Jump to content

MartinK

Candidate members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About MartinK

 • Rank
  Aspirant lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vanmiddag toch de ontvanger nog een keer aangesloten. Dit om te checken of het probleem verslechtert als de ontvanger langer draait, dus warmer wordt. Nu blijkt dat tuner B de geest heeft gegeven. (Hij staat niet meer in de tuner configuratie.) Het signaal wat ik nu via tuner A krijgt is prima en constant. Probleem opgelost, alleen tuner B werkt niet meer en is een vaste tuner. Ik neem aan dat dit niet meer te herstellen is??
 2. Dank Tonskidutch, Ik heb de tuners opengemaakt, ze lijken op die van foto 1. Ik zie er niets bijzonders aan, ik ga maar eens uitkijken naar een nieuwe decoder.
 3. Heb hierboven nog een foto geplaatst. Ik zie geen bijzonderheden. Ik twijfel wel aan tuner B, ik heb al een paar keer problemen gehad met kijken en opnemen tegelijk. Maar tuner B is momenteel niet aangesloten, dus doet niet terzake.
 4. Xtrend ET9000 heeft vaste tuners. Volgens mij niks te zien.
 5. Ik heb 2 kabels liggen (lnb met 2 uitgangen), die heb ik gewisseld, maar de storing blijft. (Heb er een nieuwe lnb opgezet om te testen, deze heeft één uitgang, beide kabels heb ik geprobeerd.)
 6. Hallo, Ik heb altijd prima beeld gehad, maar sinds enige tijd is het minder. Het beeld is af en toe blokkerig. De waardes die ik heb: SNR 87 % (14.1 db), AGC 70 %, BER 0. Lijkt mij prima. Nu is de waarde van de SNR niet constant, deze fluctueert af en toe. Staat een tijd op 87 % maar springt zomaar even naar 40 % of zelfs naar 0 %. De stand van de schottel is niet veranderd en er hangen ook geen takken oid voor. Verder heb ik al een andere Lnb geplaatst, maar het probleem blijft. Wat kan de oorzaak zijn? Misschein de tuner of voeding naar de lnb? Bij voorbaat dank voor de reacties!
 7. Ik heb het ondertussen opgelost. Een instelling van tuner 2 stond verkeerd. Enige tijd geleden een fast scan gedaan. Misschien zijn toen de instellingen veranderd?
 8. Hallo, Ik heb het volgende probleem met mijn Xtrend ET9000: TV kijken gaat prima, maar opnemen en tv kijken gaat niet samen. Kan niet afstemmen , staat er in beeld terwijl het opnemen goed gaat. Dit ging altijd wel goed, dus is er (volgens mij) een tuner of de Lnb defect. De 2 kabels van de Lnb op tuner 1 gezet, beide keren beeld, dus de Lnb is oké. De kabels van de Lnb op tuner 2 gezet en beide keren geen beeld. Mijn conclusie is dus dat tuner 2 defect is. Nu heeft de ET9000 vaste tuners. Dezen kunnen niet gewisseld worden? Moet ik uitkijken naar een nieuwe decoder? Of is er nog een andere optie of oorzaak? Bvd voor je reactie!
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy