Ga naar inhoud

hiburg

Leden
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

hiburg's prestaties

Beginneling

Beginneling (1/11)

 1. Een SSD had ook nog gekund, is meteen een stuk stiller dan een HDD.
 2. Dank voor de uitleg en link, ik zal er naar kijken, tot nu gelukkig geen problemen meer gehad en alles doet het weer perfect.
 3. Oorzaak gevonden: ik heb een wandcontactdoos aan de muur en vanaf daar twee coaxkabels naar de ontvanger. In de wandcontactdoos met twee F connector aansluitingen werd bij een aansluiting (de linker) kennelijk geen goed contact meer gemaakt. Alles even uit elkaar gehaald en opnieuw aangesloten en nu werkt het gelukkig weer. Wat ik overigens wel vreemd vind: tuner A zit aan de achterkant links op de ontvanger (zie de foto). Als ik nu alleen een coaxkabel aansluit op tuner B en tuner A niet aansluit dan krijg ik geen beeld. Tuner A en B staan gelijk ingesteld bij de instellingen, als ik alleen tuner A aansluit heb ik wel beeld. Kennelijk werkt tuner B alleen als je meerdere zaken tegelijk opneemt en dan komt deze pas on actie ? Enig idee waarom dit is ? Deze heb ik bij tuner A en B aangezet, waarom is deze instelling eigenlijk ? Ik heb nu tuner A en B allebei hetzelfde geconfigureerd, als eenvoudig. Wat is overigens het verschil als je tuner B op doorlussen zet en deze dan doorlust naar tuner A ?
 4. Hallo, Ik heb deze ontvanger in gebruik met Canal Digitaal, met 2 tuners geconfigureerd (er lopen twee kabels naar de LNB). Ik heb een triple LNB in gebruik voor de Astra 1,2 en 3. Ik kon altijd de ene zender opnemen (soms zelfs twee) en dan nog naar een andere kijken. Echter als ik nu bijv. iets op NPO 2 opneem, dan kan ik niet meer naar NPO 1 of 3 kijken, heb dan zwart beeld. Als ik de timer dan uitschakel dan werkt het weer wel en kan ik weer kijken op NPO 1 of 3. Andere combinaties gaan ook niet goed (bijv SBS6 opnemen en NPO1 kijken gaat niet). Wat gaat hier fout ? Ik heb hier wat screenshots van de tuner instellingen (ik gebruik VTI):
 5. Dank ! Klopt inderdaad, had ik geinstalleerd vanwege de oscam problemen die ik had maar CCcam had ik niets aan. Ik wist niet dat dit hierdoor kwam, dacht dat het met de update van VTI te maken had. Ik zal hem even verwijderen, dank.
 6. Hallo, Ik heb mijn VTI geüpdatet naar de laatste versie 15.0. Alleen nu valt me de volgende kleine balk in het beeld op die steeds even verschijnt bij een zenderwisseling, en dan dwars door de zendernaam staat, Hij verdwijnt dan wel weer maar wat is dit en hoe krijg ik het weg ? Zie:
 7. Ok, dank voor de info. Ik denk dat mijn oude oscam versie het vorig jaar nog gedaan heeft maar nu niet meer, geen idee wat er nou precies fout is gegaan. En oscambutler is wel verwarrend wat dat betreft, maar goed het werkt nu weer ! Met die andere decoder (gbox) werkte het ook maar ik was nieuwsgierig waarom oscam het niet meer deed. Ik kwam nog wel een ander ‘probleem’ tegen maar daar zal ik een apart topic voor openen.
 8. Laat maar, ik heb het al gevonden... hij stond niet op canalplus in oscambutler. Lekker handig dat je de instellingen niet ziet waarop hij gestaan heeft in OscamButler ! Is dit ergens in te zien in een of andere logfile ? Ik heb nu de laastste oscam versie gedownload en hem op Seca3 CanalDigitaal gezet en het werkt weer !
 9. Kun je me even op weg helpen: hoe installeer ik dan die Oscam opnieuw ? Ik lig er even af, ik heb dit vorig jaar al eens gedaan en toen werkte het. Wat bedoel je met “uit de feed geinstalleerd “ ?
 10. Geen idee, ik zag iets mbt de oscam server staan, dus vandaar.
 11. Het heeft even wat langer geduurd maar ik ben weer op de camping. Als ik onder de Oscambutler kijk dan heb en had ik helemaal geen OscamServer geinstalleerd, mijn box hing en hangt niet aan het internet. Waar vind ik de livelog ? Ik heb de box wel aan een intern draadloos netwerk hangen maar dan dus zonder internet toegang. Ik snap dan niet hoe dit vorig jaar al die tijd gewerkt heeft.
 12. Ok ! Dank voor de info voor zover , dan ben ik weer wat verder. Ik kijk van de week even want dan ben ik weer op de camping en dan laat ik het hier even weten.
 13. Dank maar wat bedoel je met AU en EMM’s ? Als ik hem van Gbox weer omschakel naar Oscam (en dan even de tuner herstarten) dan doet ie het helaas niet. Als ik dan weer terugschakel naar Gbox (wel weer herstarten daarna), dan werkt het weer. Als ik dat laatste doe zonder herstart dan geeft ie ook geen beeld, dus kennelijk is het herstarten altijd nodig.
 14. Hallo, Ik heb sinds vorig jaar een VU+ Uno 4k se, welke ik op de camping gebruik voor canal digitaal. Vorig jaar had ik daar oscam als cam software op draaien, alleen nu doet deze het niet meer: ik krijg geen beeld op npo1 etc. Ik heb daarna VTI laten updaten naar de laatste versie (15.0) en ook de nieuwste oscam gedownload maar ook die doet het niet. Als ik nu echter gbox 811.K download en installeer (een ander alternatief is er niet), dan werkt het wel. Dus ik gebruik deze nu maar alleen snap ik niet waarom Oscam het opeens niet meer doet, verder heb ik niets veranderd op de VU+. Grt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.