Jump to content

hiburg

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About hiburg

 • Rank
  Sat4all Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ok, helaas... dan zal ik het zo moeten doen. Ik zit nu op een camping, dus de mogelijkheden zijn hier wat beperkt, vandaar dat ik een simpele oplossing via fastscan zocht etc.. Ik hield me altijd wel aan de CanalDigitaal nummers, dat was ik inmiddels al zo gewend. maar het is dus niet anders.
 2. Ok, dank , maar waar kan ik dat vinden en/of aanzetten ? Ok, dan kun je hem daarmee zelf beheren. Zou kunnen als alternatief idd.
 3. Ok, dank. Maar wat is DBE en waar vind ik dat ?
 4. Hallo, Ik heb een VU Plus Uno 4K SE in combinatie met Canal Digitaal, als Image gebruik ik VTI. Als ik nu via het menu zenders zoeken een fastscan doe dan heb ik daar niet de optie om LCN (logical channel number) aan te zetten. Daardoor (volgens mij) komen de kanalen achter elkaar doorgenummerd te staan en wijken deze af van de nummering die Canal Digitaal aanhoudt. Vb: foxsports 1 staat op 28, bij mijn buurman op 30 (die heeft een andere ontvanger). Weet iemand of en hoe ik LCN kan aanzetten of zit dit niet in VTI ?
 5. Een wat late reaktie maar ik had deze niet meer gezien. Ik heb thuis (daar een Ziggo aansluiting, dus geen satelliet) een autoconfiguration gebruikt maar daarna geen eigen instelling. Dus idd (het was me niet opgevallen) normaal staat je DNS dan ook op het IP-adres van de router maar daar kennelijk dus niet. Die IP adressen die daar als DNS staan zijn overigens die van Ziggo, dus ik denk niet dat het uitmaakt omdat je via de router ook altijd dezelfde DNS adressen krijgt. Op de camping alles opnieuw aangesloten en geconfigureerd en daar staat als DNS (alleen de primary) het Ip-adres van de router en dat werkt prima. De secondary DNS is leeg maar is kennelijk ook niet nodig. Wel grappig: op de camping heb ik geen vaste internet aansluiting, ik gebruik mijn telefoon als hotspot in combinatie met een unlimited abonnement (werkt prima). Aan de VU+ Uno 4K SE heb ik een draadloze router gekoppeld en die geconfigureerd maar dan zonder internet aansluiting. Werkt prima, kan nu content van de VU+ afspelen etc.
 6. Intussen weer op de camping en alles opnieuw aangesloten en geconfigureerd etc en het werkt nu prima. Ik kan via de Vu UNO 4K SE nu live tv kijken en opnames terug kijken op mijn Ipad en laptop. Nog wel even een vraag: ik heb zowel VU+ PlayerHD als vuplusTV geinstalleerd. Is er nu een mogelijkheid om in eigen opnames door te spoelen, dus skippen naar een bepaalde positie ? In VU+ PlayerHD zit wel een slide balk onderin maar als ik die gebruik dan begint de opname weer opnieuw. In vuplusTV lijkt dat helemaal niet aanwezig en is het alleen afspelen, zelfs zonder pauzeren. Of is er nog een alternatieve app die ik kan gebruiken , ik las dat BlackBox het op de laatste iOS niet meer doet.
 7. Ok, dank voor de info ! Ja, dat zou dan dus heel goed kunnen, ik kan het dus pas over een paar maanden testen maar dan weet ik in ieder geval dat het zou moeten werken qua instellingen. Ik laat het nog wel even weten tzt.
 8. Het heeft even wat langer geduurd maar ik heb net even de vu+ uno 4k se aangesloten en even wat schermprints genaakt van de instellingen. Ik krijg nog steeds de melding dat ie not supported is. Wat doe ik verkeerd ? Ik kan overigens even geen live tv kijken op de box omdat hij nu thuis staat en daar heb ik geen satellietverbinding, die heb ik alleen op de camping maar daar wil ik dit ook gaan gebruiken. Maar dat heeft toch geen invloed op deze melding ? Sorry voor de volgorde van de schermprints, die staan wat door elkaar.
 9. Ik heb die VU+ HDPlayer gewoon uit de appstore gedownload en geinstalleerd (zou trouwens niet weten hoe ik hem anders op een ipad geinstalleerd krijg). Ik maak van de week even een screenshot van mijn instellingen, ik moet hem nl eerst even aansluiten omdat ik hem momenteel niet in gebruik heb. Netwerkverbinding etc lijkt allemaal ok te werken. wordt vervolgd.
 10. Ik bedoelde splitten bij Ziggo als je bijv een extra thuisaansluiting in de muur moet maken etc. , niet specifiek op de VU+ apparatuur gericht.
 11. Ik heb ook de VU+ Uno 4K SE en krijg ook de foutmelding met vu playerhd dat de uno 4K not supported is. Het poortnummer staat op 80, user: root , zonder password. De app staat op een ipad air 2 met de laatste ipadOS Wat doe ik verkeerd of wat moet ik nog extra handmatig instellen ?
 12. Dank voor alle uitleg en hulp. Ik ga de blog ook even lezen, het is me al wat meer duidelijk hoe het allemaal zit maar zoals ik het nu begrijp kan ik wel wat ik ermee zou willen. Ik heb idd ook een oscam in gebruik en niet de CI+ van canal digitaal. Verder heb ik inderdaad 2 kabels vanaf de LNB naar mijn ontvanger lopen. Dit is toch wel even iets anders dan digitale kabel TV van Ziggo... dat is gewoon splitten en zorgen dat de ontvangst goed blijft qua signaal (evt met een versterker).
 13. Hallo, Ik ga ook de overstap maken naar een VU+ Uno 4K SE. Had hiervoor een Xsarius fusion maar die maakte soms geen goede opnames op de harddisk en liep soms vast, deze was niet meer te repareren, dus nu ga ik voor de VU+. Nu ben ik nieuw in de schotelwereld en op internet las ik het volgende over deze VU+: " de VU+ UNO 4k is leverbaar met een DVB-S2 / DVB-S2X of DVB-C FBC tuner) een DVB-S2 FBC Twin Tuner heeft 8 demodulatoren. Bij twee afkomstige (z.a. Twin-LNB) satellietsignalen is met de Tuner tot en met maximaal 8 verschillende transponders van 2 verschillende satellieten tegelijk af te handelen (kijken, opnemen, streamen). een DVB-C FBC Tuner heeft eveneens 8 demodulatoren. U kunt maximaal 8 DVB-C kanalen tegelijk afhandelen (kijken, opnemen, streamen). " Ik beschik over een canal digitaal card en een schotel met een LNB voor de Astra 1, 2 en 3. Klopt het nu dat je met deze VU+ dan inderdaad meerdere kanalen kunt opnemen en altijd een ander kanaal kunt kijken ? Acht kanalen opnemen etc gaat me veel te ver maar het zou leuk zijn als je bijv. 2 zenders kunt opnemen tegelijkertijd en altijd naar een andere zender kunt kijken. Hoe wordt precies bepaald wat het maximum is van de VU+ qua opname en kijkaanbod tegelijkertijd ? Of zit de limiet in het kaartje van canal digitaal ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy