Jump to content

Alziendoog

Members
 • Content Count

  416
 • Joined

 • Last visited

About Alziendoog

 • Rank
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Stegeren
 • Interesses
  Satelliet en de geneugten des levens, waaronder bier en natuur.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nee, dat kun je in de instellingen niet zien. Aangezien je net de LNB vervangen hebt, denk ik dat toch de Philips de geest gegeven heeft. Bijzonder trouwens dat die prut uit Eindhoven het zo lang gedaan heeft. Laat Philips maar gloeilampen maken.... Zonder nu een exclusieve ontvanger te kopen a la Dreambox, koop dan een goeie Topfield. Degelijk Koreaans spul. Als je dan toch bezig bent: Nieuwe coax, en de aanwijzingen van anderen omtrent je locatie in Italie.
 2. Dat is toch min of meer standaard bij de NPO? Ach ja...kan gebeuren.
 3. Ik ontmoet tijdens de bezorging inderdaad ook wel eens mensen die in de zorg werkzaam zijn. Juist zij delen net als jij een relativerende mening, hetgeen mij sterkt in wat ik ervaar. Het lijkt wel of wij als meest risicovolle bedrijfstakken in de praktijk alles zien meevallen, terwijl "theoretici"er een heel issue van maken. Daar ageer ik een beetje tegen.
 4. Niet zo zwart/wit Eduard. Uiteraard kijk jij er ernstiger naar, en ik wat nuchterder. Mag toch? Maar probeer me dan niet in een hokje te stoppen alsof ik tegen alle coronamaatregelen ben. Ik ben in mijn leven meermaals op de bek gegaan door zwart/wit denken. Ik heb zo mijn mening, maar wil dat niet voor een ander invullen als "voor of tegen".
 5. Ja, heb je wel gelijk in, alhoewel het wel zou moeten kunnen werken als iedereen een beetje oppast. Maar ja, als mensen massaal naar een black friday uitverkoop gaan....Dat is dan ook stom van die winkeliers....maar ja dat zijn de grote jongens die het nu voor het MKB verknooien.
 6. Ik sta buiten en bewaar afstand. Geen mondkapje, behalve in publieke ruimtes. Tekenen doe ik namens de ontvanger, of leg het op aanwijzing ergens neer. Dat scheelt wel met het oplopen of verspreiden van het virus. Toch zie ik mijzelf als risico, maar mijn werk gaat gewoon door, en ik zie weinig besmettingen. Dat brengt me relativerend bij jouw standpunt.
 7. Wat is oversterfte? Men neme een gemiddeld jaar aan griepdoden en zet dat af tegen de huidige pandemie. Is het ernstig...ja! Is het extreem...nee. Het aantal reguliere griepslachtoffers blijft dit jaar uit. Het totaal aan "virusdoden"zal dan min of meer gelijk blijven. Uiteraard hebben de maatregelen wel geholpen. Je hoort mij niet zeggen dat we de boel maar moeten laten gaan.
 8. Ik snap je gvd, en zeg amen! geheel mee eens.
 9. Zeg ik dat? Als ik dagelijks bij mensen aan de deur kom, en ze zijn in 99% van de gevallen nog steeds gezond, dan kan ik een conclusie trekken dat het gelukkig meevalt. Uiteraard kan ik niet alles overzien, gelukkig maar. Wat ik dagelijks zie, maakt wel dat ik gewoon nuchter blijf. Houd gewoon alles open ( met beperkende maatregelen ) maar gooi niet alles op slot. De schade aan de economie ( en ja dat telt ook mee ) wordt straks verhaald op dezelfde ouderen die nu de risicogroep zijn.
 10. Nou nee, niet kortzichtig. Op een dorp van 600 inwoners kom ik dagelijks op 80 ( meestal dezelfde ) adressen. Ook veel ouderen die incontinentiemateriaal etc. nodig hebben. Dan heb je nog een aantal concurrenten die hetzelfde werk doen. Wij als bezorgers zouden dan de ideale drager zijn om het virus te verspreiden. Vreemd genoeg zijn het juist de meest angstige mensen die nu online gaan kopen en mijn klantenkring uitbreiden. Zij gaan niet meer naar de winkel, maar kiezen wel een bezorger die meer mensen spreekt dan op dat moment in de winkel lopen. Nu
 11. Nee, het is de zwaarste "griep" sinds tijden. Het levert dan ook enorm veel meer besmettingen op dan een gewone griep. Daar moeten we op voorbereid zijn, en zover snap ik de overheidsmaatregelen. Echter, het aantal overledenen t.o.v. de besmettingen valt mij mee, en zijn veelal ouderen. Voor mij is juist het beeld dat 99% van de wereldbevolking zo op natuurlijke wijze antistoffen aanmaakt, en niet meer last ervaart dan een gewone griep. Winst is dat nu ook de gewone griep op een laag pitje staat. Het scherpt het bewustzijn van mensen wel aan.
 12. Zo zie ik het ook!. Ik behoor met mijn werk als pakketbezorger tot de onmisbare groep werkenden die het hele afgelopen jaar volop werk hadden. ( daarom ook wat minder op sat4all....) Nog nooit heb ik in een jaar zoveel interactie met mensen gehad, maar ik merk weinig van corona. Soms een adres waar men in quarantaine zit, soms een mondkapjes plicht, maar verder draait de wereld gewoon door. Maatregelen om de zaak onder controle te houden zijn prima, maar ook voor mij is het te ver doorgeslagen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.