Jump to content

Alziendoog

Members
 • Content Count

  404
 • Joined

 • Last visited

About Alziendoog

 • Rank
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Stegeren
 • Interesses
  Satelliet en de geneugten des levens, waaronder bier en natuur.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mee eens. Ik zou dit advies meenemen en dan juist kleinere tegels of zelfs waaltjes gebruiken voor de oprit. Die grote keramische tegels worden altijd glad, is een feit, zelfs als de fabrikant het tegendeel beweert. Verder zijn zulke tegels juist op een oprit gevoelig voor oneffenheden. Ik zou gaan voor maximaal 30 bij 40 centimeter blokken op een goed aangetrilde en verdichte ondergrond.
 2. Ik zou een fototoestel kopen. Ik ben zelf van de generatie die niets heeft met die touch screens. Ik heb er in mijn werk mee te maken, maar hopeloos. Mijn telefoon is dan ook lekker een oud exemplaar met druktoetsen, alleen bellen en sms, en. Heerlijk.
 3. Alziendoog

  Erfgrenzen

  Het zal tegenwoordig wel mogelijk zijn om op de centimeter nauwkeurig te meten. Ik zat een aantal jaren geleden met het feit dat de "natuurlijke" erfgrenzen een meter waren opgeschoven. Dat krijg je als de buren altijd netjes hun heg snoeien, en het afval als wal op jouw grondstuk dumpen. De situatie was zo, dat de ene buur 2 meter van mijn grond in gebruik had, terwijl mijn kavel tot 2 meter op de andere buur in gebruik was. Met die laatste buur kwam ik dan ook in een klein conflict. Het heeft me er wel toe gebracht om een kadastertekening op te vragen voordat ik begon met bomen kappen en een tuinhuis bouwen. Ik heb de metingen in de winter gedaan toen de struiken kaal waren, en met wat bijsnoeien heb ik rechte lijnen kunnen trekken tussen de kadasterpalen die ik gevonden heb. Het heeft mij bevestigd in de situatie dat ik ergens wat grond moet opgeven, en er ergens anders recht op heb, maar mijn tuinhuis staat op mijn grond, en de bomen die ik gekapt heb stonden ook op mijn grond. Ik weet dus gerust dat ik juist heb gehandeld door even wat geld over te maken naar het kadaster. Liever dan gezeik met de buren, en nu heb ik bewijs. Kadastertekeningen voor een paar euro via een bepaalde site lijken me niet correct, althans zie ik dat niet als bindend. Ik heb 80 euro betaald voor twee a4 tjes, maar weet nu wel exact ( tot op 2 centimeter ) mijn grenzen. Betreft een veldwerk uit 1975. Ik hoop dat de topicstarter hier wat aan heeft.
 4. Ben ik het wel mee eens. De opties die tegenwoordig geboden worden maken illegaal kijken overbodig. Natuurlijk houd je altijd een groep die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten.
 5. Tja, wat is minder slim? Als het geld met bakken binnenstroomt, zonder daarvoor te investeren, waarom zou je dan investeren? Je weet zelf hoeveel moeite het kost om als eigen provider te beginnen. Ik voel dan ook mee met het punt van Penthe, dat het in de hand gewerkt wordt. Tegelijk heeft ook Ceesv gelijk. Er is dus blijkbaar een markt voor, en men neemt het risico gepakt te worden.
 6. Zolang de werkzame stof maar glyfosaat is. Dan koop je maar meerdere verpakkingen. Het punt van de topicstarter neigt meer naar overlast van de buren, en die zouden daar wat aan moeten doen. Anders kun je glyfosaat spuiten tot je een ons weegt. Het lijkt me dat de gemeente hier de buren kan sommeren hun tuin onkruidvrij te maken. Voorkomen is beter dan genezen met roundup/glyfosaat.
 7. Tegen zevenblad helpt zelfs glyfosaat niet. Helaas.
 8. Alziendoog

  Erfgrenzen

  Die knikjes in de lijn komen dus omdat de tekening niet op schaal is. Het gaat louter om de meetpunten en afstanden die vermeld worden, en de tekening is een schets. De lijn waaruit gemeten is, is een veldwerklijn, heb je niet nodig. Het beste zoek je een punt op dat vanuit je woning gemakkelijk te berekenen en te vinden is. Uit dat punt zoek je de rest. Het kost je wat meetwerk, maar je spaart die 750 euro uit. Wel moet je even in de buidel tasten voor een officiele uitdraai van het kadaster. Kost 40 euro per tekening, en evt. neem je ook de tekeningen van de aangrenzende percelen om die veldwerklijn duidelijk te krijgen.
 9. Alziendoog

  Erfgrenzen

  Bij het kadaster kun je een tekening opvragen voor jouw kavel. Het kost je 40 euro, maar dan heb je alle maten. Let er wel op dat de tekening niet op schaal is, dus je zult zelf moeten nameten voordat je aan je verharding begint. Als het goed is moet je toch ergens kadasterpaaltjes vinden. Even zoeken op hun site, maar je hoeft zeker geen nieuwe meting uit te voeren, tenzij je een conflict hebt met de buren.
 10. Ook dat gebeuren om corona, hoe ernstig ook, wordt een soort komkommernieuws, dus wordt alles maar gepubliceerd. De economie draait door, dus ook mediageile nieuwsberichten. Ik volg het nieuws zijdelings en neem de relevante info mee. De rest zie ik niet, en hoef ik me ook niet aan te ergeren.
 11. Mooi dat je dat zo zegt. Ik reageer vooral off topic op bijna elk onderwerp dat langs komt. Ten eerste omdat ik niet op het daadwerkelijke satelliet topic direct input kan geven. ( kan zijn omdat ik de kennis niet heb, of omdat ik het serieuze topic niet wil bevuilen met dubbele antwoorden ). Zo zijn er velen, die dus net als ik off topic gaan. Daar is dat off topic deel ook voor. Ten tweede ben ik qua interesses breed georienteerd. En juist daar zie ik dat er vaak zaken voorbij komen waarbij ik input kan geven. Ik zie dus dat mensen het begrip zomertijd niet bevatten, en daar reageer ik op, puur om het duidelijk te maken. Dit draadje komt elke keer weer, en ja dan doe ik weer mee, net als jij. Ik heb echter de afgelopen 10 jaren ook serieuze vragen en antwoorden gegeven. Dat stalken van mij moet je dan maar zien als komkommertijd voor mij..... Heb je een serieuze vraag aan Alziendoog, dan ben ik altijd bereid daar echt op in te gaan. Hier off topic steek ik soms de draak met anderen, sorry. Ik wil het ook een beetje luchtig houden om corona en de zomertijd. De wereld gaat er niet aan ten onder....
 12. Ik maak geen denkfout. Wanneer je behalve de wekker de overige klokken niet verzet, dan geven die gewoon 3.30 aan en geen 4.30 omdat iemand in de nacht de tijd verzet. Luister je naar je lichaam, dan houd je wintertijd aan, want het dichtst bij zonnetijd. Wanneer je door vakantie in een andere tijdzone terecht komt, ala, dat is duidelijk. Het gaat hier om een vaste tijdzone in NL. De zomertijd in de jaren '70 was inderdaad een energiebesparing, en toen voornamelijk om kunstlicht. De wintertijd is dus standaard tijd en werd niet gehanteerd voor boeren en tuinders. Het is juist de zomertijd die hen dwingt in de vroege uren kunstlicht te gebruiken. Wintertijd bestaat dus ook niet, en is nooit ingevoerd of gehanteerd. Tegenwoordig is het energieverbruik voornamelijk gelegen in airco's en computers. Dus niet daglichtafhankelijk. Laten we de zomertijd ook in de winter gelden dan kan half Nederland een half jaar lang tot 10 uur 's ochtends in duisternis werken. Dat iemand in Oost Polen pleit voor het hele jaar zomertijd, snap ik. Dat iemand in NL op het westen van de tijdzone daarvoor pleit snap ik niet. Ik snap je argumentatie, maar die gaat dus juist op voor wintertijd, dus standaardtijd. Zoals ik het zie haal je zomer- en wintertijd door elkaar. Wanneer we zomertijd als standaard instellen passen we ons aan aan de zonnetijd in Wit Rusland. Dus in de winter wordt het dan om half 10 licht. In het voorjaar en najaar wordt het om 8 uur licht, maar nog steeds later dan de mens opstaat. Alleen in die 3 weken dat je zomervakantie hebt is het lekker om tot middernacht te genieten van het avondlicht, maar wat heb je daaraan als je om je werk om 10 uur naar bed moet, omdat je de volgende dag om 6 uur moet opstaan? Laten we ons gewoon aanpassen aan de zonnetijd die het beste bij onze tijdzone past. Dat is dus feitelijk de Britse tijdzone. We leven nu eenmaal op het Europese vasteland en doen een stap terug door de Berlijnse tijdzone aan te houden. Vooruit, daar zie ik het voordeel in met betrekking tot de landen om ons heen. Wanneer je standaard de Wit Russische tijd aanhoudt, lopen we 1 uur en 40 minuten uit de pas met de zonnetijd. Ik snap niet waarom je daarvoor pleit.
 13. Nou, dan zou ik overtuigd van mijn mentaliteit gewoon doorgaan en het werk op pakken dat er ligt. Ik neem het met een knipoog, maar doe verder kallum an. Kortom: Oordeel niet te snel in zo'n off topic item als dit. Moet ik mezelf ook voorhouden hoor! Ben nog al een pain in the ass op het corona topic!
 14. Ja, daar houd ik van: Doordenkertjes om mensen in een discussie scherp te houden.
 15. Lekkere stoere taal Penthe. Je hebt zeker een punt om watjes ( ambtenaren? ) te scheiden van werkvolk. Ik behoor tot het werkvolk, en ja ik heb er moeite mee. Volgens mij ga je iets te kort door de bocht. Ik werk met dat corona gedoe lekker door, jij ook?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy