Jump to content

johnno

Members
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

About johnno

 • Rank
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Almere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een fabrieksreset zou misschien het probleem oplossen, maar ik neem aan dat je daar momenteel niet bij kunt. Heb je de stekker al eens uit het het stopcontact getrokken en dan weer aangeloten? Bij een sat box lost dat het probleem meestal op. Misschien lukt dat ook met de tv.
 2. Ach, de een wel, de ander niet. Ik heb een T2 tuner in mijn Mutant gezet, en wat geld uitgegeven aan een betere ontvangstinstallatie. Dankzij die investering ontvang ik nu de drie nationale zenders, alsmede 5 regionalen in perfecte kwaliteit. Wat mij betreft is het resultaat de investering dan ook dubbel en dwars waard geweest. Het alternatief om die zenders in een goede kwaliteit te ontvangen is een abonnement op Ziggo of CD en dan ben je toch echt heel wat meer eurotjes kwijt.
 3. Nou, Weesp heeft verschrikkelijk gezellige kroegen, hoo!
 4. Het ging dus om TVQ 0 Brisbane, en niet om ATV 0 Melbourne, wat ik altijd dacht. Maar niet minder verbluffend, zeker gezien het feit dat het, naar ik aanneem, een relatief zwakke zender betrof. Veel verder dan de stadsgrenzen reikten deze commerciele zenders meestal niet.
 5. In de 70er jaren woonde ik in Australie en daar hoorde ik dat een van de commerciele kanalen in Europa ontvangen was geweest. Ik heb me eerlijk gezegd altijd afgevraagd of dat uberhaupt wel kon waar het hier om VHF signalen ging. Maar een kleine 50 jaar later wordt het verhaal hier dus bevestigd. Het ging om het Melbourne tv kanaal Channel 0. De bandindeling was daar net even anders als hier en onze fm band was daar voor een deel onderdeel van de tv band. Maar Channel 0 lag heel dicht bij ons kanaal 1. Mensen die hun tv uit Nederland hadden meegenomen konden het toestel ook gewoon gebruiken, al zaten ze er vaak wel een kanaaltje naast. Overigens werd een van de Hilversumse middengolfzenders ook ooit in het oosten van Australie ontvangen, maar daar sta ik toch net iets minder van te kijken.
 6. Vooral de twee tuidraden rechts mogen wel wat gespannen worden. Daarmee zou de rechtergevel weer netjes recht getrokken worden.🙂
 7. Dat bittere smaakje is er inderdaad helemaal uit gekweekt. Persoonlijk vind ik dat jammer, want ik vond dat juist lekker. Nieuwe kweekmethoden hebben het gelukkig wel betaalbaar gemaakt.
 8. Nee, laat maar, want zoals kiekiek al zei is die haat jegens China van jouw al heel lang bekend. Ik zou overigens ook even snel zo'n lijstje kunnen maken van een land aan de overkant van de oceaan. Maar dat zijn onze vriendjes, dus dat wil je vast niet horen.
 9. De vliegindustrie was niet schuldig aan de verspreiding van het virus? Hoe heeft het zich dan zo snel naar andere continenten weten te verplaatsen? Via de internetverbinding misschien?
 10. Niettemin ben je het hier wel aktief aan het promoten. Lijkt mij in strijd met de regels die binnen dit forum gelden.
 11. Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Maar omdat dit type switch hier al voorbij was gekomen......
 12. Mijn favoriet was altijd de 'Cox Orange', maar helaas is ook die al jaren uit het straatbeeld verdwenen.
 13. Sorry, maar wanneer ik met een dergelijk vraagstuk zit kijk ik even in de oude vertrouwde 'van Dale'. Die zegt er onder meer het volgende over: 'rins, rijnsch (van de Rijn), de betekenis is dus smakend als Rijnwijn, lichtelijk zuur, syn. zuurachtig: rinse appelstroop; die appel smaakt rins; rijnse saus.' Smeerbaarheid komt daar in het verhaal absoluut niet voor.
 14. Even een vraagje voor de technische experts onder jullie. Ik heb hier twee van die Triax 41D switches liggen, maar niet in gebruik. In mijn huidige installatie zitten goedkopertjes. Die hebben in meer dan 15 jaar nooit een probleem gegeven. Heeft het evengoed zin die te wisselen met de Triax exemplaren?
 15. Mooi dat je de oorzaak gevonden hebt. Maar moet de srt file wel in de mkv opgesloten zitten? De losse srt kon mijn ontvanger niet verwerken.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy