Ga naar inhoud


kees60

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kees60

  1. Ik kreeg een waarschuwing dat ik een spammer ben.

     

    Dat is sterk, want ik ben hier al zeker 6 maanden niet meer geweest. 

     

    Dus snap het niet, heb maar mijn passwoord aangepast.

     

    Ik heb nog wel vraagje, welke sateliettuner is het beste, liefst eentje die ook kan dienen

    als een mediaplayer via een harde schijf, .mkv h264 files.

     

    en Allemaal nog een fijn nieuwjaar.

     

     

  2. Op 1-5-2020 om 23:18, Sprietje zei:

    Volgens mij staan 3 lnb's veel te ver naar voren.
    Staan ze op de positie's van de rail zoals in de berekening is aangegeven?
    De schotelskew moet op -11 graden staan. Op de foto lijkt het alsof de schotel recht staat. Staat de skew wel goed?
    Ook heb ik de indruk dat alle coaxaansluitingen recht omlaag staan, dus lnb-skew op nul. Dat klopt dan ook niet.

    Verder zie ik op de eerste foto een Triax Unique op de grond liggen. Heb je die eerst gebruikt? Die is moeilijk af te stellen. Wat was je ervaring met die schotel?

     

    Ik neem aan dat deze voor mij is bedoeld? ik heb de schotel goed staan, op het aantal graden wat is voorgeschreven,foto lijkt ie wat rec ht maar dat is schijn.  Wat betreft de lnb,s welke moeten dan naar achteren toe? Ik heb overal 82 dB signaal een zelfs hoger zo,n 86dB. Regenbui is geen probleem meer.

  3. IK was even een tijdje weg, de schotel werkt goed, en alles is ingesteld, wat misschien nog wat beter kan als ik wat meer tijd heb en een goeie meter.

     

    Even vraagje, heeft er iemand ervaring met die canaal digitaal tuners?  type M7 want ik vind het verschrikkelijke rotdingen, dikwijls vast met overschakelen zenders, soms bij opstarten geen tv beeld omdat hij de hdmi niet goed aanstuurt, dan moet ik tuner herstarten en voor was me dwars zit is de telekekst, je kan daar niet normaal naar kijken omdat die gewoon steeds door rold, of half beeld of gewoon geen teletekst.

     

    bekend verhaal? Canaal digitaal gemeld maar dat help echt niks, dus een keer een nieuwe kopen dan.

     

    mijn update firmware is van 2015.

     

    Voor de vraag over de schotel die op de grond ligt, deze deed het prima, en afstellen ging ook goed, staat  nu te koop voor 25 euro.

     

    vrg kees

  4. Beste allemaal

     

     

    Ik kreeg de zaak niet oke, telkens problemen met signaal, wat bleek de disceq had en probleem, en omdat ik electronicus ben

    durf ik het wel open te maken, schroefjes los, verbindingen gesoldeerd, en voila het werkt.

     

    sterkste signaal is 85 procent zwakste 81, en kan volgens mij nog beter, maar de meter die ik heb en de meeste, die werken niet

    prima, slechte diodes die niet snel genoeg zijn, chinese troep, eens een keer kijken of ze vervangen kunnen worden door 30 Ghz

    diodes.

     

    bedankt voor de hulp.

     

    kees

  5. Dank je dames en heren, ik kijk niet uit over de efteling ik zit bij waspik, bij de hogevaart.

     

    Ik heb ook een sab tuner erbij, maar deze is wat moeilijker met disceq dan de oude m7, rollen van de telekekst is er nog steeds

    dat ligt dus aan de ontvangst dan.

     

    ik ga het eens proberen, en even de sab manual lezen in welke volgorde de lnb aan de disceq moet.

     

    vrg kees

  6. Hoy Allemaal.

     

    IK heb problemen met astra 1 welke voor cnn en zo is, ik kan soms gewoon uren kijken met 84 procent kwaliteit, dan weer valt het uit

    dan krijg ik zomaar ineens 19 procent kwaliteit, dan springt ie ineens naar 84 en vica versa, ik dacht eerst aan een obstakel maar als

    ik goed zag is astra 3 lager en zou die dan zeker moeten weigeren, maar die doet het prima, hotbird ook.

     

    het is gewoon een gespring van jewelste, dan zit ie ineens weer op 84 en stabiel, heb ik alleen zwart beeld totdat ik de zender verzet

    dan, zou er hier iemand storen of zo, want zover als ik weet doet een schotel dit normaal niet, goede ontvangst is goede ontvangst

    toch, ik dacht ook aan de heg hier, maar zoals gezegt astra 3 zit nog lager en die is prima, misschien iets met de kop?

     

    Het signaal staat te springen van 19 tot 84 procent, en soms blijft ie daar dan voor een 2 uur, en begint het weer opnieuw.

     

    Ik vermoed ook dat de standaart ontvangers van canal digitaal niet best zijn, zo kan je amper teletekst kijken omdat die maar blijhft doorrollen

    en dan weer op andere pagina of maar een halve, of helemaal niet, oorzaak waarschijnlijk geen buffergeheugen, moet goedkoop zijn he,

    onvanger is de M7, ook een lekkere vastloper soms.

     

    alvast bedankt voor eventuele tips.

  7. 1 uur geleden zei Sprietje:

    Beste kees60

     

    Je bedankt ceesv nu al twee maal voor het rekenwerk hoe de lnb's precies geplaatst moeten worden, maar niet ceesv maar Sprietje heeft dit voor je uitgerekend, zie bericht van vrijdag 11:17uur.
    Wat dat betreft heb je geluk dat ik op dit forum zit want ik ben nog niemand op een forum tegen gekomen die de afstanden en schuintes van de rail kan uitrekenen en dit ook op een forum plaatst en zeker niet voor een Triax Unique wat dat is helemaal een geval apart. Misschien daarom al dat ze die schotel de naam Unique hebben genoemd en als ik je het eerlijk moet zeggen, denk ik dat ze bij Triax zelf het ook niet uit kunnen rekenen anders hadden ze het toch wel zo gemaakt, dat de rail schuiner is in te stellen. Nu moet je de lnb's bewust ver uit het midden zetten om er voor te zorgen dat de lnb's voldoende hoogteverschil hebben maar daardoor verlies je natuurlijk wel iets aan versterking.

    Natuurlijk kun je de lnb's ook afstellen door te gaan proberen maar omdat het een combinatie is van afstanden en hoogteverschil, zul je nooit het maximale signaal er uit kunnen halen en dat lukt met de berekening wel.

     

    Tja en dan die grote schotel aan een schutting. Dat gaat dus niet werken.
    Graaf een put van 30cm doorsnee en 70-80cm diep een beetje afhankelijk hoe vast de grond is en zet daar een dikwandige pijp in van 60mm in de beton. De schotel kan maximaal op een pijp van 63mm dik gemonteerd worden.

     

    Beetje drukjes met moeders, op 86 wat helpen, ook stiefvader.

     

    Ja sorry dat ik alles door elkaar haal, ik moet even wennen aan het forum maar alles is prima gelukt, switch moest ingesteld op ontvanger, vandaar dat ie het niet deed..

     

    Natuurlijk wil ik je danken, ik kan dat niet zelf uitrekenen inderdaad of ik moet het leren, ik ben wel electronicus by the way, en reparateur video en audio in verleden, nu 61 jaar oud, nu doe ik rekenwerk en simulaties aan klasse D versterkers, en circlotrons, thuis een ware hybrid buizen mosfet versterker.  zie foto vervormings cijvers van de classe D, oeiii heeeel erg laag, nu bouwen.

     

    Ik moet zeggen dat alles werkt, ik kan gewoon aan de schotel schudden, hij gaat dan op en neer en als ik er voor sta blijft alles het doen, ik heb 82 procent kwaliteit op alle zenders.

     

    Dus sprietje, hartsikke bedankt voor je hulp, en ook alle andere die een bijdrage leverden.

     

    Ik ga een stevige standaard maken om de schotel steviger te hangen zodat ik nog wet meer kan uitrichten.

     

    vrg kees

     

     

    ScreenHunter_1049 Apr. 07 21.38.jpg

  8. Op 6-4-2018 om 09:46 zei ceesv:

    Heb je gecontroleerd in welke volgorde de kabels van de LNB's zijn aangesloten op de diseqc switch, en komt die volgorde overeen met de ingestelde posities in je ontvanger?

    Hoy Cees

     

    Bedankt voor reactie en je rekenwerk.

     

    Ik ga dat even na, welke volgorde is dat ?, ik had van 1 tot 4 ingeplugt 28.35 23.5 19.5  en hotbird 13 los aangesloten aan ontvanger dan doen ze het allemaal met goed signaal. ik heb canaal digitaal M7 ontvanger, rot ding met zeer slechte teletekst die kontinu doorloopt of halve teksten geeft,.

     

    vrg kees

  9. 2 uur geleden zei a33:

     

    Dan is nu het moment aangekomen, om de vraag van @ceesv hierboven te beantwoorden!

    Want wellicht is het meer een instellingen probleem, dan een probleem van de switch.

     

    groet,

    A33

    Hi A33

     

    Ik heb zonder switch al de zenders, ik bedoel alle lnb,s doen het met signaal van zo,n 82 % ik heb alle koppen percies afgemeten en afgesteld volgens het antwoord van @ceesv en ze doen

    het ook, maar kan nog iets beter, ik zal eerst eens een paal in de grond moeten plaatsen, best met beton er aan denk ik, want tegen huis of schutting gaat niet, huis heeft kunstoflaag tegen muur aan namelijk.

     

    vrg kees

  10. Op 6-4-2018 om 15:38 zei Sprietje:

    Zie de foto die ik vandaag geplaatst heb.
    Links de Astra 28,2, Astra 23,5 op die foto niet aanwezig, dan Astra 19,2 en dan de Hotbird 13.
    Tja en 3dB verlies met de diseqc-switch zegt niet veel als er verder niets bij staat. Bij de Spaun SAR 411 WSG staat bijv. verlies 2dB maximaal en dat is bij de hoogste frequentie waar het meeste verlies op treedt.
    Hiermee zeg ik niet dat een SAB-diseqc-switch een slechte switch is.

    Beste

     

     

    Ik heb nu alle zenders met signaal, zo,n 81 procent kwailteit, moet nog wel een paal in de grond ipv aan de schutting, hij wiebelt nogal als het waait, en daarbij blijft signaal wel stabiel trouwens. moet nog wel fijn tunen maar de meter van boris was stuk, de zoveelste dus, nu bij iemand anders besteld.

     

    nu de diseqc-switch er tussen zit heb ik hotbird, astra 1 en 2 niet meer, alleen astra 3, los aangesloten heb ik hotbird 81 % astra 1 82 % astra a 79 %, de switch is die niet erg oke lijkt me.

     

    vrg kees

  11. 14 uur geleden zei Sprietje:

    Beste kees60

     

    Welkom op dit forum

     

    Deze schotel is de Triax Unique.
    Hij wordt inderdaad al flink wat jaren niet meer door Triax verkocht.
    Hij staat voor het laatst in de Triax Maincatalogue van 2009 op blz. 61, zie deze link: http://instalsat.pl/files/pdf/Triax Main Catalogue 2009 - str. 1-129.pdf
    Het is een schotel met een heel breed ontvangstgebied waarin de versterking constant blijft maar helaas is de versterking van slechts 37,1dB bij 10,7GHz erg weinig voor zo'n joekel van een schotel van 111cm breed. De Wavefrontier T90 geeft heel wat meer versterking.
    Verder is de schuinstand van de rail maar beperkt instelbaar zodat het bijna onmogelijk is meerdere satellieten te ontvangen die een stuk oostelijker of westelijker van je schotel staan.

    Welke satellieten wil je ontvangen? Ik kan wel voor je uitrekenen hoe je de lnb's op de rail moet afstellen.

     

    Triax Unique 100 rail.jpg

    Triax vergelijking.jpg

     

     

    Beste

     

    Bedankt voor je mail, inderdaad zullen de speciale vormen schotel het beter doen, zijn speciaal daarvoor ontworpen, maar deze doet het best, ongevoelig voor wind en ook de regen, ik krijg van 85 procent signaal sterkte dat is prima, en denk dat dit nog wat beter kan. de brede band van deze schotel is ook voordeel, ten koste van signaal maar 37 dBi is knap veel hoor.

     

    Ahh ik zag dat je al had gerekend, bedankt daarvoor, ik zie dat de koppen gehaal anders staan dan de nieuwere die ik hier voorbij zie komen waar de astra in midden tegen elkaar staan, oke ik ga proberen.

     

    O ja welke kop is welke, gezien van voren en moeten de klemmen waar de lnb inzitten tegen de ontvangstkop aan of in midden?.

     

    dank.

     

     

  12. 3 uur geleden zei ceesv:

    Heb je gecontroleerd in welke volgorde de kabels van de LNB's zijn aangesloten op de diseqc switch, en komt die volgorde overeen met de ingestelde posities in je ontvanger?

    Ik was nu nog bezig met uitrichten op astra 19.2 ik heb deze lnb op centrum van midden streepje op rail gezet. de andere er tegenaan echter de koppen zijn wel wat groot.

     

    deze schotel is sterker dan de originele dubbelkop van canaal digitaal, met de zware regen van afgelopen dagen blijft alles gewoon goed doen, ik heb 85 procent kwaliteit. de schotel staat

    laag.

     

    is er wat verschil in die switches? ik heb er een laten komen van merk SAB 4 x 1 DISEqC insertion loss is 3 Db.

     

    vrg kees

     

     

  13. Beste allemaal.

     

    Ik ben hier nieuw, en heet kees, ik heb een grote triax 105 cm schotel, deze heeft een beetje vreemde houder voor de lnb,s welke ik niet kan vinden op google

    de meeste die ik zie zijn die kantelbare,  de mijne heeft 2 grote schroeven om de hoek of te stellen, denk dat de schotel wat ouder is ik heb hem tweedehands.

     

    ik krijg alleen nu hotbird, terwijl anderen ermee blijven knutselen om juist deze te krijgen, en vreemd is dat gebeurd op de lnb die voor 19.5 astra zou moeten zijn

     

    de rail waar de lnb op zitten is ook gekromt echter dat is juist net de tegengestelde kant op van degene die jullie allemaal hebben, ik kan type niet vinden anders zou

    ik dat even op kunnen zoeken.

     

    alvast bedankt.

    DSCN2977.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...