Jump to content

jerre123

Candidate members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About jerre123

 • Rank
  Aspirant lid
 • Birthday 12/02/1877

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Herentals

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo Iedereen, Ik gebruik nog een smardcard in de decoder van mijn camper, nu wil ik in huis ook tv vlaanderen gaan kijken, maar ik weet echt niet wat ik het beste doe. In de camper staat er een denson en deze staat goed vast, dus telkens deze mee in huis nemen is iets dat ik niet wil doen, type denson ds1010, hij heeft dus een smarcard gleuf en ik denk ook een gleuf voor een ci-module. Werkt die met de Ci-module die je kan kopen op tv-vlaanderen. Dus nu is mijn vraag koop ik ergens een decoder met een smardcard gleuf, en zo ja welk type raden jullie aan of kan ik misschien best mijn smardcard inruilen voor een ci-module die ik dan misschien kan gebruiken in mijn camper en in een nieuwe decoder thuis en dan kom ik terug op welk type decoder ik best koop. Tis nog al ingewikkeld allemaal.
 2. beste Sprietje, inderdaad de plakband zit in het midden op de schotel en lnb, ik heb het zelfs met een meter na gemeten, maar inderdaad ten opzichte van de Lnb houder was het niet helemaal recht, hoe dat kan weet ik niet. In ieder geval kan ik jullie mededelen dat alles direct perfect werkte en dat de zenderlijst binnen vloog het beeld is heel scherp op beide Astra satellieten. De schotel staat nu toch wel een heel andere richting uitgedraaid dan er voor, nochtans een compas en een app gebruikt, enfin de plakband methode was toch wel de beste. Bij deze wil ik iedereen en vooral sprietje bedanken voor de hulp!! groeten jerry
 3. oke sprietje ik probeer het zo morgen en hoop dat het lukt, alvast nogmaals dank
 4. beste Sprietje, toen ik vorige week begon kreeg ik het ook niet direct inorde, toen had ik om maar iets te proberen de DIscqe A 23.5 en B 19.2 gewisseld en door te kiezen voor Astra 19.2 had ik wel zenders tv & radio van die satteliet. Maar met de instellingen zoals alles hoort lukt niet. Kan er iets mis zijn met de bekabeling die de elektricien gelegd heeft? Hoe werken die aansluitingen op zo een triple LNB bv van links, kan daar iets wisselen om te proberen of maakt dat allemaal daar niet uit. In ieder geval ik zou niet weten hoe ik nu kan zien of ik al enkele zenders kan zien omdat ik nog altijd de eerste installatie zone zit en niets meer kan doen dan laten zoeken.
 5. dag Sprietje, bedankt om mij al te helpen, het is idd de M7 DRS 8141, al de transponder instellingen zijn ingesteld zoals jij beschrijft, de LNB is uitgelijnd met het bij geleverde papier en ik ben daarstraks nog speciaal een nieuwe waterpas gaan kopen om zeker te zijn dat die goed uitgelijnd is. Tot nu toe lukt het nog niet, ondertussen is de ontvanger al 1 uur bezig met zoeken of dat normaal is weet ik niet. Nu heb ik wel de vraag als je op Astra 23.5 de nodig groene blokjes hebt moeten die dan op de Astra 19.2 ook groen zijn?? Want als dat nodig is klopt er iets niet. zie foto's. alvast bedankt.
 6. ik hoop dat ik het goed gedaan heb met de alu folie, het signaal is veel stabieler of beter en valt niet meer weg volgens mij, maar ik krijg er momenteel ni meer blokjes op en ik krijg zeker nog geen zenderlijst ingeladen. er verschijnt dan altijd een fout melding van kijk uw installatie na. Wat kan ik nog proberen.
 7. Vanavond als het wat minder heeeet is kruip ik op het dak, ik laat het weten. alvast bedankt iedereen
 8. jerre123

  jerre123

 9. Hallo iedereen, ik gebruik al jaren tv-vlaanderen in onze mobilehome met een automatische schotel en een denson ontvanger met een smartcard en dat werkt altijd fijn. Nu wonen wij sinds dit jaar in onze nieuwe gerenoveerde woning, en heb ik onze elektricien telkens 2x 2 coaxkables laten leggen naar de slaapkamer en in de living, 1 coaxkabel is maar juist lang genoeg en heb ik gelegd zoals het kon, de rest hangt er mooi onderdoor en goed aangesloten. Sinds kort heb ik mij 2de hands tv-vlaanderen schotel en M7 dsr 8184 decoder aan geschaft om te gebruiken in onze slaapkamer met de smartcard van de mobilehome, ik heb dan nog een triple Lnb gekocht en alles mooi aangesloten en uitgericht zoals het normaal denk zou moeten. Nu heb ik samen met mijn vriendin al geprobeerd om het signaal helemaal in orde te brengen maar het lukt ons niet en weten we bij deze niet meer wat te doen. We krijgen max 7.5 blokjes en telkens we zenders zoeken starten begint hij te zoeken maar valt stil omdat het signaal dan plots weg valt. In bijlage vind u foto's van de instellingen en de installatie. Wie kan ons helpen. Alvast bedankt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy