Ga naar inhoud

HansSurfer

Leden
 • Aantal items

  135
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over HansSurfer

 • Titel
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hengelo ov
 • Interesses
  Schotel

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bedankt voor jullie bevindingen Diamond & Phoenixx, Bij mij is RasdTV in deze koude maanden ook sterker dan ooit. En speling wegwerken gaf bij mij ook duidelijk signaalwinst op,.
 2. @RickBrouwer De beste ontvangst van ATV (42°Oost) en MTV (46°Oost) had ik met de MTI De IBU is hier 0,25 dB minder. Ik denk niet dat de SAB1,2 in Enschede vaak voldoende ontvangst geeft op beide transponders. Met goed weer heb je op 42° Oost op de East beam een aantal uren per dag beeld, op 46° had ik wel 24 uur per dag beeld en met de IBU een aantal uren niet. Ze zaten bij mij ook nog maar net boven een lock. 50 km zuidelijker en westelijker (in Duitsland) gaat het al weer veel beter met de tijden dat je er met 1,2 m beeld op hebt.
 3. Mooi gedaan Diamond. Het is wel een erg goede IBU die jouw zo'n resultaat geeft. Ik ben zelf nog weer iets aan het afstellen en zoals de lnb nu voor mijn schotel is geplaatst heb ik een bijna perfecte ontvangst. In de ochtenduren had ik ORTM op 31,5 west met een signaal van 10,5 dB. Het is mij wel opgevallen dat ook Cherfla sterker is dan in de zomer en voorjaar.
 4. Ik heb vele lnb's getest Skoopy. Tot voor 1 jaar kon geen enkele LNB meer voor mij betekenen dan mijn MTI High Gain Twin. Totdat een sponsor mij 2 Black Ultra Single LNB's schonk. De eerste ervan had minder signaal dan mijn MTI, echter de tweede ging er duidelijk voorbij. Op bijna alle Verticale transponders was de ontvangst 0,25-0.75 dB (2-7%) meer. Bij de Horizontale transponders tot 12.150 was de MTI 0,25-0,5 dB beter, daarboven echter deed die IBU het weer 0.25-0,5dB beter. Voor het eerst had is elke avond een 3 tal MENA transponders op 8 West met goed beeld, terwijl op
 5. Je hebt op 8 West altijd nog meer signaal dan hier in oost Nederland. Bedankt voor het delen.
 6. @masterw We zitten beide ver buiten de footprint en met mijn 1,2m Channel Master en een goede Inverto Black Ultra Single LNB (de beste uit een reeks van 7 stuks uit 2020 ) heb ik met een zeer gevoelige Octagon SF8000 (vergelijkbaar qua gevoeligheid met jouw VU Zero 4K) ca 75 % van de dag ( als het helder onbewolkt weer is) beeld op die zender. Het is nog maar afwachten of een 1,5 m schotel voldoende is.
 7. Op het moment staat mijn lnb op het midden gericht. De meeste zenders zijn nog goed te ontvangen, een paar zijn 0,25- 0,5 dB zwakker. Ondanks dit uitgangspunt is de koude nacht een voordeel voor een aantal zenders. Zo had ik voor het eerst op 31,5 West signalen boven de 10 dB. Er zijn voor diverse satellieten andere tijden waarop het ontvangst maximaal is. Zo ontvang ik de Mena beam op 8 West het beste tusssn 19-20:00 uur De transponders op 24,8 west zijn om 12-13:00 uur erg sterk.
 8. Supertennis is nog gewoon te ontvangen als de schotel op 9°Oost wordt gericht en je nog iets van de spotbeam ontvangen kan. Je hebt er wel een onvanger voor nodig die deze hoge symbotrate en dvbsx kan ontvangen. Met mijn Channel Master zit jij 0,35 dB boven een lock.
 9. Arabsat 5A is vanavond erg sterk. Sudan Tx met 6,25 dB en zelfs de arabische footprint met nu voor het eerst EriTV met de hakken over de sloot. Ook speelt het onbewolkte weer goed mee.
 10. Sinds 1 september is Cherifla ook in de vooravond goed te ontvangen. Of het komt door het weer of deze satelliet in deze periode beter te ontvangen in Nederland.
 11. Ik heb dit weekend even met de prodelin ku 39 degrees feedhorn getest, maar ben nog op een paar punten niet tevreden. Allereerst heeft deze 6 gaten terwijl de flenslnb er 8 heeft. De 2 die in dezelfde lijn zitten als van die 6 hebben een andere afstand tot elkaar. Het gedeelte die in de klem moet komen is 23 mm tewijl de klem voor 40 mm is gemaakt. Als ik die opvul en daarna bevestig heb ik te weinig afstelruimte en zit de klem tegen de flens, terwijl de feedhorn voor nog meer signaal nog dichter op de schotel moet komen ( ca 5 mm). Dus moet ik de feedstangen inkorten. Dit heb ik even ged
 12. @RickBrouwer De hd glass17 skin kan je ook alleen downloaden en via een usb stick in openatv 6.3 installeren. Deze heeft meer opties als de oudere versie. Om de juiste temperatuur op jouw locatie te krijgen, is het alleen nodig om de plaats in te voeren. De weergave voor de temperatuur is een van de opties in die skin. Ook de picons heeft die skin als upload beschikbaar in de verschillende afmetingen.
 13. 10.998 H heeft 7,9 dB volgens lyngsat nodig. Met mijn 1,2 m CM krijg ik alleen 11.175 H 5/6 27500 van de central asia beam, die met minder opent.
 14. @patje7of9 Deze feedhorn heeft Prodelin bestempeld voor schotels met een F/D = 0,8. Ze hebben ook een 50° en 51° uitvoering. Die hebben een grotere openingshoek en wordt door Prodelin aangegeven dat ze geschikt zijn voor een F/D 0,5; 0,6 en 0,7. Dat is mijns inziens wel erg ruim aangegeven, waardoor je meer spilover hebt. Ik heb voor dit model gekozen omdat die een kleinere openingshoek heeft en daardoor minder over de schotel heen kijkt. Het meeste signaal komt op het middelste vak van de schotel binnen en die wordt dan meer versterkt door de grote aantal ringen en
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.