Spring naar bijdragen

johnno

Leden
 • Aantal bijdragen

  190
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over johnno

 • Rang
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Almere

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het is misschien niet helemaal on topic, maar weet iemand misschien wat er met de tweede regionale slot in Noord Holland gaat gebeuren? Er was ooit sprake van dat die mogelijk door AT5 zou worden ingenomen, maar ik heb er nooit meer iets van gehoord. De fta kijkers in NH komen er in vergelijking met de andere regio's nu eigenlijk maar bekaaid vanaf.
 2. Dat is toch prima......ieder z'n meug. Voor de computer experts is er waarschijnlijk ook wel een uitdagender distro te vinden. Ik behoor echter, net als bijna alle andere oudjes, niet tot die groep en ben prima tevreden met Mint. Met vriendelijke groet, Watje
 3. Ik heb het gevoel dat deze reactie voor mij bedoeld was. Maar dan heb je mijn bijdrage toch echt niet goed gelezen. Ik gaf slechts aan welke bedoeling ik heb met Windows 7 nadat het niet langer door MS wordt ondersteund. Ik kan het verkeerd hebben, maar volgens mij draait het daar toch om in deze topic? Ik ben er absoluut niet op uit Linux te promoten. Integendeel zelfs, ik heb liever dat het niet groter wordt dan het nu al is. Dat zorgt er namelijk voor dat het grootste pluspunt van Linux stevig overeind blijft. Ik behoor overigens niet tot een van de sekten die jij noemt, en ben zelfs niet eens gelovig.
 4. Natuurlijk had ik voor die omzetting kunnen kiezen, en beide computers zouden daar ook geen moeite mee hebben. Maar gezien het feit dat ik bijna uitsluitend nog Linux Mint gebruik zie ik het nut van een dergelijke operatie niet. Wat die vertragende virusscanner betreft was ik misschien wat onduidelijk. Ik bedoelde een vertraging tijdens het opstartproces en die is bij mij wel degelijk heel duidelijk aanwezig.
 5. Mijn beide computers zijn al jarenlang voorzien van een dual boot Windows7/Linux Mint. Maar in alle eerlijkheid gebruik ik Windows7 nog maar zelden. Ik kom daar eigenlijk alleen nog maar om een Windows programma te gebruiken waar ik aan gehecht ben. Alles wat ik vandaag de dag op internet doe gebeurt nu op Mint, en dat bevalt me prima. De oplossing voor mij na het staken van de ondersteuning ligt dus voor de hand. Ik laat Windows7 keurig op z'n plaats staan, maar ontkoppel het wel van het internet. Ik kan dan gewoon op Windows blijven doen wat ik nu doe, maar dan zonder de vertragende virusscanner, en zonder dat ik lastig gevallen word door alweer een eindeloos durende Windows update. Een van de vele voordelen van Linux Mint t.o.v. Windows.......de updates zijn een fluitje van een cent.
 6. Kun jij dan zien hoeveel klanten KPN binnen weet te halen op haar alternatieve platforms, dankzij het bestaan van KPN Digitenne? Zolang je dat niet weet kun je ook niet stellen dat de investering in Digitenne niet lonend is t.o.v. de baten. Het zou kunnen dat ze bij Vodafone beter kunnen rekenen dan bij KPN, maar waar baseer jij die stelling op?
 7. Dit is een bevestiging van wat ik al heel lang dacht. KPN houdt alleen maar vast aan Digitenne omdat het zo'n handig overstapje is naar haar andere platforms. Met andere woorden, de grote leegloop is dus overduidelijk grotendeels door KPN zelf veroorzaakt. Leve de privatisering! De belabberde beeldkwaliteit van Digitenne maakte het makkelijk klanten over te halen over te stappen. Maar dat lukt nu niet meer, dus moest er een ander nadeel gevonden worden, en dat is gelukt. Waarom anders zou Digitenne het opnemen van programma"s onmogelijk maken?
 8. Dat die evaluatie al is afgerond wist ik niet, maar waarom worden de resultaten daarvan niet door KPN bekend gemaakt. De KPN blijft wat betreft informatievoorziening omtrent de omschakeling in mijn ogen ernstig te kort schieten. Als we iets willen weten moeten we dat ofwel van het KPN forum, ofwel van dit forum halen, en dat vind ik niet goed genoeg. De NPO laat het natuurlijk wat betreft dit onderwerp al helemaal afweten. De verantwoording naar de fta kijkers toe ligt vanzelfsprekend bij die organisatie.
 9. Het lijkt mij dat bij gebruik van een schroefconnector, de kwaliteit van de kabel van het grootste belang is. Toen ik vele jaren geleden een schotel en ontvanger aanschafte, kreeg ik coax meegeleverd van een voor mij onbekend merk. Bij het monteren van de f-connectors draaide ik een groot deel van de vlechtmantel draadjes volledig aan snot, zodat van een degelijke verbinding geen sprake was. Daarna ben ik Koka gaan gebruiken en daarmee was het probleem uit de wereld.
 10. Op een Franse website vond ik de Fracarro afgeprijsd van €22 voor €11, wat me wel een beetje heel erg goedkoop lijkt. In Nederland lijkt deze antenne momenteel nog nergens te worden aangeboden.
 11. Dit topic lijkt mij nog altijd uiterst actueel, dus dat slotje lijkt mij ietwat prematuur. Zeker ook gezien het feit dat een evaluatie door KPN nog moet plaats vinden
 12. Dat tripje heb ik vele malen gedaan, en dat kostte (vooral richting NL) wel wat aanpassingsvermogen. Je krijgt dan op de verkeerde momenten slaap of trek in voedsel. Maar na een paar dagen was dat over, dus een groot probleem had ik er niet mee. Wat ik wel raar vind is dat het leven van een piloot hier vergeleken wordt met ploegendienst. Ik heb in het verleden verschillende perioden in nachtdienst gewerkt. De eerste een of twee dagen krijg je dan te maken met iets vergelijkbaars als jetlag, maar daarna is dat gewoon over. Een piloot of ander bemanningslid van intercontinentale vluchten heeft daar echter doorlopend mee te maken. Het vervelende is dat je binnen bepaalde beroepsgebieden maar twee weken achter elkaar nachtdienst mag draaien. Daardoor moet je jezelf steeds weer opnieuw aanpassen aan de nieuwe situatie. Dat lijkt me ongezonder dan de nachtdienst zelf.
 13. Ik zie op het nieuws en in actualiteitenprogramma's mensen hun vrije tijd opofferen aan het opvissen van allerlei plastic rotzooi uit sloten en grachten. Wat verwacht je dan nog meer dat ze op eigen intiatief ondernemen? Of je het nu leuk vindt of niet, doeltreffende maatregelen teneinde het gebruik van plastic te verminderen moeten toch echt van de overheden komen, en die falen op dit gebied al vele jaren. Al 25 jaar geleden werd er in Den Haag heel hard geroepen: "we gaan de verpakkingsindustrie aanpakken". Maar ondanks dat onze supermarkten en heel veel andere winkels vol liggen met de meest onzinnige verpakkingen, is er in die richting nooit ook maar iets ondernomen. In plaats daarvan krijgen we gewoon weer een extra vuilnisbak en een paar tientjes meer verontreingingsheffing opgelegd.
 14. Ik begrijp wat je zegt, maar is er in dit opzicht dan iets veranderd? Voor de omschakeling naar T2 heb ik dit probleem nooit gehad. En als het probleem inderdaad bij de software ligt, kan de omschaling naar een andere image dan een oplossing zijn? Ik heb momenteel Openpli en heb nog geen andere image uitgeprobeerd.
 15. Daar heb je gelijk in, maar in de gebieden die je noemt kun je met een betere antenne vaak nog wel een verbetering teweeg brengen. Woon je echter in een dal en uit het zicht van een zender, dan bereik je met een betere antenne ook helemaal niets. Zuid Limburg is wat dat betreft niet te vergelijken met andere delen van Nederland.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid