Ga naar inhoud

Alziendoog

Leden
 • Aantal items

  242
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Alziendoog

 • Titel
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Stegeren
 • Interesses
  Satelliet en de geneugten des levens, waaronder bier en natuur.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ja ik kan huidkanker oplopen...De mens wikt, God beschikt. Ik ben van mening dat een mens er voor gemaakt is om bij de zon te leven. Uiteraard hoop ik nooit met kanker in aanraking te komen, maar als het zo is, dan ga ik het niet gooien op ons klimaat, maar als een lot dat mij overkomt, en ik heb te dragen. Juist dan zou ik elke dag van de zon genieten zolang ik nog te leven heb. Ik moet nu naar Australie vanwege huidkanker, en een ander adviseerde me naar China te gaan vanwege een virus. Als dat het argument is! Dan blijf ik lekker thuis. Ik ben er nuchter onder, en leef mijn leven zoals het mij gegeven is. Ik snap de drukdoenerij omtrent dit thema niet.
 2. Indirect toch wel. Als een klimaatsverandering bij mensen een verhoogd risico op ziektes meebrengt, zoals recent de eikenprocessierups, dan werkt dat door. Ik heb er geen last van, een collega wel. Ik heb er blijkbaar weerstand voor, een ander niet. Vroeg of laat lopen we met alle bekende antibiotica stuk. Dan zal een virus of bacterie net als de Spaanse griep echt impact hebben.
 3. Ja toch? Als ik ga beweren dat we in 1977 de meest extreme winter OOIT in Nederland hadden, terwijl we slechts meten vanaf 1706, dan vind ik dat een lachertje. Wellicht was het in de 16e eeuw kouder, gezien de schilderijen van die tijd. En er zijn mensen die beweren dat de aarde 4,5 miljard jaar oud is. Kan zijn, ik was er niet bij. Maar die mensen die dat geloven stellen dan dat het de afgelopen 4,5 miljard jaar niet zo extreem geweest is omdat onze metingen van de afgelopen 500 jaar daarvoor het bewijs zouden zijn. Wat wij nu meten is slecht een piekje in duizenden jaren, en wij zouden dan weten hoe het zit? Nee, dat geloof ik niet. Wel dat we nu maatregelen moeten treffen met de kennis van nu, en dat doordenken over de komende honderd jaar, en niet ad hoc stomme besluiten nemen.
 4. Ja klopt. Dat wijt ik dus aan een enorme bevolkingsgroei. Daarbij een toegenomen welvaart en minder resistentie tegen ziekten. Dat gaat een tijd goed totdat antibiotica niet meer werken en de mens even door een diep dal moet. Dat is dus een relatief hoog sterftecijfer, en aanpassing aan een klimaatsverandering. Zoals gezegd een zaak die slechts sinds 200 jaar speelt en wel los zal lopen.
 5. Nee, China trekt me niet. Ik begrijp virussen wel hoor, ben niet achterlijk. Mijn punt is dat een goede weerstand een must is. Wat dacht je dan wat een griepprik is? Dan word je gewoon ingespoten met een griepvirus om weerstand op te bouwen. Het virus in China is nieuw. Maar als er ( hoe jammer ook ) een paar duizend mensen sterven, dan bouwt de overige 5 miljard weerstand op, en de mensheid zal overleven. Die eeuwige gezondheidsdrang om een mens te creeeren zonder ziektes is een utopie. Dat zie je ook weer in een discussie over het weer. Sommigen menen dat alles maakbaar is, en dat elke geringe afwijking gecorrigeerd moet worden. De mens in het klimaat zal blijven bestaan. Wellicht sterft de Australier uit vanwege bosbranden, en de Chinees vanwege dat virus. So what! Tijdens de eerste wereldoorlog zijn meer mensen gestorven aan de Spaanse griep, dan aan oorlogsgeweld. En om het eens even heel stompzinnig te zeggen: Misschien grijpt de natuur wel in nu 1/5 van de wereldbevolking bestaat uit Chinezen. Natuurlijk zou ik ook alles doen om een leven te behouden. Maar ook ben ik nuchter genoeg om te stellen dat een pandemie een kwart van de wereldbevolking zal uitroeien om alles in balans te houden. Had ik rond 1915 geleefd dan was ik misschien gestorven aan de Spaanse griep, echter Europeanen hebben nu weerstand daarvoor. Waarom zou ik nu naar China gaan om bewust in contact te komen met een onbekend virus? Ik snap je suggestie om naar China te gaan dan ook niet. Het zou het laatste land zijn dat ik zou bezoeken....
 6. De ergste sinds wij Australie kennen...dus 500 jaar.Wellicht is daar in 1172 wel het hele continent afgefikt. Even ter nuance m.b.t. het begrip "ooit".
 7. Ja en nee. De mens is pas sinds 1850 industrieel actief, en ook vanaf die tijd is de wereldbevolking enorm toegenomen. Dat heeft effect op ons milieu, ja. Maar voor het klimaat is dat slechts een uitschieter. Ik vind het fijn dat we inzien dat het effect op ons milieu op lange termijn gevolgen heeft voor ons klimaat, en dat we ook maatregelen treffen. Echter mag dat nog gerust 200 jaar duren, en kunnen overheden daar echt beleid op maken. Niet die waanzin van de dag zoals men heden propageert. Dat er hedentendage een soort uitsterft...dat gebeurde vroeger ook al. Het verbaast me dat mensen die menen te weten hoe het er miljarden jaren geleden aan toe ging, juist diegenen zijn die zich nu druk maken om de huidige tijd.
 8. Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar het KWF moet ook centjes verdienen..... Het gaat mij om het nuchtere verstand. Natuurlijk smeer je je in als je op het strand ligt bij zout water. Maar in je werk laat je gewoon je eigen zweet werken als creme. Natuurlijk veeg je je kont af na te hebben gescheten, maar waarom je handen wassen door een kraan aan te raken waar iedereen al aan gezeten heeft? Gewoon afvegen langs de broek, en daarna rol je een sigaretje dat je met je lippen aflikt. Dan zijn het je eigen fecalien die je eventueel in de mond neemt, geeft niks.
 9. yep, totdat ze beginnen over de afgelopen 50 jaar, en dat gemakshalve maar doortrekken naar 1000 of zelfs 10000 jaar geleden. Serieuze metingen zijn er pas sinds de 16e eeuw, dus de laatste 500 jaar zegt niets. En daarmee ondersteun ik uw visie toch?
 10. Geheel mee eens. Als jochie van 15 ben ik compleet verbrand tijdens vakantiewerk, en heb nieuw vel gekregen.....sindsdien wordt ik bruin. Nog nooit zonnecreme gbruikt, hooguit zalf om de brand te verzachten. Nu hoor je op de radio reclame om vaak je handen te wassen om virussen te voorkomen. Nee! Door juist niet te wassen raakt je lichaam gewend om smerigheid binnen te krijgen en bouw je weerstand op. Als half Nederland dan zogenaamd griep heeft, heb ik een loopneus. Dat lepel je dan met je tong naar binnen, goed voor de weerstand.
 11. Bedankt voor de info in de links, daar leer je wat van. Alleen de eerste link gaat over 95/96...... Verder gaat het vooral om gemiddelden. Dat ik zeker weet dat het toen zo koud was komt omdat het mijn laatste jaarwisseling was die ik als jeugdige knaap gevierd heb. Het jaar er op had ik te maken met een overlijden waar ik een stuk volwassener van ben geworden. Het was dus mijn laatste nacht op straat hangen en vuurwerk afsteken. Wellicht dat er bij ons sneeuw lag waardoor het nog kouder was dan in Friesland. Overigens wordt het in het binnenland meestal kouder dan langs de kust. Maar goed, als je ziet dat alleen in NL al zulke verschillen bestaan, wat zegt dat dan over een klimaatsverandering? Nagenoeg niets dus.
 12. Dan haal ik tegenwoordig de op te nemen progamma's van internet via de zogenaamd illegale weg. Het gaat in mijn geval niet zozeer om TV programma's maar meer om websites die hun archief niet bewaren. Dat vind ik wel terug op de alternatieve manier. Men wil het blijkbaar zo.
 13. Voor zo lang zij het kunnen opbrengen. Wanneer een aanbieder alleen SAT tv aanbiedt, dan zal dat relatief duurder zijn dan de concurrentie. Ik vind het dan ook niet erg dat CD duurder wordt, wil alleen niet extra betalen voor hun andere diensten. Mee eens. Ik kijk dan de vrij te ontvangen Duitse en Engelse zenders per satelliet. De NL zenders dan wel via internet als het niet anders kan.
 14. Alleen daarom heb ik nog een vast telefoonnummer. Geef ik altijd op als bij een bestelling een telefoonnummer verplicht is. Ze hebben mijn emailadres al, dus moet voldoende zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid