Ga naar inhoud

vansloneker

Leden
 • Aantal items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over vansloneker

 • Titel
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  De Fryske Marren
 • Interesses
  Satelliettelevisie dus.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik wilde net nog een knipoogje toevoegen maar dit beeld is afschuwelijk, wat een ramp. Ook al zijn er inmiddels alternatieven, het blijft eeuwig zonde en een waarnemingspunt minder. Toch vraag ik me af hoe dit kan, is er wel voldoende onderhoud gepleegd? De principes zijn toch niet veel anders dan die van hangbruggen?
 2. Met rockantenne kom je denk ik ook een heel eind.
 3. Net als boudeman heb ik nog nooit een spontane reboot van de 4220 meegemaakt. Wel freezes. Ik heb 2 4220's Hoe lang heb je die 4220 en sinds wanneer heb je die reboots? Volgens mijn beperkte kennis zijn de elco's in de afbeelding defect. Een bekend fenomeen dat ook veel bij computer-moederborden voorkomt: leeggelopen elco's doordat elco's van mindere kwaliteit zijn gebruikt.
 4. Zo is er nu ook de omroep in oprichting Ongehoord Nederland die zwarte mensen met een donkere huidskleur binnenhaalt 😕
 5. https://support.microsoft.com/nl-nl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system Het lijkt me vreemd wanneer steeds je systeembestanden beschadigd raken, of misschien vervangen worden door andere bestanden van onbekende herkomst. Of je computer zou met iets geïnfecteerd moeten zijn. Je geeft aan dat het wissen van bestanden traag gaat. Bestanden worden niet gewist, alleen word in het bestandssysteem aangegeven dat de bestandsruimte weer beschikbaar is. Zeker op een SSD hoef dat niet lang te duren. Wat ik me afvraag is of je SSD misschien erg vol is. En of trim wel goed werkt. Een SSD moet af en toe getrimt worden om de ruimte van de verwijderde bestanden ook werkelijk beschikbaar te maken. Een SSD hoeft niet NOOIT gedefragmenteerd te worden. Soms is er een fout in het bestandssysteem geslopen die er zonder zeer diepgaande deskundigheid niet uit te krijgen is. Wat ik zelf zou doen is de harde schijf geheel leegmaken, ook alle partities verwijderen en Windows opnieuw installeren. (sorry voor enkele dubbele reacties, ik zag pas later dat er nog 2 volgende pagina's waren in het topic)
 6. Het is me uiteindelijk gelukt die afdekking los te krijgen en ik ga deze intern met een plumeau van de Action met sop reinigen. Een 2e plumeau gekocht om droog te vegen. De afdekking ook schoongemaakt en meest van de verfresten van de voorganger nog weg kunnen krijgen.
 7. Er is op het moment een probleem met de ZiggoGo app onder Android waardoor veel mensen niet meer kunnen inloggen en/of kijken, zie ook hier: https://community.ziggo.nl/ziggo-go-96/inloggen-ziggo-go-app-werkt-niet-mijn-ziggo-wel-60560
 8. Volgens mij heeft die TV een resolutie van 1366x768. Als van FHD de hoogte passend gemaakt word valt er dus in de breedte wat weg.
 9. Goed idee, als het koud word ga ik daarmee een week proefdraaien.
 10. Ook aan de radiatoren beneden kan ik geen kraantje vinden om veilig een slang aan te sluiten om water af te laten. Ik voel er niks voor daarvoor een dure installateur te laten komen. Het is een huurwoning, in principe geef ik geen geld uit aan voorzieningen die het eigendom zijn van de verhuurder. Als ik die afdekkappen los krijg hou ik het er maar bij het op die manier schoon te maken. In principe stook ik zeer weinig. In mijn vorige goed geïsoleerde woning had ik meest alle radiatoren dicht behalve die in mijn werkkamer die ik dan bij noodzaak kort opwarmde waarna het lang warm bleef. Deze woning is ook goed geïsoleerd. Aan het warmwatergasverbruik merk ik dat de CV iets meer verbruikt. Daarvoor valt ie tijdens het douchen niet stil, dat is ook wat waard. Ik heb de handleiding van de AGPO Ultima 3 bestudeerd en bekeken of ik de installatie op laagtemperatuurbedrijf kon instellen maar deze mogelijkheid is uitgesloten (instelmenu optie 9 staat op 0).
 11. Daar lijkt het wel op, goed gevonden! Ze willen nog niet zomaar los. Ik kan nog geen duidelijke handleiding vinden. Op de foto's de onderkant met de pijpjes, het merk en de andere kant van onder waar ook een aftappunt lijkt te zitten. Er is nergens een verdeelpunt met afsluiters te vinden, ook niet onder de CV ketel, dat is er gewoon niet. Zal wel te veel gekost hebben.
 12. Bedankt voor alle reacties. Op de verdieping weet ik niets wat ook maar op een verdeler lijkt. Die zal er dan wel niet zijn. Een foto van onderen kan ik morgen bij daglicht maken. Zoals in de openingspost gezegd, als ik de dop, schroef of zeskant aan de onderkant los draai komt er water uit. De radiator in de kamer ernaast zit op dezelfde plek aan de andere kant van de muur. Maar met de regelknop aan de dakzijde, erg onhandig, wie bedenkt zoiets?
 13. Gezien dat hier kennelijk de nodige kennis van CV installaties aanwezig is kunnen jullie me misschien op weg helpen met het volgende. Ik ben een kamertje aan het opknappen en wil de radiator verwijderen om er achter te kunnen schoonmaken en schilderen, en om de radiator zelf grondig te reinigen. Als ik wat op internet zoek word er gesproken over een voetventiel dat je kan afsluiten. Dat kan ik niet vinden op deze radiator. Het ronde dopje onderaan blijkt een aftappunt te zijn. Eigenlijk denk ik dat ik het water tot onder het niveau van de radiator moet aflaten om het zonder problemen te verwijderen. Dat lijkt me nog al een klus! Ik weet niet hoeveel er in het systeem zit maar vast meer dan een emmertje vol en dat past ook niet onder dat lage aftappunt. De betreffende radiator staat op de verdieping en de CV installatie op zolder. Als dit succes heeft wil ik dit eigenlijk ook met alle andere kamers en radiatoren doen. B.v. in de woonkamer zijn de interne lamellen een vieze stof en web bende. Zou die radiator in de woonkamer nog te hanteren zijn? Het geval is 220cm lang en 25 cm hoog. Dat is ook de enige 'grote' radiator, de andere zijn allemaal 'kleintjes' zoals die op de foto.
 14. Oei net gemist. Echt een gaaf en ook heel relaxed programma dat ik een aantal jaren gevolgd heb. In Zwitserland zag eens hoe een goederenwagon was tussen-gekoppeld in een reguliere trein, de deuren open, balken voor de veiligheid in de opening, en zo konden de camera's die mooie rijdende opnames maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.