Ga naar inhoud

Sprietje

Leden
 • Aantal items

  24022
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Sprietje

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Roosendaal en Costa Calida
 • Interesses
  Schoteltechniek

Recente bezoekers van dit profiel

533645 profielweergaven
 1. FCC-voorzitter Pai stelt veiling van C-Band voor. lees hier verder: https://www.satellitetoday.com/government-military/2019/11/18/fcc-chairman-pai-proposes-auction-of-c-band/
 2. F1-baas geïnspireerd door 'fascinerende' herstart Verstappen Lees hier: https://racingnews365.nl/f1-baas-geinspireerd-door-fascinerende-herstart-verstappen
 3. Als de schotel rond is, is het geen reguliere offsetschotel. Bij een normale offsetschotel is de voorzijde vlak, d.w.z. als je hem op een tafelblad legt, ligt de rand van de schotel overal aan. Ik weet dat er een aantal Duitse merken zijn waarvan de offsetschotel rond is. Een andere schotel die daar wat van weg heeft is de Britse SKY-schotel. Die is zelfs breder dan die hoog is en dat is gedaan om de openingshoek van die kleine schotel toch wat kleiner te maken. Bekijk de bijlage van de SKY-schotel waarbij duidelijk te zien is dat de voorzijde niet vlak is. Bij een ronde schotel is de voorzijde van de schotel wat minder gebogen als op deze bijlage. Tja, dat is automatisch een gevolg als de schotel niet hoger is dan die breed is. In Amerika kijken veel mensen naar Directv. Die provider heeft 3 satellieten hangen die redelijk ver uit elkaar staan. Daar hebben ze ook een speciale schotel voor die veel breder is dan die hoog is. Daar kun je heel goed op zien dat de voorzijde niet vlak is.
 4. Toch gaan ze behoorlijk de fout in met de handleiding. Ze geven namelijk ook voor Dublin aan hoe de lnb's op de rail afgesteld moeten worden. Ik heb de afstanden voor Dublin niet nagerekend maar daar moet de rail wel 18 graden schuin staan terwijl de rail normaal gesproken niet schuiner dan 7 graden kan. Hoe gaat Triax dat oplossen? 😵
 5. Red Bull verbreekt opnieuw wereldrecord bandenwissel tijdens Braziliaanse Grand Prix. Red Bull had het wereldrecord bandenwissel al in het bezit sinds afgelopen juli in Duitsland van 1,88 sec. maar deed daar nog 0,06 seconden vanaf tot 1,82 seconden tijdens de bandenwissel van Max verstappen.
 6. Leclerc en Vettel moeten zich in de komende dagen melden op het hoofdkantoor van Ferrari in Italië waar ze tekst en uitleg zullen moeten geven over hun aanrijding tijdens de Braziliaanse Grand Prix.
 7. Zie hier waarom een offset schotel hoger moet zijn dan de breedte. De lnb die schuin omhoog tegen de schotel kijkt, moet een cirkel zien. Zie ook waarom de hoogte waar naar de lnb moet kijken lager moet zijn dan het midden van de schotel. Die 40% is een beetje variabel en afhankelijk van de offsethoek van de schotel. Immers, als de offset nul is zoals bij een primefocus schotel, dan is het 50%, precies het midden van de schotel.
 8. Beste 4KUHD Je beredenering klopt niet. Als we het over een 6 graden monoblock hebben, dan wordt de afstand in graden bedoeld tussen de Astra 19,2 en Hotbird 13. Die is op de Clarkebelt 6,2 graden maar dat is gerekend vanaf het middelpunt van de aarde. Vanaf Friesland is de hoek tussen die 2 satellieten 6,75 graden. Ook moet je niet meten tot aan het midden van de schotel want dat is niet het midden van de kijkhoekhoogte van de lnb. Dat ligt op ongeveer 40% van de hoogte. Verder hou je er geen rekening mee dat je niet moet meten tot de lnb-klem maar naar het focuspunt van de feedhorn.
 9. De signalen komen uit verschillende richting dus de signaalbundels komen ook op verschillende plaatsen.
 10. Die calculator is toch helemaal niet van toepassing als je een monoblock neemt met 2 koppen. Elke kop staat precies in de signaalbundel van de 2 satellieten. Die calculator geeft het verlies aan als je bijv. 2 satellieten die dicht bij elkaar staan met 1 lnb wilt ontvangen maar je kunt ook het verlies bepalen als de schotel niet goed gericht staat. Verder zie ik dat je de gegevens niet goed in de calculator hebt ingevoerd. Een Triax 78 is 70cm breed en je moet dus 0,70 invullen. Verder is het verlies het grootst bij de hoogste frequentie dus vul je geen 11GHz in maar 12,75GHz want die transponder wil je toch ook kunnen ontvangen?
 11. Mijn ervaring in Spanje is, dat als je vruchten aan de boom laat hangen totdat ze rijp zijn, ze veel lekkerder zijn dan als je ze vroegtijdig plukt en dan laat rijpen. Sinaasappels die bijna vanzelf van de boom af vallen zijn 10 keer lekkerder dan die je in de winkel koopt en al weken geleden geplukt zijn.
 12. Ik heb het even voor je uitgerekend. In Friesland moet de afstand tussen de 2 koppen om de Astra 19,2 en Hotbird 13 te ontvangen 64mm zijn. Bij een Inverto 6 graden monoblock staan de koppen 63mm hart op hart van elkaar. Dat verschilt maar 1mm en is absoluut te verwaarlozen. Als je dit 6 graden monoblock op een Triax 78 gebruikt, heb je meer signaal dan 2 losse lnb's op 2 triax 64 schotels. Bovendien als je meerdere aansluitingen nodig hebt, bespaar je je een paar diseqc-switches. Het monoblock moet 7° schuin gezet worden en de kop van de Hotbird moet in de klem gezet worden.
 13. Mitsubishi heeft een antenne gemaakt van zeewater: https://www.popularmechanics.com/technology/infrastructure/a19165/mitsubishi-developed-antenna-seawater-instead-of-metal/ en https://gizmodo.com/mitsubishi-has-made-an-antenna-out-of-seawater-1755644878
 14. Behalve een fles Magnum heeft Carlos Sainz ook nog een flesje bier in zijn handen. Het lijkt wel op een flesje verboden vrucht. In ieder geval laat hij zijn Magnun Carbon van €3000,- wijselijk dicht om deze thuis met vrienden of familie leeg te schenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid