Jump to content

harmlok

Candidate members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About harmlok

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Nijmegen
 • Interesses
  FTA satteliet ontvangst / techniek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat ziet er inderdaad super uit Prawo !! . Ik ben een behoorlijke hobbyist en en heb inmiddels tweedehands drie dvb2 ontvangers (vergeleken met de lt8700 ontvangertjes) op de kop getikt. eentje ervan de amiko 8855 heb ik inmiddels operationeel. Je kunt hem gebruiken en dat is het dan ook. Ik heb ook nog een VU zero en Gigablue X1 die op linux zouden draaien. Dat Lijkt me wel een stuk aantrekkelijker zodat ik mss eigen kanaallijsten vanaf de computer er in zou kunnen zetten. Daar weet ik allemaal nog niet veel van, maar met de leden van dit forum en internet moet ik een eind kunnen komen. Als ik wat meer ervaring met deze ontvangertjes heb opgedaan , kan ik denk ik een betere keuze maken om uiteindelijk ook betere ontvanger/tv aan te schaffen. ( dat gaat vast wel gebeuren) maar bedankt voor je tip. Omdat er vergeleken met 7-8 jaar geleden wel enorm veel satellieten bijgekomen (en de SR8700 niet te repareren is zonder een nieuw voedings bordje) wil ik eerst zorgen dat ik een betere positioner organiseer.
 2. Vandaag voor het eerst na vele jaren weer meerdere satelliet kanalen ontvangen. Met name het zoekwerk en de kennis van Trust hebben er voor gezorgd dat ik de oude spullen weer aan de praat heb gekregen zonder meteen al nieuwe spullen te moeten aanschaffen. Met name door de plaatsing met discpointer van de schotel en de latitude instelling hebben er uiteindelijk het laatste duwtje gegeven om weer iets te vangen. Ben er wel achter gekomen dat het behoorlijk lastig is en je een lange adem moet hebben als je oude spullen hebt en deze weer opnieuw wil aansluiten en opstellen. Als je start weet je namelijk niet echt wat er wel of niet werkt . Ontvanger , Actuator , DISEqc en schotel. Maar des te leuker dat nu de schotel samen met oude Aston Wamba weer werkt en beeld geeft. Kan nu op zoek gaan naar een modernere ontvanger en wellicht een betere LNB om uiteindelijk weer een up to date installatie te hebben om weer te kunnen hoppen. Om het af te maken wil ik ook nog een uiterste poging doen om m,n oude SR8700 ontvanger weer aan de praat te krijgen. Super forum en geweldige hulp ! Tot slot de eerste plaatjes die ik na al die jaren weer kon ontvangen.
 3. Beste Trust, bedankt voor je reactie ik ga er mee aan de slag. Ik heb in ieder geval weer een aantal opties wat ik kan proberen. Maar even op je vragen. De schotel heeft hier niet eerder gestaan , ik ben vanuit kampen/kamperzeedijk verhuist naar Nijmegen. En ik ga er vanuit dat de schotel nu niet waterpas staat , maar dat kan ik wel verhelpen. Ik heb niet aan de instelling van elevatiehoek gezeten , wel aan de draadstang die ook een hoek instelt , misschien is het daar wel mis gegaan. Je ziet hem boven die drie schroeven . Aangezien ik ook niet echt een signaal kon vinden , ga ik nu opnieuw proberen met jou gegevens. Ik wil ook nog een andere ontvanger gaan aanschaffen maar wil eerst graag zeker weten of de schotel / lnb etc goed werkt.
 4. Ik heb jaren terug enthusiast veel free to air feeds gevolgd. (in de hopper guide tijd) . Nu ik weer ruimte heb voor een schotel en weer een beetje mobiel ben wil ik graag deze hobby weer oppakken. Mijn Channelmaster 1.2m offset schotel heb inmiddels weer gangbaar gemaakt. Indertijd maakte ik gebruik van een LT8700 echostar ,Aston wamba 311 en een D-BOX . De echostar en schotel is toen keurig geïnstalleerd door ***. Ik had gehoopt de schotel en ontvanger zo weer te kunnen gebruiken maar dat valt tot nu erg tegen . Ik denk dat de schotel niet onder de goede hoek(en) staan. Ik denk dat het niet echt werkt als je niet precies weet wat je doet. Uiteraard wel op internet gekeken en zaken gevonden , maar dat is dan toch allemaal weer net even anders. Ik heb er inmiddels al heel veel tijd in gestoken , maar krijg nog steeds geen signaal / beeld. De Moteck V-box reageert op de diseqc signalen van de wamba en slaat ook posities op. Zou dan ook erg geholpen zijn als iemand met ervaring van dit soort schotel me wat handvatten zou kunnen geven hoe ik dat het beste kan aanpakken. Als het werkt wil ik de schotel op het platte dak plaatsen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy