Ga naar inhoud

Sprietje

V.I.P.
 • Aantal items

  27271
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Sprietje

 • Titel
  Sat4all verslaafd

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Roosendaal en Costa Calida
 • Interesses
  Schoteltechniek

Recente bezoekers van dit profiel

538270 profielweergaven
 1. Mooi dat alle vier de satellieten het nu doen. Alleen kloppen de tijden niet die je aan geeft. Deze waren voor jou locatie voor vandaag: Astra 2 11:10 uur Astra 3 11:30 uur Astra 1 11:49 uur Hotbird 12:17 uur Ik denk dat dit een gunstiger beeld geeft voor de Astra 23,5 wat betreft de dakkapel. Ook moet je bedenken dat de zon vandaag al 0,37 graad hoger stond dan de satelliet, dan geeft de schaduw een iets gunstiger beeld t.o.v. de schotel. Verder zie ik dat voor transponder 12188H waar o.a NPO 1 en 3 op zit is gestegen van 82% naar 86% signaalkwaliteit. De schotel is dus
 2. Sprietje

  reform ladder

  Handig, zo'n reform ladder.
 3. Beste Yipsilon Welkom op dit forum. Bij een SAB-rail is het kunststof deel dat je in de lnb-arm steekt hoger dan van Triax. Dat zorgt er voor dat de SAB-rail normaal 12mm hoger staat dan de Triax-rail en als je de Triax-rail omdraaid is het verschil nog 6mm. Dat betekent dat ook de lnb's dus hoger komen te staan en dat is niet goed. Lnb's horen in het brandpunt van de schotel te staan om het maximale signaal te ontvangen. Door dit hoogteverschil klopt ook de elevatieschaalverdeling niet meer en dat is vervelend want als je de schotel gaat uitrichten op de satelliet, z
 4. Sprietje

  Sun outage

  Morgen draait de zon precies achter de satellieten op de Clarkebelt door. U kunt dan exact zien of een obstakel in de signaalweg staat als er een schaduw op de schotel wordt geworpen. Voor de vier bekende satellieten zijn de tijden morgen maandag 1 maart voor midden Nederland als volgt: Astra 28,2 om 11:10 uur Astra 23,5 om 11:31 uur Astra 19,2 om 11:50 uur Hotbird 13 om 12:17 uur
 5. Ik heb geen andere specificaties dan al geplaatst zijn en daarvan weet ik dat de vermelding diseqc-1.1 niet klopt. Het is slechts diseqc-1.0.
 6. Nee, dat staat niet in de specificaties zoals je ook al kunt verwachten bij de simpele Philips ontvanger. Dus voor Saucer geen optie.
 7. En kan de Philips DSR-8121 met 22 kHz toon of met tone Brust overweg?
 8. Zou jij dan even het schema kunnen tonen hoe je met een quad-monoblock en 2 losse quad-lnb's vier aansluitingen kunt realiseren zonder gebruik te maken van diseqc-1,1? Dan moet je ook nog 4 splitters gaan gebruiken naast de vier 4/1 diseqc-switches.
 9. En die kun je met diseqc-1.0 aansturen met de beperkingen van de Philips DSR 8121?
 10. Je kunt ook gewoon rvs staalkabel kopen. 2mm is sterk genoeg met een werklast van 46kg en een breeklast van 230 Kilo. Ga niet solderen, nergens voor nodig. Gebruik het messing binnenwerk van een kroonsteentje. Kroonsteentjes heb je in verschillende maten, voor dunne draad en dikke draad. Gebruik er eentje voor dunne draad. Een gaatje boren van 2,5mm in de arm en in de rand van de schotel, steek het kabeltje er doorheen en zet het vast met het binnenwerk van een kroonsteentje. Omdat er 2 schroefjes in zitten, kun je de draad extra goed vastklemmen. Ik heb het zelf ook zo gedaan.
 11. Nee A33, voor 1 of 2 aansluitingen gaat dat prima maar voor 4 aansluitingen bijna niet te doen.
 12. Natuurlijk ken ik de mogelijkheden om een duo-lnb te koppelen met losse lnb's zonder gebruik te maken van diseqc-1.1 maar het gaat hier wel om 4 aansluitingen. Bovendien gaat het hier om een Triax 88 waarbij je gebruik kunt maken van gewone lnb's met een kop van 60mm dus waarom zou je het ingewikkeld maken als het ook eenvoudig kan. Verder heb ik begrepen dat @Saucer de lnb's nog aan moet schaffen en niet toevallig al heeft liggen. Het is wel aan te bevelen de arm van de Triax 88 te schoren als je gebruik wilt maken van 4 lnb's met 4 aansluitingen want dat wordt een heel gewicht met d
 13. Het is al ruim 8 jaar bekend op dit forum dat de Philips DSR-8121 niet beschikt over diseqc-1.1. Welke schotel heb je want de vraag is of je voldoende ruimte voor de lnb's hebt om de 4 bekende satellieten te ontvangen?
 14. Het klopt dat het in de technische gegevens staat maar het is niet waar dat de ontvanger over diseqc-1.1 beschikt. Deze ontvanger kan dus niet met een uncommitted switch overweg. Dat betekent dus dat je de twee losse lnb's niet kunt koppelen met de duo-lnb bij deze ontvanger.
 15. Nee, de Philips DSR-8121 ondersteunt géén Diseqc 1.1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.