Ga naar inhoud

Alziendoog

Leden
 • Aantal items

  95
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Alziendoog

 • Titel
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Stegeren
 • Interesses
  Satelliet en de geneugten des levens, waaronder bier en natuur.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Sprietje, ik heb die calculator niet gebruikt, ik haalde een quote aan uit een ander topic. Het ging me er om dat daar beweerd wordt dat het beter is 2 aparte Triax 64 schotels te nemen dan een Triax 78 met duo LNB. Maar goed, dat is een discussie die in dat topic thuis hoort. Bij een monoblock staat of 1 kop exact uitgericht, en de ander kijkt er naast, of beiden staan iets naast het exacte brandpunt. Hoe kunnen de 2 koppen in een monoblock dan precies in de signaalbundel staan?
 2. Sprietje, in de handleiding staat dat de multifeed is ontwikkeld voor een aantal satellieten op een 78 Triax, uitgaande van Vejle in Denemarken. Daar ging mijn opmerking over die je terecht onzin noemt. Verderop in de handleiding staat dan ook wel beschreven wat je moet doen als je afwijkt van de standaard setup. Ik ben het met je eens dat 15 graden satellietafstand wel het maximum is dat een multifeed qua bereik aan kan. Ik lees trouwens net in het topic over diseqc in dit forum over twee aparte 64 Triaxen versus een 78 Triax met duo LNB. Leden 13 berichten Locatie: Friesland Rapporteer bericht Geplaatst: 1 uur geleden Ik vond een calculator welke de beamwith van parabolische schotels berekend https://www.rfwireless-world.com/calculators/parabolic-dish-antenna-calculator.html Ik heb zowel de doorsnee van 60 als 78 cm ingevoerd en kwam tot de volgende resultaten op bijgevoegde jpg De triax 60 staat perfect in positie en kijkt exact naar de satelliet en benut dus de volledige 'belichting' van de schotel. De gain is daarmee voor de 60 cm schotel ruim 34 dB. De 78cm triax 'kijkt' bij ontvangst van HB en Astra 1 exact naar 16.1 E en zowel HB als Astra 1 zijn dus 3.1 graden hiervan verwijderd. Volgens de berekening bij de Triax 78 zullen de beide satellieten dus behoorlijk wat dB's inleveren en kom ik tot de conclusie dat een 60cm exact uitgericht 'beter' is dan een multi-setup in een 78cm schotel. Groet 4KUHD Natuurlijk staat een multifeedopstelling netter aan de gevel, maar ik heb liever een paar kleine Triaxen dan een 88 Triax met multifeed die het wel eens laat afweten. Ik kom in ieder geval een beetje terug op het multifeedgebeuren, maar dat is persoonlijk.
 3. Als ik de kromming van de Clarkebelt wil volgen, dan zou de multifeed ook verticaal gebogen moeten zijn. Bij een T90 zie je dan ook vaak dat de buitenste LNB's hoger op de rail geplaatst zijn. De horizontale kromming van de rail is overal ter wereld hetzelfde, eens. Tussen Denemarken en NL zie ik ook geen wezenlijk verschil. Wat ik er mee wilde zeggen, is dat een vaste rail altijd een gemiddelde is van de te ontvangen satellieten. Ik vind dus dat de Triax multifeed op een 88cm Triax minder presteert dan een eigenbouw multifeed door een firma uit Limburg die me destijds zo'n exemplaar verkocht heeft voor de A1, A2, en HB.
 4. Ga maar lekker afboenen met ammonia, en daarna sauzen met badkamermuurverf. Kost wat, maar gaat jaren mee. Spul op waterbasis houd ik niet zo van, maar spul op terpentinebasis wordt na verloop van tijd ook geel. Dus zuiver wit houd je het nooit.
 5. Alziendoog

  100 km/h

  Sterker nog: 200 jaar geleden had Belgie dubbel zoveel inwoners dan Nederland. Zij vonden het dus niet leuk vanuit NL 50/50 te moeten delen, en hebben zich afgescheiden. Bij ons is het te hard gegaan, maar Belgie is het ook niet helemaal hoor. Alhoewel de mensen daar zeer hartelijk zijn, gelukkig maar.
 6. Alziendoog

  100 km/h

  Ja daar kan ik ook iets gewaagds aan toevoegen. De autochtone bevolking krimpt, maar van buiten komen er meer naar hier. Het zij ze gegund hoor, maar zo kom je nooit meer aan de 10 miljoen. Alhoewel: Als men de natuur zijn gang laat gaan, breekt er vanzelf een dijk of duin door, en komt west Nederland onder water te staan. Maar of we dat willen?
 7. Alziendoog

  100 km/h

  Man, man, wat een onzin. Waar moet die boer dan van leven zonder grond en vee? Wordt die dan soms betaald om het kWh metertje in de gaten te houden? Kunnen ze beter die groenlinksen voor inhuren, kunnen ze ondertussen het gras tussen de zonnepanelen wegvreten. Dan wordt de naam Jesse Klaver ineens ook interessant.
 8. Alziendoog

  100 km/h

  Mooi gedacht, maar NL kan niet geheel zelfvoorzienend zijn. We moeten dus importeren ( metaal, olie, etc. ) en dat betalen we met hetgeen we exporteren. De Nederlandse landbouw is echt hightech om zo maar te zeggen. Ik heb al eerder genoemd dat wij zeg maar de soorten ontwikkelen, en andere landen dat opfokken of telen. Een sector ( zoals nertsenbont ) naar de kloten helpen werkt niet. Wat dacht je, dat die diertjes het in Oost Europa nu beter hebben?
 9. Alziendoog

  100 km/h

  Ja, dat vee op stal was een probleem. Akkerbouwers echter hebben grond en geen vee. Die nemen dus varkensmest af, probleem opgelost. Ik vind het trouwens ook wel fijn hoor om de kippen buiten te zien lopen, maar in de supermarkt kiezen de geitewollensokken toch de goedkope kip. Wat wil men dan?
 10. Alziendoog

  100 km/h

  Daarom wordt mest tegenwoordig ook in de grond gebracht en niet meer uitgereden. In de winter bemesten mag ook niet, is ook zinloos, want dan heb je uitspoeling. Met name in de Nederlandse landbouw worden meststoffen efficcient gebruikt, en dat komt 99% ten goede aan het gewas dat er op groeit. Met het eerste deel van je betoog ben ik het wel eens. De mens mag best matigen.
 11. Alziendoog

  100 km/h

  Ja klopt, dus die omliggende landen compenseren die NOx uitstoot wel. Wat wij als natuurgebieden zien in NL is ook maar gemaakte natuur. Zelfs de Veluwe! Die was vroeger heide. Aan de feiten mankeert dus niets, alleen het probleem is verzonnen.
 12. Alziendoog

  100 km/h

  Ja een rustiger verkeersbeeld houd ik wel van. Ik hoef ook niet zo nodig te jakkeren om even later vol in de ankers te moeten. Maar laat Den Haag niet doen alsof het stikstofprobleem, wat dus geen probleem is, daarmee opgelost is.
 13. Je geeft zelf het antwoord Sprietje. Ik ben tevreden, maar had technisch meer verwacht. Juist omdat ik eerder het bereik van 13 tot 28,2 oost perfect had op een Triax 78. Die oude opstelling had Astra 1,2,en HB. Dus zonder Astra 3. Ik heb toen tijdelijk de Astra 3 op een aparte Triax 78 gehad. Ik wilde nu eens alles op 1 Triax 88. Dat werkt, maar is dus niet de meest stabiele opstelling. De Triax multifeed rail is een vast gebogen rail uitgaande van een positie in Denemarken, dat staat ook in de handleiding. Voor Nederland moet je dan wat spelen met de marges, en aangezien de Triax 88 genoeg reserve zou hebben heb ik ook voor die goedkope oplossing gekozen. Ik heb sinds 2015 niets meer gedaan met sat ontvangst vanwege financien. Komt er op neer dat ik 4 jaar geen tv gekeken heb. Ik had eenvoudig verwacht de Astra 3 in een nieuwe opstelling mee te nemen, maar dan van een 78 naar een 88 Triax te gaan. In dit topic ben ik er echter op gewezen dat tegenwoordig 4G van invloed is, evenals signalen van zendmasten. HD tv heeft een fec van 5/6 ipv 3/4 zoals dat eerder was. Dat is van invloed op het uiteindelijke signaal. Vraag me niet naar de BER of S/N waarden die de installateur gemeten heeft, die waren volgens hem goed. In die 4 jaar dat ik afwezig ben geweest van dit forum, alsook de ontwikkelingen op sat tv gebied, heb ik wat gemist qua stoorsignalen. We hebben het gehad over de juiste coax, en de montage daarvan in een ander topic. Mijn indruk is, dat een Triax 88 goed werkt, en ook genoeg regenreserve heeft, maar dat bepaalde transponders in HD zeer gevoelig zijn. De meeste installateurs kiezen multifeed schotels waarbij ze een calculator kunnen gebruiken, dat schreef je elders in een ander topic. Punt is, dat ik het zelf ook niet beter kreeg dan de installateur, en ik weet wat ik doe. Ik heb zelf het probleem dat mijn uitrichtapparatuur een oudje van de conrad is, en ik tevens niet op hoogte durf te werken. Wanneer ik zelf met goede apparatuur het een en ander op de grond kon afstellen, dan garandeer ik dat het me beter zou lukken. Mijn huurbaas wil nu eenmaal de schotel op de gevel. dus haal ik een expert bij. Natuurlijk kan ik kiezen voor Gibertini of Kathrein, maar heb juist sinds kort de Triax 88, waarmee het zou moeten werken. Het gaat me te ver om nu een volledig nieuwe opstelling te maken. Het gaat me niet om het geld, maar alles overwegende werkt het nu goed, alleen niet maximaal. Ik heb te maken met een verhuurder die me beperkt in de mogelijkheden. Ik heb slechts een korte mast van 2 meter op de top van de gevel. Ik laat het dus maar zo, maar zou over theoretische mogelijkheden graag verder willen discussieren in een ander nieuw of bestaand topic, waarbij ik mijn vraag als afgesloten beschouw.
 14. Ik neem aan dat je vier LNB's hebt uitgericht op Astra 1,2,3,en Hotbird. Maar als je hebt uitgericht op 9 oost, Astra 1,2 en 3, maakt dat niet uit. Voor zover ik weet ontvang je Poolse zenders voornamelijk op Astra 1, 19.2 oost. Wanneer je dus Astra 1 ontvangt, heb je ook Poolse zenders. Om van Sprietje een duidelijk antwoord te krijgen dien je aan te geven op welke 4 satellieten je hebt afgestemd. Geef dan ook door wat het formaat van je schotel is. Kortom, geef wat meer info. Als het om een nieuw te plaatsen opstelling gaat, geef dan je wensen aan voor wat je wenst te ontvangen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid