Jump to content

--verwijderd--

Members
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by --verwijderd--

 1. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/281126/a7-bij-knooppunt-zaandam-gevaarlijkste-stuk-snelweg-van-nederland Niet de weg is gevaarlijk maar de quasi formule 1 piloten die je daar altijd met een noodgang voorbij scheuren zijn dat.
 2. Ik vind de uitleg van Sprietje over dit fenomeen heel duidelijk.
 3. Bij het wisselen van energieleverancier kreeg ik 6 maanden NL-Ziet cadeau. Het werkt perfect op mijn Android TV. De beeldkwaliteit is iets minder dan van normale live-TV. Er zit een uitgebreide programma bibliotheek aan vast, je kunt veel dingen terugkijken. Lijkt me een goede oplossing voor TS.
 4. Het verschijnsel van verminkte ondertitels ervaar ik ook wel eens bij iTV* en Channel 4. Zowel met de Topfield als met de Rebox.
 5. Dit vonnis heeft mij versteld doen staan. In het algemeen vonnist de rechter in dit land nimmer ten gunste van de burger maar altijd in het voordeel van de overheid. En in het geval de burger wel gelijk heeft treedt regel 1 in werking: de overheid heeft gelijk. In zaken als de kosten van de identiteitskaart, de gluurverhoging (belastingdienst geeft inzage in de inkomens van huurders aan verhuurders) was de overheid razendsnel om er weer iets op te verzinnen ten nadele van de democratie en de burger. En hier, waar het gaat om mensenlevens, is er een rechter die beslist in het voordeel van enkele doorgeflipte idioten die waarschijnlijk ook geloven dat de maanlanding in een Hollywood studio is opgenomen. Ik ben totaal niet op de hand van de regering en vooral niet de premier maar ze hebben zeker de nodige zorgvuldigheid in acht genomen door de avondklok pas in te voeren met steun van de kamer. Hoe vervelend en pijnlijk het ook is, we moeten echt voorkomen dat mensen gezellig bij elkaar op een kluitje gaan zitten en mogelijk het virus verder verspreiden. Dit zegt iemand die heeft meegemaakt hoe een bekende ineens door mensen in beschermende kledij per ambulance word weggevoerd om niet weer terug gezien te worden.
 6. Con het is gewoon een sociale huurwoning uit 2006. Isolatie is goed maar niet zo extreem als in mijn vorige woning. De AGPO combiketel is al ter sprake gekomen hierboven. Ik zal gaan informeren bij de verhuurder maar alle kans dat die het ook niet weten en zich er verder niet voor interesseren.
 7. Het bovenstaande was al met de radiatoren in de woonkamer dicht.
 8. De afgelopen week heb ik de watertemperatuur op 60 graden gehad en meer verbruikt dan voorheen en ook het op 3 na hoogste verbruik van de afgelopen 11 jaar gescoord. Wat ik als positief beleef is dat de opwarming van de woonkamer geleidelijker gaat. Er komt niet ineens een warmtegolf waardoor je het ineens erg warm krijgt waarna de temperatuur weer zakt en het als kouder aanvoelt. Nadeel is dat ik mijn kleine werkkamertje amper op temperatuur krijg. Dat ging al niet hard, maar nu duurt het een paar uur voor de thermometer de 18 aantikt. De radiator word ca. 37 graden. Misschien dat er toch ergens een begrenzing op die radiator moet zitten, dat zal ik moeten gaan navragen. Voor wat betreft het schoonmaken, de plumeaus van de Action zijn te dik, maar bij de Blokker had ik nog een perfecte radiatorreiniger gevonden toen de winkels nog vrij toegankelijk waren.
 9. Misschien heeft het iets met de rechten op toegang tot die mappen te maken. Dat je ergens moet aanzetten dat de app toegang heeft. Bij mijn Nokia had ik niet direct toegang meer tot de SD-kaart na de update tot 11. Ik heb alle eigen geluiden op de SD-kaart. Ook heb ze waar mogelijk naar de standaard mappen gekopieerd. Dat deed ik met de telefoon aan de computer gekoppeld. Is dat misschien een mogelijkheid voor je?
 10. Het dooit hier flink, de LNB's zijn al helemaal vrij.
 11. Sinds de nieuwe radar draait bij Wier, raken schotels gestoord en schiet het licht spontaan aan
 12. Hierover heb ik al eens een vraag gesteld op een Brits -niet satelliet gericht- forum. De zenders houden aan de +1 kanalen vast ook omdat men dan kanalen beschikbaar heeft die makkelijk omgezet zouden kunnen worden naar iets anders. Het proces om een nieuw kanaal te beginnen schijnt lastig te zijn. Zo ben ik althans geïnformeerd. Ik vind ze wel handig maar ook jammer dat het allemaal SD is. Van mij mogen ze best 4-SD +1 kanalen inruilen voor een dan wel FTA HD kanaal.
 13. Hier werk ik met Sweet Home 3D. Het is niet heel geraffineerd maar ook niet al te ingewikkeld. Voor mij geschikt genoeg om de mogelijkheden van bepaalde inrichtingsvariaties te onderzoeken. Het is vrij te gebruiken en beschikbaar voor Linux, MacOS, Solaris en Windows.
 14. Hij word inderdaad ook met HD+ module aangeboden. Dankjewel.
 15. Dat is wel jammer. Deze kaart met of zonder adapter is regelmatig in de folder van de Real te vinden en ik wil die nog eens aanschaffen juist om RTL en Sport1 in betere kwaliteit te kunnen zien. Helemaal zeker of het werkt met de Rbox of mijn TV ben ik niet.
 16. Een SSD kan in principe vele TB's aan voor dat hij op is. Heeft de buurman misschien hibernate op de computer ingeschakeld staan? Of kijk anders naar een datacenter SSD, of download data naar een NAS.
 17. Met name op het platteland, oftewel alles buiten de grotere plaatsen loopt Duitsland lichtjaren achter op internet.
 18. Een gewone HD kan in rust geraken en moet eerst weer opspinnen als Windows aanspraakt maakt op het bestandssysteem. Een SSD reageert instant. Een SSD geeft altijd winst, ook tijdens gewoon gebruik. Op Tweakers vraag en aanbod kun je vaak kleinere SSD's die maar een fractie van de levensduur hebben bereikt voor een appel en ei bemachtigen .
 19. ^ Dat denk ik ook. Twee aansluitingen: twee ontvangers. Je hebt zelf de Rebox aangeschaft begrijp ik, die zat dus niet bij de schotel. Dan moet je de Discq instellen. Het meest logisch is dat de LNB's op A en B zitten. Als je niks instelt word alleen LNB A doorgegeven. Vermoedelijk staat LNB 1 op Astra 2 gericht. LNB 2 zou dan op zoals gesuggereerd de Hotbird of Astra 1 gericht kunnen zijn. LNB's instellen doe je als volgt: Ga naar het menu druk op de blauwe toets op de afstandsbediening in het rijtje links ga je naar Dish Setting (mijn Rebox spreekt Engels) dan met pijl rechts > naar het rechter rijtje bovenaan bij Satellite klik je op OK in het rijtje zoek je dan 28.2E Astra 2 etcetera klik op OK ga omlaag naar Disecq Switch klik op OK en stel deze in op Disecq 1.0 <> 1 en druk weer op OK daaronder word de signaal sterkte met twee balkjes en als % weergegeven, als het goed is heb je nu signaal Doe nu hetzelfde nog een keer maar voor 13.0E Eutelsat Hot Bird etcetera zet deze op Disecq 1.0 <> 2 check het signaal als je signaal hebt klopt het probeer het anders met 19.2E Astra 1 etcetera Het zou ook kunnen dat de Disecq nummers net omgekeerd zitten, kwestie van proberen. Als bovenstaande werkt kun je gaan scannen. Dat doe je via Service Search. Doorgaans krijg je behalve bruikbare zenders een enorme lading junk binnen. Wat ik zelf altijd doe is een Manual of Advanced scan. Per gewenste zender zoek ik de juiste parameters op en voer die in. Dan hoeven er veel minder ongewenste kanalen verwijderd te worden. De gegevens vind ik op lyngsat.com Let op dat als je gekozen hebt voor manual of advanced je nooit de instelling op auto of fastscan mag laten staan want dan word je zenderlijst vervangen.
 20. Naar aanleiding van deze vraag heb ik op mijn Rebox gekeken en geprobeerd maar dat werkte allemaal niet meer. Ooit had ik Youtube en Younatuurfilms geïnstalleerd maar beiden werkten niet meer. Ook kon ik op dat moment geen verbinding krijgen met de download server om apps te installeren. Alleen de internet browser deed het nog enigszins. Ik denk dat deze services van de Rebox door de tijd zijn ingehaald.
 21. Wat voor soort SSD zit er in? NVME? Werkt het ook niet met 20.10?
 22. Bij het luisteren naar de Bayerische Rundfunk maakte ik eens mee dat de papieren (die je had toen nog, je hoorde ze ritselen) niet klopten en de geïrriteerde nieuwslezer een "Scheiße" niet kon onderdrukken.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.