Zo had ik voor het eerst op 31,5 West signalen boven de 10 dB. Er zijn voor diverse satellieten andere tijden waarop het ontvangst maximaal is. Zo ontvang ik de Mena beam op 8 West het beste tusssn 19-20:00 uur De transponders op 24,8 west zijn om 12-13:00 uur erg sterk.
 12. Supertennis is nog gewoon te ontvangen als de schotel op 9°Oost wordt gericht en je nog iets van de spotbeam ontvangen kan. Je hebt er wel een onvanger voor nodig die deze hoge symbotrate en dvbsx kan ontvangen. Met mijn Channel Master zit jij 0,35 dB boven een lock.
 13. Arabsat 5A is vanavond erg sterk. Sudan Tx met 6,25 dB en zelfs de arabische footprint met nu voor het eerst EriTV met de hakken over de sloot. Ook speelt het onbewolkte weer goed mee.
 14. Sinds 1 september is Cherifla ook in de vooravond goed te ontvangen. Of het komt door het weer of deze satelliet in deze periode beter te ontvangen in Nederland.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.