Jump to content

Calypso971

Candidate members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Calypso971

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Noord-Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MKV is de container waarin verschillende formaten kunnen zitten. Misschien niet altijd het meest gebruiksvriendelijke programma, maar VLC (www.videolan.org) is een Windows speler die zo'n beetje alle courante formaten wel aan kan.
 2. Is bij zakelijk ook niet, zoals Ventura al aangeeft. Als jij Internet via coax hebt, heb je, ook bij zakelijk, in elk geval het basispakket. En dat basispakket is zelfs nog wat uitgebreider dan alleen de NL zenders, alleen heb je daar een decoder voor nodig (of CI+ kaart), die tot voor een paar jaar terug alleen aanschaf kostten, maar voor nieuwe kaarten mag je ook in de maand voor aftikken. Hier thuis Zakelijk, en in het kantoorpand waar ik werk Zakelijk. Bij beiden zit gewoon een deel voor "TV", ondanks dat er bijvoorbeeld in het kantoorpand geen TV te vinden is. Is in het begin echt wel geprobeerd zonder te krijgen, maar dat willen de koppelverkopertjes niet.
 3. Niet helemaal waar. ADSL en VDSL zijn gebaseerd op multiaderige koperkabels. De opvolger van VDSL noemen ze VPLUS, maar ik denk dat KPN na initiele testen ook wel ingezien heeft dat de dagen van hun koper in de grond ook geteld zijn, en dat vervanging van het oude net beter door glasvezel kan wat toekomstbestendiger is. De kwaliteit van het signaal over de koperkabel van KPN gaat over afstand erg snel achteruit, zeker de oudere kabels. Voor telefonie en 2400 baud niet zo spannend, maar voor hoge snelheden... Om een idee te geven: ik woon 300 meter van de centrale af, huis van begin jaren 60. Maximale snelheid als ik geluk heb net KPN DSL is 30 mbit/s. 500 meter de andere kant op staat een wijkkast, voorzien van glasvezel verbinding naar de centrale. Een huis 100 meter van het mijne zit op die wijkkast (dus zeg maar 400 meter er vanaf) en kan zonder probleem 200 Mbit/s aanvragen (100 mbit met channel bonding) - en dat huis is in de jaren 80 gebouwd. Grofweg hebben we in Nederland 4 mogelijkheden als "drager": * Multiader koper (zeg maar de oude telefoonlijn) * Coax * Glasvezel * Draadloos Het is dus eigenlijk zo dat multiader koper gaat uitsterven en daar de nieuwere techniek over glasvezel voor in de plaats komt. Voor de consument zal vanuit KPN de stap na VDSL wel glasvezel zijn. Zoals Jee al aangeeft: niet de straatkasten maar de wijkkasten. Voor Coax (Ziggo) is het zo dat er best veel straatkastjes zijn (hier in de voortuin staat er ook 1) en die is gewoon nog van coax voorzien. Als het glasvezel zou zijn geweest, had ik bij het opnieuw trekken van de coaxkabel naar mijn huis enkele jaren geleden gelijk voorgesteld om dat met glas te doen 😇
 4. Als Ziggo abonnee ben ik blij met dit (voorlopig) standpunt van Ziggo; ik wens niet verplicht te betalen voor voetbal wat ik toch niet ga kijken. Het pakket is al duur genoeg. Bovendien denk ik dat Fox z'n hand met dit standpunt overspeelt heeft, omdat de impact van het verliezen van Ziggo als doorgiftemogelijkheid toch wel aanzienlijk is. Aan de andere kant vind ik het wel heel erg hypocriet van Ziggo; ze hebben alle klanten (en ik ben F1 liefhebber) "Ziggo Sport" door de strot geduwd, officieel met de uitspraak "het kost je niets", maar we weten allemaal dat F1/buitenlands voetbal erg veel geld kost. En die centjes zijn niet vanuit de aandeelhouders gekomen, maar komen nog steeds van de klanten af...
 5. Ja, dat is zeker. Jij bent met CD een contract aangegaan voor het leveren van een dienst die bestaat uit een aantal kanalen te kunnen kijken per satelliet. In het contract staat ook dat zij bepalen welke kanalen je aangeboden krijgt, en wanneer dit veranderd je 1 maand vooraf op de hoogte wordt gebracht. Hetzelfde geldt overigens voor abonnementskostenverhogingen. Wanneer je het niet eens bent met het gewijzigde aanbod of de kosten (mits die veranderd zijn natuurlijk), dan heb je wettelijk gezien het recht om kosteloos op te zeggen - of je nu binnen contractperiode zit of niet. Je kunt wat mij betreft 1000 jaar in het bedrijfsleven hebben gezeten, maar ook daar geldt dat als je een offerte goed in elkaar steekt, je een uitzondering maakt voor bepaalde situaties waarin je niet kunt leveren. Je kunt immers moeilijk een Erres Cassetterecorder leveren als dat ding niet meer gemaakt wordt. Zou een mooi iets zijn: 30 jaar geleden heb je een contract afgesloten met CD omdat Superchannel erop doorgegeven werd. En toen dat stopte ging je toen ook ineens moord en brand schreeuwen dat dat een probleem voor CD was? Wat is het volgende? Dat je gaat eisen dat Veronica weer Onderweg Naar Morgen uit gaat zenden? Ja, Discovery en Eurosport blijven gewoon bestaan, maar als CD dit had moeten blijven doorgeven was je abonnementsprijs omhoog gegaan. Waarschijnlijk had je daar dan ook weer over lopen roepen, want "dat kan toch contractueel niet". Ja, het kan wel. En in plaats van hier steeds te roepen dat het niet kan geef ik je het advies wat een aantal hier ook al gegeven hebben: lees je contract eens na, en plaats hier de passages waaraan je denkt het recht op ontvangst van Discovery Channel te kunnen ontlenen.
 6. Ik heb een aantal VU+ tuners liggen ter overname omdat ik ze zelf niet meer gebruik. Allen zijn de "oude" slottypes. 1x Dual DVB-T2/T/C Tuner (1102710) 1x Dual DVB-S Tuner (1102709) 1x DVB-S Tuner (1102707) Voor de Dual tuners vraag ik 40 euro/stuk, voor de enkele 25. Daarvoor verstuur ik ze per brievenbuspakje in Nederland. De enkele tuner komt uit een VU+ Ultimo en is daarin dus getest. De Duals zijn getest in een Ultimo 4K, en hoewel je ze in een gewone Ultimo kunt prikken worden ze of niet herkend (DVB-T2) of slechts 1 van de 2 tuners (DVB-S). In de Ultimo 4K in het 3e slot werken ze perfect. Heb je een andere VU+? Kijk even of de gewenste tuner ondersteund wordt. Interesse in 1 of meer? Laat maar weten.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy