Ga naar inhoud


johan1983be

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door johan1983be

  1. Goedemorgen,

     

    bedankt voor de reacties. Inderdaad is de harde schijf al vervangen geweest. Als de schijf insteekt en ik leg de schijf aan de andere zijde van de solo2, dan ruik je ook niets aan de schijven. De geur lijkt vrij te komen van de elco's (ik wist niet wat de naam was 😉 ). Ik weet niet of het mogelijk is dat die enkel reageren als ik een harde schijf insteek. Ik zal als ik wat meer tijd heb eens zien of er een slechte verbinding is en/of deze elco's vervangen.

  2. Goedemiddag,

     

    jaren geleden hadden wij een (originele) Solo2 gekocht. Hierin hebben we toen een harde schijf ingestoken. Nu dit toestel is een aantal jaar in gebruik geweest door mijn moeder. Die nam er nooit mee op, en ik denk niet dat toen timeshift actief was. Sinds kort hebben we het toestel zelf terug in gebruik. Ik heb er VTI 14 opstaan. Helaas zijn de ondertitels niet wat het moet zijn zoals het in OpenPLI is, maar buiten dat vind ik deze VTI toch het beste (dit terzijde 😉 )

     

    Timeshift stond bij ons wel actief en we kunnen in de harde schijf enzo. Plots rook onze hele kamer naar wat lijkt op verbrand plastic. Eerst dachten we dat de geur van de harde schijf kwam, dus hebben we een andere gestoken, welke ik nog had liggen. Opnieuw kwam die geur. Met de schijven liggen spelen, en uit de buurt gelegd van waar hij is gemonteerd. Nu blijkt dat het iets is op de printplaat welke deze geur afgeeft (je wordt echt niet goed van die geur). Na wat getest met en zonder schijf en verschillende schijven ben ik tot de conclusie gekomen dat deze geur alleen er is als er een harde schijf insteekt. op de foto's heb ik aangeduid vanwaar volgens ons de geur komt. Iemand een idee hoe dit komt?

     

    We hebben nu vanachter in de solo2 een usb stick gestoken. We hebben wel timeshift uitgeschakeld omdat we niet weten of daarvoor die usb stick wel kan dienen.?

     

     

    DSC_0043.JPG

    DSC_0044.JPG

  3. Goedenavond,

     

    Vandaag terug op het dak geweest. Eerst met de LNB gespeeld gehad. Erna zag ik als ik de schotel iets kantelde dat ik toch betere sterkte kreeg op de 23.5. Ik heb deze dan een zeer klein beetje gekanteld en erna nog met de LNB de beste verhouding gezocht. Ik denk dat ik het best mogelijk eruit heb gehaald kwestie verhoudingen met elkaar, zonder een satfinder of dergelijke te gebruiken.

    Ik heb de lnb niet dichter bij de schotel gezet, gezien de regenkap die erover hangt (ik had geen schroevendraaier bij 😉 )

     

    19.2: tussen de 76% tot 99% --> gemiddeld 88%

    23.5: tussen de 92% en 99% --> gemiddeld 94%

    28.5: tussen de 85% en 99% --> gemiddeld 91%  (hier waren wel drie zenders met slechts 54%, dat was voor vandaag niet, de zender Yesterday, Home en Really ...)

     

    De oscam heb ik geïnstalleerd zoals ik ergens op het forum tegenkwam. Via Oscambutler heb ik Canal Digital (seca3) genomen en via oscamwebinterface heb ik dan de ident aangepast naar 0100:00006C ipv 0100:00006A. 

     

    Bedankt voor de tips en de meningen.

    DSC_0036.jpg

    DSC_0038.jpg

    DSC_0042.jpg

    DSC_0043.jpg

    DSC_0044.jpg

    DSC_0046.jpg

    DSC_0047.jpg

  4. Alvast bedankt voor de reacties. Ik zal dit weekend nog is het dak opgaan voor de foto te maken en te posten, hierbij rekening houdend met de hoek van @Sprietje. Ik had de triple Lnb gezet op basis van de mal van Tv-Vlaanderen zelf.  Van de schotel zelf ga ik,  zoals jullie (en mijn vrouw) zeggen, afblijven.

     

    voor mezelf  heb ik liever op de 28.2 het beste ontvangst ten opzichte van 19.2. Op nick Junior na (voor de kleine wel te verstaan 😉 ) zijn er niet veel zenders meer die voor ons zo belangrijk zouden zijn. 

  5. Hallo,

    Ik ben nieuw op dit forum. Vroeger had ik TV-Vlaanderen op mijn vorig adres, ondertussen al wel wat jaren geleden. Nu hebben we besloten om de schotel en ontvanger terug in gebruik te nemen op ons nieuw adres. Ik heb mijn vu+ solo2, triax 78 cm en triple lnb  dus van mijn oude woning (mijn moeder huurt dit nu, dus is daar altijd nog in gebruik geweest) naar mijn nieuwe verhuisd. Ik heb hierop de laatste vti image opgezet (ervoor was het openpli). Binnenkort wil ik terug tv-vlaanderen erbij nemen. Waarschijnlijk gaan we hierop wachten tot Orange met de Internet Only afkomt.

    Ik ben een leek met betrekking tot alle uitgebreide dingen en mogelijkheden en moet dus nog zoeken naar picons een andere skin mss en de instellingen.
     

    Zondag had ik de schotel lukraak (in de juiste richting wel) vastgezet met het oog om het vandaag deftig af te stellen

    Ik heb veel geluk gehad en had ongeveer volgende SNR gemiddelde op de satellieten:
    19,2: 89% tot 99%
    23.5: 79% tot 85%
    28.2: 65% tot 72%
    Dit was met blauwe lucht

    Gisteren was het bewolkt en net voor een regenbui heb ik even de schotel zitten bijstellen en had voor de regen het volgende:
    19,2: 68% tot 88% met uitschieters van +-96%
    23.5: 88% tot 95%
    28.2: 88% tot 95%

    Bij een hevige regenbui ging de zwakste op 19,2 naar 55% snr maar nog goed beeld. De rest was uiteraard ook gezakt.

    Mijn vraag is of ik het beter laat rusten zoals mijn vrouw zegt, of toch nog probeer om het beter af te stellen?

    Alvast bedankt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...