Spring naar bijdragen

johnno

Leden
 • Aantal bijdragen

  160
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over johnno

 • Rang
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Almere

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik vrees dat dit grootsgebrachte nieuws niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat is. Buiten de EU staan talloze servers die onder andere vrijwel iedere eredivisiewedstrijd de lucht in slingeren. Een netwerk binnen de EU is relatief eenvoudig op te rollen. Daarbuiten wordt het een stuk moeilijker.
 2. Misschien heb ik iets gemist, maar volgens mij is er op dit moment nog geen sprake van opheffing van regionale zenders. Van samenvoegen is dus geen sprake, wel van het nog eens herhalen van programma's die al op andere zenders te zien zijn. En dat is in mijn ogen pas echt geldverspilling. Wat die managementslagen betreft heb je gelijk. Maar die vindt je niet bij de regionale omroepen, maar bij de drie hoofdzenders in Hilversum. Al die verschillende zuiltjes die allemaal wat te vertellen willen hebben. Zonder die zuiltjes zou het allemaal veel goedkoper kunnen zijn, maar juist daar durft de politiek niet in te grijpen.
 3. Ik ben bang dat dit ook het plannetje is wat er achter zit. Van mij mag het blijven zoals het nu is, maar er moet dan wel meer geld naar de regionale omroepen, zodat ze een wat uitgebreider programma kunnen bieden. Al die zenders in stand houden voor een programma van een uurtje is ook een beetje knots.
 4. Kostenbesparend? Heb je al eens bekeken hoeveel satellietkanalen er in het VK per station bezet worden gehouden? Enkel en alleen om de verschillende gebieden van een paar minuten lokaal nieuws te kunnen voorzien, want verder is het programma identiek. Erg kostenbesparend kan dat toch niet zijn. Overigens is 3 hoofdzenders voor een land met meer dan 17 miljoen inwoners helemaal niet veel. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze oosterburen. Daar hebben ARD en ZDF samen al 8 of 10 zenders, en daar komt dan die hele rits regionalen nog bovenop, wat in tegenstelling tot NL allemaal volwaardige zenders zijn. Zelfs België verslaat ons trouwens. Ja, ik weet het, dat is meertalig, maar een veel kleiner aantal inwoners moet daar samen toch een groter aantal zenders bekostigen.
 5. Volgens het laatste nieuws op deze website wordt het signaal ook al via masten buiten de Randstad uitgezonden. https://www.radio-tv-nederland.nl/
 6. Maar als dat het geval is, kun je dan niet beter de antenne iets omhoog halen? Als ik de foto zo bekijk is een meter al voldoende, en het lijkt me niet een al te moeilijke klus. En ook als Doetinchem niet aan de andere kant van de nok ligt, heb je hier waarschijnlijk zowiezo voordeel van.
 7. Het afval is nog altijd een heel groot probleem. En die superoplossing die je hier beschrijft..........zie je dat dan al ergens gebeuren?
 8. Dan heb je het niet goed gelezen, want er staat duidelijk dat hij of zij de aankoop van een tv met ingebouwde sat ontvanger overweegt. Ik ben van mening dat het in zo'n geval aan ons is om de eventuele voor of nadelen van een dergelijke aankoop aan te geven. Ik heb dat gedaan door aan te geven dat opnemen via een tv een nadeel heeft t.o.v. een losse ontvanger. Als jij dat dan 'zwaar off topic' vindt moet jij dat weten, maar daar ben ik het dus niet mee eens.
 9. Ik heb de proef op de som genomen en een .ts bestand van mijn Mutant op de Samsung losgelaten. Het gevolg is een error melding en alleen een stilstaand eerste frame. Nadat ik echter de extensie .ts had vervangen door .mp4 werd het bestand probleemloos afgespeeld. (NTFS format)
 10. En al die plekken waar we de komende paar honderd jaar niet mogen komen........zijn die ook zo lekker schoon? Je weet wel, de plekken waar al dat heerlijk 'schone' afval opgeslagen ligt.
 11. Ik weet niet in welke bestandsvorm de VU+ een programma opslaat, en welke bestandsvormen jouw tv accepteert. Maar wat formatering betreft heb ik in ieder geval met mijn tv geen enkel probleem. Ik speel probleemloos mp4 en mkv bestanden af op de Samsung in NTFS format. Ik had overigens nog een aantal opnamen van mijn voormalige sat ontvanger. Dat zijn .trp bestanden en die worden niet door de Samsung gelezen. Maar het kost weinig moeite die om te zetten in bijvoorbeeld mp4.
 12. Zoals Jürgen al zegt is dat inderdaad niet mogelijk. Vroeger of later zal er misschien een computerprogramma beschikbaar zijn dat er mee om weet te gaan, maar op dit moment lijkt dat er niet te zijn. Je kunt overigens wel afspelen via een standaard formatering, maar zodra je op die zelfde schijf iets wilt opnemen, krijg je de opdracht die eerst te formateren. Ik denk dat het heel veel mensen mateloos irriteert.
 13. Ik heb zowel een losse ontvanger als een tv met sat tuner. Het grote nadeel van de tv is dat opnames volledig gebonden blijven aan de televisie, en niet af te spelen zijn op een ander toestel. Bij vervanging van de tv in de toekomst gaan ook alle opnamen verloren. Ik ben bang dat deze beperking vandaag de dag door alle grote merken gedeeld wordt. Dus dat is wel iets om in het achterhoofd te houden.
 14. Zoals Noordzee al aangeeft verschillen onze belangen, en daarmee ook onze wensen wat betreft dvb t2 ontvangst. Ik ben erg blij met de huidige beeldkwaliteit en wil het, net als Noordzee, graag zo houden. Ook ik moet er meer voor doen om een goede ontvangst te hebben, maar de sterk verbeterde beeldkwaliteit is mij dat wel waard. Maar anderen kunnen daar heel anders over denken, en doen misschien graag een stapje terug als dat het signaal wat makkelijker de huiskamer in brengt. Ik ben alleen geïnteresseerd in de PO zenders, en heb er daarom geen moeite mee als, zoals OFDM bijvoorbeeld voorsteld, andere zenders worden terugeschroefd. Maar ik kan me voorstellen dat mensen met een abonnement daar mogelijk heel anders over denken. Zelf kijk ik naar CNN via de satelliet, en nu dat daar beschikbaar is in HD denk ik er niet aan om op een SD zusterkanaal af te stemmen. En Digitenne kijkers die vaak naar CNN kijken willen misschien ook de goede beeldkwaliteit behouden. KPN heeft een evaluatie beloofd, nadat de frequentie wisselingen zijn voltooid. Wat daar uit gaat komen zullen we moeten afwachten, maar een ding staat volgens mij nu al vast. Welke maatregelen er als gevolg van de evaluatie ook genomen gaan worden, iedereen tevreden stellen is vrijwel onmogelijk.
 15. Nou, valt wel mee hoor. Lopen wordt wel wat moeilijker. Je woont vast niet in heuvelachtig gebied. Ontvangst is niet alleen afhankelijk van afstand maar ook ligging tov de zender. In een land ver hier vandaan had ik ooit een steunzender een kilometer van mijn voordeur en nagenoeg geen ontvangst.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid