Ga naar inhoud


JPW

Lid
  • Items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JPW

  1. Op 8-10-2023 om 11:11, Tonskidutch zei:

    @JPW, je kan beter een nieuwe sta plek zoeken voor je mobilhome, want de Kurkeik is beschermd, daar mag je niet ondeskundig in zagen.

    ....

    Beetje late reactie, maar don't worry, camper hoef ik niet te verplaatsen, is gewoon aan mijn huis. BTW ik woon in de streek v.d. kurkeiken, geen betere leermeesters dan de mensen alhier, worden gesnoeid om betere kwaliteit schors (kurk) te geven.

    • Like 1
  2. Toen de dieren nog konden spreken ...

    Mijn eerste PC was een IBM met 8086 processor, TWEE floppy drives en een matrix printer. Tekstverwerking WordPerfect en spreasdsheet Lotus 123.

    Daar kwam heel het dorp naar kijken 😀

    Volgende was een Macintosh, grafisch heel sterk ... toen 😀

     

  3. Op 18-6-2023 om 18:42, JPW zei:

    Kijk eens bij mijn Locatie: ik woon in Spanje 😉

    ... niet in Belgie.

     

    En ja Sprietje, jij hebt mij destijds uitvoerig en duidelijk uitgelegd hoe ik de BigBisat moest uitrichten, in Spanje tussen Caceres en de Portugese grens, waarvoor mijn dank 😉

    Het zijn bijna mijn buren, dus zal een identieke schotel met dezelfde LNB's en zelfde uitrichting wel werken, durf ik te hopen.

     

    Sorry voor de laattijdige reactie, even rondgetoerd aan de oostkust, en ik ben ook niet zoveel op 't forum.

    Hun TV-toestel is 5 jaar en zonder CI-slot, dus gebonden aan een externe ontvanger.

    En terwijl ik rondtoerde, hebben zij bij TV Vlaanderen een abo afgesloten, een BigBisat met 4 LNB's en een M7 MZ-102 aangeschaft (hun keuze).

    Zaterdag alles opgesteld, en het werkt (nu).

    Allen dank voor de info.

  4. Hallo sat4all-members.

    Vandaag kennis gemaakt met nieuwe Belgisch/Australische inwoners in ons dorp. Deze zouden graag Belgische, Nederlandse, Franse en Engelse zenders bekijjken, en dus kreeg ik de vraag hoe ik dit deed. Daar we in the middle of nowhere wonen, is het enige alternatief TV Vlaanderen.

    Welke materiaal moet ik hen nu aanraden: de M7 brol of de Denson DS1010 V3A ? Beide worden (klaargemaakt voor TV vlaanderen) aangeboden door xxxxx

    Schotel denk ik aan wat ikzelf heb en tevreden ben : Cahors Visiosat Big Bisat met 4 LNB's voor Astra 1,2,3 en ...  De schotel heeft vrij zicht van NO tot ZW, dus ontvangst zal geen problemen geven.

    Graag jullie mening, dank bijvoorbaat.

  5. Klopt, rust roest...

    Ik heb nog een Revox A77 uit de jaren 1970. Werkt nog prima, maar ... alle rubber onderdelen zijn al verscheidene malen vervangen.

    De Marantz 500 versterker van hetzelfde tijdperk werkt ook nog perfect, en nog niets moeten aan vervangen ... geluk mss 😆

    Geen wit haar op m'n hoofd dat er aan denkt deze te vervangen 😊

  6. 16 uren geleden, de mon zei:

    In Spanje hebben lang vaten op het dak gestaan(min 60 jaar en staan er nog,onbenut).....

     

    Als het metalen vaten zijn, zouden deze wel eens kunnen dienen om water te verwarmen, zoals in Griekenland - zonneboilers 😉

  7. Op 22-5-2020 om 22:12, RicardoBelli zei:

    Hallo JPW , zijn die relook lnb's gemeten aan de feedhorn 40 mm doorsnee, ik bedoel de diameter? Ik gebruik 3x de inverto lnb 59 mm en 1x de venton rocket twin lnb 23 mm doorsnee. Mijn vraag is of deze relook lnb's meer versterking geven dan de venton rocket 23 mm lnb ???? Mvg Ricardo

    Sorry voor late antwoord, dit topic even gemist.

    Relook feedhon is idd 40mm.

  8. Op 10-5-2020 om 15:34, RicardoBelli zei:

    Ik had de lnb's voorheen ook + -  5 mm van de klemmen afstaan maar door ze dichter naar de schotel te zetten werd de signaal kwaliteit beter  .vreemd maar waar 

     

    Ik heb bij mijn Big Bisat de Relook LNB's ook zo dicht mogelijk naar de schotel moeten zetten voor de beste kwaliteit. Typisch voor de Big Bisat?

  9. Zoals TS vermeldde in eerste post, doet de switch het wel met de VU Uno, dus zou ik denken dat de switch goed is.

    Mss een domme vraag van een beginneling, maar als de switch i.c.m. TV het doet op de andere satellieten, waarom doet ie het dan niet op de 16 ?

    Mijn logica zegt mij dan dat er iets mis is met de TV-ontvanger, of zie ik dat verkeerd?

  10. 1 uur geleden, drz zei:

    ....

    Dan het struikelblok: Sommige websites zijn met een google oplossing gemaakt en je raad het al, jouw bezoek word gemonitord.

    Veelal gebruikt door luie webbouwers of mensen zonder verstand..

    ...

    Tja, waar is de tijd dat we de website, zonder toepassing van een programma, helemaal zelf schreven in HTML - fun

×
×
  • Nieuwe aanmaken...