Jump to content

lonnebol

Candidate members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About lonnebol

 • Rank
  Aspirant lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Nederland
 • Interesses
  Koken, bakken, klussen, techniek
 1. Duidelijk. Even resumé: Schotel uitrichten op enkel 19,2 Ontvanger met MPEG4 Ontvanger met DSB-S2 Dan is ter plekke een ontvanger kopen waarschijnlijk de makkelijkste optie. Dat zou ook betekenen dat de huidige LNB voldoet? Of kan deze verouderd zijn?
 2. Correct. Onze huurders zitten niet te springen om Nederlandse tv. Wij evenmin. Als het kan, prima, maar we willen geen €15-20 per maand en dat maal 6 maanden uitgeven voor de enkeling die misschien alles bij elkaar een uurtje de tv aanzet. De vrije Duitse zenders moeten voldoende zijn. Als daar de BBC op 28,2 ook nog bij kan zou mooi zijn. Het hele Canal Digitaal verhaal kan voor mij weggelaten worden. Is bijvoorbeeld de Strong SRT 7007 een optie?
 3. Alweer veel info zeg. Bedankt. Even iets meer informatie over het huisje: het huisje is normaal bewoonbaar van april tot ongeveer november. In de winter is het compleet afgesloten; geen water en de stroom is ook af. Het is geen luxueus huisje. Een basic keukentje, dito badkamer en een klein huiskamertje. Het is gebouwd begin jaren '80 (DDR-tijd) en het ademt ook nog steeds die sfeer. Al deze dingen in het achterhoofd houdend willen we daarom niet investeren in een dure moderne tv. Er wordt sowieso niet veel tv gekeken. Het is dat de schotel en een oudere ontvanger er bij de aankoop bij zaten, anders was er waarschijnlijk helemaal geen tv gekomen. De tv is een oudere lcd, zonder hdmi. Al jullie reacties lezend en het voorgaande vind ik dat het een 'simpele' ontvanger moet worden voor Astra 1 en 3 met een duo lnb voor FTA. De ontvangst van Nederlandse zenders is een overbodige luxe als we enkel en alleen daarvoor een abonnement bij Canal Digitaal moeten nemen. De tv kan vervangen worden, maar liever niet.
 4. Pfoe, veel info zeg. Ik begrijp dat Canal Digitaal een lastig verhaal is of wordt. Thuis (in Nederland) hebben we geen Canal Digitaal en dat zijn we zeer waarschijnlijk ook niet van plan. Canal Digitaal stopt dus/is gestopt met losse smartcards en heeft ze tegenwoordig ingebakken in hun eigen apparatuur? In dat geval is voorbereiding op Canal Digitaal geen must en lijkt mij een goede degelijke ontvanger i.c.m. de duo LNB voldoende. Voorbereiding voor een smartcard is dan niet echt meer nodig. Wie weet in de toekomst, maar dat bekijken we dan nog wel eens. Aangezien we niet maandelijks in het vakantiehuisje komen en het ook allemaal moet werken als er huurders zijn moet de ontvanger ook niet te ingewikkeld zijn. Er is geen internet en de kwaliteit van een mobiele internetverbinding is ook niet om over naar huis te schrijven. Een ontvanger met internetverbinding is dus geen optie. Opnemen of terugkijken evenmin. Wat zou dan een goede ontvanger zijn? Zoals eerder gezegd, het liefst niet te duur. Tweedehands is prima. Een scart-aansluiting is wel handig, de huidige tv daar heeft geen hdmi. Een hdmi-aansluiting voor de toekomst zou wel mooi zijn. De schotel het beste uitrichten op 23,5 en de tweede lnb (duo lnb) op 19,2?
 5. Hallo, Mijn eerste vraag hier. Ik heb ook even rondgezocht op het forum maar het niet echt gevonden en voorheen ook gegoogeld, maar het duizelt me aan alle informatie. Wij hebben een vakantiehuisje in Oost-Duistland. Net onder Dresden bij de Tsjechische grens. Echt buitengebied en dus de enige manier om tv te ontvangen is via de schotel. Bij de aankoop van het huisje een paar jaar geleden zat er al een schotel op het huis en was er een (simpele) ontvanger aanwezig. We hebben ook beeld (FTA), maar de ontvangst is belabberd. Veel zender vindt hij wel, maar hebben geen beeld en anderen geeft hij bijna continu aan dat de ontvangst slecht is. Nu gaan we over twee weken weer die kant op en willen we de schotel opnieuw uitrichten (ik heb een kastje om het signaal te testen) en misschien vervangen. In het verleden (ruim 10 jaar geldeden) heb ik thuis Canal Digitaal gehad met een 60 cm Triax-schotel met een duo LNB (Astra 1 enb 3?). De ontvanger heb ik ooit aan een oom weggegeven. Voor nu is de ontvangst van FTA Duitse zenders meer dan voldoende, maar in de toekomst willen we er misschien toch een Canal Digitaal smartcard in kunnen zetten om Nederlandse zender te kunnen ontvangen. De ontvanger zal dus ook vervangen moeten worden. Eigenlijk heb ik de volgende vragen: Hoe moet de schotel uitgericht worden i.c.m. de duo LNB voor FTA Duitse zenders en toekomstige ontvangst van Nederlandse zenders? Ik denk dat hij nu op 19.2 uitgericht staat. Welk merk/welke ontvanger zou goed zijn voor een toekomstige Canal Digitaal smartcard, duo LNB en FTA Duitse zenders? Dit moet het liefst wel een tweedehands model zijn/niet te prijzig. Bedankt alvast.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy