Ga naar inhoud

Mart4me

Leden
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Mart4me

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hoi, heb je een PM gezonden!...en ja een groter schotel staat in de planning....echter via internet tv kijken gaat eigenlijk ook erg goed..!
 2. Die lnb skew stond niet helemaal in het midden...moest hem er even af halen...toen er weer oppgezet...en nu is alles weer weg. Opnieuw wat wezen draaien, mm , aan die lnb...maat niets niet. Denk dat ik het maar opgeef....Kan CD niet gewoon alles op de Astra 19,2 houden, was veel makkelijker geweest ....Hoe dan ook veel dank voor alle tips en moeite!
 3. Een foto maken van opzij lukt niet, dan staan en andere bomen in de weg. Wel foto in het verlengde van de LNB, lukte niet helemaal maar de boom met de rode pijl ligt in het verlengde...wellicht de top er af? Ik zal nu ook nog even kijken naar de LNB skew....
 4. ja wellicht is die wat verbogen...met het bloote oog zie je het in ieder geval niet. De snr krijg ik maksimaal op de Ocko zenders 55%, met goed beeld, de nederlandse zenders op de 53% en komt dan blokkerig binnen. Nu zie ik wel dat er een boom mogelijk in de weg staat....afstand van de schotel is ongeveer 20- 25 meter...Nu ja die boom stond er altijd al, maar wellicht groter geworden...zou het een optie kunne zijn de top van de boom weg te halen, zodat het zicht meer vrij is?
 5. Wat betreft via internet TV....Ik heb al reeds de canaal digitaal App op mijn mobiel en tablet....en die werken goed! Zojuist contact gehad met Canaal digitaal en die zeiden , zoals je zegt, dat het wel eens voorkan komen buiten de EU....maar in theorie niet. Praktijk is ,voor mij, gelukkig anders. Abb via internet kan men per maand opzeggen....Internetverbinding (via kabel) is redelijk goed hier, ondanks dat ik redelijk buiten af woon...daar maak ik me geen zorgen over. Maar inderdaad die bomen zouden wel eens net iets te groot zijn geworden....ik heb dat ook in min gedachten gehad....zal nog eens goed kijken of ik nog een boom moet weghalen, of de top er van af....( bij de eerste installatie moest ook een boom naar de vlakte)...
 6. Ja klopt, vlieg van buiten ( ladder op en af) naar binnen, en weer terug...Vanavond was mijn vrouw binnen en via de mobiel telefoon contact...Hoe dan ook, ik kreeg het maar niet goed, en zo irritant want ik zit er zo dicht bij en ja we hadden het eerst ook !! Moeilijkheid , die dan nog moet komen als ik het voor elkaar krijg, is het vast maken van de bouten...en kleine trilling van dat vast draaien van een bout kan de boel weer in de war gooien....Maar ja, ik was al erg blij toen ik het op de 23,5 kreeg! Wellicht een volgende dag weer, als ik weer de moed heb...
 7. Nee die test heb ik niet gedaan....maar ik overweeg tv via internet....scheelt ook weer een schotel, tenzij iemand nog een goede tip heeft..
 8. Ben er weer mee bezig geweest....maar hoe ik het ook wendt of keer, horizontaal en verticaal....ofwel geen beeld ofwel beeld op Ocko canaal en geblokt beeld op de nederlandse canalen. Een enkele keer kreeg ik NPO2 goed binnen...begin ik dan weer te draaien valt ales weer weg of komen er weer blokken. Ik denk dat ik maar via internet TV ga kijken en mijn abb op de satelliet opzeg bij canaal digitaal en daar tv via internet neem....Dacht dat , dat kon...is iets goedkoper. Of zou een grotere schotel veel verschil uitmaken, dat ik het sneller en makkelijker binnen krijg?
 9. Ben er helaas niet verder mee kunnen gaan....en weer is er veel wind hier ( erg ongebruikelijk en daarbij + graden, normaal zou het hier tussen de -10 en -30 moeten zijn!) . Heb nog wel even getest of de zenders nog binnen komen, en dat doen ze nog steeds ondanks de harde wind...maar dan nog steeds met veel blokken (geluid komt wel goed door). Morgen ga ik er weer mee aan de slag...Met dank voor de goede tips tot nu toe ! Een grotere schotel overweeg ik zeker...maar dat wordt van het voorjaar dan..
 10. krijg nu de zenderlijst binnen😊...maar de nederlandse zenders zoals npo 1 en de rtil zenders allemaal bewegende blokken...Ocko komt nog steeds goed binnen. Ben nu verticaal wezen draaien, maar krijg het niet beter daar...dan toch maar weer horizontaal? De hele schotel kan ik ook nog ietsje naar boven of naar beneden verschuiven...ca 1 cm...weet niet of dat een optie is? Heb nu geen tijd meer, ga morgen weer verder....dan kan mijn vrouw binnen kijken...nu loop ik tig keer van de ladder naar binnennen terug..krijg wel mijn trim daarmee😉
 11. Zijn we weer😊...krijg nu binnen ocko star, ocko tv, chamber tv Hd, tvlux Hd....ga ik echter zoeken naar bv rtl4 of npo 1 vindt die niks...Ik zit in de buurt denk ik....nog iets horizontaal draaien of nu alleen iets verticaal?
 12. Ik heb de ontvanger laten zoeken op die Ócko zender, als ook op npo 1...maar niets niet. Ben weer terug op de 19,2 met HD ontvangst. Probeet het morgen weer...die 1,7 mm is wel heel weinig...
 13. Ja dat begrijp ik...maar het blijft ofwel op 19,2 'hangen' (zelfs als ik het meer dan da 1,7 mm draai krijg ik nog kanalen binnen van de 19,2- signaal sterkte is wel minder)...ofwel geen signaal...wellicht schiet ik er telkens aan voorbij of net iets er voor....Ga er morgen wel weer mee aan het werk...
 14. Ben wezen draaien aan de schotel, heel voorzichtig...maar krijg maar geen 23,5....Telkens weer terug naar de 19,2 ( welke ik wel nu goed te pakken kan krijgen). Maakt het wat uit of jee eerst ietsje naar links draait en dan verticaal afstemmen of eerst verticaal 1 graad lager en dan draaien....? Zou het helpen als ik de schotel zelf net ietjes naar boven schuif, dwz de bevestiging aan die schroefbeugels, en dus alles een enkel mm omhoog plaats? Kan me voorstellen dat het signaal net over de rand van de schotel (de 70 cm) komt wanneer ik het 1 graad naar beneden draai....dus als die ietsje hoger hangt zou het signaal wel in de schotel komen...of is dit helemaal onjuist gedacht?
 15. Dank....ik ga het morgen proberen...om het ietsje te draaien.Pijp diameter is 38, dus dat wordt een erg minimale draai. Alsook een minimale verticale draai...van 1 graad...Niet waar?... De astra 19,2 zou ik eigenlijk ook niet goed kunnen ontvangen hier met de 70cm schotel, of zou dat beter gaan dan de 23,5 ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid